پمپ سدیم-پتاسیم
-
سلام دوستان امیدوارم که حالتون خوب باشه
کتاب گفته که در پایان پتانسیل عمل که اختلاف پتانسیل -۷۰ میلی ولت است با فعالیت پمپ سدیم پتاسیم هر بار سه یون از سلول خارج میشه و دوتا پتاسیم وارد میشهسوال من این است که اگر این کار ادامه یابد هر بار یه یون بیشر از سلول خارج میشود و بنابراین این اختلاف پتانسیل بایداز -۷۰ میلی ولت بیشر شود
(۳ تا سدیم خارج شه و دوتا پتاسیم وارد شه یعنی رفته رفته این اختلاف پتانسیل باید بیشتر شه دیگه)
تجربیا
دانش-آموزان-آلاء -
کتاب گفته که در پایان پتانسیل عمل که اختلاف پتانسیل -۷۰ میلی ولت است با فعالیت پمپ سدیم پتاسیم هر بار سه یون از سلول خارج میشه و دوتا پتاسیم وارد میشهسوال من این است که اگر این کار ادامه یابد هر بار یه یون بیشر از سلول خارج میشود و بنابراین این اختلاف پتانسیل بایداز -۷۰ میلی ولت بیشر شود
(۳ تا سدیم خارج شه و دوتا پتاسیم وارد شه یعنی رفته رفته این اختلاف پتانسیل باید بیشتر شه دیگه)
تجربیا
دانش-آموزان-آلاءAmin Rostami 0 خب کانال های نشتی هم دارن کار میکنن
-
برای جواب این سوال باید بفهمیم پمپ سدیم پتاسیم برای چی کار میکنه؟
توی زیست دهم فصل ۲ گفتار۳ در قسمت جذب گلوکز و آمینواسید گفته شده: جذب از طریق پمپ هم انتقالی هستش که این پمپ میاد هربار یه گلوکز و دوتا سدیم رو به سلول وارد میکنه.چطور؟ از طریق شیب غلظت سدیم که از پمپ سدیم پتاسیم تامین میشه و سدیم خارج سلول غلظتش بیشتر میشه.
در نتیجه دوباره سدیم به سلول برمیگرده. -
برای جواب این سوال باید بفهمیم پمپ سدیم پتاسیم برای چی کار میکنه؟
توی زیست دهم فصل ۲ گفتار۳ در قسمت جذب گلوکز و آمینواسید گفته شده: جذب از طریق پمپ هم انتقالی هستش که این پمپ میاد هربار یه گلوکز و دوتا سدیم رو به سلول وارد میکنه.چطور؟ از طریق شیب غلظت سدیم که از پمپ سدیم پتاسیم تامین میشه و سدیم خارج سلول غلظتش بیشتر میشه.
در نتیجه دوباره سدیم به سلول برمیگرده.Rozita Rast khane من فعلا رو دهمم برای همین فکر کردم خارج سیستم عصبی رو میگین و دوازدهم اصلا تو ذهنم نیومد. این جواب برای اندام های جذب کننده مواد درسته.متاسفم اگه گیج شدین.جواب قبلی بچه ها رو دیدم یادم افتاد

-
تجربیا
دانش-آموزان-آلاءAmin Rostami 0 در پمپ سدیم-پتاسیم گفته است:
تجربیا
دانش-آموزان-آلاءسلام دوست عزیز
پمپ سدیم پتاسیم همیشه خلاف شیب غلظت عمل میکنه،باشه؟
یعنی برخلاف کانالهای نشتی کار میکنه
سه یون سدیم خارج،دو یون پتاسیم داخل
یادته تو همون صفحه گفته بود کانالهای نشتی نسبت به پتاسیم بیشتر بود؟یعنی کانالهای نشتی در جهت رسوندن اختلاف غلظت به صفر هستن ولی سدیم پتاسیم دقیقا برخلاف اونا عمل میکنه و باعث میشه این اختلاف غلظت برای همیشه حفظ بشه -
خب از اون طرف هم کانال های نشتی دارن یه عالمه سدیم میارن داخل و یه عالمه بیشتر پتاسیم میبرن بیرون
در کل وجود این کانال ها و پمپ باعث میشه 70_ باشه
و در پایان پتانسیل عمل پمپ شیب غلظت رو درست میکنه نه تعداد شون -
خب از اون طرف هم کانال های نشتی دارن یه عالمه سدیم میارن داخل و یه عالمه بیشتر پتاسیم میبرن بیرون
در کل وجود این کانال ها و پمپ باعث میشه 70_ باشه
و در پایان پتانسیل عمل پمپ شیب غلظت رو درست میکنه نه تعداد شوندریا دریایی
خب دوست عزیز شما مگه نمیدونی که میزان نفوذ پذیری غشای سلول به k بیشتره و k هم که تمایل داره بره خارج سلول
یعنی با این کار به مرور میزان بار بیرون سلول بیشر میشهاز اون طرف هم که پمپ سدیم پتاسیم هر بار داره یه بار مثبت بیشتر از سلول خارج میکنه(سه تا سدیم بیرون میکنه و ۲ تا پتاسیم وارد میکنه) که این کار هم موجب این میشه که باز بیرون سلول مثبت تر بشه و این اختلاف پتانسیل بیشر شه
-
Amin Rostami 0 خب کانال های نشتی هم دارن کار میکنن
Mahtab Zolghadr 0
خب دوست عزیز شما مگه نمیدونی که میزان نفوذ پذیری غشای سلول به k بیشتره و k هم که تمایل داره بره خارج سلول
یعنی با این کار به مرور میزان بار بیرون سلول بیشر میشهاز اون طرف هم که پمپ سدیم پتاسیم هر بار داره یه بار مثبت بیشتر از سلول خارج میکنه(سه تا سدیم بیرون میکنه و ۲ تا پتاسیم وارد میکنه) که این کار هم موجب این میشه که باز بیرون سلول مثبت تر بشه و این اختلاف پتانسیل بیشر شه
-
Rozita Rast khane من فعلا رو دهمم برای همین فکر کردم خارج سیستم عصبی رو میگین و دوازدهم اصلا تو ذهنم نیومد. این جواب برای اندام های جذب کننده مواد درسته.متاسفم اگه گیج شدین.جواب قبلی بچه ها رو دیدم یادم افتاد

Rozita Rast khane
ممنون
-
دریا دریایی
Amin Rostami 0
نه اشتباه نکنید اختلاف پتانسیل ثابت میمونه در حالت ارامش منفی ۷۰ باقی میمونه
درسته که پتاسیم بیشتر خارج میشه ولی در عوض سدیم هم که وارد میشهیا تو پمپ سدیم پتاسیم سه تا سدیم داره میره بیرون ولی دو تا پتاسیم که میان داخل
پس بنابراین اختلافه ثابت میمونه مگر در پتانسیل عمل -
Amin Rostami 0
درسته که پتاسیم بیشتر خارج میشه ولی در عوض سدیم هم که وارد میشهیا تو پمپ سدیم پتاسیم سه تا سدیم داره میره بیرون ولی دو تا پتاسیم که میان داخل
پس بنابراین اختلافه ثابت میمونه مگر در پتانسیل عملدریا دریایی در پمپ سدیم-پتاسیم گفته است:
Amin Rostami 0
پس بنابراین اختلافه ثابت میمونه مگر در پتانسیل عملخب راست میگن دیگه
هروقت سدیم بیشتری بیاد تو،سدیم پتاسیم با بیرون انداختن بیشتر سدیم جبرانش میکنه