Screenshot_2025-01-01-23-27-53-938_com.google.android.apps.docs.jpg Screenshot_2025-01-01-23-28-26-076_com.google.android.apps.docs.jpg
سلام وقتتون بخیر
ببخشید تو سوال 10منظورش آکسون ولی چرا باید غلط باشه پایانه اکسونی انشعاب داره و جز آکسون یا من منظور این سوال نمیفهمم؟
@دانش-آموزان-آلاء
@دانش-آموزان-نظام-جدید-آلا
@تجربیا
سلام
صورت تست این هست:
کدام گزینه درباره ی مراحل همانند سازی درست است؟
و گزینه ی جواب میشه:
آنزیم شکننده ی پیوند های هیدروژنی، فقط به بخش های فاقد پروتئین دنا وصل می شوند.
پاسخنامه در ادامه برای این گزینه بیان کرده:
آنزیم هلیکاز فقط پس از جدا شدن پروتئین های همراه دنا به آن وصل می شود.
سوال من اینه منظورش از فاقد پروتئین
اینه که هیچ پروتئینی نباشه یا فقط هیستون؟
چون تو متن کتاب داریم که: قبل همانند سازی دنا باید پیچ و تاب فامینه، باز و پروتئین های همراه آن یعنی هیستون ها از آن جدا شوند.
(تست از آزمون ماز هستش)
@دوازدهم @تجربیا @دانشجویان-پزشکی @دانشجویان-پیراپزشکی
IMG_20241205_110806.jpg
[متن لینک](آدرس لینک)
IMG_20241205_110916.jpg
سلام. اون قسمتی که دورش خط کشیدم زائده عقبی ستون مهره هست؟
یک سوال دیگه هم داشتم. طبق شکل کتاب نیم لگن راست از نمای جلویی حالت برآمده داره و از نمای پشتی فرورفته تر از فرورفتگی نمای عقبی نیم لگن چپ هست. حالا در تصویر دوم، دقیقا همون برآمدگی مشابه برآمدگی نیم لگن راست از نمای جلویی مشاهده میشه اما در جزوه استادم نوشته شده بود که نیم لگن راست از نمای پشتی. نمای پشتی نیم لگن راست که حالت برآمده نداره. این سوالی که پرسیدم برداشت من از شکل کتاب بود و اطلاعی از اینکه واقعا درست باشه یا نه ندارم.
@یازدهم
@دوازدهم
@تجربیا
@دانش-آموزان-آلاء
دوستان تازگیا شنیدم تو کنکور به بعضی میگن بسیاری و ما باید بعضی هارو بسياري و بسیاری ها رو بعضی در نظر بگیریم و طراح کنکور معتقده بعضی و برخی همون بسیاریه ....
اینا درسته ؟
یعنی اگه تو سوال بگه بعضی یاخته های دیواره نای مژک دارن درسته چون بعضی همون بسیاریه! ؟؟
تجربی
@فارغ-التحصیلان-آلاء
@دانشجویان-درس-خون
@دانش-آموزان-آلاء
گیاهی
-
سلام بچه ها جواب این ابهامات رو بهم میگین؟ممنون
1.لان در عنصر اوندی وجود داره؟ در اوند ابکش چطور؟
2. لان توی سامانه بافتی گیاه تو کدوم هاشون هست؟
3.پوست توی گیاه از چه چیزایی تشکیل شده؟منظورم این شکله چرا توی ساقه دولپه پوست هست و توی تک لپه نیست؟
@تجربیا
@بچه-های-تجربی-راه-ابریشم
@دانش-آموزان-نظام-جدید-آلا -
سالار باقری
۱. بله هردو لان دارند.
۲. پارانشیم، کلانشیم و ... (همه بافت های که خوندیم) که توی شکل کتاب مشخص شده لان دارند. آوند آبکش و عنصر آوندی رو هم که الان اضافه کردم و گفتم لان دارند. پس (اگر یهو استثنایی از آسمون سبز نشه) همه بافت ها لان دارند.
*ولی پلاسمودسم رو همه ندارند. از لان دار ها، فقط زنده ها پلاسمودسم دارند ... -
@amin-forouzan ممنون
درمورد سوال سه نظری ندارین؟ -
سالار باقری
کتاب اواخر بخش مربوط به مریستم پسین (کامبیوم ها)، تعریف پوست درخت رو آورده. الان تعریفش یادم نیست خودت چک کن. ولی بخش هایی از مریستم های پسین رو در پوست درخت داشتیم.
