جهش در توالی تنظیمی
-
@m-sina فک نکنم اینطوری باشه
هر جهشی منجر تغییر فراوانی نسبی الل نمیشه
شما تدریس این قسمت استاد موقاریو دیدین؟@sara-haghighatrad چرا میشه
فقط آمیزش غیرتصادفی هستش که تغییر در فراوانی نسبی الل ها ایجاد نمیکنه وگرنه بقیه عوامل فراوانی نسبی الل هارو تغییر میدن
بعدشم حتی خود آمیزش غیرتصادفی هم باعث خارج کردن جمعیت از تعادل میشه. چه فراوانی نسبی الل ها تغییر کنه چه فراوانی نسبی ژن نمود ها! در هردوحالت جمعیت از تعادل خارج میشه
من تدریس ایشون رو دیدم ولی اون تدریس برای پارساله و کتاب یه تغییر کوچیکی توی همین داستان تغییر فراوانی الل ها داشته -
@m-sina فک نکنم اینطوری باشه
هر جهشی منجر تغییر فراوانی نسبی الل نمیشه
شما تدریس این قسمت استاد موقاریو دیدین؟ -
@m-sina نمیدونم والا من تو جزوم اینطوری نوشتم

-
@sara-haghighatrad خب اینو همه میدونیم که توالی های اینترونی، روی بیان ژن تاثیر نداره ولی شما از جهش در توالی تنظیمی پرسیدی. اینترون که توالی تنظیمی نیست!
@m-sina چه سریع 😁
نه نه اونجا که گفتم بهتون یعنی هرنوع جهشی باعث میشه تعادل رو بهم بریزه گفتید بله رو میگم
حالا اصن یه سوال دارم توی یه تاپیک دیگ پرسیده بودمچرا اصل رو تغییر فنوتیپ میزارن؟ مثلا اگه جهش توی اینترون باشه خب درست که فنوتیپ تغییر نمیکنه اما مگه توی خزانه ژنی اثر نداره؟
خب مگ اگ خزانه ژنی تغییر کنه تعادل بهم نمیخوره؟
ممنون میشم راهنماییم کنید🌸 -
@sara-haghighatrad چرا میشه
فقط آمیزش غیرتصادفی هستش که تغییر در فراوانی نسبی الل ها ایجاد نمیکنه وگرنه بقیه عوامل فراوانی نسبی الل هارو تغییر میدن
بعدشم حتی خود آمیزش غیرتصادفی هم باعث خارج کردن جمعیت از تعادل میشه. چه فراوانی نسبی الل ها تغییر کنه چه فراوانی نسبی ژن نمود ها! در هردوحالت جمعیت از تعادل خارج میشه
من تدریس ایشون رو دیدم ولی اون تدریس برای پارساله و کتاب یه تغییر کوچیکی توی همین داستان تغییر فراوانی الل ها داشته@m-sina
فک نمی کنید دارید اشتباه میگید
هر جهشی که فراوانی نسبی الل ها رو تغییر نمیده !
اصلا مگه هر جهشی موثره اگه خاموش بود چی ؟ -
https://forum.alaatv.com/post/2020996
@m-sina
به نظرم حتما اینجا رو مخصوصا قسمت دام های جهش بخونید
مکان رخ دادن جهش مهمه نمیشه بگیم مهم نیست جهش کجا رخ بده هر جا رخ بده جمعیت رو از تعادل خارج میکنه 😐 -

بعد این متن کتاب کجا گفته تغییر ایجاد نمیکنه
اصلا اگه تو فراوانی نسبی تغییر ایجاد نشه که جمعیت از تعادل خارج نمیشه !

