b9034647-ef65-40a8-b73c-67439f911493-image.png
f9d0b2d0-ef62-48ac-a8c0-68b1d8cc70ac-image.png
3b695d9f-eda5-4059-b526-e397be8c9ec6-image.png
درود بر شما ، امیدوارم زنده و پاینده باشید...
ایشون Zirconium هستن همون زیرکـونیم معروف که در واقع این نام از زبان فارسی گرفته شده
نام این عنصر "زرگـــون" بوده به معنی "مانند طلا" که وقتی وارد زبان های بیگانه میشه تبدیل میشه به زَرکـُن به صورت نام زیــرکـونیم در چهلمین خانه جدول تناوبی جای میگیرد.
تلفظ :
Your browser does not support the audio element.
تا عنصر بعدی بدرود 🙂
@فارغ-التحصیلان-آلاء
@دانش-آموزان-آلاء
@تجربیا
@ریاضیا
وقتی پیوند سه گانه مقدم تر از دو گانه است!
-
-
یه قانونی هست تو شیمی که میگه: هیچ قانونی وجود نداره تو شیمی که استثناء نداشته باشه!
ولی اینجا واضحه چرا اینطوریه... اول مولکول نیتروژن با پیوند سه گانه داریم که بعد اکسیژن دوتا جای خالی بوجود میاره و با یکی از دوجفت الکترون های ناپیوندی نیتروژن پیوند یگانه برقرار میکنه.
-
saad mollaei 0
بله بله مام معلممون میگفتن اغلب موارد وقتی تو درست و نادرست شیمی همیشه اومد بزنین غلطه...
متشکرم از توضیحات شما متوجه شدم
البته اینکه میفرمایین واضح هست شاید بخاطر اینه که شما دوازدهمین...
در کل متشکرم -
کلا تو هرچیزی استثنایی هست
توی ساختار کشیدن آقای آقاجانی یه جمله داره که میگه همونطوری که میخونی ساختارو بکش، اول N2 بعد O
تو بیشتر ساختارا جواب میده
-
saad mollaei 0
فقط ببخشید اگه به ما بگن N2O رو ساختار لوییسش رو بکشیم از کجا متوجه شیم که اینطور میشه؟
لطفا اگه میدونید جواب بدید چون من اگه بهم مثلاN2O رو بدن از همون روش میرم و بعدشم پیوندا رو دو گانه میذارم -
@amir-bernousi
متوجه شدم خییییلی متشکرم -
یجورایی حسی باید پیش بری فکر کنم.
اگه بخوای علمی پیش بری فکر کنم مربوط به "پیوند داتیو" باشه. (که تو کتاب درسی ذکر نمیشه متاسفانه. ️)
- در رسم ساختار لوئیس اولویت با ساختاری است که پیوند داتیو کمتری داشته باشد.
- تعریف پیوند داتیو: پیوند داتیو پیوندی است که جفت الکترون آن را فقط یکی از اتم ها به اشتراک گذاشته است. (مثل پیوندی که اکسیژن برقرار میکنه وقتی که سه جفت الکترون ناپیوندی داره. *همونجا که دوتا جای خالی درست میکنه.)
ولی در ساختار N2O در هرصورت یک پیوند داتیو خواهیم داشت، فکر کنم حفظش کنیم سنگین تریم.
-
saad mollaei 0
بله فکر کنم حفظ بهتر باشه هرچند کلا کتاب باید درست و اصولی داتیو رو میگفت ما شیمی میخونیم یادبگیریم دیگه!(البته متاسفانه الان فقط هدف خیلیا سرعت و تسته اصلا یادگیری از ساختار اموزش پرورش حذف شده انگار!) والا ما که هر ساختاری رو به معلممون میگفتیم میگفتن داتیوه ولش کنید یا انقدر تند تند و هردمبیلی داتیو رو میگفتن که آدم بدتر گیج میشد
همون حسی خوب ترهالبته اون جنابی که گفتن هرجور میخونیم همونجور بکشیم هم انگار اغلب جواب میده...
در کل متشکر از پاسخگویی شما