جدول ص ۶ دهم
-
سلام دوباره ممنون بابت توضیح هاتون برای چند ساعت پیش .
یک مفهومی رو میخواستم بدونم به نام پایدار و از این چیز ها وتفسیر این جدول ممنون میشم مثل همیشه پاسخ بدین

تجربیا ریاضیا دانش-آموزان-آلاء
بچه-های-تجربی-راه-ابریشم بچه-های-ریاضی-راه-ابریشم بچه-های-همخوانی -
سلام دوباره ممنون بابت توضیح هاتون برای چند ساعت پیش .
یک مفهومی رو میخواستم بدونم به نام پایدار و از این چیز ها وتفسیر این جدول ممنون میشم مثل همیشه پاسخ بدین

تجربیا ریاضیا دانش-آموزان-آلاء
بچه-های-تجربی-راه-ابریشم بچه-های-ریاضی-راه-ابریشم بچه-های-همخوانیArian Khademi
پایدار یعنی اینکه اون ماده هیچوقت ازبین نمیره
ناپایدار ، ویژگی موادی هست که بعد از مدتی هسته شون متلاشی میشه و تبدیل میشه به یه اتم سبک تر به علاوه پرتوهایی مثل آلفا یا بتا یا گاما
موادی که ناپایدار هستن ، نیم عمر دارن ؛ یعنی بعد از یه مدت زمان خاص ، نصف میشن ؛ مثلا اگه یک کیلو از ماده ای که نیم عمرش یه ساعت باشه ، داشته باشیم ، هر یه ساعت ، نصفش از هم میپاشه ، مثلا برای این ماده که گفتم بعد از یک ساعت میشه نیم کلیو ، یک ساعت دوباره رد شه ، میشه 250 گرم ، یک ساعت دیگه رد شه ، میشه 125 گرم و ... تا وقتی که همش از هم بپاشه
. -
Arian Khademi
ناپایدار ، ویژگی موادی هست که بعد از مدتی هسته شون متلاشی میشه و تبدیل میشه به یه اتم سبک تر به علاوه پرتوهایی مثل آلفا یا بتا یا گاما
موادی که ناپایدار هستن ، نیم عمر دارن ؛ یعنی بعد از یه مدت زمان خاص ، نصف میشن ؛ مثلا اگه یک کیلو از ماده ای که نیم عمرش یه ساعت باشه ، داشته باشیم ، هر یه ساعت ، نصفش از هم میپاشه ، مثلا برای این ماده که گفتم بعد از یک ساعت میشه نیم کلیو ، یک ساعت دوباره رد شه ، میشه 250 گرم ، یک ساعت دیگه رد شه ، میشه 125 گرم و ... تا وقتی که همش از هم بپاشه
.@سینا-0 عالی خیلی ممنون
-
Arian Khademi
.@سینا-0 بعد راه تشخیص هم هست این که چطور بفهمیم کدوم ایزوتوپ پایدار هست بدون این که کتاب بگه ؟
-
@سینا-0 بعد راه تشخیص هم هست این که چطور بفهمیم کدوم ایزوتوپ پایدار هست بدون این که کتاب بگه ؟
Arian Khademi
معمولا اتم هایی که نسبت نوترون به پروتونشون بیشتر از 1/5 یا تعداد نوترونشون بیشتر از ( تا جایی که یادمه 83 ولی مطمئن نیستم ، تو اینترنت بزنید میاره) ناپایدارن
هرچند من تاحالا ندیدم تستی که بگه مثلا بین اتمای زیر کدوم ناپایداره مگه اینکه داخل خود کتاب گفته باشه مثل همین هیدروژنای ساختگی یا عنصر تکنسیم یا ایزوتوپی از اورانیم با عدد جرمی 235 ، اینا ناپایدارن که داخل کتاب هم هست
.