سوالاتی از فصل اول زیست دوازدهم
-
سلام دوستان آلایی امیدوارم حال تون خوب باشه
دوستان من دو تا سوال داشتم معلم مدرسم گفت درستن ولی خودم نمی فهمم چرا به نظرم درست نیستن
%(#10f000)[1_در یک دوراهی همانند سازی به ترتیب یک ساختار y مانند و یک آنزیم هلیکاز و دو آنزیم DNA پلیمراز داریم]
خب مگه نباید بشه دو ساختار y مانند؟یا معلمم میگه 2 ساختار y مانند 2 تا هلیکاز 4 تا دی ان ای پلیمراز می بینیم
دیگه واقعا گیج شدم چون تو تست ها میگن دو تا ساختار وای مانند و یه هلیکاز و دو تا دی ان ای پلیمراز پیدا میشن
سوال بعدیم این تست هست جواب درستش چی میشه؟ چون نگفتن کدوم جواب درسته
جواب صحیح رو میخواد
دوازدهم تجربیا -
-
دوستان من دو تا سوال داشتم معلم مدرسم گفت درستن ولی خودم نمی فهمم چرا به نظرم درست نیستن
%(#10f000)[1_در یک دوراهی همانند سازی به ترتیب یک ساختار y مانند و یک آنزیم هلیکاز و دو آنزیم DNA پلیمراز داریم]
خب مگه نباید بشه دو ساختار y مانند؟یا معلمم میگه 2 ساختار y مانند 2 تا هلیکاز 4 تا دی ان ای پلیمراز می بینیم
دیگه واقعا گیج شدم چون تو تست ها میگن دو تا ساختار وای مانند و یه هلیکاز و دو تا دی ان ای پلیمراز پیدا میشن
جواب صحیح رو میخواد
دوازدهم تجربیا@sania-andiravan
سلام اگه دو جهته باشه میشه دوتا دوراهی و اینا
اگه تک جهته باشه میشه یکی -
جواب صحیح رو میخواد
اونم میشه گزینه سه -
@sania-andiravan
سلام اگه دو جهته باشه میشه دوتا دوراهی و اینا
اگه تک جهته باشه میشه یکی -
جواب صحیح رو میخواد
سلام
اینجا رو ببینید
طبق شکل توی هر دوراهی (یا هر ساختار y مانند)
یک هلیکاز و ۲ دنابسپاراز هستپس توی دو دوراهی (۲ ساختار y ) 2 هلیکاز و ۴ دنابسپاراز هست
-
جواب صحیح رو میخواد
دوازدهم تجربیا@sania-andiravan سلام سانیا خوبی؟
وقتی میگیم ۲ Y داره که بگه حباب همانندسازییا مثلا بگه در همانندسازی دو جهته
حالا با توجه به اینا باید حکم کنی و ...
مثلا اگه گفت در یک حباب چیا داریم میگیم که :%(#ff0000)[۲ هلیکاز / ۴ دنا بسپاراز / ۲ ساختار Y مانند ]
-
@Sara-Haghighatrad
Yegane Dehqan
ممنون دوستان -
-
@sania-andiravan سلام سانیا خوبی؟
وقتی میگیم ۲ Y داره که بگه حباب همانندسازییا مثلا بگه در همانندسازی دو جهته
حالا با توجه به اینا باید حکم کنی و ...
مثلا اگه گفت در یک حباب چیا داریم میگیم که :%(#ff0000)[۲ هلیکاز / ۴ دنا بسپاراز / ۲ ساختار Y مانند ]
Yegane Dehqan
سلام خوبم مرسی تو خوبی یگانه؟ -
@Sara-Haghighatrad
Yegane Dehqan
ممنون دوستان@sania-andiravan
خواهش میکنم -
Yegane Dehqan
سلام خوبم مرسی تو خوبی یگانه؟@sania-andiravan خواهش میکنم
شکر منم خوبم
خداروشکر جواب سوالت رو گرفتی ⚘ -
-
سلام مجدد
چند تا سوال دیگه برام پیش اومد گفتم که همین جا بپرسم
1_گروه R در تشکیل پیوند هیدروژنی ساختار سوم نقش داره؟
2_گروه هم با مولکول اکسیژن پیوند برقرار میکند، منظورش اکسیژن تو کربوکسیل هست دیگه؟
3_این جمله رو از پاسخنامه در آوردم منظورش رو خوب نفهمیدم «الزاما هر یک از زنجیره ها در ساختار دوم شکل نهایی پیدا نمی کنند»
4_تو پاسخنامه گفته بود میوگلوبین در ماهیچه های کند است،مگه ماهیچه تند نداره؟اما کمتر
5_در ساختار 4 ام برهم کنش ابگریز داریم؟چون تو پاسخنامه نوشته بود، یعنی برهم کنشش مدل ساختار سومه ولی چند تا رشته شرکت دارن؟
6_در سلول های یوکاریوتی آنزیم های پروتئینی در سیتوپلاسم و ریبوزیم در هسته ساخته میشن؟
7_کی گروه فسفات جدا میشه؟هنگام تشکیل پیوند فسفودی استر یا قبلش؟چون این دو مدل رو دیدم گیج شدم کدوم درسته
8_ «گریفیت دریافت که باکتری ها توانایی دریافت نوکلئیک اسید دو رشته ای از محیط خارج را دارند» چرا این جمله غلطه؟
9_و اینکه تو یه تستی گفته بود بررسی رابطه مکملی بین بازهای الی نیتروژن دار توسط دنا بسپاراز زودتر از ایجاد پیوندهای فسفودی استر بین گروه های OH از قند و فسفات رخ می دهد؟ولی چرا؟احساس میکنم پیوند فسفودی استر یه جاییش رو غلط گفته ولی نمیدونم کجاش