به علاوه، در تک لپهای ها که اصلاً مریستم پسین تشکیل نمیشه.
پس طبق کتاب، در گیاه زمانی پوست داریم که مریستم پسین تشکیل داده باشه و چون تک لپهای اصلاً مریستم پسین تشکیل نمیده پوست هم نداره.
البته خارج از کتاب و کاملتر و علمی ترش احتمالاً چیز دیگه باشه که من اطلاعی ندارم. -
@amin-forouzan در گیاهی گفته است:
۲. پارانشیم، کلانشیم و ... (همه بافت های که خوندیم) که توی شکل کتاب مشخص شده لان دارند. آوند آبکش و عنصر آوندی رو هم که الان اضافه کردم و گفتم لان دارند. پس (اگر یهو استثنایی از آسمون سبز نشه) همه بافت ها لان دارند.
سالار باقری استثنایِ بدون لان هم میشه سلول های بدون دیواره ... مثلاً سلول اسپرم گیاهی دیواره نداره، پس لان هم نداره -
-
سالار باقری سلام
پوست :چوب پنبه، کامبیوم آوند ساز، پارانشیم، آبکش نخستین، آبکش پسین -
سلام سالار باقری
%(#ff0000)[پوست درخت] رو میتونیم با دو بیان مختلف تعریف کنیم:- پیراپوست + آبکش پسین
- چوب پنبه + کامبیوم چوب پنبه ساز + پارانشیم + آبکش پسین
در حقیقت توی شماره 2 اومدیم پیراپوست رو باز کردیم.
در مورد این شکل؛ اینجا داریم ساختار نخستین گیاه تک لپه و دو لپه رو بررسی میکنیم. در ساقهی دو لپه، پوست بین روپوست و استوانهی مرکزی قرار داره ولی در ساقهی تک لپه میگیم تقسیمبندی پوست و استوانهی آوندی وجود ندارد %(#ff0000)[(نمیگیم پوست نداره)]
پرسیدید پوست از چه چیزی ساخته شده؟ پارانشیم، کلانشیم و اسکلرانشیم -
سالار باقری تماشاخانه سلول های گیاهی لان و پلاسمودسم دارن
فقط اگر یاخته مرده باشه در پلاسمودسم جریان سیتوپلاسمی برقرار نیست
به همین راحتی.. -
سالار باقری
لان یعنی فرورفتگی دیواره
هریاخته گیاهی توی یه بازه ای، زنده بودن رو تجربه میکنه!
پس وقتی توی زمان زنده بودنش داشته برای خودش دیواره میساخته، بخش هایی از دیواره رو نازک گذاشته و بعد از مرگشم(درصورتی که به رحمت خدا رفته باشه!) بازم اون لان ها(بخش های نازک دیواره) باقی می ماننددر مورد سه سوال بعدی هم باید بگم بعضی دوستان اشتباه گفتند!
این ساختاری که تصویرشو فرستادی مربوط به ساختار نخستین گیاه هستش
و درنتیجه آبکش پسین و چوب پسین و چوب پنبه و .... نداره!!!اینم بدون که توی بخش پوست، بافت زمینه ای رو داریم
از کجا فهمیدم!؟ از شکلی که از سامانه های ساقه در ابتدای گفتار 2 کشیده
اگه بری اون شکلو ببینی، میفهمی رنگ زرد وسطش میشه بافت زمینه ای. بیا اینم از شکل:
حالا اینکه دقیقا کدوم یاخته های بافت زمینه ای توی ساقه حضور دارند رو نمیخونیم(اگه کسی بهت گیر داد که دقیقا کدوم یاخته های بافت زمینه ای توی این بخش هستند، بهش بگو هر سه نوع! پارانشیمی و کلانشیمی و اسکلرانشیمی) -
سوال اول:اره میتونن داشته باشن
سوال دوم:لان یه بخشی از دیواره هست و سلول های گیاهی هم که دیواره دارن پس هرجایی میتونه باشه
سوال سوم:
این رو نگاه کن من خودم اینجوری حفظ کردم
این مال درخت هست ساختار پوست در درخت
اون شکلی که فرستادی مال گیاه جوان تک لپه و دو لپه هست هنوز کامبیوم تو دولپه شکل نگرفته