سلام
حتما باید سکته ی قلبی رخ بده تا خون به بخشی از ماهیچه نرسه و یاخته ها بمیرن؟
زیستاز در این مورد گفته
بسته شدن سرخرگ های کرونری توسط لخته یا سخت شدن دیواره، ممکن است باعث سکته ی قلبی شود که یکی از اثرات سکته ی قلبی نرسیدن خون به ماهیچه ی قلب و مرگ یاخته های آنها است.
چون من تو ذهن خودم این بود که اول باید یاخته ها بمیرن بعد بگیم سکته ی قلبی رخ داده و کتابم به نظرم بیانش همینطوریه.
@دوازدهم @دهم @یازدهم @تجربیا
IMG_20241101_152035.jpg
سلام. من یک موضوعی رو خوب متوجه نمیشم. قسمت اول که داره نحوه اصلاح چشم یک فرد نزدیک بین رو نشون میده، میگه باید از عدسی واگرا استفاده کنیم. بعد داخل شکل نشون داده شده که پرتوهای موازی نور پس از برخورد به عدسی مقعر، واگرا میشن و هنگام عبور از عدسی چشم که محدب هست، به جای همگرا شدن، میزان تقعرشون بیشتر میشه (این قسمت رو با فلش مشخص کردم) و در نهایت، زمان تمرکز روی شبکیه همگرایی اتفاق میوفته.
به طور مشابه همین اتفاق برای شکل پایین که چشم یک فرد دوربین رو نشون میده اتفاق میوفته اما با این تفاوت که پرتوهای موازی نور بعد از عبور از قرنیه که محدب هست، به جای همگرایی، واگرا می شوند.
IMG_20241031_110419.jpg
سلام. عدسی دو تا تحدب داره یکی تحدب جلویی و یکی تحدب پشتی که محدب تر از جلویی هست. زمانی که پرتوهای موازی نور به اولین تحدب برخورد میکنند، شکست نور انتقال میوفته و پرتو ها همگرا میشوند. حالا پس از برخورد به دومین تحدب، چه اتفاقی میوفته؟ لطفا شکلش رو رسم کنید.
@یازدهم @دوازدهم @تجربیا
@دانش-آموزان-آلاء
a54f2bb4ee72f55d1910e2a61059a8b0.jpg
سلام آلاییون عزیزم!🤗
امیدوارم حال همتون خوب باشه💖
من مهشید حسن زاده آلاخونه هستم و یکی دیگه اون بیرون،اما چیزی که اینجا کافیه ازم بدونید؛دانشجوی سال سوم پرستاریم و زیست کنکور تدریس میکنم☺️
یه روزی مثل الان شما آلایی بودم و همینجا درس میخوندم.حالا هم که مدرس شدم؛اومدم اینجا تا نذرمو ادا کنم(یادمه زمان دانش آموزی ما آلا نذر حضرت زهرا(س) بود).
از صمیم قلبم امیدوارم این تاپیک و نکته هاش حسابی کمکتون کنه.🤗آخه آلا خونه ی ماست و مااینجا یه خونواده ایم.پس موفقیت تو،موفقیت منم هست.🤝😉
a511aace3e3229a285a9bdfec042761d.jpg
سلام آلاییون عزیزم!🤗
من مهشید حسن زاده آلاخونه هستم و یکی دیگه اون بیرون،اما چیزی که اینجا کافیه ازم بدونید؛دانشجوی سال سوم پرستاریم و زیست کنکور تدریس میکنم☺️
یه روزی مثل الان شما آلایی بودم و همینجا درس میخوندم.حالا هم که مدرس شدم؛اومدم اینجا تا نذرمو ادا کنم(یادمه زمان دانش آموزی ما آلا نذر حضرت زهرا(س) بود).
