دوستان تازگیا شنیدم تو کنکور به بعضی میگن بسیاری و ما باید بعضی هارو بسياري و بسیاری ها رو بعضی در نظر بگیریم و طراح کنکور معتقده بعضی و برخی همون بسیاریه ....
اینا درسته ؟
یعنی اگه تو سوال بگه بعضی یاخته های دیواره نای مژک دارن درسته چون بعضی همون بسیاریه! ؟؟
تجربی
@فارغ-التحصیلان-آلاء
@دانشجویان-درس-خون
@دانش-آموزان-آلاء
7359f0b618fd81d985f6ecbf4b44bc26.jpg
سلام آلاییون عزیزم!🤗
امیدوارم حال همتون خوب باشه💖
من مهشید حسن زاده آلاخونه هستم و یکی دیگه اون بیرون،اما چیزی که اینجا کافیه ازم بدونید؛دانشجوی سال سوم پرستاریم و زیست کنکور تدریس میکنم☺️
یه روزی مثل الان شما آلایی بودم و همینجا درس میخوندم.حالا هم که مدرس شدم؛اومدم اینجا تا نذرمو ادا کنم(یادمه زمان دانش آموزی ما آلا نذر حضرت زهرا(س) بود).
از صمیم قلبم امیدوارم این تاپیک و نکته هاش حسابی کمکتون کنه.🤗آخه آلا خونه ی ماست و مااینجا یه خونواده ایم.پس موفقیت تو،موفقیت منم هست.🤝😉
سلام
حتما باید سکته ی قلبی رخ بده تا خون به بخشی از ماهیچه نرسه و یاخته ها بمیرن؟
زیستاز در این مورد گفته
بسته شدن سرخرگ های کرونری توسط لخته یا سخت شدن دیواره، ممکن است باعث سکته ی قلبی شود که یکی از اثرات سکته ی قلبی نرسیدن خون به ماهیچه ی قلب و مرگ یاخته های آنها است.
چون من تو ذهن خودم این بود که اول باید یاخته ها بمیرن بعد بگیم سکته ی قلبی رخ داده و کتابم به نظرم بیانش همینطوریه.
@دوازدهم @دهم @یازدهم @تجربیا
حفره گوارشی
-
سلام دوستان.
نظرتون رو بگید لطفا
آیا همه سلول های تشکیل دهنده لایه داخلی کیسه گوارشی مرجانیان، همگی به طور مستقیم با مواد حاصل از گوارش برون سلولی در تماس اند؟ -
-
-
Fateme Samaei
طراح این سوال نمیدونم کی بوده. ولی هرکی بوده آدم خوبی نبوده! این جمله رو سر آزمون ۱۰۰ درصد باید رد کرد!
شکل حفره گوارشی هیدر (یک نمونه مرجان) رو با دقت نگریدم و یدونه سلول () پیدا کردم درون حفره که با محتوای غذایی در ارتباط نبود و چون قید همه رو برای جمله آورده، غلط میشه.
دیگه نمیدونستم سلول به سلول شکل هارو باید بررسی کرد ... -
به نظرم جمله غلطه
چون اگه به شکل هیدر دقت کنید مواد غذایی با سلول های پوششی داخل در تماسن نه با اون مکعبی های قهوه ای بیرون -
Fateme Samaei در حفره گوارشی گفته است:
سلام دوستان.
نظرتون رو بگید لطفا
آیا همه سلول های تشکیل دهنده لایه داخلی کیسه گوارشی مرجانیان، همگی به طور مستقیم با مواد حاصل از گوارش برون سلولی در تماس اند؟درود بر شما. خیر! بعضی سلول ها، خارجی تر ان
-
Fateme Samaei میشه گفت سلولهای مشابه استوانه ای داخل حفره در تماس اند ولی راجب سلولهای بازوهای هیدر مطمئن نیستم
-
مصطفي عباسیان دانش آموزان آلاءreplied to Fateme Samaei on آخرین ویرایش توسط مصطفي عباسیان انجام شده
Fateme Samaei این سوال نیازی به شکل نداره به نظرم ...
لایه داخلی استوانه تک لایس بخاطر همین چون یک لایه ای هست همه یاخته ها به سطح خارجی متصلن..
پس میشه بله -
مصطفي عباسیان
خیلی وقت ها تو متن کتاب یه چیز مینویسه و بعد توی شکل یدونه استثنا ریز نشون میده. مولف کتاب شکل رو واسه زیبایی کار نگذاشته. تازه اونم شکل هایی که استثنا های متن رو نشون میدن ...
