واپاشی گاما و بتا
-
بچه ها من یه تست زدم توش گفته بود تعداد نوکلئون های هسته ثابت می ماند یعنی برای واپاشی آلفا اینطور نیست؟
و اینکه خب در واپاشی بتا تعداد پروتون که آخه تغییر میکنه ؟
تجربیا ریاضی فیزیک دانش-آموزان-نظام-جدید-آلا همیار -
بچه ها من یه تست زدم توش گفته بود تعداد نوکلئون های هسته ثابت می ماند یعنی برای واپاشی آلفا اینطور نیست؟
تجربیا ریاضی فیزیک دانش-آموزان-نظام-جدید-آلا همیار -
تجربیا ریاضی فیزیک دانش-آموزان-نظام-جدید-آلا همیارreyhane karimi 0
سلام
این طور که من میدونم
توی الفا دو تا pو دو تا n از هسته کنده میشن که معادل هسته هلیم هست پس عدد جرمی و در کل نکلئون ها کم میشه
برای بتا منفی هم با اینکه از n کم میشه ولی بجاش به p اضافه میشه
در بتا مثبت هم از p کم میشه ولی n حاصل میشه پس توی بتا کاهش عدد جرمی نداریم پلی تغیر عدد اتمی به صورت برعکس علامت بتا هستش -
-
reyhane karimi 0
سلام
این طور که من میدونم
توی الفا دو تا pو دو تا n از هسته کنده میشن که معادل هسته هلیم هست پس عدد جرمی و در کل نکلئون ها کم میشه
برای بتا منفی هم با اینکه از n کم میشه ولی بجاش به p اضافه میشه
در بتا مثبت هم از p کم میشه ولی n حاصل میشه پس توی بتا کاهش عدد جرمی نداریم پلی تغیر عدد اتمی به صورت برعکس علامت بتا هستشاحمد قادری ببینید در واقع فکر کنم از تعداد نوکلئون های هسته منظورش عدد جرمی بوده که تغییر نمیکنه نه؟
-
reyhane karimi 0 شرمنده من این مبحث رو خیلی سطحی واسه نهایی خوندم
یه چیزی میگم سردرگمتون میکنم -
reyhane karimi 0 شرمنده من این مبحث رو خیلی سطحی واسه نهایی خوندم
یه چیزی میگم سردرگمتون میکنمابوالفضل ریسی باشه اشکال نداره و اینکه عذر میخوام هی منشنتون میکنم آخه جواباتون اکثرا دقیق و خوبن با این حال از وقتی که گذاشتید ممنون
-
احمد قادری ببینید در واقع فکر کنم از تعداد نوکلئون های هسته منظورش عدد جرمی بوده که تغییر نمیکنه نه؟
reyhane karimi 0
بله نکلوئون اوناین که توی هسته هستن که میشن p , n که اینا همون عدد حرمی هستن -
reyhane karimi 0
بله نکلوئون اوناین که توی هسته هستن که میشن p , n که اینا همون عدد حرمی هستناحمد قادری مرسی پس مشکلم حل شد
-
ابوالفضل ریسی باشه اشکال نداره و اینکه عذر میخوام هی منشنتون میکنم آخه جواباتون اکثرا دقیق و خوبن با این حال از وقتی که گذاشتید ممنون
reyhane karimi 0 خواهش میکنم لطف دارید
هر کمکی از دستم بر بیاد در خدمتم -
احمد قادری مرسی پس مشکلم حل شد
-
تجربیا ریاضی فیزیک دانش-آموزان-نظام-جدید-آلا همیارreyhane karimi 0 درسته در واپاشی بتا تعداد پروتون بسته به نوع واپاشی تغییر میکنه ولی تعداد نوکلئون ها (پروتون و نوترون) ثابت میماند بسته به نوع واپاشی پروتون و نوترون و بالعکس به یکدیگر تبدیل میشوند طبق پاورقی ص ۱۴۴ کتاب فیزیک دوازدهم در واپاشی های بتا علاوه بر آزاد شدن الکترون و پوزیترون ، نوترینو و پاد نوترینو هم ازاد میشوند
-
reyhane karimi 0 درسته در واپاشی بتا تعداد پروتون بسته به نوع واپاشی تغییر میکنه ولی تعداد نوکلئون ها (پروتون و نوترون) ثابت میماند بسته به نوع واپاشی پروتون و نوترون و بالعکس به یکدیگر تبدیل میشوند طبق پاورقی ص ۱۴۴ کتاب فیزیک دوازدهم در واپاشی های بتا علاوه بر آزاد شدن الکترون و پوزیترون ، نوترینو و پاد نوترینو هم ازاد میشوند
امیر فدایی خیلی ممنون