از صمیم قلبم امیدوارم این تاپیک و نکته هاش حسابی کمکتون کنه.🤗آخه آلا خونه ی ماست و مااینجا یه خونواده ایم.پس موفقیت تو،موفقیت منم هست.🤝😉
7359f0b618fd81d985f6ecbf4b44bc26.jpg
سلام آلاییون عزیزم!🤗
Screenshot_2024-10-27-18-29-59-865_com.google.android.apps.docs.jpg Screenshot_2024-10-27-18-30-13-527_com.google.android.apps.docs.jpg
سلام وقتتون بخیر 🥰
ببخشید این سوال گفته مناسب نیستند الف و ب و د غلطه ولی گفته مورد ج درسته سوال غلطه یا جواب غلطه؟
@دانش-آموزان-نظام-جدید-آلا
@دانش-آموزان-آلاء
@تجربیا
IMG_20241024_123317.jpg
IMG_20241024_123458.jpg
سلام. در ماده سفید نخاع رشته های عصبی میلین دار مشاهده میشه که اجتماعی از رشته های عصبی میلین دار و فاقد جسم سلولی هست. حالا گزینه ۳ (جزء موارد درست هست) گفته همه یاخته های این بخش ژن مربوط به تولید ناقل عصبی رو دارند. از طرفی تمام یاخته های هسته دار بدن ژن مربوط به تولید ناقل عصبی رو دارند ولی فقط در نورون ها این ژن بیان میشه. الان ماده سفید که رشته های عصبی فاقد جسم سلولی و درنتیجه فاقد هسته داره، چطوری میتونه ژن مربوط به تولید ناقل عصبی رو داشته باشه؟
@یازدهم @تجربیا @دانش-آموزان-آلاء
زیستا️️
-
#تنفس_سلولی: شامل مراحل۱. گلیکولیز ۲.اکسایش پیروات ۳. چرخه کربس ۴. زنجیره انتقال الکترون
۱۰. گلیکولیز ۱. در ماده زمینه ای سیتوپلاسم انجام می شود ۲.در گام اول نیاز به ۲ مولکول ATP برای فعال شدن گلوکز وجود دارد. ۳.در گام های بعدی ابتدا دو مولکول NADH و در نهایت ۴ ATP تولید می شود.۴. محصولات گلیکولیز ۴ مولکول ATP به صورت ناخالص و دو مولکول به صورت خالص؛ ۲ مولکول پیروات و ۲ مولکول NADH می باشد. ۵. انجام گلیکولیز ربطی به وجود یا نبودن اکسیژن ندارد. -
۱۱.مرحله #اکسایش_پیروات
۱. درصورت وجود اکسیژن پیروات با انتقال فعال وارد میتوکندری می شود. ۲. اکسایش پیروات و چرخه کربس در ماتریکس میتوکندری انجام می شود. ۳. پیروات در ماتریکس یک CO2 از دست داده و همزمان اکسید نیز می شود و یک بنیان استیل ایجاد می کند. ۴. در این مرحله به ازای هر پیروات یک CO2 و یک NADH و یک بنیان استیل تولید می شود. ۵. بنیان استیل با کوآنزیم A ترکیب شده و استیل کوآنزیم A ایجاد می شود که وارد چرخه کربس می شود.۱۲. چرخه #کربس
۱. در ماتریکس میتوکندری انجام می شود.
۲.در گام اول استیل کوآنزیم A با یک اسیدآلی ۴ کربنه ترکیب می شود و یک اسید ۶ کربنه ایجاد می شود.
۳. در گام های مختلف چرخه کربس ATP و NADH و FADH2 تولید می شود.
۴.تولید ATP در سطح پیش ماده در گلیکولیز و چرخه کربس انجام می شود.
۵.به ازای هر مولکول گلوکز دو مولکول پیروات ایجاد می شود و ۲ بار اکسایش پیروات و ۲ بار کربس انجام می شود.۱۳.زنجیره انتقال الکترون در غشای درونی میتوکندری قرار دارد.
۱۴. الکترونهای NADH از ۵ ناقل الکترون عبور می کند که انرژی الکترون ها در سه ناقل باعث انتقال +H از ماتریکس به فضای بین دو غشا در خلاف شیب غلظت می شود.
۱۵.الکترونهای FADH2 از ۴ ناقل عبور می کند و دو ناقل باعث انتقال +H از ماتریکس به فضای بین دو غشا می شود.
