فشار تراوشی
-
با عرض سلام و خدا قوت خدمت آلاء خونه ای های پر تلاش
سوال من از فصل ۴ زیست دهمه چجوری میشه که با افزایش فشار تراوشی، منجر به کاهش خروج مواد و افزایش باز جذب مواد می شود؟
با توجه به این که با افزایش اختلاف فشار تراوشی و اسمزی، مواد بیشتری از رگ خارج میشه و افزایش فشار خون هم باعث افزایش خروج مواد می شود.
ممنونم پیشاپیش از جواب هاتون -
سلام تا اونجایی که میتونم برات توضیح میدم اگر مشکلی داشت ممنون میشم بگی
ببین توی کلیه ما به فشار تراوشی بیشتری نیاز داریم برای خارج شدن مواد مضر که در کنار اون مواد مفید هم خارج میشن ما برای برگشت این مواد به خون انرژم مصرف میکنیم(بازجذب ) و اونها رو تا حد امکان به خون برمیگردونیم حالا هر چی فشار تراوشی بیشتر بشه مواد بیشتری خارج میشن در نتیجه مواد مفیدی که خارج میشن هم بیشتر میشن پس ما میایم بازجذب رو افزایش میدیم تا بتونیم این خروج رو جبران کنیم
و اینکه بازجذب بجز آب که با اسمزه در بیشتر موارد با صرف انرژیه در حالی که اسمز انرژی صرف نمیکنه...و اینکه اینجا با مویرگ فرق داره...فشار اسمزی در ادامه ی مویرگ باعث بازگشت آب و مواد محلول در اون میشه ...اما اینجا آب با کمک اسمز از نفرون خارج و وارد خون میشه. -
ببین توی کلیه ما به فشار تراوشی بیشتری نیاز داریم برای خارج شدن مواد مضر که در کنار اون مواد مفید هم خارج میشن ما برای برگشت این مواد به خون انرژم مصرف میکنیم(بازجذب ) و اونها رو تا حد امکان به خون برمیگردونیم حالا هر چی فشار تراوشی بیشتر بشه مواد بیشتری خارج میشن در نتیجه مواد مفیدی که خارج میشن هم بیشتر میشن پس ما میایم بازجذب رو افزایش میدیم تا بتونیم این خروج رو جبران کنیم
و اینکه بازجذب بجز آب که با اسمزه در بیشتر موارد با صرف انرژیه در حالی که اسمز انرژی صرف نمیکنه...و اینکه اینجا با مویرگ فرق داره...فشار اسمزی در ادامه ی مویرگ باعث بازگشت آب و مواد محلول در اون میشه ...اما اینجا آب با کمک اسمز از نفرون خارج و وارد خون میشه.samira foroutan در فشار تراوشی گفته است:
و اینکه بازجذب بجز آب که با اسمزه در بیشتر موارد با صرف انرژیه در حالی که اسمز انرژی صرف نمیکنه...و اینکه اینجا با مویرگ فرق داره...فشار اسمزی در ادامه ی مویرگ باعث بازگشت آب و مواد محلول در اون میشه ...اما اینجا آب با کمک اسمز از نفرون خارج و وارد خون میشه.مشکلی نداره فقط با اونجاش که میگی در امکان مواد بر میگرده ؟ کیلویی مگه ؟
-
samira foroutan در فشار تراوشی گفته است:
و اینکه بازجذب بجز آب که با اسمزه در بیشتر موارد با صرف انرژیه در حالی که اسمز انرژی صرف نمیکنه...و اینکه اینجا با مویرگ فرق داره...فشار اسمزی در ادامه ی مویرگ باعث بازگشت آب و مواد محلول در اون میشه ...اما اینجا آب با کمک اسمز از نفرون خارج و وارد خون میشه.مشکلی نداره فقط با اونجاش که میگی در امکان مواد بر میگرده ؟ کیلویی مگه ؟
Ali Alii
منظورم مواقعی مثل دیابته...درسته که گلوکز خیلی برای بدن مفیده اما توی دیابت در ادرار گلوکز هست یعنی همه ی گلوکز بازجذب نشده...چون گلوکز خون خیلی زیاد بوده -
Ali Alii
منظورم مواقعی مثل دیابته...درسته که گلوکز خیلی برای بدن مفیده اما توی دیابت در ادرار گلوکز هست یعنی همه ی گلوکز بازجذب نشده...چون گلوکز خون خیلی زیاد بودهsamira foroutan در فشار تراوشی گفته است:
Ali Alii
منظورم مواقعی مثل دیابته...درسته که گلوکز خیلی برای بدن مفیده اما توی دیابت در ادرار گلوکز هست یعنی همه ی گلوکز بازجذب نشده...چون گلوکز خون خیلی زیاد بودهما اول باید شرایط طبیعی رو در نظر بگریم مگر خودش بگه ولی دمت گرم گل گفتی
-
و اینکه بازجذب بجز آب که با اسمزه در بیشتر موارد با صرف انرژیه در حالی که اسمز انرژی صرف نمیکنه...و اینکه اینجا با مویرگ فرق داره...فشار اسمزی در ادامه ی مویرگ باعث بازگشت آب و مواد محلول در اون میشه ...اما اینجا آب با کمک اسمز از نفرون خارج و وارد خون میشه.samira foroutan حرفت درسته اما جواب سوال من نیست من در واقع پرسیدم که افزایش فشار تراوشی چجوری باعث کاهش خروج مواد افزایش بازگشت مواد میشه؟ یعنی در واقع قسمت اولش که میگه افزایش فشار تراوشی باعث کاهش خروج مواد میشه، تصور من عکس این هست یعنی افزایش فشار تراوشی باعث افزایش خروج مواد میشه
-
samira foroutan حرفت درسته اما جواب سوال من نیست من در واقع پرسیدم که افزایش فشار تراوشی چجوری باعث کاهش خروج مواد افزایش بازگشت مواد میشه؟ یعنی در واقع قسمت اولش که میگه افزایش فشار تراوشی باعث کاهش خروج مواد میشه، تصور من عکس این هست یعنی افزایش فشار تراوشی باعث افزایش خروج مواد میشه
sima ghadiri
کجا خوندید افزایش فشار تراوشی باعث کاهش خروج مواد میشه؟ اشتباهه، همونطور که خودتون میگین عکسش درسته.
