سوال زیست شناسی/میوز و میتوز
-
سلام
من الان پی وی رو یاد گرفتم میتوز هم همینطور اما هنوز نمی دونم چرا داخل نیاز کروموزم ها نصف می شن
می شه یکی توضیح بده لطفا تجربیا
تجربی ۹۹
تجربی-97
@بچه-های-تجربی-راه-ابریشم
@بچه-های-کنکور-تجربی-1400 -
اونجا که تایپ شده پی وی میوز بوده
-
سلام
برای یازدهمه سوالتون؟
پی وی دیگه صیغه ایه؟
-
سلام
من الان پی وی رو یاد گرفتم میتوز هم همینطور اما هنوز نمی دونم چرا داخل نیاز کروموزم ها نصف می شن
تجربی ۹۹
تجربی-97
@بچه-های-کنکور-تجربی-1400Fatemeh Abdolahmirzay پی وی ؟
-
سلام
تجربی ۹۹
تجربی-97
@بچه-های-کنکور-تجربی-1400Fatemeh Abdolahmirzay چه میگویی مومن :|
-
Fatemeh Abdolahmirzay چه میگویی مومن :|
-
اونجا که تایپ شده پی وی میوز بوده
Fatemeh Abdolahmirzay پی وی میوز چیه؟ من نخوندم اون قسمتا مگ پی وی میوز داریم؟
-
کیبورد عوض کرد کلمه رو
سوال این بود که هنوز نفهمیدم چزا داخل میوز کروموزم کاهش می یابد؟ -
سلام
تجربی ۹۹
تجربی-97
@بچه-های-کنکور-تجربی-1400Fatemeh Abdolahmirzay فکر کنم سوالت اینه چجوری تو میوز کروموزوم نصف میشه؟ اگه اینه .....خب علت میوز تولید گامت هاپلوییده که عدد کروموزومیش نصف سلول مادر باشه که در نتیجه بتونیم تعداد کروموزوم هارو طی نسل ثابت نگه داریم وقتی که میخوایم میوز شروع کنیم دوتا کروموزوم همتا رو میچسپونیم به هم یه چیزی به اسم تتراد تشکیل میدیم( 46 کروموزوم شد 23 تا تتراد ) این تتراد ها میرن انافاز دوباره جدا میشن و دوتا سلول 23 کروموزومی میسازن که البته کروموزوم هاش مضاعفه بعد مرحله دو میوز رو انجام میدیم که این 23 کروموزوم مضاعف تبدیل به غیر مضاعف بشه
امیدوارم سوالت همین باشه
این همه تایپ کردم -
کیبورد عوض کرد کلمه رو
سوال این بود که هنوز نفهمیدم چزا داخل میوز کروموزم کاهش می یابد؟Fatemeh Abdolahmirzay
چون به طور عادی توی میتوز وقتی کروموزوم های مضاعف میان تو استوای سلول قرار میگیرن، ۴۶ تا کروموزوم زیر هم دیگه ردیف میشن
یعنی یه خط عمودی کروموزوم داریم که ۴۶ تا سطر افقی داره
ولی تو میوز این ۴۶ تا کروموزوم میان توی دوتا ردیف ۲۳ تایی زیر هم ردیف میشن و هر رشته دوک میاد یک کروموزوم کامل رو ببره
حالا دلیل این که
نصف میشن، اینکه چرا نصف میشن
بخاطر اینه که بچه ایی که قراره بدنیا بیاد، باید هم ژن مادر داخل کروموزوم هاش باشه هم پدر
از اونجایی که بچه انسانه باید ۴۶ کروموزوم داشته باشه
پس ۲۳ تا کروموزوم که یه گامت هست از پدر و ۲۳ تا کروموزوم هم که از تخمک باشه از مادر میگیره و این ها رو هم ۴۶ تا کروموزومِ نوزاد رو تشکیل میدن -
Fatemeh Abdolahmirzay
چون به طور عادی توی میتوز وقتی کروموزوم های مضاعف میان تو استوای سلول قرار میگیرن، ۴۶ تا کروموزوم زیر هم دیگه ردیف میشن
ولی تو میوز این ۴۶ تا کروموزوم میان توی دوتا ردیف ۲۳ تایی زیر هم ردیف میشن و هر رشته دوک میاد یک کروموزوم کامل رو ببره
حالا دلیل این که
بخاطر اینه که بچه ایی که قراره بدنیا بیاد، باید هم ژن مادر داخل کروموزوم هاش باشه هم پدر
پس ۲۳ تا کروموزوم که یه گامت هست از پدر و ۲۳ تا کروموزوم هم که از تخمک باشه از مادر میگیره و این ها رو هم ۴۶ تا کروموزومِ نوزاد رو تشکیل میدن@infinitie-a
آها حالا فهمیدم خیلی ممنون -
Fatemeh Abdolahmirzay
حالا دلیل این که
پس ۲۳ تا کروموزوم که یه گامت هست از پدر و ۲۳ تا کروموزوم هم که از تخمک باشه از مادر میگیره و این ها رو هم ۴۶ تا کروموزومِ نوزاد رو تشکیل میدن@infinitie-a بله یادش گرفتم ممنونم
-
@infinitie-a بله یادش گرفتم ممنونم
Fatemeh Abdolahmirzay خواهش میکنم