توضیح پلیز
-
-
Mohammad Afrashteh کیا دو صفت جدان؟
رنگ ذرت هم چند جایگاهی پیوسته برای یک صفته دیگهzoohre hocini در توضیح پلیز گفته است:
رنگ ذرت هم چند جایگاهی پیوسته برای یک صفته دیگهدرسته من یه لحظه فکر کردم صفت جدا مثال زدی.
توی همون هم الل های مثلا A و B مربوطه به یک صفته که در یک کروموزوم همتا و a و b در کروموزوم همتای دیگه قرار دارن. حالا به نظرت میشه گفت در یک مجموعه کروموزم، تنها یک الل از صفت رنگ وجود داره؟ -
سوال 147؟
-
سوال 147؟
@kosar-mortazavi
سوال 147 جواب گزینه 1
سوال 148 جواب گزینه 2توی پاسخنامه توضیح داده. کجاش برات مبهمه؟
-
@kosar-mortazavi
سوال 147 جواب گزینه 1
Mohammad Afrashteh کی من؟
سوال من نیست
zoohre hocini درباره سوال 147 توضیح میدم.
سوال 147، فقط گزاره سوم درسته چون در یک دختر بالغ هر صفتی حداقل دو آلل داره، چون همه کروموزوم هایش همتا هستند و اگر صفت حداقل تک جایگاهی باشه دو آلل خواهد داشت
-
zoohre hocini
سلام
سوال ۱۴۷ بخش اولش با این رد می کنیم که ممکنه بعضی از کروموزوم ها با هم بمونن و یاخته تعداد کروموزوم کمتری داشته باشه ب هم درسته چون در گروهی از صفات که منظورش بارز نهفته هست وجود داشتن یک دگره کافیه اون دو تای دیگه هم من با باهم ماندن رد کردم -
@kosar-mortazavi
سوال 147 جواب گزینه 1
Mohammad Afrashteh ببین این اولین جملش، با صفت های چند جایگاهی ردش کرده،
ولی من تو نشر این نکته رو خوندم که با متن کتاب درست در میاد
" دگره به عواملی که شکل های مختلف یک صفا را تعیین میکند و جایگاه یکسانی در فام تن های همتا دارد می گویند. در صفلت چند جایگاهی چند ژن باهم در بروز یک صفت نقش دارند که هر جایگاه ژن آن دگره های مخصوص به خود دارد"
خوب الان این دوتا باهم تناقض ندارن؟ -
بچها ببینید پاسخش اینجوری توضیح داده من با اولین موردش مشکل دارم فقط
-
بچها ببینید پاسخش اینجوری توضیح داده من با اولین موردش مشکل دارم فقط
-
Mohammad Afrashteh کی من؟
سوال من نیست
zoohre hocini درباره سوال 147 توضیح میدم.
سوال 147، فقط گزاره سوم درسته چون در یک دختر بالغ هر صفتی حداقل دو آلل داره، چون همه کروموزوم هایش همتا هستند و اگر صفت حداقل تک جایگاهی باشه دو آلل خواهد داشت
@kosar-mortazavi
ببخش. اشتباه شد.
دوستمون که سوال کرده هم اسمش کوثره یه لحظه فکردم ایشونه.
مورد اول غلط:
اگر صفت چندجایگاهی باشد، در اسپرماتیدها (حاصل از تقسیم میوز 2) برای اون صفت بیش از یک دگره مشاهده می شود. یعنی توی یک مجموعه کروموزوم هم به خاطر یک صفت چندجایگاهی میشه چند الل مربوط به اون صفت رو دید. -
@kosar-mortazavi
ببخش. اشتباه شد.
دوستمون که سوال کرده هم اسمش کوثره یه لحظه فکردم ایشونه.
مورد اول غلط:
اگر صفت چندجایگاهی باشد، در اسپرماتیدها (حاصل از تقسیم میوز 2) برای اون صفت بیش از یک دگره مشاهده می شود. یعنی توی یک مجموعه کروموزوم هم به خاطر یک صفت چندجایگاهی میشه چند الل مربوط به اون صفت رو دید.Mohammad Afrashteh خوب وقتی چند جایگاهی باشه ژناش دیگه باهم الل نمیشن، چون مکانشون در کروموزم فرق میکنه.... نیست اینجوری؟
-
Mohammad Afrashteh ببین این اولین جملش، با صفت های چند جایگاهی ردش کرده،
ولی من تو نشر این نکته رو خوندم که با متن کتاب درست در میاد
" دگره به عواملی که شکل های مختلف یک صفا را تعیین میکند و جایگاه یکسانی در فام تن های همتا دارد می گویند. در صفلت چند جایگاهی چند ژن باهم در بروز یک صفت نقش دارند که هر جایگاه ژن آن دگره های مخصوص به خود دارد"
خوب الان این دوتا باهم تناقض ندارن؟به نظرم اینم همونه میگه. مثلا توی صفت گروه خونی یکی از الل ها میشه A و اون یکی الل توی کروموزوم همتا میشه B که صفت خونی AB رو میسازه. به هر اطلاعاتی که روی یک ژن ذخیره شده دگره میگن. البته به نظر من.