۱۶. غلظت پروتن در فضای بین دو غشا بیشتر از ماتریکس است.
۱۷.کمپلکس آنزیمی در غشای درونی میتوکندری به نام آنزیم ATP ساز وجود دارد این آنزیم پروتن را در جهت شیب غلظت از فضای بین دو غشا به ماتریکس منتقل کرده (انتشار تسهیل شده ) و ADP و Pi را باهم ترکیب کرده و ATP و یک مولکول آب تولید می کند.
۱۸.آنزیم ATP ساز دو خاصیت دارد یکی کانال و دیگری خاصیت آنزیمی
۱۹. آخرین پذیره الکترون در غشای درونی میتوکندری اکسیژن است که با گرفتن الکترون یون اکسید ایجاد می کند.
۲۰. یون اکسید با دو عدد +H ترکیب شده و آب ایجاد می کند.
۲۱. تولید یون اکسید و سپس آب در سمت ماتریکس اتفاق می افتد.
۲۲. تجزیه NADH و FADH2 در سمت ماتریکس اتفاق می افتد و + H حاصل از آن به غلظت پروتن در ماتریکس می افزاید.
۲۳.سر برجسته آنزیم ATP ساز به سمت ماتریکس است و تولید ATP نیز در سمت ماتریکس صورت می گیرد. -
چند نکته بسیارمهم و کاربردی چشم
۱-اولین محل شکست نورقرنیه
۲-آخرین محل شکست نور که ساختار یاخته ای داردعدسی
۳-اولین محل شکست نور که فاقد ساختار یاخته ایزلالیه
۴-ماهیچه های داخل کره چشمماهیچه صاف عنبیه+مژگانی
۵-ماهیچه های درون کاسه چشمماهیچه مخطط اطراف کره چشم+عنبیه+مژگانی
۶-ماده ژله ای و شفافزجاجیه
۷-مایع شفافزلالیه
۸-نور زیادقطرمردمک کمتحریک بیشتر گیرنده مخروطی
۹-نورکمقطرمردمک زیادتحریک بیشتر گیرنده استوانه ای
۱۰-تغییر قطر عدسیانقباض ماهیچه مژکی
۱۱-لکه زرد بیشترگیرنده مخروطی
۱۲-نقطه کورگیرنده نوری نداریم
@بچه-های-کنکور-تجربی-1400
@تجربیا -
@kosar-mottaghi مرسی
-
نکته ی طلایی میوز و میتوز
1-باکتریها فاقد تولیدمثل جنسی می باشند بنابراین فاقد نوترکیبی، کراسینگ اور ، تتراد وهمچنین فاقد زیگوت می باشد.
2-درفشرده کردن DNA فقط هیستون دخیل نیست بلکه عوامل دیگری نیزدخالت دارند اما هیستونها نقش اصلی را دارند.
3-نوکلئوزومها که از جنس پروتئین و DNA هستند ، پس می توان گفت جنسشان نوکلئوپروتئینی می باشد و حداکثر 24 نوع مونومر می توان در آن یافت.
4-قارچ پنی سلیوم هاپلوئید بوده و دارای 2تا کروموزوم غیرهمتا است . (دقت کنیددرقارچ پنی سلیوم جهش مضاعف شدن رخ نمی دهد .)
5-در بین جهش های کروموزومی ، فقط در واژگونی است که تعداد نوکلئوتید ها نغییر نمیکند.
6-در اریتروسیت های بالغ هیچکدام از جهش ها را نمی توانیم ببینیم چون اریتروسیت های بالغ فاقد هسته هستند.
7-همه گامت های جانوری و گامت های گیاهان سرخس و خزه نیز سانتریول دارند.
8-مرحله G صفر ، را فقط در سلول هایی که فاقد قدرت تقسیم اند، می بینیم .
9-در مرحله G یک، چون سلول بزرگ می شود ، نسبت سطح به حجم کاهش می یابد.
10-درمرحله آنافاز سلول بسیار بزرگ می شود و در نتیجه نسبت سطح به حجم کاهش می یابد.
