فشار اسمزی و ترواشی
-
سلام دوستان
این شکل کتاب رو ببینید
فشار اسمزی ثابته
و فقط نسبت به فشار تراوشی میگیم و کم و زیاده

حالا یه جمله تو تست هست میگه:
در طول بخش های شبکه مویرگی ، فشار تراوشی خون کاهش یافته و فشار اسمزی ان بیشتر میشود
و درست گفته
اما من مشکلم اینکه نباید بگه فشار اسمزی نسبت به فشار تراوشی کمتر شده؟
و حتی خود متن کتاب هم میگه بدون لفظ نسبت حرف میزنهشما توی تستاتون چجوری بوده اگه بگیم فشار اسمزی در حال کم یا زیاد شدنه اشتباه نمیگیرن؟
امیدوارم منظورم و رسونده باشم😶 -
S Sara_R marked this topic as a question on
-
@Sara-Haghighatrad
جفتش درسته. هم اینکه بگیم نسبت به تراوشی مویرگ و هم اینکه خالی خالی بگیم افزایش می یابد. چرا؟ چون در واقع دو حالت و دو مقایسه مختلف رو داریم انجام میدیم. اصلاً نفهمیدید منظورم چیه، درسته؟ توجه تون رو به نکته زیر از درسنامه خیلی سبز جلب میکنم:

توی اون حالت دومی، مثلاً تو تست تو، به جای اینکه خودشو خسته کنه بنویسه فشار اسمزی مویرگ نسبت به فشار اسمزی بافت های اطراف، «بخش نسبت به ...» رو حذف کرده. ولی منظورش افزایش فشار اسمزی مویرگ نسبت به فشار اسمزی بافت اطراف بوده.
پس به نظر من، اگر تو تست خالی خالی گفت «افزایش» غلط نگیرید چون از لحاظ علمی و منطقی (با توجه به تعریف اسمز و فشار اسمزی که خوندیم) هم درسته. مویرگ مواد محلول ازش خارج میشه پس تمایل به جذب آبش بیشتر میشه و این یعنی انتهای مویرگ افزایش فشار اسمزی رو داریم. متن کتاب هم که آورده ... -
سلام دوستان
این شکل کتاب رو ببینید
فشار اسمزی ثابته

در طول بخش های شبکه مویرگی ، فشار تراوشی خون کاهش یافته و فشار اسمزی ان بیشتر میشود
و درست گفته
و حتی خود متن کتاب هم میگه بدون لفظ نسبت حرف میزنهشما توی تستاتون چجوری بوده اگه بگیم فشار اسمزی در حال کم یا زیاد شدنه اشتباه نمیگیرن؟
امیدوارم منظورم و رسونده باشم😶🤔🤔
-
سلام دوستان
این شکل کتاب رو ببینید
فشار اسمزی ثابته

و درست گفته
امیدوارم منظورم و رسونده باشم😶@sara-haghighatrad
نگا اینجوریه که هرچی میره جلو تر چون حجم خوناب مویرگ کم میشه فشار اسمزی زیاد میشه تراوشی کم میشه
و نسبتی هم میتونه بگه مثلن میتونه بگه تا دو سوم اول تراوشی نسبت به اسمزی بیشتره در یک سوم نهایی اسمزی نسبت به تراوشی بیشتره -
@sara-haghighatrad
نگا اینجوریه که هرچی میره جلو تر چون حجم خوناب مویرگ کم میشه فشار اسمزی زیاد میشه تراوشی کم میشه
و نسبتی هم میتونه بگه مثلن میتونه بگه تا دو سوم اول تراوشی نسبت به اسمزی بیشتره در یک سوم نهایی اسمزی نسبت به تراوشی بیشتره@f-seif-0
ممنونم
ولی چرا تو اون شکله ثابته ☹من یادمه قبلن یه نکته تاکییدی میگفتم که فشار اسمزی ثابته و تراوشی کم و زیاد میشه
حالا یا کلا اشتباه یادم میاد یا کلا گیج زدم 😁
-
@f-seif-0
ممنونم
ولی چرا تو اون شکله ثابته ☹من یادمه قبلن یه نکته تاکییدی میگفتم که فشار اسمزی ثابته و تراوشی کم و زیاد میشه
@sara-haghighatrad در فشار اسمزی و ترواشی گفته است:
@f-seif-0
ممنونم
عااااا باریکلا خیلی نکته خوبی گفتی
فشار اسمزی در طول مویرگ ثابته
نسبیه اره درسته
من کلاس میرفتم استاده تاکید کرد که فشار تراوشیه که کم میشه ولی فشار اسمزی ثابت میمونه یجایی میرسه فشار تراوشی نسبتتتت به اسمزی کمتر میشه -
@sara-haghighatrad در فشار اسمزی و ترواشی گفته است:
@f-seif-0
ممنونم
عااااا باریکلا خیلی نکته خوبی گفتی
فشار اسمزی در طول مویرگ ثابته
نسبیه اره درسته
من کلاس میرفتم استاده تاکید کرد که فشار تراوشیه که کم میشه ولی فشار اسمزی ثابت میمونه یجایی میرسه فشار تراوشی نسبتتتت به اسمزی کمتر میشه@f-seif-0
اوهوم دقیقا
حالا این تست رو بنگرید😁