-
Mohammad Afrashteh خوب وقتی چند جایگاهی باشه ژناش دیگه باهم الل نمیشن، چون مکانشون در کروموزم فرق میکنه.... نیست اینجوری؟
صفت چند ژنی غیرجنسی این طور نیست که در یک کروموزم مثلا سه تا ژن درگیر باشه توی اون یکی دو تا. بلکه توی هر کروموزوم همتای انسان از اون ژن ها دو نسخه وجود داره. یعنی یک صفت سه جایگاهی دارای 6 ژن در کروموزوم های همتا است (هر کروموزوم همتا سه ژن)
-
به نظرم اینم همونه میگه. مثلا توی صفت گروه خونی یکی از الل ها میشه A و اون یکی الل توی کروموزوم همتا میشه B که صفت خونی AB رو میسازه. به هر اطلاعاتی که روی یک ژن ذخیره شده دگره میگن. البته به نظر من.
Mohammad Afrashteh ببین مثلا در ذرت A aباهم دگرن Bbباهم، ژنشون راجب یه چیز حرف میزنه رنگ ذرت، ولی نمی تونیم به AوB بگیم دگره چون جایگاهاشون باهم فرق داره
خوب اینجام وقتی یک کروموزم تک کروماتیدی داشته باشیم دیگ چند تا دگره نمی تونیم ببینیم -
صفت چند ژنی غیرجنسی این طور نیست که در یک کروموزم مثلا سه تا ژن درگیر باشه توی اون یکی دو تا. بلکه توی هر کروموزوم همتای انسان از اون ژن ها دو نسخه وجود داره. یعنی یک صفت سه جایگاهی دارای 6 ژن در کروموزوم های همتا است (هر کروموزوم همتا سه ژن)
Mohammad Afrashteh خوب اره ولی دوتا دوتا باهم دگرن هر ۶ تا ژن رو نمی تونیم بگیم دگره
-
Mohammad Afrashteh ببین مثلا در ذرت A aباهم دگرن Bbباهم، ژنشون راجب یه چیز حرف میزنه رنگ ذرت، ولی نمی تونیم به AوB بگیم دگره چون جایگاهاشون باهم فرق داره
خوب اینجام وقتی یک کروموزم تک کروماتیدی داشته باشیم دیگ چند تا دگره نمی تونیم ببینیمتوی مثال تو اونها دو صفت جداگانه هستن اما توی یک صفت چندجایگاهی دگره ها مربوط به یک صفت هستند. پس نمی شه گفت تنها یک دگره از یک صفت قابل مشاهده است.
-
توی مثال تو اونها دو صفت جداگانه هستن اما توی یک صفت چندجایگاهی دگره ها مربوط به یک صفت هستند. پس نمی شه گفت تنها یک دگره از یک صفت قابل مشاهده است.
رنگ ذرت هم چند جایگاهی پیوسته برای یک صفته دیگه -
Mohammad Afrashteh خوب اره ولی دوتا دوتا باهم دگرن هر ۶ تا ژن رو نمی تونیم بگیم دگره
نه ببین دوتا دوتا دگره نمیشن که هر کدوم از اون ژن ها یک دگره هستن که دگره همتای دیگش 100 درصد توی کروموزم همتا است (و این دگره ها درسته از جنش یک نوع ژن هستن اما تفاوتشون در اطلاعاتی است که در اون نوع ژن ذخیره شده) و از اون نظر همواره در یک انسان سالم فقط یک دگره از یک ژن در اسپرماتیدها قابل مشاهده است اما برای یک صفت که میتونه چندجایگاهی باشه نمیشه گفت فقط یک الل از اون صفت در یک مجموعه کروموزمی وجود داره.
-
رنگ ذرت هم چند جایگاهی پیوسته برای یک صفته دیگهzoohre hocini در توضیح پلیز گفته است:
رنگ ذرت هم چند جایگاهی پیوسته برای یک صفته دیگهدرسته من یه لحظه فکر کردم صفت جدا مثال زدی.
توی همون هم الل های مثلا A و B مربوطه به یک صفته که در یک کروموزوم همتا و a و b در کروموزوم همتای دیگه قرار دارن. حالا به نظرت میشه گفت در یک مجموعه کروموزم، تنها یک الل از صفت رنگ وجود داره؟ -
نه ببین دوتا دوتا دگره نمیشن که هر کدوم از اون ژن ها یک دگره هستن که دگره همتای دیگش 100 درصد توی کروموزم همتا است (و این دگره ها درسته از جنش یک نوع ژن هستن اما تفاوتشون در اطلاعاتی است که در اون نوع ژن ذخیره شده) و از اون نظر همواره در یک انسان سالم فقط یک دگره از یک ژن در اسپرماتیدها قابل مشاهده است اما برای یک صفت که میتونه چندجایگاهی باشه نمیشه گفت فقط یک الل از اون صفت در یک مجموعه کروموزمی وجود داره.
ببین توی کتاب هم اینجوری نوشته. یعنی هر کدوم از D و d یک دگره هستند. اگه اونطوری که تو میگی بود مینوشت یک دگره هستند. یعنی هر یک از ژن های موجود در فام تن های همتا در مورد Rh می تونه دو گره D یا d رو داشته باشن.
-
ببین توی کتاب هم اینجوری نوشته. یعنی هر کدوم از D و d یک دگره هستند. اگه اونطوری که تو میگی بود مینوشت یک دگره هستند. یعنی هر یک از ژن های موجود در فام تن های همتا در مورد Rh می تونه دو گره D یا d رو داشته باشن.
Mohammad Afrashteh فهمیدم
میدونی من جمله رو بد برداشت میکردم، فک میکردم اینکه بگیم مثلا یه کروموزوم تک کروماتیدی برای یک صفت سه جایگاهی سه الل داره ینی اینا دوبه دوبه باهم اللن ک خوب نه دیگه هر اللی الل دیگه رو توآنافاز از دستت داده
اگه باز اشتباه نباشه فهمیدنم:():