استر
-
سلام دوستان🌷🙂یه سوالی هست که خیلی وقته ذهنمو درگیر کرده
میدونیم ترکیب اسید و الکل میشه استر. حالا سوالم اینه: اگر بجای اینکه از الکل، H را بگیریم و از اسید، OH را بگیریم با حالتی که از الکل OH را گرفته باشیم و از اسید H را گرفته باشیم فرقی نمیکنه؟!
یعنی همیشه باید از الکل H رو بگیریم و از اسید OH ؟
دانش-آموزان-نظام-جدید-آلا ریاضیا تجربیا دانش-آموزان-آلاء بچه-های-تجربی-راه-ابریشم بچه-های-ریاضی-راه-ابریشم -
I IIAII marked this topic as a question on
-
میدونیم ترکیب اسید و الکل میشه استر. حالا سوالم اینه: اگر بجای اینکه از الکل، H را بگیریم و از اسید، OH را بگیریم با حالتی که از الکل OH را گرفته باشیم و از اسید H را گرفته باشیم فرقی نمیکنه؟!
دانش-آموزان-نظام-جدید-آلا ریاضیا تجربیا دانش-آموزان-آلاء بچه-های-تجربی-راه-ابریشم بچه-های-ریاضی-راه-ابریشم@m-sina سلام
بله همیشه باید از الکل H بگیریم و از اسید OH -
دانش-آموزان-نظام-جدید-آلا ریاضیا تجربیا دانش-آموزان-آلاء بچه-های-تجربی-راه-ابریشم بچه-های-ریاضی-راه-ابریشم@m-sina
سلام
از یک سری آزمایش ها فهمیدن که الکل h و اسید وoh میده -
I IIAII has marked this topic as unsolved on
-
@m-sina
سلام
از یک سری آزمایش ها فهمیدن که الکل h و اسید وoh میده -
@sara-alamdari در استر گفته است:
@m-sina سلام
بله همیشه باید از الکل H بگیریم و از اسید OHدلیلش چیه؟
@m-sina سوالتون برای خودم هم ایجاد سوال کرد چون علتش رو نمی دونستم این سوال رو از دبیر خودم پرسیدم و ایشون گفتن در حد دبیرستان نیست چون واکنش های SN1 و SN2 و استخلاف نوکلئوفیلی و الکتروفیلی و قوانین مارکوفنیکوف رو نمیدونیم اما یه توضیح کوتاه دادن
اسید یک گروه آلکیل داره که آلکیل ها به طور کلی الکترون دهنده های خیلی خوبی هستند از طرفی گروه کربونیل (C=O) هم دارن که اونها هم الکترون دهنده های خوبی هستند درنتیجه آلکیل به کتون الکترون میده و کربونیل هم میتونه الکترون بده درنتیجه وابستگیOH اسیدی به کل ساختار کمتر میشه برای همین کل OH رو از دست میده اما الکل فقط آلکیل رو داره که الکترون دهنده خوبی هست بنابراین اکسیژن خیلی تمایل به ترک این ترکیب نداره و تنها Hاز الکل گرفته میشه -
@m-sina سوالتون برای خودم هم ایجاد سوال کرد چون علتش رو نمی دونستم این سوال رو از دبیر خودم پرسیدم و ایشون گفتن در حد دبیرستان نیست چون واکنش های SN1 و SN2 و استخلاف نوکلئوفیلی و الکتروفیلی و قوانین مارکوفنیکوف رو نمیدونیم اما یه توضیح کوتاه دادن
اسید یک گروه آلکیل داره که آلکیل ها به طور کلی الکترون دهنده های خیلی خوبی هستند از طرفی گروه کربونیل (C=O) هم دارن که اونها هم الکترون دهنده های خوبی هستند درنتیجه آلکیل به کتون الکترون میده و کربونیل هم میتونه الکترون بده درنتیجه وابستگیOH اسیدی به کل ساختار کمتر میشه برای همین کل OH رو از دست میده اما الکل فقط آلکیل رو داره که الکترون دهنده خوبی هست بنابراین اکسیژن خیلی تمایل به ترک این ترکیب نداره و تنها Hاز الکل گرفته میشه@sara-alamdari در استر گفته است:
اسید یک گروه آلکیل داره که آلکیل ها به طور کلی الکترون دهنده های خیلی خوبی هستند از طرفی گروه کربونیل (C=O) هم دارن که اونها هم الکترون دهنده های خوبی هستند درنتیجه آلکیل به کتون الکترون میده و کربونیل هم میتونه الکترون بده درنتیجه وابستگیOH اسیدی به کل ساختار کمتر میشه برای همین کل OH رو از دست میده اما الکل فقط آلکیل رو داره که الکترون دهنده خوبی هست بنابراین اکسیژن خیلی تمایل به ترک این ترکیب نداره و تنها Hاز الکل گرفته میشهممنونم
اره منم توی مبتکران خوندم که درسطح کتاب نیستش