فیزیک فشار
-
سلام این قسمت یه جوریه ک نمیدونم تا چ حد میتونم مطلب رو برسونم ولی سعیمو میکنم
ببینید اینجا میگه که نیروی وارد شده از طرف کف ظرف به سطح با وزن مایع همیشه برابر نیست
مهم نیست ظرف مایع چ شکلی باشه فشار ناشی از مایع بر کف ظرف فقط به ارتفاع مایع بستگی داره ک طبق فرمول فشار
و نیرو هم به این فشار بستگی داره طبق فرمول F=PA
اگر دو طرف قاعده ظرف مایعی که روی سطح افقی قرار داره خط چین عمودبر قاعده اش رو رسم کنید وزن مایعی که اون خط چین های فرضی در بر میگیره برابر نیروی ناشی از مایع هستش که به کف ظرف وارد میشه حالا اگر این خط چین بیشتر از مایع واقعی گنجایش داشته باشه خب نیروی وارد شده به کف سطح بیشتر از وزن هستش و اگر کمتر باشه خب نیرو کمتر از وزن هستشFatemeh Maleki
دقیقا منم نظرم مثل شما هست
ولی خب برای اون دوتا سوال جوابتون چیه ؟ -
Fatemeh Maleki
دقیقا منم نظرم مثل شما هست
ولی خب برای اون دوتا سوال جوابتون چیه ؟احمد قادری در مورد سوال 18 فکر میکنم گزینه 1 درست باشه چون پر واضحه مقدار آب 2 کمتر از3 و مقدار 3 هم کمتر از 1 هستش چون ارتفاع و سطح مقطع یکسانند
اگر طبق خطوط عمودی که تو نکته بالا هم هست بریم میزانF هر سه برابر میشه چون Aدر هر سه برابره
توی سوال 13 هم به نظرم گزینه 2 درسته البته اینو با خطوط فرضی عمود نرفتم از اونجایی که همه مقدار های عددی رو داشتم میزان Fرو در همه محاسبه کردم شماره 3) 1/2N شماره 2)1N شماره1)1N چون هم چگالی آب رو داریم هم ارتفاع ها هم سطح مقطع ها با فرمول میشه محاسبه کرد
ولی خب بازم شک دارم
دوستان اگر میشه راهنمایی کنند -
احمد قادری در مورد سوال 18 فکر میکنم گزینه 1 درست باشه چون پر واضحه مقدار آب 2 کمتر از3 و مقدار 3 هم کمتر از 1 هستش چون ارتفاع و سطح مقطع یکسانند
اگر طبق خطوط عمودی که تو نکته بالا هم هست بریم میزانF هر سه برابر میشه چون Aدر هر سه برابره
توی سوال 13 هم به نظرم گزینه 2 درسته البته اینو با خطوط فرضی عمود نرفتم از اونجایی که همه مقدار های عددی رو داشتم میزان Fرو در همه محاسبه کردم شماره 3) 1/2N شماره 2)1N شماره1)1N چون هم چگالی آب رو داریم هم ارتفاع ها هم سطح مقطع ها با فرمول میشه محاسبه کرد
ولی خب بازم شک دارم
دوستان اگر میشه راهنمایی کنندFatemeh Maleki
مرسی پاسخ دادید
برای سوال ۱۸ من یادم میاد معلممون گفته بودن اون شکل هایی که یه بخشی روی اب قرار میگرن اینا خودشون یه نیروی واکنشی نسبت به اون برخورد اب یا همون فشار به خود اب وارد می کنن که این میشن دلیلی که توی اون عکس اول fبیشتر ازwشد
اگه یه بخشی از شکل اب روش باشه بر عکس این نیروی واکنش به سمت بالا هست و از اون f کم میکنه که توی شکل اول این هم مشخصه
من وقتی با این فرمول که اون عکسی هم که اول فرستادم این تیپ سوال رو بررسی میکنم ۷۰ درصد غلط در میاد
الان نمیدونم این نکته غلطه (که بعید میدونم)
یا من خراب فهمیدمش
پاسخ نامه هم مثل شما جواب داده و من مشکلم با اون عکس اولی هست که فکر می کنم با پاسخ این دو تا سوال هم خوانی نداره
شایدم نفهممش -
