چربی🤔
-
سلام بچه ها. یه سوال از مورد آخر این تست دارم.

مورد آخر غلطه!
حالا سوالم اینه که چرا اسید چرب با اینکه بخش ناقطبی اش خیلی از بخش قطبی اش بزرگتر است، ولی هم در چربی حل میشه هم در آب؟
درحالی که استر اینطوری نیست!
تجربیا ریاضیا بچه-های-تجربی-راه-ابریشم بچه-های-ریاضی-راه-ابریشم -
I IIAII marked this topic as a question on
-

مورد آخر غلطه!
حالا سوالم اینه که چرا اسید چرب با اینکه بخش ناقطبی اش خیلی از بخش قطبی اش بزرگتر است، ولی هم در چربی حل میشه هم در آب؟
تجربیا ریاضیا بچه-های-تجربی-راه-ابریشم بچه-های-ریاضی-راه-ابریشم@m-sina درود
کی گفته اسید چرب تو آب حل میشه؟؟؟؟؟؟
بیاوریدش تا خودم به نیابت از انجمن شیمیست ها ، حکم سر از تن جدا رو اجرا کنم
. -

مورد آخر غلطه!
@m-sina اسید چرب که حل نمیشه توی آب
اون صابون که توی آب و چربی حل میشه (که خود صابون مخلوطی از اسید چرب و استر با جرم مولی زیاد) -
@m-sina درود
.@سینا-0 در چربی🤔 گفته است:
@m-sina درود
.میدونیم صابون، اسیدچربیه که روی کله اش بجای H، یک یون مثل Na گذاشته باشن. حالا اینو بخون👇

-
@سینا-0 در چربی🤔 گفته است:
@m-sina درود
.میدونیم صابون، اسیدچربیه که روی کله اش بجای H، یک یون مثل Na گذاشته باشن. حالا اینو بخون👇

@m-sina
همون Na هست که تفاوت ها رو ایجاد کرده ، وگرنه شما برو الان یکم روغن بریز تو آب ببین حل میشه ؟ صابون رو هم امتحان کن
یه کار ساده تر هم اینه که برید آشپزخونه ببینید ظرفای چربو با مایع ظرفشویی میشورن یا آب خالی
. -
@ftm-montazeri در چربی🤔 گفته است:
@m-sina اسید چرب که حل نمیشه توی آب
اون صابون که توی آب و چربی حل میشه (که خود صابون مخلوطی از اسید چرب و استر با جرم مولی زیاد)دوست خوبم اون چربیه که مخلوط اسیدچرب و استره😐
-

مورد آخر غلطه!
@m-sina
همون Na هست که تفاوت ها رو ایجاد کرده ، وگرنه شما برو الان یکم روغن بریز تو آب ببین حل میشه ؟ صابون رو هم امتحان کن
یه کار ساده تر هم اینه که برید آشپزخونه ببینید ظرفای چربو با مایع ظرفشویی میشورن یا آب خالی
.@سینا-0 در چربی🤔 گفته است:
@m-sina
.بله به علت همین تناقضات هست که منم برام ابهام ایجاد شد
-
@m-sina سلام فکر نمی کنم به اندازه مربوط باشه که با اندازه هاشون با هم مقایسه کنیم ،بستگی به قطبیت داره
مثلاً یک یون خیلی کوچیکه اما قطبیت زیادی داره -
@m-sina شما دارید از لحاظ اندازه مقایسه می کنید
میگید اسید چرب بخش ناقطبیش کوچک تر از قطبیه
من میگم اصل مقایسه غلطه، اون چیزی که مهم تره قطبیت هست نه اندازه ذره
مثلا یون ها خیلی ریز هستند اما قطبیت زیادی دارند@m-sina شما دارید از لحاظ اندازه مقایسه می کنید
مثلا یون ها خیلی ریز هستند اما قطبیت زیادی دارنداها گرفتم! ممنون ولی این نکته رو از کجای کتاب برداشت کردید؟ من اولین بارمه میشنوم که یک یون، قطبی باشه!
یعنی شما میگید به خاطر اینکه کل بخش عمل کننده ی صابونی، آنیون هست و یک یون محسوب میشه باید بگیم قطبیه؟ -

مورد آخر غلطه!
تجربیا ریاضیا بچه-های-تجربی-راه-ابریشم بچه-های-ریاضی-راه-ابریشم@m-sina سلام معذرت می خوام / جاش نیست ولی یه سوال دارم/ شما راه ابریشمی هستین؟
-
@m-sina سلام معذرت می خوام / جاش نیست ولی یه سوال دارم/ شما راه ابریشمی هستین؟
-
حسین احمدی در چربی🤔 گفته است:
@m-sina سلام معذرت می خوام / جاش نیست ولی یه سوال دارم/ شما راه ابریشمی هستین؟
نه نیستم. بخاطر منشن هام میگی؟😅
@m-sina نه نه / می خواستم بدونم شما چطور وقت می کنین علاوه بر راه ابریشم تست از منابع دیگه هم بزنین که فرمودین که راه ابریشمی نیستین 🙂/ موفق باشین 🌹
-
مثلا یون ها خیلی ریز هستند اما قطبیت زیادی دارنداها گرفتم! ممنون ولی این نکته رو از کجای کتاب برداشت کردید؟ من اولین بارمه میشنوم که یک یون، قطبی باشه!
یعنی شما میگید به خاطر اینکه کل بخش عمل کننده ی صابونی، آنیون هست و یک یون محسوب میشه باید بگیم قطبیه؟@m-sina در چربی🤔 گفته است:
قطبیت را دیدین چه جور نشان میدن ، با δ + یا δ_این علامت بهش میگیم بار جزئی
در حالی که یک یون بار + یا _ را به صورت کامل داره نه جزئی
ابهامی هست بفرماییدیعنی شما میگید به خاطر اینکه کل بخش عمل کننده ی صابونی، آنیون هست و یک یون محسوب میشه باید بگیم قطبیه؟
بخش قطبی و غیر قطبی داره
-