-
@sara-haghighatrad
3میشه؟
با حذف گزینه زدم ینی :// -
@f-seif-0
نه
وقتی فشار اسمزی بیشتر باشه نسبت به تراوشی اتفاقا مواد میخوان وارد مویرگ بشنگزینه یک میشه
-
@f-seif-0
نه
وقتی فشار اسمزی بیشتر باشه نسبت به تراوشی اتفاقا مواد میخوان وارد مویرگ بشنگزینه یک میشه
@sara-haghighatrad
خب گزینه یک که نگفته نسبت -
@f-seif-0
اون تیکه از متن کتاب و ک دادم ببینید
هایلایت ابی کردم
کتابم میشه فشار اسمزی افزایش میابد😶بدون اینکه بگه نسبت -
@f-seif-0
اوهوم منم مشکلم همینه -
@f-seif-0
اون تیکه از متن کتاب و ک دادم ببینید
هایلایت ابی کردم
کتابم میشه فشار اسمزی افزایش میابد😶بدون اینکه بگه نسبت@sara-haghighatrad
خو پ هچی دیگه هرچی کتاب بگه -
@f-seif-0
من حالا فردا اگه بقیه درسا اجازه بدن برم یه کتاب تست دیگ ببینم چه نظری دارهممنون که اهمیت دادی به سوالم🌸🧡
-
@f-seif-0
من حالا فردا اگه بقیه درسا اجازه بدن برم یه کتاب تست دیگ ببینم چه نظری دارهممنون که اهمیت دادی به سوالم🌸🧡
@sara-haghighatrad
قربونت -
@Sara-Haghighatrad
جفتش درسته. هم اینکه بگیم نسبت به تراوشی مویرگ و هم اینکه خالی خالی بگیم افزایش می یابد. چرا؟ چون در واقع دو حالت و دو مقایسه مختلف رو داریم انجام میدیم. اصلاً نفهمیدید منظورم چیه، درسته؟ توجه تون رو به نکته زیر از درسنامه خیلی سبز جلب میکنم:

توی اون حالت دومی، مثلاً تو تست تو، به جای اینکه خودشو خسته کنه بنویسه فشار اسمزی مویرگ نسبت به فشار اسمزی بافت های اطراف، «بخش نسبت به ...» رو حذف کرده. ولی منظورش افزایش فشار اسمزی مویرگ نسبت به فشار اسمزی بافت اطراف بوده.
پس به نظر من، اگر تو تست خالی خالی گفت «افزایش» غلط نگیرید چون از لحاظ علمی و منطقی (با توجه به تعریف اسمز و فشار اسمزی که خوندیم) هم درسته. مویرگ مواد محلول ازش خارج میشه پس تمایل به جذب آبش بیشتر میشه و این یعنی انتهای مویرگ افزایش فشار اسمزی رو داریم. متن کتاب هم که آورده ... -
@Sara-Haghighatrad

پس به نظر من، اگر تو تست خالی خالی گفت «افزایش» غلط نگیرید چون از لحاظ علمی و منطقی (با توجه به تعریف اسمز و فشار اسمزی که خوندیم) هم درسته. مویرگ مواد محلول ازش خارج میشه پس تمایل به جذب آبش بیشتر میشه و این یعنی انتهای مویرگ افزایش فشار اسمزی رو داریم. متن کتاب هم که آورده ...@amin-forouzan
عالی بود ممنونم🌸 -
S Sara_R has marked this topic as solved on