7359f0b618fd81d985f6ecbf4b44bc26.jpg
سلام آلاییون عزیزم!🤗
امیدوارم حال همتون خوب باشه💖
من مهشید حسن زاده آلاخونه هستم و یکی دیگه اون بیرون،اما چیزی که اینجا کافیه ازم بدونید؛دانشجوی سال سوم پرستاریم و زیست کنکور تدریس میکنم☺️
یه روزی مثل الان شما آلایی بودم و همینجا درس میخوندم.حالا هم که مدرس شدم؛اومدم اینجا تا نذرمو ادا کنم(یادمه زمان دانش آموزی ما آلا نذر حضرت زهرا(س) بود).
از صمیم قلبم امیدوارم این تاپیک و نکته هاش حسابی کمکتون کنه.🤗آخه آلا خونه ی ماست و مااینجا یه خونواده ایم.پس موفقیت تو،موفقیت منم هست.🤝😉
سلام
حتما باید سکته ی قلبی رخ بده تا خون به بخشی از ماهیچه نرسه و یاخته ها بمیرن؟
زیستاز در این مورد گفته
بسته شدن سرخرگ های کرونری توسط لخته یا سخت شدن دیواره، ممکن است باعث سکته ی قلبی شود که یکی از اثرات سکته ی قلبی نرسیدن خون به ماهیچه ی قلب و مرگ یاخته های آنها است.
چون من تو ذهن خودم این بود که اول باید یاخته ها بمیرن بعد بگیم سکته ی قلبی رخ داده و کتابم به نظرم بیانش همینطوریه.
@دوازدهم @دهم @یازدهم @تجربیا
IMG_20241101_152035.jpg
سلام. من یک موضوعی رو خوب متوجه نمیشم. قسمت اول که داره نحوه اصلاح چشم یک فرد نزدیک بین رو نشون میده، میگه باید از عدسی واگرا استفاده کنیم. بعد داخل شکل نشون داده شده که پرتوهای موازی نور پس از برخورد به عدسی مقعر، واگرا میشن و هنگام عبور از عدسی چشم که محدب هست، به جای همگرا شدن، میزان تقعرشون بیشتر میشه (این قسمت رو با فلش مشخص کردم) و در نهایت، زمان تمرکز روی شبکیه همگرایی اتفاق میوفته.
به طور مشابه همین اتفاق برای شکل پایین که چشم یک فرد دوربین رو نشون میده اتفاق میوفته اما با این تفاوت که پرتوهای موازی نور بعد از عبور از قرنیه که محدب هست، به جای همگرایی، واگرا می شوند.
ناقل عصبی
-
سلام
تو متن کتاب درسی نوشته ک پس از انتقال مولکول های ناقل باقی مانده.....
ی سوالی ک برام پیش اومده اینه ک منظورش از باقی مانده چیه؟؟
نباید کل ناقل های عصبی ک وارد فضای سیناپسی شدن تخلیه بشن حالا با اون دو روش؟ چرا پس گفته باقی مانده؟؟ بقیه ی ناقل هایی ک تخلیه نمیشن تو فضای سیناپسی رها میشن؟؟ نمیتونن ک به گیرنده ها همچنان متصل باشن -
Elham Hamed سلام خب اون مقدار باقی مانده از ناقل ها دوباره یا جذب سلول پیش سیناپسی می شوند یا توسط انزیم های پروتئینی تجزیه می شوند
-
Hanane Kaaj میدونم همینو دارم میگم ک وقتی قراره ناقل های عصبی دوباره جذب یا تجزیه بشن چرا براشون کلمه باقی مانده رو اورده؟؟
-
Elham Hamed کتاب هم همینو میگه
میگه اونایی که باقی مانده اند یا بازجذب میشن یا تجزیه
باید یه چیزی باقی بمونه که سلول بخواد بازجذب یه تجزیش کنه -
@first
ببین ناقل عصبی ازاد میشه و متصل میشه ب گیرنده یاخته پس سیناپسی درسته؟؟خب وارد خون نمیشه وارد سلول هم نمیشه