11-در همه ی سلول های یوکاریوتی رشته های میکروتوبولی دوک تشکیل می شود.
12-همه ی رشته های دوک به سانترومر کروموزوم ها متصل نمی شوند .
13-سلول های حاصل از تقسیم میوز همیشه هاپلوئید نیستند بلکه امکان دارد دیپلوئید ،تریپلوئید و ... باشند.
14-زنبور عسل طی میتوز گامت تولید می کند .
15-زنبورنر که هاپلوئید است پس در آن هر صفت فقط توسط یک آلل کنترل می شود.
16-تمامی جاندرانی که طی تولیدمثل غیرجنسی بوجود می آیند کلون محسوب می شوند .
17-بکرزایی فقط برای جانوران نیست بلکه در گیاهان هم میتوان دید . ( قاصدک )
18-سانتریول برای میتوز 1 بار و برای میوز 3 بار مضاعف می شود.
19-دو برابر شدن تعداد کروموزوم ها ( یا همان تقسیم سانترومر ها ) در مرحله آنافاز ll و آنافاز میتوز صورت می گیرد.
-
دیاستول قلب شامل استراحت عمومی و انقباض دهلیز ها می باشد
رگها فقط در قاعده قلب قابل رویت اند
عمر گلبول های قرمز بعد از ورود به خون حدود 4 ماه می باشد
بازدم در حرکت خون در سیاهرگ فاقد نقش می باشد
در خرچنگ دراز تبادل گاز ها پیش از ورود به قلب انجام می شود
فشار خون در سرخرگ شکمی ماهی ، بیشینه ست
همه ی حشرات دارای قلب پشتی و طناب عصبی شکمی هستند و خون تیره و روشن برای آنها معنی نداره
بیش ترین حجم خون بطن ها هنگام آغاز سیستول آنها می باشد
فشار اسمزی لنف کمتر از خون می باشد
با تمایز سلولهای قلبی قدرت انقباض آنها زیاد می شود ولی قدرت انقباضی ذاتی آنها کاهش می باید(2 دقیقه تنفس )
در QR بطن ها خود را برای انقباض آماده می کنند
قلب پشتی: ملخ ( وسایر حشرات)
قلب پشتی میان بدن: کرم خاکی
در قله ی موج T، فشار بطن ها رو به کاهش است
در سرخرگ و سیاهرگ،همانند لوله گوارش،بلافاصله در سمت خارج بافت پیوندی وجود دارد
کرم خاکی دارای ،1 رگ شکمی و 2 رگ پشتی ست
افزایش تولید و ترشح اریتروپوییتین، تولید لاکتیک اسید در ماهیچه ها را کم می کند
در کرم خاکی، در زیر قلب ها ، عصب آن بین دو رگ شکمی قرار دارد
بخش هایی از رگ پشتی حجیم شده در ملخ، خون را به نواحی عقب هدایت می کند
ملخ رگ شکمی نداره( خیلی تو تستها به این مورد مسخره اشاره می کنند)
در گره های لنفی مونوسیت نداریم(ماکروفاژ داریم، یادت نره!)
