ایمنی
-
سلام وقت بخیر
اگه ممکنه این جمله رو برام تحلیل کنید
ببینید ما طبق کتاب میدونیم که وقتی عامل بیماریزا وارد بدن میشه یکی از لنفوسیت ها با یک نوع پادگن اونو شناسایی میکنه و بعدشم تکثیر میشه و سلول های شبیه به خودشو ایجاد میکنه اونا هم خاطره و عمل کننده ایجاد میکنن که از لحاظ ژنوتیپی عین همن
ولی تو این سوال گفته که عامل بیماریزا ممکنه انواعی از پادگن هارو داشته باشه در نتیجه به وسیله بیش از یک لنفوسیت شناسایی بشه در نتیجه بیش از یک نوع پادتن براش ساخته و خاطره هایی ک براش ساخته میشن هم بیش از یک نوع نیستن و ژنوتیپ متفاوت دارن چون ریشه شون سلول های متفاوتیه
دانش-آموزان-آلاء تجربیا
الان میخوام بدونم طبق کتاب و در سطح کنکور کدوم درسته ؟ -
سلام وقت بخیر
اگه ممکنه این جمله رو برام تحلیل کنید
ببینید ما طبق کتاب میدونیم که وقتی عامل بیماریزا وارد بدن میشه یکی از لنفوسیت ها با یک نوع پادگن اونو شناسایی میکنه و بعدشم تکثیر میشه و سلول های شبیه به خودشو ایجاد میکنه اونا هم خاطره و عمل کننده ایجاد میکنن که از لحاظ ژنوتیپی عین همن
ولی تو این سوال گفته که عامل بیماریزا ممکنه انواعی از پادگن هارو داشته باشه در نتیجه به وسیله بیش از یک لنفوسیت شناسایی بشه در نتیجه بیش از یک نوع پادتن براش ساخته و خاطره هایی ک براش ساخته میشن هم بیش از یک نوع نیستن و ژنوتیپ متفاوت دارن چون ریشه شون سلول های متفاوتیه
دانش-آموزان-آلاء تجربیا
الان میخوام بدونم طبق کتاب و در سطح کنکور کدوم درسته ؟Fatemeh Maleki سلام
توی یکی از جلسات استاد موقاری بود فکر کنم که گفتن برخی میکروب ها دائما آنتی ژن خودشونو تغییر میدن و برای همینه که ممکنه چندین بار به یک بیماری مبتلا بشیم شاید اینطوری این گزینه رو درست گرفته -
Fatemeh Maleki سلام
توی یکی از جلسات استاد موقاری بود فکر کنم که گفتن برخی میکروب ها دائما آنتی ژن خودشونو تغییر میدن و برای همینه که ممکنه چندین بار به یک بیماری مبتلا بشیم شاید اینطوری این گزینه رو درست گرفتهSajjad Yaghoubi اینم میتونه درست باشه ولی تو پاسخ نوشته
میکروب ها می توانند انواعی از پادگن ها را داشته باشند که بر علیه هر پادگن یک نوع پادتن اختصاصی ساخته می شود
فک کنم منظور این جمله اینه که مثلا میتونه همزمان دو نوع پادگن داشته باشه -
ببینید طبق این شکل کتاب الان این ویروس انتی ژنش دو مدله که الان این لنفوسیت فقط برای یک نوعش پادتن تولید کرده
الان ممکنه یه لنفوسیت دیگه بیاد و یه پادتن برای اون یکی انتی ژن تولید کنه پس میشه که بر علیه نوعی میکروب چند مدل پادتن ساخته شه -
ببینید طبق این شکل کتاب الان این ویروس انتی ژنش دو مدله که الان این لنفوسیت فقط برای یک نوعش پادتن تولید کرده
الان ممکنه یه لنفوسیت دیگه بیاد و یه پادتن برای اون یکی انتی ژن تولید کنه پس میشه که بر علیه نوعی میکروب چند مدل پادتن ساخته شهدریا دریایی بله درسته اصلا دقت نکرده بودم خیلی ممنون
-
دریا دریایی بله درسته اصلا دقت نکرده بودم خیلی ممنون
-
فکر کنم تو فعالیت کتاب پرسیده باشه چرا برای برخی از بیماریای مثل آنفلوآنزا به صورت فصلی واکسن میزنیم؟
به همین دلیلهیا مثال بهترش ویروس HIV، این ویروس یه آنزیمی داره که مدام از جهات مختلف از روی ماده وراثتیش رونویسی میکنه و باعث میشه که ژنای مختلفی برای آنتی ژناش تولید بشه، در نتیجه میتونه آنتی ژناشو تغییر بده و مثلا تو 3 4 روزی که دستگاه ایمنی شناساییش کرده، 5 6 نوع لنفوسیت شناساییش کرده باشن
دلیل اصلی اینکه هنوز هیچ واکسنی براش ساخته نشده همینه