تازه، این جمله «کاهش خروج مواد و افزایش بازگشت مواد»از اساس مشکل داره!تناقض داره.فرض کنیم افزایش فشار تراوشی باعث کاهش خروج مواد میشه (فرض کنیم قسمت اول جمله صحیحه)، چطور در ادامه قراره باعث افزایش بازگشت مواد بشه؟! در حالت دوم مواد کمتری خارج میشه، چطور قراره نسبت به حالت اول مواد بیشتری برگرده؟! ... -
با عرض سلام و خدا قوت خدمت آلاء خونه ای های پر تلاش
سوال من از فصل ۴ زیست دهمه چجوری میشه که با افزایش فشار تراوشی، منجر به کاهش خروج مواد و افزایش باز جذب مواد می شود؟
با توجه به این که با افزایش اختلاف فشار تراوشی و اسمزی، مواد بیشتری از رگ خارج میشه و افزایش فشار خون هم باعث افزایش خروج مواد می شود.
ممنونم پیشاپیش از جواب هاتونsima ghadiri
به نظرم منظورش اینه که افزایش فشار تراوشی باعث کاهش خروج مواد از مایع بین سلولی میشه اگه از طرف مایع بین سلولی بررسی کنیم فکر میکنم درست باشه چون افزایش فشار تراوشی باعث کاهش خروج مواد از مایع بین سلولی به مویرگ و افزایش ورود یا به نوعی بازجذب مواد از مویرگ به مایع بین سلولی -
sima ghadiri
کجا خوندید افزایش فشار تراوشی باعث کاهش خروج مواد میشه؟ اشتباهه، همونطور که خودتون میگین عکسش درسته.
تازه، این جمله «کاهش خروج مواد و افزایش بازگشت مواد»از اساس مشکل داره!تناقض داره.فرض کنیم افزایش فشار تراوشی باعث کاهش خروج مواد میشه (فرض کنیم قسمت اول جمله صحیحه)، چطور در ادامه قراره باعث افزایش بازگشت مواد بشه؟! در حالت دوم مواد کمتری خارج میشه، چطور قراره نسبت به حالت اول مواد بیشتری برگرده؟! ...@amin-forouzan!
در پا ورقی کتاب میکرو دهم -
sima ghadiri
به نظرم منظورش اینه که افزایش فشار تراوشی باعث کاهش خروج مواد از مایع بین سلولی میشه اگه از طرف مایع بین سلولی بررسی کنیم فکر میکنم درست باشه چون افزایش فشار تراوشی باعث کاهش خروج مواد از مایع بین سلولی به مویرگ و افزایش ورود یا به نوعی بازجذب مواد از مویرگ به مایع بین سلولیfatemeh saeed ممنونم که دید تازه ای بهم دادین به نظرم این طرز دید درسته و منطقی ممنونم دوست عزیز❤👌
-
@amin-forouzan!
در پا ورقی کتاب میکرو دهمsima ghadiri
اول نوشته:« افزایش فشار خون منجر به افزایش خروج مواد و کاهش بازجذب مواد میشود» بعد ادامش نوشته:« افزایش فشار تراوشی منجر به کاهش خروج مواد و افزایش بازجذب مواد میشود». این دو جمله دقیقاً عکس هماند.
اشتباه نوشته به نظرم.طبق اونچه که ما خوندیم و تست زدیم، فقط جمله اولیه درسته. دومیه هم غلطه چون دقیقاً عکس اولیه است. فشار خون با فشار تراوشی نسبت مستقیم داره. یعنی افزایش هر کدوم، باعث افزایش دیگری میشه و تاثیراتشون یکیه. اصلاً میشه به جای هم به کار برد این دو کلمه (فشار تراوشی و فشار خون) رو.
رفتم کتاب رو هم چک کردم. خیلی سبز رو ببین:

-
sima ghadiri
اول نوشته:« افزایش فشار خون منجر به افزایش خروج مواد و کاهش بازجذب مواد میشود» بعد ادامش نوشته:« افزایش فشار تراوشی منجر به کاهش خروج مواد و افزایش بازجذب مواد میشود». این دو جمله دقیقاً عکس هماند.
اشتباه نوشته به نظرم.طبق اونچه که ما خوندیم و تست زدیم، فقط جمله اولیه درسته. دومیه هم غلطه چون دقیقاً عکس اولیه است. فشار خون با فشار تراوشی نسبت مستقیم داره. یعنی افزایش هر کدوم، باعث افزایش دیگری میشه و تاثیراتشون یکیه. اصلاً میشه به جای هم به کار برد این دو کلمه (فشار تراوشی و فشار خون) رو.
رفتم کتاب رو هم چک کردم. خیلی سبز رو ببین:

@amin-forouzan سلام مجدد
بله درسته اما به قول دوستمون بستگی داره از ناحیه میان بافتی نگاه کنی یا درون مویرگ که هر دو جمله درست در میاد، خیلی از تستا هم مبناشون همین اختلاف فشار دو طرفه که حالا از کدوم طرف نگاه کنی ناحیه میان بافتی یا داخل مویرگ