احمد قادری در مورد سوال 18 فکر میکنم گزینه 1 درست باشه چون پر واضحه مقدار آب 2 کمتر از3 و مقدار 3 هم کمتر از 1 هستش چون ارتفاع و سطح مقطع یکسانند
ولی خب بازم شک دارم
دوستان اگر میشه راهنمایی کنندFatemeh Maleki
بعد برای سوال سیزده هم به نظر من این که شما این جوری اومدید نیرو رو حساب کردید فقط برای مورد وسطی درسته
چون مثلا شکل ۳ اون مقداری که بالاش توی استوانه آب نیست منظورم اون جایی هست که با خط عمود خالی میمونه چجوری فشار اون نقطه هم حساب کردید چون توی قانون pgh اون شکلش کامله
همون قانون pgh با وزن اون مایع تقسیم بر سطح مساوی ولی اینجا اینجور نیست چون وزن مایع از اونی که شما به دست اوردید کمتر میشه -
Fatemeh Maleki
بعد برای سوال سیزده هم به نظر من این که شما این جوری اومدید نیرو رو حساب کردید فقط برای مورد وسطی درسته
چون مثلا شکل ۳ اون مقداری که بالاش توی استوانه آب نیست منظورم اون جایی هست که با خط عمود خالی میمونه چجوری فشار اون نقطه هم حساب کردید چون توی قانون pgh اون شکلش کامله
همون قانون pgh با وزن اون مایع تقسیم بر سطح مساوی ولی اینجا اینجور نیست چون وزن مایع از اونی که شما به دست اوردید کمتر میشهاحمد قادری بله درست میفرمایید منم سال دهم خیلی کلنجار رفتم با این نکته چون تو کتم نمیرفت چرا باید فشار قسمتی رو که خالیه هم مثل جاهای پر نظر گرفت یا چطوری میشه از جاهای پر خارج از خط عمود فرضی صرف نظر کرد
ولی واقعیتش جواب قانع کننده ای نگرفتم و مجبور شدم به عنوان یک قاعده اینو حفظش کنم حالا باز نمیدونم میپرسم اگر فهمیدم اطلاع میدم -
احمد قادری بله درست میفرمایید منم سال دهم خیلی کلنجار رفتم با این نکته چون تو کتم نمیرفت چرا باید فشار قسمتی رو که خالیه هم مثل جاهای پر نظر گرفت یا چطوری میشه از جاهای پر خارج از خط عمود فرضی صرف نظر کرد
ولی واقعیتش جواب قانع کننده ای نگرفتم و مجبور شدم به عنوان یک قاعده اینو حفظش کنم حالا باز نمیدونم میپرسم اگر فهمیدم اطلاع میدمFatemeh Maleki
خیلی لطف میکنید -
سلام..ببینید مطمئن نیستم..کاری به تست ندارم اما فکر کنم برای فشار باید جدا از شکل ظرف ارتفاع قائم رو در نظر بگیریم اما برای نیروی وارد بر کف ظرف وزن رو باید حساب کرد و سپس در مساحت کف ضرب کرد
-
سلام ظهر زیبای یکشنبه تون بخیر هوا هم چقدر گرم شده
من کلاً این بخش درست نفهمیدم یه چیزایی میدونم ولی نمی تونم بهش سر جلسه اعتماد کنم
الان شما این نکته رو ببینید
اینو هم معلممون گفته بودن هم توی کتابای زیادی دیده بودم
ولی این دو تا سوال رو که از همین کتاب هم هست چرا بر خلاف این نکته رفته اگه میشه یه مددی کنید
مرسی
تجربیا ریاضیا بچه-های-تجربی-راه-ابریشم بچه-های-ریاضی-راه-ابریشماحمد قادری
شرمنده اینجا منشونتون کردم دیگه دستم به جایی بند نبود ولی اگه مشکل من رو فهمیدید و راه کار براش دارید ممنون میشم ارائه بدید
Javad Keyhani
Hooman Ghasemi -
من کلاً این بخش درست نفهمیدم یه چیزایی میدونم ولی نمی تونم بهش سر جلسه اعتماد کنم
ولی این دو تا سوال رو که از همین کتاب هم هست چرا بر خلاف این نکته رفته اگه میشه یه مددی کنید
مرسی
تجربیا ریاضیا بچه-های-تجربی-راه-ابریشم بچه-های-ریاضی-راه-ابریشماحمد قادری سلام..
