میدان مغناطیسی
-
سلام بچه ها
یه سوالی هست که ذهنمو خیلی درگیر کرده طوری که چند روزه درگیرشم
چرا هیچ کجا از میدان سیم حامل جریان توی میدان مغناطیسی حرف نزدن؟!
میدونیم خودِ سیم حامل جریان، میدان اینجاد میکنه و زمانی هم که این سیم توی یه میدان مغناطیسی دیگه ای قرار بگیره بهش نیرو وارد میشه
اما میدان مغناطیسی خودش چی؟ چرا اسمی از میدان خودش وقتی که توی میدان دیگری قرار میگیره نیست!؟ یعنی میدان خودش از کار میوفته؟! -
سلام بچه ها
میدونیم خودِ سیم حامل جریان، میدان اینجاد میکنه و زمانی هم که این سیم توی یه میدان مغناطیسی دیگه ای قرار بگیره بهش نیرو وارد میشه
اما میدان مغناطیسی خودش چی؟ چرا اسمی از میدان خودش وقتی که توی میدان دیگری قرار میگیره نیست!؟ یعنی میدان خودش از کار میوفته؟! -
سلام بچه ها
اما میدان مغناطیسی خودش چی؟ چرا اسمی از میدان خودش وقتی که توی میدان دیگری قرار میگیره نیست!؟ یعنی میدان خودش از کار میوفته؟!@m-sina سلام دوست عزیز!
اول ازهمه اینکه شاید یکم منظورتون رو خوب ننوشتین...اماتااونجایی ک من متوجه شدم فکرکنم گفتین ک چرا حرفی از میدان مغناطیسیِ سیم حامل جریان توی یه میدان مغناطیسی نمیشه!!!؟
که خب اگه منظورتون این باشه اول ازهمه میگم ک بچه های ریاضی ازتجربی ها یکم بیشتراین مباحث رومیخونن و برای اوناقسمت سیم حامل جریان و..یکم بیشتربررسی شده...وخب فکرکنم ک شماتجربی هستین و اینکه براتون همچین سوالی پیش اومده کاملا عادیه
اماخب برای جواب به سوالتون ک اگه من درست فهمیده باشم:وقتی یه سیم حامل جریان توی یه میدان مغناطیسی خارجی قرار میگیره؛قدرت میدان مغناطیسی خارجی خیلییییی بیشتراز میدان مغناطیسیِ خودسیم حامل جریان هست...برای همین دیگه ازبررسیِ میدان مغناطیسیِ سیم حامل جریان چشم پوشی میشه..یعنی درحدکتاب درسی چشم پوشی میشه
امیدوارم ک من درست متوجه سوالتون شده باشم و تونسته باشم جواب کاملی داده باشم... -
@m-sina سلام دوست عزیز!
اول ازهمه اینکه شاید یکم منظورتون رو خوب ننوشتین...اماتااونجایی ک من متوجه شدم فکرکنم گفتین ک چرا حرفی از میدان مغناطیسیِ سیم حامل جریان توی یه میدان مغناطیسی نمیشه!!!؟
که خب اگه منظورتون این باشه اول ازهمه میگم ک بچه های ریاضی ازتجربی ها یکم بیشتراین مباحث رومیخونن و برای اوناقسمت سیم حامل جریان و..یکم بیشتربررسی شده...وخب فکرکنم ک شماتجربی هستین و اینکه براتون همچین سوالی پیش اومده کاملا عادیه
اماخب برای جواب به سوالتون ک اگه من درست فهمیده باشم:وقتی یه سیم حامل جریان توی یه میدان مغناطیسی خارجی قرار میگیره؛قدرت میدان مغناطیسی خارجی خیلییییی بیشتراز میدان مغناطیسیِ خودسیم حامل جریان هست...برای همین دیگه ازبررسیِ میدان مغناطیسیِ سیم حامل جریان چشم پوشی میشه..یعنی درحدکتاب درسی چشم پوشی میشه
امیدوارم ک من درست متوجه سوالتون شده باشم و تونسته باشم جواب کاملی داده باشم...zeinab dehghani اره متوجه سوالم شدی
ببین ریاضیا صرفا یه فرمول توی این داستانا میخونن(بقیه چیزارو خودمون هم میدونیم)
اما مشکل اینه که دلیلت زیاد قانع کننده نیست. اصلا میدان خودِ سیم به سمت وارد نمیشه و ما توی تست ها میدان وارد بر سیم رو بدست میاریم که همون میدانی ست که سیم داخلشه(ربطی به بیشتر و کمتر بودن نداره)
یعنی اون میدانی که توی فرمول F=BILsinx میگذاریم میدان خود سیم نیست! میدانی است که سیم داخلشه و میتونه به سیم نیرو وارد کنه -
zeinab dehghani اره متوجه سوالم شدی
ببین ریاضیا صرفا یه فرمول توی این داستانا میخونن(بقیه چیزارو خودمون هم میدونیم)
اما مشکل اینه که دلیلت زیاد قانع کننده نیست. اصلا میدان خودِ سیم به سمت وارد نمیشه و ما توی تست ها میدان وارد بر سیم رو بدست میاریم که همون میدانی ست که سیم داخلشه(ربطی به بیشتر و کمتر بودن نداره)
یعنی اون میدانی که توی فرمول F=BILsinx میگذاریم میدان خود سیم نیست! میدانی است که سیم داخلشه و میتونه به سیم نیرو وارد کنه@m-sina خب ماتوی محاسبه تاثیرمیدان خارجی رو حساب میکنیم...نه میدان خود سیم..
چون میدان خارجی خیلی قوی ترهست تامیدان سیم -
سلام بچه ها
اما میدان مغناطیسی خودش چی؟ چرا اسمی از میدان خودش وقتی که توی میدان دیگری قرار میگیره نیست!؟ یعنی میدان خودش از کار میوفته؟!@m-sina
سلام در فیزیک پایه ما همیشه نیروی خارجی را محاسبه می کنیم و به داخلی کاری نداریم