یک ابهام
-

دوستان توی بعضی از تست ها دقت کردم روی این مطلب اتفاق نظر ندارند.
بعضی ها توی فرآیند درون بری و برون رانی گفتن « عبور ذرات درشت از عرض غشا با تشکیل کیسه غشایی.بعضی ها هم میگن چون از فسفولیپید ها رد نشدن پس نمیشه گفت از عرض غشا عبور میکنن.
به نظرتون کدوم رو باید قبول کنیم؟ لطفاً جواب بدید.
-
@Fargol-Sh
Yegane Dehqan -

بعضی ها توی فرآیند درون بری و برون رانی گفتن « عبور ذرات درشت از عرض غشا با تشکیل کیسه غشایی.بعضی ها هم میگن چون از فسفولیپید ها رد نشدن پس نمیشه گفت از عرض غشا عبور میکنن.
Amir Hossein Rahtalab 0 سلام به نظر من اولي درسته چون با تشكيل وزيكول داره ذرات درشت(حالا يا به صورت فاگوسيتوز يا پينوسيتوز) و يا اگزوسيتوزاتفاق ميوفته كه با اضافه كردن يه وزيكول به غشا از عرض غشاء داره رد ميشه .
-
Amir Hossein Rahtalab 0 سلام به نظر من اولي درسته چون با تشكيل وزيكول داره ذرات درشت(حالا يا به صورت فاگوسيتوز يا پينوسيتوز) و يا اگزوسيتوزاتفاق ميوفته كه با اضافه كردن يه وزيكول به غشا از عرض غشاء داره رد ميشه .
@roghayeh-eftekhari ممنون این هم نظر خوبیه.
بهتره به نظرات بقیه هم گوش کنیم -