اختلاف فشار خون و مایع میان بافتی کم است
هموگلوبین با 97% توان خود، 97% اکسیژن را در خون حمل می کند
در افراد سیگاری، فاصله بین انقباضات دهلیز و بطن کم می شود(فشار خونشان بالاست)
بیشترین فشار بر روی میترال و سه لختی هنگام سیستول بطن ها می باشد
قلب ملخ 6 حفره ای است(صرفا جهت آشنایی بیش تر شما با عشق طراح کنکور 97️)
افزایش فیبرینوژن به معنی افزایش پلاسما خواهد بود
گره دهلیزی بطنی در حالت عادی تحریکی را تولید نمی کند
اولین عروق جدا شده از آئورت ، کرنوری ها هستند
سرعت انتشار تحریک در در شبکه گرهی دیواره میوکارد بیش تر از الیاف دیواره 2 بطن ست
سلولهای بنیادی تمایز نیافته اند اما سلولهای استخوانی تمایز یافته اند و قدرت تقسیم کمی دارند
قط رگها متاثر از هورمون ها و اعصاب می باشد
مهم ترین نقش در تعیین مقدار خون بافتها، بر عهده ی ماهیچه های صاف حلقوی فراوان در سرخرگ های کوچک است
بعد از بخش S بطن ها در پرخون ترین حالت، و بعد از T بطن ها در کم خون ترین حالت قرار دارند
مویرگ ها ماهیچه ندارند و توسط اعصاب حرکتی نیز عصب دهی نمی شوند
تعداد گلبول های قرمز در سطح دریا،5 میلیون در هر mm خون می باشد و تعداد گلبول های سفید،7000 در هر mm خون می باشد
همه ی سرخرگ های خرچنگ دراز خون روشن دارند
در ماهی معمولا،سرخرگ خارج شده از قلب 4 انشعاب می شود تا به 4 جفت کمان آبششی بروند
دریچه های قلبی با رشته های پیوندی( نه ماهیچه ای) به دیواره قلب متصل اند
بیش ترین فشار سیستولی به دریچه های دهلیزی بطنی برخورد می کند نه سینی!
در بافت ماهیچه قلبی برخلاف اسکلتی،اتصال سلولی هم داریم
در ابتدای بعضي مویرگ ها ، یک ماهیچه صاف حلقوی وجود دارد
همه ی گلبول های سفید، تک هسته ای اند
از هر کلیه مجرای میزنای ،ادرار رو از درون لگن از جلوی آیورت و سیاهرگ وارد مثانه میکنه
انقباض ایزوتونیک کمک کننده جریان خون سیاهرگی است
جریان خون در سرخرگ برخلاف مویرگ پیوسته است
سلولهای سرخرگ نسبت به مواد غذایی نفوذناپذیرند و سلولهای سازنده آن مستقیما با خون تغذیه می شوند
گردش خون ماهی ساعتگرد ولی کرم خاکی پاد ساعتگرد است
شروع اولین دریچه قلب ملخ با کیسه های معدی ست
دریچه های سینی بالاتر از دهلیزی بطنی ست
قطر رگ در سیاهرگ بیشتر و در سرخرگ قطر دیواره بیشتر ست
دهلیز چپ فاقد بافت گرهی ست
قوس آئورت از روی سرخرگ ششی می گذرد
ورود خون به دهلیز با پر شدن آن فرق داره -
همه چیز درباره ی کرم خاکی 🪱
بی مهره است و جز کرم های حلقوی است
لوله گوارشی دارد( معده ندارد)
تنفس پوستی دارد
گردش خون بسته دارد؛
همه انواع رگهای خونی را دارد.
قلب لوله ای پشتی ،
دارای پنج جفت قلب کمکی.
در قلب، خون تیره جریان داردسیستم دفعی متا نفریدی دارد.
دارای سیستم دفاعی غیر اختصاصی است
تولید مثل جنسی داشته و هرمافرودیت بوده و لقاح دوطرفه دارد.
در یاخته ها مراحل همانند سازی ، رونویسی و ترجمه انجام می شود.( چون یوکاریوت است پس در این موارد از ویژگی های یوکاریوت ها پیروی می کند)
در یاخته هایش مراحل تنفسی یاخته ای ( قندکافت، اکسایش پیروات، چرخه کربس و زنجیره انتقال الکترون) انجام می شود.
جهت حرکت دارای ماهیچه است پس تولید ATP از کراتین فسفات را در یاخته های ماهیچه ای خود انجام می دهد.
-
نکات روده بزرگ
روده ی بزرگ شامل روده ی کور ، کولون بالا رو ، کولون افقی و کولون پایین رو می باشد .
راست روده جزء روده ی بزرگ نیست و بعد از روده ی بزرگ قرار می گیرد . ( زیست دهم چاپ 1399)
بخش ابتدای روده ی بزرگ روده ی کور نام دارد که زائدهی آپاندیس به آن متصل است .
