IMG_20241205_110806.jpg
[متن لینک](آدرس لینک)
IMG_20241205_110916.jpg
سلام. اون قسمتی که دورش خط کشیدم زائده عقبی ستون مهره هست؟
یک سوال دیگه هم داشتم. طبق شکل کتاب نیم لگن راست از نمای جلویی حالت برآمده داره و از نمای پشتی فرورفته تر از فرورفتگی نمای عقبی نیم لگن چپ هست. حالا در تصویر دوم، دقیقا همون برآمدگی مشابه برآمدگی نیم لگن راست از نمای جلویی مشاهده میشه اما در جزوه استادم نوشته شده بود که نیم لگن راست از نمای پشتی. نمای پشتی نیم لگن راست که حالت برآمده نداره. این سوالی که پرسیدم برداشت من از شکل کتاب بود و اطلاعی از اینکه واقعا درست باشه یا نه ندارم.
@یازدهم
@دوازدهم
@تجربیا
@دانش-آموزان-آلاء
دوستان تازگیا شنیدم تو کنکور به بعضی میگن بسیاری و ما باید بعضی هارو بسياري و بسیاری ها رو بعضی در نظر بگیریم و طراح کنکور معتقده بعضی و برخی همون بسیاریه ....
اینا درسته ؟
یعنی اگه تو سوال بگه بعضی یاخته های دیواره نای مژک دارن درسته چون بعضی همون بسیاریه! ؟؟
تجربی
@فارغ-التحصیلان-آلاء
@دانشجویان-درس-خون
@دانش-آموزان-آلاء
7359f0b618fd81d985f6ecbf4b44bc26.jpg
سلام آلاییون عزیزم!🤗
امیدوارم حال همتون خوب باشه💖
من مهشید حسن زاده آلاخونه هستم و یکی دیگه اون بیرون،اما چیزی که اینجا کافیه ازم بدونید؛دانشجوی سال سوم پرستاریم و زیست کنکور تدریس میکنم☺️
یه روزی مثل الان شما آلایی بودم و همینجا درس میخوندم.حالا هم که مدرس شدم؛اومدم اینجا تا نذرمو ادا کنم(یادمه زمان دانش آموزی ما آلا نذر حضرت زهرا(س) بود).
از صمیم قلبم امیدوارم این تاپیک و نکته هاش حسابی کمکتون کنه.🤗آخه آلا خونه ی ماست و مااینجا یه خونواده ایم.پس موفقیت تو،موفقیت منم هست.🤝😉
زیر ذره بین️️:زیست2 فصل 7
-
@sania-andiravan
1.با افزایش و کاهش قطر جدار رحم، چین خوردگی ها و طول حفره های آن(غدد رحمی) نیز زیاد و کم می شود
2. افزایش قطر جدار رحم با افزایش رگ های خونی این بخش همراه است
۳. در هفته اول:الف) در طول هفته اول،اووسیت اولیه به حاشیه فولیکول(انبانک)رانده می شود.ب) بیشترین سرعت کاهش ضخامت دیواره رحم، مربوط به حدود روز اول است. پ)قاعدگی، حدودا ۷ روز طول میکشد که در آن رشد فولیکول و تمایز اووسیت در حال انجام است ت) یاخته های سازنده فولیکول علاوه بر گیرنده هورمون FSH دارای گیرنده هورمون های LHو استروژن نیز هستند. ث) استروژن از هورمونهای است که یاختههای ترشحی و هدف یکسانی دارند.
4.در هفته دوم:الف) کمی قبل از روز چهاردهم (۱۶ ساعت قبل از تخمک گذاری) غلظت اLH و FSHبه بیشترین مقدار خود در کل دوره جنسی زنان می رسند. تخمک گذاری نیز حدودا در روز چهاردهم رخ میدهد. ب) فولیکول (انبانک) به فولیکول بالغ تبدیل میشود تحت تاثیر هورمون های محرک جنسی(بیشتر FSH) پ) در حدود روز ۱۴ تقسیم میوز ۱ تکمیل می شود و اووسیت ثانویه تشکیل می شود ت) به همراه اووسیت ثانویه، اولین جسم قطبی و تعدادی از یاخته های غذا دهنده فولیکولی و مایع فولیکولی در روز چهاردهم از تخمک آزاد می شوند.