مورد آخر غلطه!
تجربیا ریاضیا بچه-های-تجربی-راه-ابریشم بچه-های-ریاضی-راه-ابریشم@m-sina در چربی🤔 گفته است:

مورد آخر غلطه!
تجربیا ریاضیا بچه-های-تجربی-راه-ابریشم بچه-های-ریاضی-راه-ابریشمبحث قطبی یا ناقطبی به اندازه ها نیست!
بنده دانشجوی سال 2 شیمی کاربردی بودم که انصراف دادم ما این قضایا رو خیلی بسط خوندیم ولی به صورت ساده تر عرض کنم اینطوریه کهمولکول ها یک نقشه الکترواستاتیکی دارند . یعنی اینکه در مولکول ها ما یک ابر الکترونی در نظر میگیریم که در دور هر اتم هستش .
در برخی موارد این ابر غیر متقارن هست و در برخی موارد متقارن!
که در میدان الکتریکی سبب جهت گیری مولکول و یا گونه میشهاسید چرپ : حاصل یک گروه کربوکسلیک اسید و زنجیره R هست . اما وجود زنجیره طویل R باعث میشه که اون قطبیت گروه عاملی نتونه گشتاور بالا تر از صفر یا حداقل به صورت واضح مولکول رو بچرخونه در میدان های الکتریکی ، پس ما میگیم که ناقطبیه
اما در خصوص صابون بحث اب پوشی هست و از طرفی یک الکترون انیون ما اضاف داره و طرفی که الکترون گرفته اکسیژن هست که الکترونگاتیوی خیلی خیلی بزرگتری نسبت به کربن داره . پس ما در یک ناحیه ابر الکترونی ضخیم داریم که میتونه گشتاور مناسب ایجاد کنه و مولکول رو بچرخونه به اصطلاح!
اسید چرپ درسته اسید هست ، اما بسیار بسیار بسیار ( تا ابد بسیار) ثابت اسیدی کوچیکی داره ، طوری که شما روغن رو یک چیز ترش نمیدونید!
صابون هارو با اسید چرپ اشتپ نگیرید
-

مورد آخر غلطه!
@m-sina سلام، طبق مطالبی که من دیدم ، صابون هم در آب و هم در چربی حل میشه ، در آب به دلیل بخش قطبی هست که داره و در چربی هم به دلیل بخش نایابی اون هست.
@nazanin-mirzai در چربی🤔 گفته است:
@m-sina سلام، طبق مطالبی که من دیدم ، صابون هم در آب و هم در چربی حل میشه ، در آب به دلیل بخش قطبی هست که داره و در چربی هم به دلیل بخش نایابی اون هست.
خب الان چه تناقضی عرض من داره؟
-
I IIAII has marked this topic as unsolved on
-
@m-sina در چربی🤔 گفته است:

مورد آخر غلطه!
تجربیا ریاضیا بچه-های-تجربی-راه-ابریشم بچه-های-ریاضی-راه-ابریشمبحث قطبی یا ناقطبی به اندازه ها نیست!
بنده دانشجوی سال 2 شیمی کاربردی بودم که انصراف دادم ما این قضایا رو خیلی بسط خوندیم ولی به صورت ساده تر عرض کنم اینطوریه کهمولکول ها یک نقشه الکترواستاتیکی دارند . یعنی اینکه در مولکول ها ما یک ابر الکترونی در نظر میگیریم که در دور هر اتم هستش .
در برخی موارد این ابر غیر متقارن هست و در برخی موارد متقارن!
که در میدان الکتریکی سبب جهت گیری مولکول و یا گونه میشهاسید چرپ : حاصل یک گروه کربوکسلیک اسید و زنجیره R هست . اما وجود زنجیره طویل R باعث میشه که اون قطبیت گروه عاملی نتونه گشتاور بالا تر از صفر یا حداقل به صورت واضح مولکول رو بچرخونه در میدان های الکتریکی ، پس ما میگیم که ناقطبیه
اما در خصوص صابون بحث اب پوشی هست و از طرفی یک الکترون انیون ما اضاف داره و طرفی که الکترون گرفته اکسیژن هست که الکترونگاتیوی خیلی خیلی بزرگتری نسبت به کربن داره . پس ما در یک ناحیه ابر الکترونی ضخیم داریم که میتونه گشتاور مناسب ایجاد کنه و مولکول رو بچرخونه به اصطلاح!
اسید چرپ درسته اسید هست ، اما بسیار بسیار بسیار ( تا ابد بسیار) ثابت اسیدی کوچیکی داره ، طوری که شما روغن رو یک چیز ترش نمیدونید!
صابون هارو با اسید چرپ اشتپ نگیرید
mohamad rəza خیلی خیلی ممنونم ازتون🌷🌷🌷