دوک تقسیم چیست
-
سلام به همه ی کنکوریای حال و اینده و گذشته
توی کتاب های تستی که زدم چند بار با این نکته روبرو شدم که آخر برام معلوم نشد دوک تقسیم چیه با توجه به این دو عکس از دوستان تقاضا داریم ما رو در مفهم این مقوله دشوار یاری رسانند با سپاس فراوان

-
توی کتاب های تستی که زدم چند بار با این نکته روبرو شدم که آخر برام معلوم نشد دوک تقسیم چیه با توجه به این دو عکس از دوستان تقاضا داریم ما رو در مفهم این مقوله دشوار یاری رسانند با سپاس فراوان

احمد قادری سلام
دوک تقسیم همونایی هستن که بعضی شون به کروموزوم متصل هستن رنگی رنگی ها😁
اونجام که دورش قرمز خط کشیدین تعریف دوک تقسیمه -

احمد قادری
دوک تقسیم همون ابی و قرمزان
که جنسشونم پروتئینه
بر اساس قرار گیری و وعیت سانترمر سه دسته میشن -
سلام
معلم ما هم همینو میگفت ولی طبق متن کتاب (همین عکسی که فرستادم) میگه که دوک تقسیم اونیه که به سانترومر متصل میشه اون دو تای دیگه که ابی و سبز رنگ هستند به سانترومر متصل نمی شن اینو چجوری توزیح می دید -
سلام
معلم ما هم همینو میگفت ولی طبق متن کتاب (همین عکسی که فرستادم) میگه که دوک تقسیم اونیه که به سانترومر متصل میشه اون دو تای دیگه که ابی و سبز رنگ هستند به سانترومر متصل نمی شن اینو چجوری توزیح می دیداحمد قادری
دوکای تقسیم همونطور که گفتم سه دسته میشن
اونایی که به سانترومر متصلن
اونایی که تا وسط سلول میان اما به سانترومر وصل نمیشن
و اونایی که مثل اون سبزا حتی وسط سلول هم نمیان -
احمد قادری
دوکای تقسیم همونطور که گفتم سه دسته میشن
اونایی که به سانترومر متصلن
اونایی که تا وسط سلول میان اما به سانترومر وصل نمیشن
و اونایی که مثل اون سبزا حتی وسط سلول هم نمیانsallar savadkoohi
اینو از دانسته هاتون میگید یا توی متن کتاب هم وجود داره -
sallar savadkoohi
اینو از دانسته هاتون میگید یا توی متن کتاب هم وجود دارهاحمد قادری
من اینو از جزوه و تدریس استاد موقاری میگم -
سلام
معلم ما هم همینو میگفت ولی طبق متن کتاب (همین عکسی که فرستادم) میگه که دوک تقسیم اونیه که به سانترومر متصل میشه اون دو تای دیگه که ابی و سبز رنگ هستند به سانترومر متصل نمی شن اینو چجوری توزیح می دیداحمد قادری کتاب ب صورت کلی میگه
قرمز ها یا کینه توکوری ها متصل و بقیه که شعاعی و قطبی اند تا وسط میاند اما ب طرف دیگر نمی رسند -

احمد قادری
رشته های دوک رشته های پروتئینی هستند که دستور ساختشون از هسته میاد توی ریبوزم ساخته میشن و سانتریول ها فقط به تشکیل رشته های دوک سازمان میدن، این رشته های دوک کلا هستند که وقتی سانترومر بهشون وصل شد با کوتاه شدن کروماتیدهای خواهری یا کروموزم های همتا رو از هم جدا کنن. -
دوک یا همان دوک تقسیم جزء پروتین ها می باشد که همانند دیگر پروتین های بدن توسط اندامک ریبوزوم موجود در سیتوپلاسم سلول های هسته دار ساخته می شود. دوک های تقسم خودشان ۲ دسته هستند.۱) دوک های که به کروموزوم ها متصل هستند و در جدا کردن کروماتید های خواهری( در میوز دو و میتوز) یا در جدا کردن کروموزوم های همتا (میوز یک)نقش دارند.۲) دوک های که اصلا به کروموزوم ها متصل نیستند.
-
دوک تقسیم یعنی چیزی شبیه به دوک. خوب معلومه که کل ساختاری که شبیه به دوک هست چه وصل باشه به سانترومر چه نباشه اما تا وسط اومده و شکل دوک رو ایجاد کرده میشه دوک تقسیم.
توی کتاب هم گفته مجموعه ریزلوله ها ... و سانترومر فام تن به آن متصل میشه. سانترومر به یک یا دو رشته دوک وصل میشه. پس معلومه که منظور کتاب از دوک اینجا رشته دوک نیست بلکه ساختار دوک مانند است که میشه دوک تقسیم. پس وصل شدن سانترومر به دوک به این معنی نیست که حتما باید همه رشته های دوک به فام تن ها وصل بشن. همین که فام تن ها همشون به رشته های دوک متصل بشن هرچند بعضی از رشته ها هم به هیچ فام تنی متصل نشه میشه گفت فام تن ها به دوک تقسیم متصل هستند.
باز توی کتاب گفته: با کوتاه شدن رشته های دوک متصل به سانترومر ... یعنی رشته های دوکی هم هستند که به سانترومر متصل نیستند که از شکل کتاب هم میشه اینو فهمید. -
تشکر از همه دوستانی که پاسخ دادند
همه گفته های شما صحیح ترس من فقط از اینکه توس کنکور اگه همچنین سوالی اومد میشه بر اسا متن بهش جواب داد یانه
بازم خیلی ممنون که وقت گران بها تون رو در اختیار من گذاشتید -
دلم میخواست اینو ویسی بگم