زیست دهم "بافت پوششی"
-
سلام دوستان یه سوال داشتم. در بافت پیوندی سست مادهزمینهای دقیقا چیه؟ من با مایع بین یاخته ای قاطی میکنم.
Mehdi OS
سلام دوست عزیز.
ماده زمینهای توسط خود سلول های بافت پیوندی ساخته میشه که شامل: مواد معدنی و پروتئینها
( پرتئین هایی بجز کلاژن و کشسان) است. -
سلام دوست عزیز.
ما چند تا اصطلاح داریم که متاسفانه توی کتاب مدرسه خیلی خوب به آن ها اشاره نشده ، و دانش آموزان اون ها رو اشتباه می گیرن.
✅ مایع بین سلولی: ما بین سلول ها مایعی داریم به نام پلاسما. که از رگ های خونی ترشح شده. و پر از انواع مواد از جمله هورمون ها. آنزیم ها . کربوهیدرات ها و.... است. سلول ها از این مواد تغذیه می کنند و مواد نامناسب خود مثلCO2 را وارد آن می کنند. باقی مانده پلاسما هم توسط فشاراسمزی به خون برمی گرده.
✅ مایع درون سلولی: همان سیتوپلاسم است که اندامک های سلول در آن شناور هستند.
✅فضای بین سلولی: فضایی است که بین سلول ها قرار دارد که این فضا می تواند حاوی پلاسما و رگ خونی و ... باشد.
✅مایع میان بافتی: یک مایعی است که بین بافت ها وجود داره.
✅ماده زمینه ای: این ماده ی زمینه ای فقط در بافت پیوندی دیده می شود. که با توجه به کتاب درسی بافت های پیوندی بدن شامل خون و بافت پیوندی سست و... است. این ماده ی زمینه ای خودش میتونه به صورت مایع( در خون) یا جامد ( بافت پیوندی متراکم) یا نیمه جامد ( بافت پیوندی سست) باشه.
⚠️⚠️⚠️⚠️ یک نکته ی فوق العاده مهمی که وجود داره. طبق کتاب نظام جدید و چاپ ۹۸😑😑😕😕( متاسفانه) گه گاهی به سیتوپلاسم ، ماده زمینه ای هم گفته می شود. -
ماده زمینه ای در بافت پیوندی سست دقیقا شامل:
کلاژن. رشته های کشسان و رگ خونی است.
موفق باشید🙂 -
سلام دوستان یه سوال داشتم. در بافت پیوندی سست مادهزمینهای دقیقا چیه؟ من با مایع بین یاخته ای قاطی میکنم.
-
-