گوارش
-
0-0ftm سلام
برای سوال دوم
فقط پپسین توی محیط اسیدی میتونه فعالیت کنه
و وقتی وارد روده میشه(همراه با غذا) خاصیت انزیمی شو از دست میده
و توی روده، پروتئاز های پانکراس و روده باریک عمل انزیم هارو انجام میدن
توی سال دوازدهم میخونید که هر انزیمی یه ph. بهینه دارن که توی اون بهترین عملکرد رو دارن و برای اکثر انزیم ها بین شش تا هشته! ولی مثلا همین پپسین استثناس میشه
برای سوال اول هم جواب دارم ولی میترسم کتاب شماها عوض شده باشه اخه به نکته ریزی داخل فعل جمله! -
0-0ftm
سلام
سوال اول
کتاب زیست دهم چاپ ۹۹ یعنی کنکور ۱۴۰۲
صفحه ۲۲ کتاب درسی قسمت «شیرهی روده» اینطوری نوشته که الان تایپ میکنم براتون:
شیرهی روده: رودهی باریک این شیره را ترشح میکند. شیرهی روده شامل موسین، آب، یونهای مختلف از جمله بیکربنات و آنزیم است.
پس یعنی این خود رودهباریک این آنزیم رو ترشح میکنه. حالا نمیدونم چاپ کتاب ما با شما یکی هست یا خیر.
سوال دوم رو نمیدونم. ولی اول غیر فعاله که پپسین و اسید معده باعث میشن فعال بشه. ولی کلا محیط اسیدی و یا بازی و همچنین دما و برخی موارد دیگه بر فعالیت پروتئینها تأثیرگذارن ولی معده رو نمیدونم چجوری بود... -
@infinitie-a پس یعنی پروتئاز های معده هم در حالت قلیایی فعالیت میکنن؟درسته
اره خیلی عوض شده کتابمون گفته
روده باریک این شیره را ترشح میکند. شیره روده شامل موسین و آب و یون های مختلف از جمله بیکربنات و آنزیم است!0-0ftm
فعالیت شون به اون اندازه ماکزیمم نیست!
این متن کتاب ۱۲ ام هست،بببنید خودتون
اها خب همین خوب شد نظر ندادم
کتاب ما گفته که •گروهی از یاخته های پوششی مخاط روده باریک،آنزیم های گوارشی دارند•
نگفته ترشح میکنند!
اقای موقاری گفت انزیم هارو ترشح نمیکنن بلکه تو خوده یاخته ها ساخته میشن و وقتی باخته ها میمیرن، انزیم هاشون پخش میشه و روی غذا اثر میزاره
ولی خب طبق کتاب شما، انزیم ها ترشح میشن -
0-0ftm
فعالیت شون به اون اندازه ماکزیمم نیست!
این متن کتاب ۱۲ ام هست،بببنید خودتون
اها خب همین خوب شد نظر ندادم
کتاب ما گفته که •گروهی از یاخته های پوششی مخاط روده باریک،آنزیم های گوارشی دارند•
نگفته ترشح میکنند!
اقای موقاری گفت انزیم هارو ترشح نمیکنن بلکه تو خوده یاخته ها ساخته میشن و وقتی باخته ها میمیرن، انزیم هاشون پخش میشه و روی غذا اثر میزاره
ولی خب طبق کتاب شما، انزیم ها ترشح میشن -
0-0ftm خواهش میکنم
-
سلام
دوتا سوال
۱- خب میدونیم در شیره روده آنزیم وجود داره .این آنزیم مترشحه از خود روده باریک هست یا ب طور کلی وجود داشته توش فقط؟:|
۲-پروتئاز تو روده باریک نیاز ب محیط قلیایی داره تا فعال بشه و فعالیت کنه (طبق چیزی ک از ویدیوهای آقای ذبحی تفت فهمیدم)
پروتئاز معده هم همینطوره یا ن؟ «منظورم از لحاظ محیط و ایناس)- فک میکنم سوالام خیلی عجیبن
ولی سوالن دیگه
تجربیا
0-0ftm سلام دوست عزیز
پروتئاز های معده برای فعالیت صحیح به محیط اسیدی نیاز دارند
ولی پروتئازهای روده باریک برای فعالیت خود به محیط قلیایی احتیاج دارند - فک میکنم سوالام خیلی عجیبن
-
سلام
دوتا سوال
۱- خب میدونیم در شیره روده آنزیم وجود داره .این آنزیم مترشحه از خود روده باریک هست یا ب طور کلی وجود داشته توش فقط؟:|
