سوال زیست یازدهم دیپلوئید
-
سلام
یاخته های جنسی انسان در زن دولاد (دیپلوئید) هستش؟من این همتا و دیپلوئد رو با هم قاطی میکنم
-
سلام
یاخته های جنسی انسان در زن دولاد (دیپلوئید) هستش؟من این همتا و دیپلوئد رو با هم قاطی میکنم
Amir Samverdi سلام. یاخته های پیکری(غیر جنسی)در انسان دبپلوئید هستند که هر یاخته 2n=46کروموزوم دارد که از این 46 کروموزوم 44 تای آن(22 جفت) 2به 2 با هم همتا هستند چه در مردان و چه در زنان.
همچنین از این 46 کرومزوم در یاخته ی پیکری انسان 2 تای آن (یک جفت) کرومزوم جنسی است که در زنان xx است و با هم همتا هستند اما در مردان xyاست که با هم همتا نیستندما یاخته های جنسی هم داریم که هاپلوئید هستند یعنی n=23است که همتا نیستند چون یک مجموعه کروموزوم دارد که شامل 22 کروموزوم غیر جنسی است و یک کروموزوم جنسی دارد که اگر مرد باشد xیا yدارد و اگر زن باشد x است.
-
سلام
Amir Samverdi من خودم این 2 تا روقاطی میکنم چون داخل تعریف همتا میگه هر کروموزوم کروموزوم شبیه به خود داشته باشه که از لحاظ محتوای ژنی محل قرارگیری سانترومرو.. مثل هم باشند که این کروموزوم ها با توجه به این که در کدام مرحله هستند میتوانند تک کروماتیدی یا 2 کروماتیدی باشند.
از طرفی میگه که به جاندارانی که یاخته های پیکری آن ها از هر کروموزوم 2 نسخه داشته باشه میگن دیپلوئید یعنی اینکه همتا باشند ولی خب میدونیم که در مردان در یاخته های پیکری جفت کروموزوم جنسی xyاست که همتا نیستند -
واقعا ممنون خیلی کمک کرد که درک کنم مطلب رو
-
-
Amir Samverdi خواهش میکنم