7359f0b618fd81d985f6ecbf4b44bc26.jpg
سلام آلاییون عزیزم!🤗
امیدوارم حال همتون خوب باشه💖
من مهشید حسن زاده آلاخونه هستم و یکی دیگه اون بیرون،اما چیزی که اینجا کافیه ازم بدونید؛دانشجوی سال سوم پرستاریم و زیست کنکور تدریس میکنم☺️
یه روزی مثل الان شما آلایی بودم و همینجا درس میخوندم.حالا هم که مدرس شدم؛اومدم اینجا تا نذرمو ادا کنم(یادمه زمان دانش آموزی ما آلا نذر حضرت زهرا(س) بود).
از صمیم قلبم امیدوارم این تاپیک و نکته هاش حسابی کمکتون کنه.🤗آخه آلا خونه ی ماست و مااینجا یه خونواده ایم.پس موفقیت تو،موفقیت منم هست.🤝😉
سلام
حتما باید سکته ی قلبی رخ بده تا خون به بخشی از ماهیچه نرسه و یاخته ها بمیرن؟
زیستاز در این مورد گفته
بسته شدن سرخرگ های کرونری توسط لخته یا سخت شدن دیواره، ممکن است باعث سکته ی قلبی شود که یکی از اثرات سکته ی قلبی نرسیدن خون به ماهیچه ی قلب و مرگ یاخته های آنها است.
چون من تو ذهن خودم این بود که اول باید یاخته ها بمیرن بعد بگیم سکته ی قلبی رخ داده و کتابم به نظرم بیانش همینطوریه.
@دوازدهم @دهم @یازدهم @تجربیا
IMG_20241101_152035.jpg
سلام. من یک موضوعی رو خوب متوجه نمیشم. قسمت اول که داره نحوه اصلاح چشم یک فرد نزدیک بین رو نشون میده، میگه باید از عدسی واگرا استفاده کنیم. بعد داخل شکل نشون داده شده که پرتوهای موازی نور پس از برخورد به عدسی مقعر، واگرا میشن و هنگام عبور از عدسی چشم که محدب هست، به جای همگرا شدن، میزان تقعرشون بیشتر میشه (این قسمت رو با فلش مشخص کردم) و در نهایت، زمان تمرکز روی شبکیه همگرایی اتفاق میوفته.
به طور مشابه همین اتفاق برای شکل پایین که چشم یک فرد دوربین رو نشون میده اتفاق میوفته اما با این تفاوت که پرتوهای موازی نور بعد از عبور از قرنیه که محدب هست، به جای همگرایی، واگرا می شوند.
ریبوزوم یک اندامک یا یک ساختار ؟
-
سلام دوستان ریبوزوم آیا یک اندامک هست؟ شکل ۹ کتاب دهم ۹۹-۰۰ نوشته یاخته جانوری و اندامک های آن و اسم ریبوزوم هم اون زیر مشاهده میشه در کتاب Vander’s Human Physiology 15th Edition هم در قسمت ارائه توضیح اندامک ها به توضیح ریبوزوم هم پرداخته یعنی اونو اندامک حساب کرده با این وجود توی کتاب های تست ریبوزوم اندامک نیست، نظر شما چیه ریبوزوم برای کنکور اندامک هست یا نه ؟!