۲-پروتئاز تو روده باریک نیاز ب محیط قلیایی داره تا فعال بشه و فعالیت کنه (طبق چیزی ک از ویدیوهای آقای ذبحی تفت فهمیدم)
پروتئاز معده هم همینطوره یا ن؟ «منظورم از لحاظ محیط و ایناس)- فک میکنم سوالام خیلی عجیبن
ولی سوالن دیگه
تجربیا
0-0ftm این آنزیمها در شیره روده
هم از خود روده است و هم پانکراس - فک میکنم سوالام خیلی عجیبن
-
سلام
دوتا سوال
ولی سوالن دیگه
تجربیا
0-0ftm سلام
۱)طبق خود کتاب،آنزیمای روده باریک از دو جا میتونه باشه
یک: پانکراس
دو: شیره روده که توسط مخاط روده ترشح میشه
۲)فعال شدن پروتیاز معده به کلریدریک اسید و پپسین مربوط میشه
علت فعال نبودن پروتیاز های پانکراس،وجود تریپسینه تو پانکراسه ولی اون محیط قلیایی رو فک کنم واسه حفاظت از روده نیاز میشه
چون معده داستانش واسه محافظت مشخصه
ولی روده فقط بیکربنات داره - فک میکنم سوالام خیلی عجیبن
-
0-0ftm سلام
۱)طبق خود کتاب،آنزیمای روده باریک از دو جا میتونه باشه
یک: پانکراس
دو: شیره روده که توسط مخاط روده ترشح میشه
۲)فعال شدن پروتیاز معده به کلریدریک اسید و پپسین مربوط میشه
علت فعال نبودن پروتیاز های پانکراس،وجود تریپسینه تو پانکراسه ولی اون محیط قلیایی رو فک کنم واسه حفاظت از روده نیاز میشه
چون معده داستانش واسه محافظت مشخصه
ولی روده فقط بیکربنات دارهسروش قادری سلام توی فرسنگ اول آقای موقاری میگفت که توانایی ترشح ندارن و وقتی میمیرن سلول پوششی روده باریک ازشون آزاد میشه در صورتیکه ترشح با مصرف انرژی همراهه ولی ازاد شدن بدون صرف انرژیه درمورد سوال دومی هم نه ببین شما گفتی پروتئازروده باریک توی روده باریک 3تا پروتئاز هست یکیش که پپسینوژن و بقیه که میشن پروتئاز معده بعدیش مثله تریپسین که میشه پروتئاز لوزالمعده و پروتئاز روده باریک این سه توی روده باریک هستن باید مشخص کنی کدومش منظورته؟
اگه منظورت مال معده اس اون توی محیط اسیدی کلریدریک اسید فعالش میکنه اگه مال لوزالمعده و روده باریک منظورته اون توش محیط قلیایی تاثیر داره ولی نه مثله انزیم های معده که اسید فعالش میکرد اینجا ماده قلیایی فعالش نمیکنه فهمیدین منظورمو؟
دوستانی که بیشتر تسلط دارن اگه اشتباهی کردم حتما تذکر بدن شاید من بد فهمیده باشم -
سروش قادری سلام توی فرسنگ اول آقای موقاری میگفت که توانایی ترشح ندارن و وقتی میمیرن سلول پوششی روده باریک ازشون آزاد میشه در صورتیکه ترشح با مصرف انرژی همراهه ولی ازاد شدن بدون صرف انرژیه درمورد سوال دومی هم نه ببین شما گفتی پروتئازروده باریک توی روده باریک 3تا پروتئاز هست یکیش که پپسینوژن و بقیه که میشن پروتئاز معده بعدیش مثله تریپسین که میشه پروتئاز لوزالمعده و پروتئاز روده باریک این سه توی روده باریک هستن باید مشخص کنی کدومش منظورته؟
اگه منظورت مال معده اس اون توی محیط اسیدی کلریدریک اسید فعالش میکنه اگه مال لوزالمعده و روده باریک منظورته اون توش محیط قلیایی تاثیر داره ولی نه مثله انزیم های معده که اسید فعالش میکرد اینجا ماده قلیایی فعالش نمیکنه فهمیدین منظورمو؟
دوستانی که بیشتر تسلط دارن اگه اشتباهی کردم حتما تذکر بدن شاید من بد فهمیده باشمسالار باقری سلام
والا من در حد کتاب درسی+میکرو گفتم
تو هیچ کدومشون اینقد به چیزایی که شما میگید ریز نشده و توضیح داده نشده