5.در هفته سوم:الف) در طی هفته سوم، جسم زرد به حداکثر اندازه خودش می رسد ب) در حدود روز پانزدهم ضخامت رحم دوباره شروع به افزایش میکند(ولی این بار با شیب کم) پ) در این هفته اووسیت ثانویه و جسم قطبی درون لوله رحمی قرار دارند و به کمک حرکت زوار انگشتی شیپور، زنش مژک ها و انقباض عضلات دیواره لوله رحم در اون رو دارن و به سمت رحم حرکت میکند ت) در این مرحله اووسیت ثانویه در برخورد با اسپرم و شروع فرایند لقاح، تقسیم میوز ۲ را در لوله رحمی تکمیل می کند. ث) ضخیم تر شدن آندومتر و تکثیر رگ های خونی آن و نیز افزایش ارتفاع غدد رحمی در این هفته رخ می دهد.
6.در هفته ی چهارم: الف) در تمام طول هفته چهارم جسم زرد در حال تحلیل رفتن است. ب) در انتهای این هفته (در صورت عدم بارداری) جسم زردی وجود نخواهد داشت. پ) بیشترین ضخامت دیواره رحم در حدود روز بیست و چهارم دیده می شود و غلظت استروژن کمتر از پروژسترون است و پس از این زمان ضخامت دیواره رحم شروع به کم شدن می کند ت) جسم زرد حدوداً تا اواخر دوره جنسی (روز 26ام) باقی می ماند. ث) یاختههای هیچ فولیکولی نمی توانند هورمون پروژسترون بسازند (البته بر اساس کتاب درسی) بلکه هورمون پروژسترون توسط یاختههای جسم زرد تولید می شود. -
۱.هورمون آزاد کننده از هیپوتالاموس آزاد شده و هیپوفیز پیشین را تحریک می کند.
۲.هیپوفیز پیشین با تولید LH وFSHبه هورمون آزاد کننده پاسخ می دهد.
۳. هورمون LHو FSH باعث ترشح استروژن و پروژسترون از تخمدان ها می شود
۴. هورمون های تخمدان (استروژن و پروژسترون) به طور مستقیم باعث ضخیم و پرخون شدن دیواره داخلی رحم می شود.
۵. استروژن هم در چرخه رحمی هم در چرخه تخمدانی یک دوره جنسی نقش دارد،به طوری که در چرخه تخمدانی غیرمستقیم باعث تخمک گذاری و در چرخه رحمی باعث رشد و نمو و پرخون شدن رحم میشود.
۶. استروژن و پروژسترون تا پیش از از بین رفتن جسم زرد در مرحله لوتئالی با بازخورد منفی باعث کاهش ترشح هورمون آزادکننده LH وFSH،از هیپوتالاموس میشود.
۷. پروژسترون تنها با بازخورد منفی برهیپوفیز پیشین اثر می گذارد.
۸. استروژن هم با ساز و کار بازخورد منفی( در غلظت کم مانع از آزاد شدن LH و FSHمیشود) و هم بازخورد مثبت (افزایش یکباره آن باعث تحریک آزاد شدن مقدار زیادی LHوFSH از هیپوفیز می شود) بر هیپوفیز پیشین اثر می گذارد -
Amir 6 در زیر ذره بین️️:زیست2 فصل 7 گفته است:
@sania-andiravan
آره میتونیم بگیم.
@ناظم
بی زحمت نیاز به ادیت درد به در داریم
اگ متوجه نشدین کجا رو میگم بگین نقل قول بزنمسلام گزارش بزنید لطفا