گیاهی
-
سلام بچه ها جواب این ابهامات رو بهم میگین؟ممنون
1.لان در عنصر اوندی وجود داره؟ در اوند ابکش چطور؟
2. لان توی سامانه بافتی گیاه تو کدوم هاشون هست؟
3.پوست توی گیاه از چه چیزایی تشکیل شده؟منظورم این شکله چرا توی ساقه دولپه پوست هست و توی تک لپه نیست؟

تجربیا
بچه-های-تجربی-راه-ابریشم
دانش-آموزان-نظام-جدید-آلا -
3.پوست توی گیاه از چه چیزایی تشکیل شده؟منظورم این شکله چرا توی ساقه دولپه پوست هست و توی تک لپه نیست؟

تجربیا
بچه-های-تجربی-راه-ابریشم
دانش-آموزان-نظام-جدید-آلاسالار باقری
۱. بله هردو لان دارند.
۲. پارانشیم، کلانشیم و ... (همه بافت های که خوندیم) که توی شکل کتاب مشخص شده لان دارند. آوند آبکش و عنصر آوندی رو هم که الان اضافه کردم و گفتم لان دارند. پس (اگر یهو استثنایی از آسمون سبز نشه) همه بافت ها لان دارند.
*ولی پلاسمودسم رو همه ندارند. از لان دار ها، فقط زنده ها پلاسمودسم دارند ... -
سالار باقری
۱. بله هردو لان دارند.
۲. پارانشیم، کلانشیم و ... (همه بافت های که خوندیم) که توی شکل کتاب مشخص شده لان دارند. آوند آبکش و عنصر آوندی رو هم که الان اضافه کردم و گفتم لان دارند. پس (اگر یهو استثنایی از آسمون سبز نشه) همه بافت ها لان دارند.
*ولی پلاسمودسم رو همه ندارند. از لان دار ها، فقط زنده ها پلاسمودسم دارند ...@amin-forouzan ممنون
درمورد سوال سه نظری ندارین؟ -
@amin-forouzan ممنون
درمورد سوال سه نظری ندارین؟سالار باقری
کتاب اواخر بخش مربوط به مریستم پسین (کامبیوم ها)، تعریف پوست درخت رو آورده. الان تعریفش یادم نیست خودت چک کن. ولی بخش هایی از مریستم های پسین رو در پوست درخت داشتیم.
به علاوه، در تک لپهای ها که اصلاً مریستم پسین تشکیل نمیشه.
پس طبق کتاب، در گیاه زمانی پوست داریم که مریستم پسین تشکیل داده باشه و چون تک لپهای اصلاً مریستم پسین تشکیل نمیده پوست هم نداره.
البته خارج از کتاب و کاملتر و علمی ترش احتمالاً چیز دیگه باشه که من اطلاعی ندارم. -
سالار باقری
۱. بله هردو لان دارند.
*ولی پلاسمودسم رو همه ندارند. از لان دار ها، فقط زنده ها پلاسمودسم دارند ...@amin-forouzan در گیاهی گفته است:

سالار باقری استثنایِ بدون لان هم میشه سلول های بدون دیواره ... مثلاً سلول اسپرم گیاهی دیواره نداره، پس لان هم نداره -
🙄🙄
-
@amin-forouzan ممنون
درمورد سوال سه نظری ندارین؟سالار باقری سلام
پوست :چوب پنبه، کامبیوم آوند ساز، پارانشیم، آبکش نخستین، آبکش پسین -

تجربیا
بچه-های-تجربی-راه-ابریشم
دانش-آموزان-نظام-جدید-آلاسلام سالار باقری
%(#ff0000)[پوست درخت] رو میتونیم با دو بیان مختلف تعریف کنیم:- پیراپوست + آبکش پسین
- چوب پنبه + کامبیوم چوب پنبه ساز + پارانشیم + آبکش پسین
در حقیقت توی شماره 2 اومدیم پیراپوست رو باز کردیم.
در مورد این شکل؛ اینجا داریم ساختار نخستین گیاه تک لپه و دو لپه رو بررسی میکنیم. در ساقهی دو لپه، پوست بین روپوست و استوانهی مرکزی قرار داره ولی در ساقهی تک لپه میگیم تقسیمبندی پوست و استوانهی آوندی وجود ندارد %(#ff0000)[(نمیگیم پوست نداره)]
پرسیدید پوست از چه چیزی ساخته شده؟ پارانشیم، کلانشیم و اسکلرانشیم -

تجربیا
بچه-های-تجربی-راه-ابریشم
دانش-آموزان-نظام-جدید-آلاسالار باقری تماشاخانه سلول های گیاهی لان و پلاسمودسم دارن
فقط اگر یاخته مرده باشه در پلاسمودسم جریان سیتوپلاسمی برقرار نیست
به همین راحتی.. -

تجربیا
بچه-های-تجربی-راه-ابریشم
دانش-آموزان-نظام-جدید-آلاسالار باقری
لان یعنی فرورفتگی دیواره
هریاخته گیاهی توی یه بازه ای، زنده بودن رو تجربه میکنه!
پس وقتی توی زمان زنده بودنش داشته برای خودش دیواره میساخته، بخش هایی از دیواره رو نازک گذاشته و بعد از مرگشم(درصورتی که به رحمت خدا رفته باشه!) بازم اون لان ها(بخش های نازک دیواره) باقی می ماننددر مورد سه سوال بعدی هم باید بگم بعضی دوستان اشتباه گفتند!
این ساختاری که تصویرشو فرستادی مربوط به ساختار نخستین گیاه هستش
و درنتیجه آبکش پسین و چوب پسین و چوب پنبه و .... نداره!!!اینم بدون که توی بخش پوست، بافت زمینه ای رو داریم
از کجا فهمیدم!؟ از شکلی که از سامانه های ساقه در ابتدای گفتار 2 کشیده
اگه بری اون شکلو ببینی، میفهمی رنگ زرد وسطش میشه بافت زمینه ای. بیا اینم از شکل:

حالا اینکه دقیقا کدوم یاخته های بافت زمینه ای توی ساقه حضور دارند رو نمیخونیم(اگه کسی بهت گیر داد که دقیقا کدوم یاخته های بافت زمینه ای توی این بخش هستند، بهش بگو هر سه نوع! پارانشیمی و کلانشیمی و اسکلرانشیمی) -
سوال اول:اره میتونن داشته باشن
سوال دوم:لان یه بخشی از دیواره هست و سلول های گیاهی هم که دیواره دارن پس هرجایی میتونه باشه
سوال سوم:
این رو نگاه کن من خودم اینجوری حفظ کردم

این مال درخت هست ساختار پوست در درخت
اون شکلی که فرستادی مال گیاه جوان تک لپه و دو لپه هست هنوز کامبیوم تو دولپه شکل نگرفته