-
@m-sina چه سریع 😁
نه نه اونجا که گفتم بهتون یعنی هرنوع جهشی باعث میشه تعادل رو بهم بریزه گفتید بله رو میگم
حالا اصن یه سوال دارم توی یه تاپیک دیگ پرسیده بودمچرا اصل رو تغییر فنوتیپ میزارن؟ مثلا اگه جهش توی اینترون باشه خب درست که فنوتیپ تغییر نمیکنه اما مگه توی خزانه ژنی اثر نداره؟
خب مگ اگ خزانه ژنی تغییر کنه تعادل بهم نمیخوره؟
ممنون میشم راهنماییم کنید🌸@sara-haghighatrad فک کنم فهمیدم مشکلت کجاس
ببین تعریف «الل» به پلی پپتیدش بستگی داره. یعنی نه به توالی تنظیمیش نه به توالی اینترونی نه به توالی هدایت کننده ای که قبل از اولین AUG قرار دارند و ترجمه نمیشن
بنابراین صرفا به اون بخشی ربط داره که توی پلی پپتید ما اثر داره و میتونه پلی پپتید رو دستخوش تغییر بکنه
حالا اصن چرا وقتی اسم جهش و تغییر تعادل جمعیت میاد، گیر میدیم به جهش در بخش هایی که میخوان ترجمه بشن؟
چون طبق تعریف الل، هیچ اهمیتی نداره ناخالصی هات از چه نوعی اند! هرچی میخواد باشه! همین که توی پلی پپتید هیچ اثری ندارند، جهششون هم برامون هیچ تغییری در نوع پلی پپتید ایجاد نمیکنه. برای همینم هست وقتی از جهش، به عنوان یک عامل برهم زننده میحرفیم، درواقع اوسکول نیستیم! بیایم اون بخش ناخالص و زائدی رو مدنظر قرار بدیم که هیچ بلایی سر پلی پپتید نمیاره -

بعد این متن کتاب کجا گفته تغییر ایجاد نمیکنه
اصلا اگه تو فراوانی نسبی تغییر ایجاد نشه که جمعیت از تعادل خارج نمیشه !

دریا دریایی دوست خوبم اون بخش آمیزش تصادفی برای کنکور 1400 تغییر کرده. به احتمال زیاد کتابت برای کنکور 99 به قبل هستش
-
https://forum.alaatv.com/post/2020996
@m-sina
به نظرم حتما اینجا رو مخصوصا قسمت دام های جهش بخونید
مکان رخ دادن جهش مهمه نمیشه بگیم مهم نیست جهش کجا رخ بده هر جا رخ بده جمعیت رو از تعادل خارج میکنه 😐دریا دریایی میدونم مهمه که کجا جهش رخ بده ولی بحث این نیست که جهش کجا رخ بده. بحث سر خارج شدن جمعیت از تعادله
وقتی میگیم یکی از عوامل برهم زننده تعادل جمعیت، جهشه منظورمون این نیست که حالا بیا گیر بده که منظور کتاب کدوم توالیه
بلکه کتاب خودشم میدونه که توی توالی بی استفاده در تعیین نوع پلی پپتید، بررسیش احمقانس
برای همینم منظورش از جهش به عنوان یکی از عوامل برهم زننده، اون جهشیه که توی توالی تعیین کننده پلی پپتید رخ میدن!
اوفف چقد تایپ کردم... امید وارم فهمیده باشی.🙁 -
@sara-haghighatrad فک کنم فهمیدم مشکلت کجاس
ببین تعریف «الل» به پلی پپتیدش بستگی داره. یعنی نه به توالی تنظیمیش نه به توالی اینترونی نه به توالی هدایت کننده ای که قبل از اولین AUG قرار دارند و ترجمه نمیشن
بنابراین صرفا به اون بخشی ربط داره که توی پلی پپتید ما اثر داره و میتونه پلی پپتید رو دستخوش تغییر بکنه
حالا اصن چرا وقتی اسم جهش و تغییر تعادل جمعیت میاد، گیر میدیم به جهش در بخش هایی که میخوان ترجمه بشن؟
چون طبق تعریف الل، هیچ اهمیتی نداره ناخالصی هات از چه نوعی اند! هرچی میخواد باشه! همین که توی پلی پپتید هیچ اثری ندارند، جهششون هم برامون هیچ تغییری در نوع پلی پپتید ایجاد نمیکنه. برای همینم هست وقتی از جهش، به عنوان یک عامل برهم زننده میحرفیم، درواقع اوسکول نیستیم! بیایم اون بخش ناخالص و زائدی رو مدنظر قرار بدیم که هیچ بلایی سر پلی پپتید نمیاره@m-sina ممنون که وقت گذاشتین🌸
حس میکنم الان دیگ چون نزدیکه کنکوره زیاد روش مانور ندم و فقط بدونم اونا که رو فنوتیپ اثر میگذارن تعادل و بهم میزنن
بازم ممنون🌸