پس چرا نوشته ناقل باقی مانده؟؟
بقیشون کجان؟ -
Elham Hamed
تعداد ناقل عصبی بیشتر از تعداد گیرندس(برای افزایش احتمال برخورد با گیرنده) پس یه تعدادیشون توی سیناپس باقی میموننحال سلول پیش سیناپسی یا اون ناقلین باقی مونده رو جذب میکنه(آندوسیتوز) یا آنزیمایی میان ناقل رو تجزیه میکنن که از اثر بیشتر ناقل رو سلول پس سیناپسی جلوگیری کنن و هم اینکه برای تحریک یا مهارکردن تو مراحل بعدی اختلال ایجاد نشه
درمورد اون آنزیما هم کتاب چیزی نگفته که از چه سلول ترشح شدن -
@amir-bernousi خب تا اینجا درست
ناقل هایی ک متصل ب گیرنده هستن باید ازشون جدا بشن دیگه اونا چی میشن؟
-
Elham Hamed
کتاب در این مورد چیزی نگفته ولی خب اونا هم یه همچین بلاهایی سرشون میاد که احتمالا همون آنزیما تجزیشون میکنن -
@amir-bernousi
پس میشه گفت همه ی ناقل های ازاد شده اندوسیتوز و تجزیه نمیشن
ولی در مورد باقی ماندشون چیزی باز نمیشه گفت
هوف جای دیگم ندیدم قشنگ توضیح داده باشهممنونم از وقتی کگذاشتید
-
Elham Hamed
باید حس کنجکاوی رو تو این موارد کنترل کرد، خیلی کم پیش میاد تو کنکور از این مسائل طرح بشهخواهش میکنم
-
@amir-bernousi حس کردم ممکنه مهمباشه چون اشاره شده بهش وخیلی دقیق گفته ناقل های باقی مانده...
-
Elham Hamed در ناقل عصبی گفته است:
سلام
تو متن کتاب درسی نوشته ک پس از انتقال مولکول های ناقل باقی مانده.....
ی سوالی ک برام پیش اومده اینه ک منظورش از باقی مانده چیه؟؟
نباید کل ناقل های عصبی ک وارد فضای سیناپسی شدن تخلیه بشن حالا با اون دو روش؟ چرا پس گفته باقی مانده؟؟ بقیه ی ناقل هایی ک تخلیه نمیشن تو فضای سیناپسی رها میشن؟؟ نمیتونن ک به گیرنده ها همچنان متصل باشنسلام. یه سری انزیم ها توی فضای سیناپسی داریم مثل استیل کولین استراز، که اینها تجزیه میکنن ناقل رو. حالا مابقی ناقل ها، جذب سلول پیش سیناپسی میشن
-
نیک آیین سعادت پور شما هم دقیقامتوجه سوال من نشدید فک کنم من بد مطرحش کردم
اینارو میدونمتو کتاب گفته مابقی ناقل باید تخلیه شن
ینی بقیه نباید تخلیه شن از فضای سیناپسی ؟ -
ینی بقیه نباید تخلیه شن از فضای سیناپسی ؟خب گفتم که
اون بقیه، نیاز به تخلیه نداره چون غیر فعال شده. چیزی که تجزیه شده، چه نیاز به تخلیه داره -
ینی بقیه نباید تخلیه شن از فضای سیناپسی ؟البته یه بحثی هم هست مربوط به خاطره س.
میگه مثلا بوی یه چیزی که توی خاطره تون میمونه، علت ش اینه که ناقل ها در سیناپس به نقدار کم حضور دارن. حالا یه تحریک کافیه تا ناگهانی، سیناپس قدرتمندی ایجاد کنه -
در کل اگر غلظت ناقل های عصبی از یه حدی کمتر باشه، اون سیناپسی که شما مد نظر دارید و باعث انتقال پیام از یه سلول به سلول دیگه و ایجاد جریان در سلول پس سیناپسی میشه، به وجود نمیاد
-
نیک آیین سعادت پور متوجه شدم ممنون