کولون بالارو در سمت راست بدن ، کولون افقی در زیر معده و کولون پایین رو در سمت چپ بدن قرار دارد .
طول کولون پایین رو از بقیه کولون ها بیشتر و طول کولون بالا رو از بقیه کولون ها کمتر است .
روده ی باریک به قسمت روده ی کور متصل می شود .
در محل اتصال روده ه ی باریک به روده ی بزرگ دریچه ی ایلئوسکال قرار دارد . این دریچه بالاتر از زائده ی اپاندیس قرار دارد .
روده ی بزرگ پرز ندارد .
در اطراف روده ی بزرگ رگ لنفی قرار ندارد .
یاخته های روده ی بزرگ آنزیم می سازند اما آنزیم ترشح نمی کنند .
درون روده ی بزرگ ویتامین های B و K به مقدار کم توسط باکتری های موجود در این بخش ساخته می شوند .
ویتامین K ساخته شده در روده ی بزرگ با آنکه یک ویتامین محلول در چربی است به دلیل نبودن رگ لنفی در این بخش وارد رگ های خونی می شود .
وظیفه ی روده ی بزرگ : جذب آب ( آبگیری مدفوع ) و یون ها می باشد . همچنین مقدار کمی ویتامین B و K نیز توسط باکتری های موجود در این بخش ساخته می شود .
@تجربیا -
نکات پراکنده دستگاه حرکتی
#پارت_اول
️ بسیاری از استخوان ها مغز قرمز دارند ک یاخته های خونی را تولید می کنند.
️ مغز زرد بیشتر از چربی تشکیل شده مجرای مرکزی استخوان دراز پر میکند؛در کم خونی های شدید مغز زرد می تواند ب مغز قرمز تبدیل شود.
️ با افزایش سن استخوان ها کم کار در نتیجه توده استخوانی تراکمش کاهش پیدا می کند و در همه مراحل تغیرات استخوانی در حال انجام است.
️ اختلال در ترشح بعضی از هورمون ها و مصرف نوشابه های گازدار در کاهش تراکم استخوان ها نقش دارد.
-
#پارت_دوم
️ در بعضی از مفصل ها استخوان حرکت نمی کند مثل جمجمه.️ در بیشتر مفصل ها استخوان قابلیت حرکت دارند مثل زانو . انگشتان. لگن.
️ بسیاری از ماهیچه ها ب صورت جفت کار می کنند زیرا ماهیچه ها قابلیت این را دارند که استخوان را ب یک جهت خاص بکشند ولی آن ماهیچه نمی تواند استخوان را ب حالت قبلی بازگرداند این وظیفه ماهیچه مقابله آن است.
️ همه ماهیچه های اسکلتی باعث حرکت استخوان نمی شود.
️ نحوه اتصال ماهیچه ها ب استخوان ب طوری است ک معمولا با تغییر کوتاهی در طول ماهیچه استخوان ب اندازه زیادی جا ب جا میشود.
️برای لغزیدن میوزین و اکتین باید پل های اتصال میوزین و اکتین دائما در حال تشکیل باشد با حرکتی مانند پارو زدن.
️بیشتر انرژی لازم انقباض ماهیچه ها از سوختن گلوکز بدست می آید.
️لاکتیک اسید در اثر انباشته شدن در ماهیچه ها ب تدریج تجزیه میشود و اثرات درد و گرفتگی را میکاهد.
️بسیار از ماهیچه ها دونوع یاخته تند و کند را دارند.
️تار ماهیچه ای کند رنگ دانه قرمزی ب نام میوکلوبین دارد ک می توانند مقداری اکسیژن ذخیره کنند ک این تارها بیشتر انرژی خود را از روش هوازی بدست می آوردند.
️همه استخوان ها در ماده زمینه ای خود مواد معدنی فسفات وکلسیم را ذخیره میکند.
-
#پارت_سوم
️ در فرایند تنفس فردی سالم هنگام دم عمیق در تار های ماهیچه گردنی رشته های میوزین در تماس با مقداری بیشتری کلسیم قرار می گردند
️ هر بخشی از استخوان لگن ک حاوی مغز قرمز استخوان است لزوما دارای تیغه های استخوانی است ک به صورت نامنظم در کنار یکدیگر قرار دارند.
