7359f0b618fd81d985f6ecbf4b44bc26.jpg
سلام آلاییون عزیزم!🤗
امیدوارم حال همتون خوب باشه💖
من مهشید حسن زاده آلاخونه هستم و یکی دیگه اون بیرون،اما چیزی که اینجا کافیه ازم بدونید؛دانشجوی سال سوم پرستاریم و زیست کنکور تدریس میکنم☺️
یه روزی مثل الان شما آلایی بودم و همینجا درس میخوندم.حالا هم که مدرس شدم؛اومدم اینجا تا نذرمو ادا کنم(یادمه زمان دانش آموزی ما آلا نذر حضرت زهرا(س) بود).
از صمیم قلبم امیدوارم این تاپیک و نکته هاش حسابی کمکتون کنه.🤗آخه آلا خونه ی ماست و مااینجا یه خونواده ایم.پس موفقیت تو،موفقیت منم هست.🤝😉
سلام
حتما باید سکته ی قلبی رخ بده تا خون به بخشی از ماهیچه نرسه و یاخته ها بمیرن؟
زیستاز در این مورد گفته
بسته شدن سرخرگ های کرونری توسط لخته یا سخت شدن دیواره، ممکن است باعث سکته ی قلبی شود که یکی از اثرات سکته ی قلبی نرسیدن خون به ماهیچه ی قلب و مرگ یاخته های آنها است.
چون من تو ذهن خودم این بود که اول باید یاخته ها بمیرن بعد بگیم سکته ی قلبی رخ داده و کتابم به نظرم بیانش همینطوریه.
@دوازدهم @دهم @یازدهم @تجربیا
IMG_20241101_152035.jpg
سلام. من یک موضوعی رو خوب متوجه نمیشم. قسمت اول که داره نحوه اصلاح چشم یک فرد نزدیک بین رو نشون میده، میگه باید از عدسی واگرا استفاده کنیم. بعد داخل شکل نشون داده شده که پرتوهای موازی نور پس از برخورد به عدسی مقعر، واگرا میشن و هنگام عبور از عدسی چشم که محدب هست، به جای همگرا شدن، میزان تقعرشون بیشتر میشه (این قسمت رو با فلش مشخص کردم) و در نهایت، زمان تمرکز روی شبکیه همگرایی اتفاق میوفته.
به طور مشابه همین اتفاق برای شکل پایین که چشم یک فرد دوربین رو نشون میده اتفاق میوفته اما با این تفاوت که پرتوهای موازی نور بعد از عبور از قرنیه که محدب هست، به جای همگرایی، واگرا می شوند.
سوال زیست یازدهم فوری
-
سلام وقتتون به خیر می شه لطفا سوال ۵۹ رو توضیح بدید
جوابش هم می شه گزینه ی ۱
@تجربیا @بچه-های-کنکور-تجربی-1400 @بچه-های-تجربی-راه-ابریشم -
خوب منظور اووسیت اولیه هست
گزینه ی دو : آغاز شدن تقسیم بعد از اثر اس اف اچ غلطه. اغاز تقسیم از دوران جنینی دختر هست نه از بلوغگزینه ی سه: در میانه ی یاخته غلطه
گزینه چهار:اووسیت اولیه بعد از اینکه اومد تتراد تشکیل داد تا سن بلوغ ادامه ی تقسیمش به تعویق میفته
-
سلام به نظر من جواب اینه، در دوران جنینی اووسیت در میوز 1 متوقف میشه ولی اگر تا قبل از رسیدن به سن بلوغ خدای نکرده فوت کنه، هیچ وقت میوز کامل نمیشه.
-
Fatemeh Abdolahmirzay سلام
من گفتار دو فصل هفت رو ع و م نخوندم ولی تا جایی که میدونم+تورق سریع استاد موقاری،تقسیم اووسیت ها هم تو دوران جنینی و هم تو بعد تولد پیدا میشه
ولی راست میگه شروع اصلی تقسیم،یعنی خود تقسیم میوز،نه میوز یک و دو،تو دورتن جنینیع
ولی جمله دومشم کاملا درسته
در واقع فقط حدودا ۳۰۰تا۴۰۰تاشون میوزشون رو ادامه میدم نه همه
اگه همش باشه میشه حدودا۲میلیون فولیکول که اصا با منطق هم جور در نمیاد
اکثرشون هم بعد تولد،خود ب خود نابود میشن -
سروش قادری اینم نکته ظریفی بود
-
دریا دریایی خیلی ممنونم از راهنماییتون ولی یه سوال داشتم یعنی ما تو دوره ی جنینی ترشح هورمن اف اس اچ زو نداریم؟
-
سروش قادری ممنونم ازتون
-
Fatemeh Abdolahmirzay در سوال زیست یازدهم فوری گفته است:
دریا دریایی خیلی ممنونم از راهنماییتون ولی یه سوال داشتم یعنی ما تو دوره ی جنینی ترشح هورمن اف اس اچ زو نداریم؟
اس اف اچ هورمون محرک غده های جنسیه تا قبل بلوغ که هنوز این غده ها کار نکردن خوب ترشحی ازشون هم نداریم
-
@kosar-mortazavi خیلی ممنونم
-
@kosar-mortazavi در سوال زیست یازدهم فوری گفته است:
سروش قادری اینم نکته ظریفی بود
هنوز عمیق و مفهومی نخوندمش
-
سروش قادری ولی باعث شدید یه نکته برام مرور بشه
سپاس
-
@kosar-mortazavi خواهش میکنم
-
سلام.
