زیست ۱۱فصل ۶
-
سلام وقت بخیر در یک سلول پیکری و هسته دار و زنده انسان در هر هسته ۲n=۴۶کروموزوم حضور دارد که ۴۴تای آن ها غیر جنسی و با هم همتا هستند چه در زن و چه در مرد اما یک جفت آن ها که جنسی هستند در زن xxهمتا وxyدر مرد که همتا نیستند
از طرفی در تعریف همتا در کتاب داریم که هر کروموزوم دارای کروموزوم شبیه خود است که محتوای ژنی یکسانی دارند
و در تعریف دیپلوئید داریم به جاندارانی که یاخته های پیکری آن ها از هر کروموزوم ۲نسخه داشته باشند و دو به دو شبیه به هم باشند(منظور محتوای ژنی؟) که یک مجموعه کروموزوم از مادر و یک مجموعه دیگر از پدر دریافت شده
خب در تعریف دیپلوئید منظور این نیست که همتا باشند؟ و اگر منظور این
است در مردان جفت کروموزوم جنسی همتا نیستند . در واقع من هنوز فرق بین دیپلوئید و همتا رو نمیدونم اگر میشه توضیح بدیدتجربیا همیار
-
لطفا جواب بدید
-
سلام وقت بخیر در یک سلول پیکری و هسته دار و زنده انسان در هر هسته ۲n=۴۶کروموزوم حضور دارد که ۴۴تای آن ها غیر جنسی و با هم همتا هستند چه در زن و چه در مرد اما یک جفت آن ها که جنسی هستند در زن xxهمتا وxyدر مرد که همتا نیستند
از طرفی در تعریف همتا در کتاب داریم که هر کروموزوم دارای کروموزوم شبیه خود است که محتوای ژنی یکسانی دارند
و در تعریف دیپلوئید داریم به جاندارانی که یاخته های پیکری آن ها از هر کروموزوم ۲نسخه داشته باشند و دو به دو شبیه به هم باشند(منظور محتوای ژنی؟) که یک مجموعه کروموزوم از مادر و یک مجموعه دیگر از پدر دریافت شده
است در مردان جفت کروموزوم جنسی همتا نیستند . در واقع من هنوز فرق بین دیپلوئید و همتا رو نمیدونم اگر میشه توضیح بدیدتجربیا همیار
Shokraneh Kazemi دیپلوئید X اینجوریه
همتا XX اینه -
Shokraneh Kazemi
سلام
در دیپلویید ما کروموزوم های همتا یا همون همولوگ (جفت کروموزوم 23 مردان همتا نیست ) رو داریم که محتوای ژنی مشابه است ولی الزاما یکسان نیست ( یک کروموزوم از مادر اومده و دیگری از پدر)
با این مثال بهتر متوجه میشی : مثلا در جفت کروموزوم شماره 1 ، هر دو کروموزوم راجب رنگ چشم نظر میدن ، به این میگیم محتوای ژنی مشابه ، اما الزامی نداره که دقیقا یکسان باشند ، مثلا ممکنه یه کروزوم شماره یک رنگ چشم ابی رو داشته باشه ، و اون یکی کروموزوم رنگ مشکی رو . که حالا از این جا به بعدش بحث رابطه بین ژن هاست (غالب و مغلوبی و ... که کدوم بروز کنه) ( اگه دوازدهمی هستی) / البته من واقعا نمیدونم که کدوم کروموزوم برای رنگه چشمه ، مثال زدم
در یک کروموزوم ( یک جفت نه) هم بعد از اینکه مرحله s رو گذروند ، دو کروماتیدی میشه که بهش میگن کروماتید خواهری ، اینجا دیگه محتوای ژنی هر دو تا کروماتیدت کاملا یکسانه و مشابه است ( در واقع یک کرومزومه که دو کروماتید داره ) -
SJY در زیست ۱۱فصل ۶ گفته است:
سلام چرا جفت کروموزوم جنسی در زنها همتا هستن ولی در زنها نه!