این صفحه اون کتاب ( صفحه ۵۱ ریبوزوم در بخش توضیح موضوع کلی اندامک قرار گرفته یعنی اندامک هست )
https://drive.google.com/file/d/16uOvYxlp7LdEOtC3WjY6RvxxfgzVtV7K/view?usp=drivesdk -
سلام ببین ریبوزوم درسته کار پروتئین سازی داره در سیتوپلاسم ولی جزء اندامک حساب نمیشه بزار با ی مثلا خیلی قشنگ هم برات اینو توضیح بدم خب ببین جانداران به پنج گروه قارچ ها،آغازیان،گیاهان، جانوران و باکتری ها تقسیم میشن این پنج گروه خودشون به دو دسته یوکاریوت ها که شامل ۴ گروه اولن و پروکاریوت ها که فقط شامل باکتری هاست میشه اگه خوب کتاب های خود و ویدیوهای استادان آلاء رو نگاه کرده باشی و خونده باشی میدونی که پروکاریوت ها اندامک ندارن!! خب ببین این خودش ی نکته س دیگه. درسته که باکتری ها ریبوزوم دارن! ولی اندامک ندارن پس ریبوزوم رو نمیتوان جزء اندامک حساب کرد
-
سلام ریبوزوم اندامک نیست همونطور که دوستمون گفتن و توضیح دادن پروکاریوت ها ریبوزوم دارن ولی درون اونها اندامکی نیست
-
این پست پاک شده!
-
می دونم میگن پروکاریوت ها اندامک ندارن کتاب منبع کتاب درسی ریبوزوم رو جز اندامک ها حساب کرده و همچنین خود کتاب درسی روی این موضوع تاکید داشته توی شکل ۹ صفحه ۱۱ کتاب دهم ۹۹-۰۰
الان مشکل من این هست که کتاب درسی و منبعش و بعضی کتاب ها مثل فاگو به ریبوزوم میگن اندامک، ولی از اون طرف بعضی آزمون ها و کتابا مثل خیلی سبز به ریبوزوم اندامک نمیگن حالا موضوع این هست ما باید به حرف کدوم گوش کنیم -
ریبوزوم اندامک نیست مقاله های فراوانی هم ازش در اینترنت وجود داره که میتونی بخونیشون ریبوزوم جزء اندامک حساب نمیشه و اندامک نیست اگه میخوای از این شک در بیای بهت پیشنهاد میکنم بری و ویدیوی استاد موقاری بزرگوار رو نگاه کنی ((زیست دهم قسمت ۲ استاد موقاری)) برو این ویدیو رو ببین تا شکت برطرف شه
-
Acko sh می دونم ولی خب مقاله هایی هم توی اینترنت هست که میگه ریبوزوم اندامک بدون غشا هست مثلا یه داشنامه رشد هست که با خود آموزش و پرورش در ارتباط هست اونجا نوشته ریبوزوم اندامک هست
http://daneshnameh.roshd.ir/mavara/mavara-index.php?page=ریبوزوم&SSOReturnPage=Check&Rand=0 -
ahoora bahramizadeh
سلام
من فکر نکنم طراحا بخوان روی یه همچین چیزی دست بذارن
اما من توی کلیپای استاد موقاری به کرات دیدم که ایشون گفتن ریبوزوم اندامک نیست جز تعریف اندامک اینه: ساختاری که غشا داره
اما ریبوزوم چون غشا نداره جز اندامک ها محسوب نمیشه -
sallar savadkoohi تعریفش رو خوندم طبق اون تعریفی که توی کتاب های کمک آموزشی ارائه شده اندامک نیست ولی طبق چیزی که توی واقعیت توی کتاب درسی اومده و توی کتاب ها و سایت های علمی اومده اندامک هست
-
ahoora bahramizadeh
میشه بگین کجای کتاب گفته ریبوزوم اندامکه؟
چون من تا حالا دقت نکرده بودم بهش -
sallar savadkoohi شکل ۹ صفحه ۱۱ کتاب دهم ۹۹-۰۰ نوشته یاخته جانوری و اندامک های آن و اسم ریبوزوم رو هم در ارتباط با اون موضوع آورده ( یعنی اندامک در نظر گرفته )
-
ahoora bahramizadeh
اهااا اون رو میگین
فکر کنم استاد موقاری اون زمانم گفتن که اندامک نیست
ولی بازم ادم دو به شک میشه -
ahoora bahramizadeh سلام
ریبوزوم ساختار است، اندامک باید غشا داشته باشد که ریبوزوم ندارد
غیر از این نشنیده ام