اون نکته هایی اول کارگذاشتین ک هیـچ...
من سوالای باتیپ سوال13 رو بافرمول میرم جلو وتاحالاهم جواب گرفتم..
اماالان برای سوال اینجا اصلا به جواب هیچکدوم از گزینه ها نرسیدم
حالا بازم حلم رو میزارم..شاید من جاییش رو اشتباه کردم..بلاخره آدمی جایزالخطاست
اما برای سوال 18 هم مثل همین رابطه ای ک نوشتم...
چون مساخت کف ظرف و ارتفاع ها باهم یکسان هست،نیروهاهم باهم برابرند..
ومیشه گزینه یک -
احمد قادری سلام..
اون نکته هایی اول کارگذاشتین ک هیـچ...
من سوالای باتیپ سوال13 رو بافرمول میرم جلو وتاحالاهم جواب گرفتم..
اماالان برای سوال اینجا اصلا به جواب هیچکدوم از گزینه ها نرسیدم
حالا بازم حلم رو میزارم..شاید من جاییش رو اشتباه کردم..بلاخره آدمی جایزالخطاست
اما برای سوال 18 هم مثل همین رابطه ای ک نوشتم...
چون مساخت کف ظرف و ارتفاع ها باهم یکسان هست،نیروهاهم باهم برابرند..
ومیشه گزینه یکzeinab dehghani
مرسی که وقت گذاشتید
اینجا شما یه سوتی کوچیک داشتید فشار رو باید pgh قرار میدادید که سوال هم همینجوری حل کرده من مشکلم اینکه خب توی یه شکلی مقداری از بالای اون مساحت کف رو اب نداریم و توی یه شکل دیگه یه مقدار از اب هست در صورتی که اون پایین مساحتش رو نداریم
من مشکلم اینه که مگه فشار با وزن بر مساحت نباید مساوی باشه پس چرا اینجا اینطوری نمیشه -
zeinab dehghani
مرسی که وقت گذاشتید
اینجا شما یه سوتی کوچیک داشتید فشار رو باید pgh قرار میدادید که سوال هم همینجوری حل کرده من مشکلم اینکه خب توی یه شکلی مقداری از بالای اون مساحت کف رو اب نداریم و توی یه شکل دیگه یه مقدار از اب هست در صورتی که اون پایین مساحتش رو نداریم
من مشکلم اینه که مگه فشار با وزن بر مساحت نباید مساوی باشه پس چرا اینجا اینطوری نمیشهاحمد قادری من ک روجی هاش گرفتم...
الان برای سوال 18 ک حتمن میشه گزینه یک...
سوال13 هم ک خودحل کتاب چی گفته درموردش؟!
واینکه نهههه هرجایی ک فشار برابر با وزن برمساحت نیست -
احمد قادری من ک روجی هاش گرفتم...
الان برای سوال 18 ک حتمن میشه گزینه یک...
سوال13 هم ک خودحل کتاب چی گفته درموردش؟!
واینکه نهههه هرجایی ک فشار برابر با وزن برمساحت نیستzeinab dehghani
نیرو میشه حاصل ضرب فشار در مساحت ولی من اینجوری حس میکنم که شما تقسیم کردید
من همین امروز یه تست از همین کتاب زدم که میگفت نیرو با وزن برابره
این تست . الان جوابتون به این چیه ؟
و اینکه کجا فشار برابر وزن بر مساحت نیست
اخه تعریف فشار میشه نیرو که نیرو تقسیم بر مساحت که نیرو هم میشه وزن بجز اون جایی که توی نکته اولی گفتم که مژابق همون جواب سوال اینطور در نمیاد که پاسخ نامه و شما گفتیدبرای ۱۳ هم خودش گفته گزینه ۲
pgh رو در A ضرب کرده -
zeinab dehghani
اخه تعریف فشار میشه نیرو که نیرو تقسیم بر مساحت که نیرو هم میشه وزن بجز اون جایی که توی نکته اولی گفتم که مژابق همون جواب سوال اینطور در نمیاد که پاسخ نامه و شما گفتیدبرای ۱۳ هم خودش گفته گزینه ۲
pgh رو در A ضرب کردهاحمد قادری برای این سوال گزینه 2 میشه؟!