Amir Hossein Rahtalab 0
سلام
فکر کنم منظورت از سوال اینه که :ذرات درشت که بخوان با آندوسیتوز و اگزوسیتوز ورود و خروج کنن کیسه های غشایی به وجود میاد .
خب حالا این ذرات که داخل اون کیسه غشایی هستن مثلا بخوان برن خارج یاخته اگزوسیتوز میکنن و میرن دیگه . ( ولی خوده کیسه غشایی نمیره خارج یاخته که فقط اون ذرات میرن)
و سطح غشا افزایش پیدا میکنه چون اون کیسه غشایی یه جوری میشه گفت قاطی غشا شده .برای آندوسیتوز هم همینه و فقط چون ذرات میان درون یاخته ، سطح غشا کاهش پیدا میکنه .
جواب سوالت رو گرفتی؟
اگر نه که اون تستی که میگی رو بفرست ببینم . 🌷 -
Amir Hossein Rahtalab 0
سلام
فکر کنم منظورت از سوال اینه که :ذرات درشت که بخوان با آندوسیتوز و اگزوسیتوز ورود و خروج کنن کیسه های غشایی به وجود میاد .
خب حالا این ذرات که داخل اون کیسه غشایی هستن مثلا بخوان برن خارج یاخته اگزوسیتوز میکنن و میرن دیگه . ( ولی خوده کیسه غشایی نمیره خارج یاخته که فقط اون ذرات میرن)
و سطح غشا افزایش پیدا میکنه چون اون کیسه غشایی یه جوری میشه گفت قاطی غشا شده .برای آندوسیتوز هم همینه و فقط چون ذرات میان درون یاخته ، سطح غشا کاهش پیدا میکنه .
جواب سوالت رو گرفتی؟
اگر نه که اون تستی که میگی رو بفرست ببینم . 🌷Yegane Dehqan سلام عزيزم سوالشون اينه كه ميتونيم بگيم از عرض غشاء رد ميشن يانه؟
اينو خودشونم توتايپك گفتن... -
Yegane Dehqan سلام عزيزم سوالشون اينه كه ميتونيم بگيم از عرض غشاء رد ميشن يانه؟
اينو خودشونم توتايپك گفتن...@roghayeh-eftekhari سلام 💙نمیتونیم بگیم با کیسه غشایی رد میشه . 🤨🤫
-
@roghayeh-eftekhari سلام 💙نمیتونیم بگیم با کیسه غشایی رد میشه . 🤨🤫
Yegane Dehqan در یک ابهام گفته است:
با كيسه غشايي كه رد ميشن اما ما ميتونيم بگيم از عرض غشاء رد ميشن يا نه چون از فسفوليپيدغشاء رد نشدن نميتونيم بگيم از عرض غشا رد شدن؟(سوال ايشون)
اگه بخواييم با اين استدلال بگيم كه چون از بين فسفوليپيد رد نشدن پس از عرض غشاء رد نشدن خب پس اون مولكول هايي كه از فسفوليپيدها رد نميشن و از طريق كانال پروتئيني(گيت دار يا بدون گيت) حالا يا به روش انتقال فعال يا انتشار تسهيل شده رد ميشن پس ايناام نبايد بگيم از عرض غشاء رد ميشن!!
هر جور فكرميكنم جمله دوم درست نيست. -
با كيسه غشايي كه رد ميشن اما ما ميتونيم بگيم از عرض غشاء رد ميشن يا نه چون از فسفوليپيدغشاء رد نشدن نميتونيم بگيم از عرض غشا رد شدن؟(سوال ايشون)
اگه بخواييم با اين استدلال بگيم كه چون از بين فسفوليپيد رد نشدن پس از عرض غشاء رد نشدن خب پس اون مولكول هايي كه از فسفوليپيدها رد نميشن و از طريق كانال پروتئيني(گيت دار يا بدون گيت) حالا يا به روش انتقال فعال يا انتشار تسهيل شده رد ميشن پس ايناام نبايد بگيم از عرض غشاء رد ميشن!!
هر جور فكرميكنم جمله دوم درست نيست.@roghayeh-eftekhari نه منظورم این بود که خوده کیسه غشایی رد نمیشه 😅👌
وگرنه ذرات با کیسه رد میشن 🌷 -
Amir Hossein Rahtalab 0
سلام
جواب سوالت رو گرفتی؟
اگر نه که اون تستی که میگی رو بفرست ببینم . 🌷Yegane Dehqan نه آبجی منظورم این نیست.
ببین توی انتشار ما میبینم که مولکول ها دارن از دو لایه ی فسفولیپید ها عبور میکنن. اونجا قشنگ ضایع هست که از غشا عبور کردن و از آب میان بافتی به سیتوپلاسم وارد شدن.اما توی آندوسیتوز و اگزوسیتوز هیچ کجاش ما نمیبینیم که از این فسفولیپید ها رد بشن.
تازه توی شکل کتاب اگه دقت کنی متوجه میشی که رنگ مایع درون کیسه های غشایی همرنگ با مایع میان بافتی هست نه سیتوپلاسم. یعنی علنا اصلا وارد سیتوپلاسم نمیشن. فقط دارن با یه میانبر از خارج یاخته مستقیما میرن به مقصد.به طور کلی از عرض این غشا عبور نمیکنن.
اما تو منابعی ذکر کرده که چون دارن وارد یاخته میشن از عرض غشا هم پس عبور کردن. توی این ابهام دارم@roghayeh-eftekhari
Yegane Dehqan -
@roghayeh-eftekhari نه منظورم این بود که خوده کیسه غشایی رد نمیشه 😅👌
وگرنه ذرات با کیسه رد میشن 🌷 -
Yegane Dehqan ای شیطون یه چیزایی میدونی و نمیخوای بگی که «🤫» دادی
-
هر جور فكرميكنم جمله دوم درست نيست.@roghayeh-eftekhari سلام
جمله دوم درسته چون از خود غشا عبور نمی کنه
غشا می پیچه دورش ردش میکنه
:face_with_monocle: فکر کنم اینطوریه -
هر جور فكرميكنم جمله دوم درست نيست.@roghayeh-eftekhari خانم افتخاری منظورم رو فهمیدن الان گمونم هر دوتاییمون گیر این افتادیم
-
@roghayeh-eftekhari سلام
جمله دوم درسته چون از خود غشا عبور نمی کنه
غشا می پیچه دورش ردش میکنه
:face_with_monocle: فکر کنم اینطوریهsina bigdeli آها این هم یه نظر دیگه. دستت درد نکنه کاکا
-
Yegane Dehqan ای شیطون یه چیزایی میدونی و نمیخوای بگی که «🤫» دادی
Amir Hossein Rahtalab 0 😅 دارم میگم که
-
@roghayeh-eftekhari خانم افتخاری منظورم رو فهمیدن الان گمونم هر دوتاییمون گیر این افتادیم
Amir Hossein Rahtalab 0 در یک ابهام گفته است:
@roghayeh-eftekhari خانم افتخاری منظورم رو فهمیدن الان گمونم هر دوتاییمون گیر این افتادیم
دقيقا هرجور استدلال ميچينم برا خودم دلم با جمله دوم صاف نميشه مخصوصا كه حس ميكنم تو حرفاي استاد موقاري شنيدم كه گفتن از عرض غشاء عبور ميكنن:face_with_tears_of_joy: :ok_hand_light_skin_tone:
-

Amir Hossein Rahtalab 0 ببین شاید تو این شکل واضح تر باشه .
داره میگه میره خارج و داخل سلول دیگه . پس از غشا باید رد بشه تا بتونه بره و بیاد دیگه !😃
الان ببین این عکس رو کامل متوجه میشه .
( مثل شکل کتابه ولی واضح تر )
👇👇👇

-
دقيقا هرجور استدلال ميچينم برا خودم دلم با جمله دوم صاف نميشه مخصوصا كه حس ميكنم تو حرفاي استاد موقاري شنيدم كه گفتن از عرض غشاء عبور ميكنن:face_with_tears_of_joy: :ok_hand_light_skin_tone:
@roghayeh-eftekhari من از هر کسی یه چیزی شنیدم.
😩 خداااااا دیوونه شددددم
نوبت دارن تو کتاب این همه ابهام گذاشتن اخه -
@roghayeh-eftekhari خب اره دیگه 😂