بعضی از سلول های استوانه ای تک لایه درون حفره گوارشی هیدر، برخلاف سلول های مجاورشون خیلی کوچیک اند (ارتفاع خیلی کمتری دارند) به همین خاطر بین سلول های مجاور گیر میوفتن و نمیتونند با آب و مواد درون حفره ارتباط مستقیم داشته باشند و این رو شکل نشون داده. چرا وقتی که سوال ازش طرح شده و خواهد شد، از شکل بگذریم؟
-
@amin-forouzan از نظر شکلی حرف شما کاملا صحیحه
پس حواب میشه خیرالبته میشه غیر مستقیم رو هم توضیح بدید چجوریه
-
مصطفي عباسیان
والا تا وقتی که جمله سوال مستقیم رو خواسته و ما هم فقط مستقیم رو خوندیم و کار داریم، سعی میکنم به غیر مستقیمش فکر نکنم چون چیزای مهمتری واسه فکر کردن هست . بعد آخه یه سری چیزا هم اصلاً غیر مستقیم ندارند! مواردی تو زیست هست که مستقیم و غیر مستقیم داره و مهمه. اما بعضی جاها بازی با ادبیاته کلاً.
حالا اینجا صورت سوال رو برگرد بخون. «ارتباط مستقیم مواد گوارش برون سلولی یافته درون حفره با سلول ها» خودشو لوس کرده که بگه مواد درون حفره ارتباط فیزیکی با همه سلول ها داره یا نه. اینجا «ارتباط مستقیم» در معنی «تماس فیزیکی» اومده. اگر خلافش رو بخوای در بیاری پس در اینجا معنی ارتباط غیر مستقیم میشه تماس غیر فیزیکی! (با امواج الکترومغناطیسی و ... فیزیک شد که! ...)
خواستم بگم که این از اون مواردیه که مسخره است بگی ارتباط مستقیم داره یا غیر مستقیم و... . از اون مواردیه که طراح تست از این واژه ها استفاده میکنه که کلاً یه چیز دیگه بگه و فقط باید منظورشو بفهمی حل کنی و رد شی. خیلی چیزای مهمتر هست که مستقیم و غیر مستقیمش مهمه که اگه زیاد تست بزنی دستت میاد ... -
@amin-forouzan خب...اول یه سوال در گوارش درون سلولی که هیدر واکوئول غذایی تشکیل میده این مواد به درون کدوم یاخته ها میرن یاخته های درونی یا بیرونی ؟؟؟
وثانیا اگر درون یاخته های درونی میرن یه سوال ببینم بلدید
آیا ممکنه که یاخته هایی که تماس فیزیکی با حفره ندارن شامل محتویات آن باشند ؟ -
در ضمن این ججمله منظورش چیه آیا درسته ؟؟
-
-
@amin-forouzan صفحه ۴۵ کتاب درسی میگه در هیدر همه یاخته های بدن میتوانند با محیط تبادلات گازی داشته باشن اینو نمیتونیم ربط به این بدیم که همه داخلی ها میتونن با مواد داخل حفره ارتباط داشته باشن ؟؟
-
مصطفي عباسیان در حفره گوارشی گفته است:
@amin-forouzan خب...اول یه سوال در گوارش درون سلولی که هیدر واکوئول غذایی تشکیل میده این مواد به درون کدوم یاخته ها میرن یاخته های درونی یا بیرونی ؟؟؟
واکوئل غذایی که مال پارامسی بود ... چی میگی؟!
وثانیا اگر درون یاخته های درونی میرن یه سوال ببینم بلدید
آیا ممکنه که یاخته هایی که تماس فیزیکی با حفره ندارن شامل محتویات آن باشند ؟شکل هیدر رو ببین. درون حفره دو گروه یاخته داره. گروه اولی که مژک دار (۲ تا دونه مژک) دارند و گروه دومی که ندارند.
فقط یاخته های مژک دار، غذای گوارش برون سلولی یافته رو، درون رانی میکنند و گوارش درون سلولی میدن. پس جواب سوال آخرت میشه خیر. -
@amin-forouzan ببین توی هیدر ما گوارش درون یاخته داریم..
به نظرت چجوریه ؟؟ دقیقا عین پارامسی اونم واکوئول تشکیل میده لیزوزوم میاد و......
نمیدونستی تا الان ؟؟؟ -
مصطفي عباسیان
خب چرا دیگه برای درون رانی (که خودم گفتم)، واکوئل تشکیل میشه و بعدشم لیزوزوم و قس علی هذا ...
ولی اصلاح واکوئل غذایی رو برا هیدر تا حالا ندیدم به کار ببرن. هرجا واکوئل غذایی دیدم سوال از پارامسی بود ... ولی شما هم درست میگی ... فصل الختام تاپیک رو اعلام کنیم یا هنوز سوالی مونده مصطفی جان؟ -
@amin-forouzan
-
@amin-forouzan اعلام کن امین جان