برای فشار هم وقتی فقط وزن باشه نیرو میشه نیروی وزن....
اماگاهی اوقات ما نیروی اضافی ای به جز وزن هم داریم...
من قبلا تستشو زدم
اگه پیداکردم براتون میفرستم باتوضیحش -
zeinab dehghani
pgh رو در A ضرب کردهاحمد قادری سلام
قرار بود اگر این قضیه برام رفع ابهام شد خبر بدم
https://article.gozine2.ir/view/73136/ شما این فیلم رو با دقت ببینید (البته امیدوارم باز کنه براتون) کامل متوجه میشین
من که کاملا قانع شدم البته شاید سوال شما فرق داشته باشه ولی به طور کلی احساس میکنم میتونه قضیه رو حل کنه براتون -
zeinab dehghani
pgh رو در A ضرب کردهاحمد قادری منم گزینه دو آوردم چون Fبستگی به فشار و Aداره A1چهار برابر A2هستش پس F1=4F2فشار هم در مایع های یکسان فقط به hبستگی داره که تو جفتشون هم اندازه هست
-
احمد قادری برای این سوال گزینه 2 میشه؟!
برای فشار هم وقتی فقط وزن باشه نیرو میشه نیروی وزن....
اماگاهی اوقات ما نیروی اضافی ای به جز وزن هم داریم...
من قبلا تستشو زدم
اگه پیداکردم براتون میفرستم باتوضیحشzeinab dehghani
دقیقا منم با تعاریف شما گزینه ۲ رو انتخاب کردم
ولی در کمال ناباوری دیدم میگه ۳
میگه چون حجم ها برابره پس وزن هم برابره و نیرو هم برابره
واقعا من دیگه نمیدونم باید چکار کنم
با این وضعیت فکر نکنم اگه توی کنکور از این تست ها بیاد بزنم
اگه قرار بدید خیلی ممنون میشم -
احمد قادری منم گزینه دو آوردم چون Fبستگی به فشار و Aداره A1چهار برابر A2هستش پس F1=4F2فشار هم در مایع های یکسان فقط به hبستگی داره که تو جفتشون هم اندازه هست
Fatemeh Maleki
فیلمش خیلی خوب بود تشکر میکنم از شما بابت این فیلم که معرفی کردید
مشکلم رفع شد
من به جای نیروی کف نیروی کل ظرف حساب میکردم
الان برای همون سوال هم
چون گفته نیرویی که ظرف به سطح زیرش وارد میکنه پس با وزن آب برابره
ولی اگه میگفت نیرویی که آب به کف ظرف وارد میکنه میشد همون که شما گفتید
خیلی ممنون بابت راهنمایی خوبتون
دیگه از خیر این تست ها نمی گذرم -
احمد قادری سلام
قرار بود اگر این قضیه برام رفع ابهام شد خبر بدم
https://article.gozine2.ir/view/73136/ شما این فیلم رو با دقت ببینید (البته امیدوارم باز کنه براتون) کامل متوجه میشین
من که کاملا قانع شدم البته شاید سوال شما فرق داشته باشه ولی به طور کلی احساس میکنم میتونه قضیه رو حل کنه براتونFatemeh Maleki این فیلم خیلی خوب بود...
منم قشنگ فهمیدم کجاشو اشتباه میکردم.
ممنون -
مرسی
تجربیا ریاضیا بچه-های-تجربی-راه-ابریشم بچه-های-ریاضی-راه-ابریشماحمد قادری
سوال سيزده فك كنم كزينه يك بشه -
zeinab dehghani
pgh رو در A ضرب کردهاحمد قادری كزينه سه