️ نوعی بافت استخوانی ک دارای مجاری متعدد موازی می باشد دارای یاخته هایی منشعب می باشد
️ بافت استخوانی اسفنجی برخلاف بافت استخوانی فشرده دارای محلی جهت تولید یاخته های خونی است
️ در تنه استخوان های دراز بافت استخوانی فشرده مستقیما توسط بافته پیوندی احاطه شده است
-
#پارت_چهارم
️ در نوعی روش تامین انرژی انقباض یاخته های ماهیچه شکمی ک در آن فقط برای چند دقیقه ATP لازم برای انقباض تولید می شود قطعا گلوکز به طور کامل تجزیه می شود.
️ در بدن انسان توقف لغزیدن پروتئین میوزین در مجاورت اکتین می تواند ناشی از افزایش مصرف انرژی در غشای شبکه آندوپلاسمی باشد.
️در هر جانوری ک یاخته ها خونی توسط مغز استخوان تشکیل می شود قطعا غضروف دارد
️ ساختار اسکلتی در نوعی ماهی ک لقاح در بدن جنس ماده دارد قطعا ب صورت داخلی و غیر استخوانی است
-
#پارت_پنجم
️ در محل اتصال استخوان ران و نیم لگن انسان فقط پرده ی در داخل کپسول رشته ای می تواند مایع مفصلی لغزنده ترشح کند.
️ در بسیاری از ماهیچه های بدن انسان همه یاخته های ماهیچه ای در صورت وجود اکسیژن کافی تنفس هوازی را درون میتوکندری انجام می دهند.
️ در بسیاری از ماهیچه های بدن انسان همه یاخته های ماهیچه ای می توانند مقداری اکسیژن را با پروتئینی شبیه هموگلوبین ذخیره کنند.
️ تار های ماهیچه ای سفید انرژی خود را بیشتر ب روشی بدست می آورند ک در آن ماده مؤثر در گرفتگی و درد ماهیچه ای تولید می شود.
-
#پارت_ششم
️همه استخوان های اسکلت محوری انسان از دونوع بافت استخوانی فشرده و اسفنجی تشکیل شده اند
️ بخش اعظم تنه استخوانی بافت فشرده است نه اسفنجی.
️در هر بافت استخوانی ک حاوی کلاژن و کلسیم رگ های خونی در فضاهای خالی بین یاخته ای قراردارد.
️از دوران جنینی تا پایان حیات یک مرد استخوان ها همواره دچار تغییرات استخوانی می شود.
-
سنگ کیسه صفرا منجر به:
1-عدم ورود صفرا به روده
2-اختلال در هضم و جذب چربی ها
3-چرب شدن مدفوع
4-عدم جذب ویتامین های محلول در چربی(ADEK)
5-ورود بیلی روبین به خون (یرقان )
6-رفع بیلی روبین بیشتر از ادرار
7-عدم دفع مقدار اضافی کلسترول
8-کاهش جذب کلسیم(ویتامین Dجذب کلسیم را افزایش می دهد)
9-اختلال در بینایی(زیرا ویتامینA برای ساخت ماده حساس به نور لازم است)
10-اختلال در انعقاد خون(به علت عدم جذب ویتامین K)
@تجربیا -
آناتومی کبد
کبد بزرگترین اندام درون بدن است .در ناحیه فوقانی سمت راست حفره شکم واقع شده است .
کبد عضوی به رنگ قهوه ای مایل به قرمز است که در زیر دیافراگم قرار دارد و نسبت به سایر اندام های حفره شکم مانند معده ، کلیه ها ، کیسه صفرا و روده در قسمت بالاتری قرار دارد.
لوب راست آن از لوب چپ بزرگتر است .
کیسه ی صفرا در زیر لوب بزرگ سمت راست قرار دارد .
دو لوب اصلی کبد توسط بافتی پیوندی از هم جدا شده اند .