گزینه۱) کاملا درست است . چونکه در دوران جنینی سلول های اووگونی میتوز انجام داده اند و دو تا سلول شبیه به هم ایجاد کرده اند. که یکی از آن ها سلول اووگونی باقی میماند و دیگری که ما اسم آن را اووسیت اولیه میگذاریم شروع به میوز میکند که آن را تا مرحله ی پروفاز ۱ پیش میبرد و سپس متوقف می شود و وقتی که آن خانم به سن بلوغ رسید اووسیت اولیه پروفاز ۱ خود را ادامه می دهد و به اوو سیت ثانویه و گویچه قطبی اولیه تبدیل می شود. ولی باید توجه داشته باشیم که این فرایند برای هر اووسیتی اتفاق نمی افتد!!!!
و رخ دادن آن هم با اثر هورمون FSH رخ میدهد. ودر کل بازه ای که زن ها توانایی بارداری را دارند ۴۰۰ تا ۵۰۰ عدد فولیکول بالغ میشود یعنی ۴۰۰ تا ۵۰۰ عدد اووسیت ثانویه ایجاد میشود که بقیه به دلایل نامعلومی از بین میروند.
گزینه ۲) تقسیم میوز آغاز نمی شود در واقع ادامه پیدا میکند.
گزینه۳) حلقه انقباضی دقیقا در وسط سلول ایجاد نمی شود و دلیل آن هم این است که ما برای تغذیه جنین تا قبل از جایگزینی در دیواره ی رحم به مواد غذایی نیاز داریم.
گزینه۴) تتراد ها در مرحله ی پروفاز میوز یک ایجاد می شوند و جدا شدن کروموزوم های همتای تتراد ها در مرحله ی آنافاز ۱ رخ می دهد نه بلافاصله پس از تشکیل تتراد!!! -
امید کرمی
واقعا ممنونم ازتون فهمیدمش -
خواهش میکنم
-
گزینه ی یک رد میشه چون شروع هر اووسیت در دوران نوزادیست
گزینه دو هم نادرسته چون تقسیم میوز یک در دوران قبل از تولد اغاز شده و متوقف شده در پروفاز یک میوز یک
۳ میتونه درست باشه چون در یاخته گویچه قطبی اول تقسیم سیتوپلاسم برابر رخ میده
۴ غلط است چون ممکنه ۵۰ سال طول بکشه که یک اووسیت اولیه تقسیم بشه -
Leila Rostamy
چونکه سیتوکینز های ما به ۲ شکله:
۱) حلقه انقباضی در وسط سلول ایجاد می شود: در این حالت تقسیم سیتوپلاسم به طور مساوی انجام می شودو در بیشتر سلول ها رخ میدهد
۲) حلقه انقباضی در وسط سلول ایجاد نمیشود:
این حالت در سلول های جنسی زنان رخ می دهد. و تقسیم نامساوی سیتوپلاسم رخ میدهد. و ما می دانیم که سیتوپلاسم پر از مواد غذایی نظیر کربوهیدرات ها و پروتین ها و.... است . حال چونکه آن گامتی ماده یی که تشکیل میشود میخواهد در تشکیل سلول تخم شرکت کند. که سلول تخم از لقاح گامت نر و ماده ایجاد می شود. حال این سلول تخم باید در دیواره رحم مادر جایگزین شود و تشکیل جفت بدهد. ولی چند روز زمان می برد تا این سلول تخم بتواند در دیواره رحم جایگزین شود. به همین دلیل تقسیم نامساوی سیتوپلاسم انجام میشود تا مواد غذایی بیشتر در گامت ماده ذخیره شود و بتواند مواد غذایی سلول تخم را در طی آن چند روز تامین کند. -
امید وارم که متوج شده باشید