در زنها XX در مردا xy
بلاخره باید یه چیزی میبوده ک فرق زن و مرد و معلوم کنه
اطلاعات جنسی تو این کروموزوم هاست -
SJY
چون در خانم ها جفت کروموزوم جنسی که همون جفت کروموزوم 23 هست بصورت XXعه و همتا محسوب میشه
ولی در مردها بصورت XY
شرایط همتا بودن : 1- محل قرارگیری سانترومر یکسان باشه 2-اندازه ی یکسان 3-شکل ظاهری مشابه 4-محتوای ژنی مشابه
با توجه به عکس کاریوتیپی که در فصل 6 یازدهم امده مشخصه که جفت کروموزوم جنسی مرد از این شرایطی که گفتم پیروی نمی کنه ، بنابراین همتا نیست -
کنکوری ام میدونم ولی دوستی که سوال پرسیدن گفتن که کروموزوم های جنسی زن ها و مرد ها همتا نیستن،
ولی در صورتی که کروموزوم های جنسی زنان همتان -
Shokraneh Kazemi سلام از توضیحات بچهها متوجه شدین ؟
-
Shokraneh Kazemi سلام از توضیحات بچهها متوجه شدین ؟
z Gheibi سلام توضیحات بچه ها رو متوجه شدم اماجواب سوالم رانگرفتم
در واقع من فرق بین همتا و دیپلوئید نمیدونم ۱_زمانی میتونیم بگیم دیپلوئید که همتا باشند؟؟(با توجه به توضیحاتی که نوشتم کروموزوم جنسی مرد در یاخته پیکری xyاست که همتا نیستند) -
کنکوری ام میدونم ولی دوستی که سوال پرسیدن گفتن که کروموزوم های جنسی زن ها و مرد ها همتا نیستن،
ولی در صورتی که کروموزوم های جنسی زنان همتان -
در واقع من فرق بین همتا و دیپلوئید نمیدونم ۱_زمانی میتونیم بگیم دیپلوئید که همتا باشند؟؟(با توجه به توضیحاتی که نوشتم کروموزوم جنسی مرد در یاخته پیکری xyاست که همتا نیستند)Shokraneh Kazemi بهتره این طوری بگم
در واقع من فرق بین همتاو دیپلوئید نمیدونم ۱_زمانی میتونیم بگیم دیپلوئید که همتا باشند؟
و اینکه در تعریف دیپلوئید میگه دو به دو شبیه هم منظور چیه؟محتوای ژنی؟؟ خب این طور تعریف همتا نمیشه؟؟ و اینکه xyمرد که شبیه هم نیستند که -
در واقع من فرق بین همتا و دیپلوئید نمیدونم ۱_زمانی میتونیم بگیم دیپلوئید که همتا باشند؟؟(با توجه به توضیحاتی که نوشتم کروموزوم جنسی مرد در یاخته پیکری xyاست که همتا نیستند)Shokraneh Kazemi سلام
با یک مثال توضیح میدم ،درانسان یک مجموعه کروموزوم از پدر و یک مجموعه از مادر گرفته میشه، کروموزوم یک مادری و یک پدری قراره یک دستورالعمل را بدهند،مثلا هر دو رنگ چشم ،اما ممکنه این ژن رنگ چشم، برای یکی قهوهای باشد و برای یکی مشکی؛ به این دو کروموزوم همتا می گویند.
حالا ما چندتا مجموعه میتونیم درست کنیم که هر کروموزوم هر مجموعه با کروموزومی در مجموعه دیگر همتا باشند؟ در انسان دو مجموعه »» انسان دولاد( دیپلوئید) اس ت
گل مغربی(۴n ) دو مجموعه از مادر میگیره دومجموعه از پدر »» تتراپلوئید( چارلاد) است
گندم زراعی ۶n است ، سه تا از پدر سه تا از مادر »» شش لاد( هگزاپلوئید) استدر مردان در موردXY باید بگم یک جفت کروموزوم غیر همتا در مقابل ۲۲ کروموزوم ، مجموعه بودن کروموزوم های مادری با پدری بهم نمی زند
-
Shokraneh Kazemi سلام
با یک مثال توضیح میدم ،درانسان یک مجموعه کروموزوم از پدر و یک مجموعه از مادر گرفته میشه، کروموزوم یک مادری و یک پدری قراره یک دستورالعمل را بدهند،مثلا هر دو رنگ چشم ،اما ممکنه این ژن رنگ چشم، برای یکی قهوهای باشد و برای یکی مشکی؛ به این دو کروموزوم همتا می گویند.
حالا ما چندتا مجموعه میتونیم درست کنیم که هر کروموزوم هر مجموعه با کروموزومی در مجموعه دیگر همتا باشند؟ در انسان دو مجموعه »» انسان دولاد( دیپلوئید) اس ت
گل مغربی(۴n ) دو مجموعه از مادر میگیره دومجموعه از پدر »» تتراپلوئید( چارلاد) است
گندم زراعی ۶n است ، سه تا از پدر سه تا از مادر »» شش لاد( هگزاپلوئید) استدر مردان در موردXY باید بگم یک جفت کروموزوم غیر همتا در مقابل ۲۲ کروموزوم ، مجموعه بودن کروموزوم های مادری با پدری بهم نمی زند