️
10_ساختار پروتئین در سطح نهایی آن ارتباطی به توالی تک پاره های آن ندارد، منظورش از این جمله چیه؟
ممنوندوازدهم تجربیا راه-ابریشمی-ها-زیست بچه-های-کنکور-تجربی-1400
چون دوباره سوال گذاشتم منشن کردم -
@sania-andiravan خواهش میکنم
شکر منم خوبم
خداروشکر جواب سوالت رو گرفتی ⚘Yegane Dehqan
همیشه خوبی باشی
ممنون عزیزم -
جواب صحیح رو میخواد
سوال اولت در هر جایگاه آغاز همانند سازی دو تا ساختار yمانند هست در هر yمانند یک هلیکاز دو DNAپلی مراز -
جواب صحیح رو میخواد
جواب سوال دومت ۳ میشه
پروتینی که ساختار ۴ داره ساختار ۲ هم دارد -
@sania-andiravan
سوال اولت در هر جایگاه آغاز همانند سازی دو تا ساختار yمانند هست در هر yمانند یک هلیکاز دو DNAپلی مراززینب رحیمی بوربور
ممنونم -
@sania-andiravan
جواب سوال دومت ۳ میشه
پروتینی که ساختار ۴ داره ساختار ۲ هم داردزینب رحیمی بوربور
ببخشید متوجه منظورتون نشدم دقیق -
سلام مجدد
1_گروه R در تشکیل پیوند هیدروژنی ساختار سوم نقش داره؟
2_گروه هم با مولکول اکسیژن پیوند برقرار میکند، منظورش اکسیژن تو کربوکسیل هست دیگه؟
3_این جمله رو از پاسخنامه در آوردم منظورش رو خوب نفهمیدم «الزاما هر یک از زنجیره ها در ساختار دوم شکل نهایی پیدا نمی کنند»
4_تو پاسخنامه گفته بود میوگلوبین در ماهیچه های کند است،مگه ماهیچه تند نداره؟اما کمتر
5_در ساختار 4 ام برهم کنش ابگریز داریم؟چون تو پاسخنامه نوشته بود، یعنی برهم کنشش مدل ساختار سومه ولی چند تا رشته شرکت دارن؟
6_در سلول های یوکاریوتی آنزیم های پروتئینی در سیتوپلاسم و ریبوزیم در هسته ساخته میشن؟
7_کی گروه فسفات جدا میشه؟هنگام تشکیل پیوند فسفودی استر یا قبلش؟چون این دو مدل رو دیدم گیج شدم کدوم درسته
8_ «گریفیت دریافت که باکتری ها توانایی دریافت نوکلئیک اسید دو رشته ای از محیط خارج را دارند» چرا این جمله غلطه؟
9_و اینکه تو یه تستی گفته بود بررسی رابطه مکملی بین بازهای الی نیتروژن دار توسط دنا بسپاراز زودتر از ایجاد پیوندهای فسفودی استر بین گروه های OH از قند و فسفات رخ می دهد؟ولی چرا؟احساس میکنم پیوند فسفودی استر یه جاییش رو غلط گفته ولی نمیدونم کجاش
️
10_ساختار پروتئین در سطح نهایی آن ارتباطی به توالی تک پاره های آن ندارد، منظورش از این جمله چیه؟
ممنوندوازدهم تجربیا راه-ابریشمی-ها-زیست بچه-های-کنکور-تجربی-1400
چون دوباره سوال گذاشتم منشن کردم@sania-andiravan در سوالاتی از فصل اول زیست دوازدهم گفته است:
سلام مجدد
1_گروه R در تشکیل پیوند هیدروژنی ساختار سوم نقش داره؟بله پیوند هیدروژنی در ساختار دوم بین o گروه هیدروکسیل و هیدروژن گروه آمین برقرار میشه
ولی در ساختار سوم پیوند هیدروژنی بین گروه R پیوند هیدروژنی برقرار میشه
نه نه وظیفه ی هموگلوبین جا به جایی اکسیژنه
منظورش مولکول اکسیژنه O2 که هر همو گلو بین توانایی اتصال به 4 مولکول اکسیژن یا همون 8 اتم اکسیژن رو داره3_این جمله رو از پاسخنامه در آوردم منظورش رو خوب نفهمیدم «الزاما هر یک از زنجیره ها در ساختار دوم شکل نهایی پیدا نمی کنند»
خوب قید الزاما رو هم اگه نداشت بازم جمله درست بود
منظور اینه که رشته های پلی پپتیدی ساختار نهایشون ساختار سومه و ساختار دوم نمیتونه ساختار نهایی هیچ پروتئینی باشه
در هردوتا شون داریم اما در کند بیشتر
نه نه چون الزام رسیدن به ساختار چهارم اینه که ساختار های قبلی رو داشته باشه
پس از ساختار سوم برهم کنش های آبگریز رو داره و بعد به مرحله 4 میره
خوب الان میتونیم بگیم توی مرحله 4 هم هست7_کی گروه فسفات جدا میشه؟هنگام تشکیل پیوند فسفودی استر یا قبلش؟چون این دو مدل رو دیدم گیج شدم کدوم درسته
قبلش
اول فسفات جدا میشه و بعد پیوند برقرار میکنه انرژی برقراری پیوندفسفودی هم از شکسته شدن پیوند فسفات ها به دست میاد
خوب گیریفیت فقط فهمید که انتقال رخ داده ولی نمیدونست چطوری و توسط چه چیزی
️
درسته
اول چک میکنه و بعد باز مکمل رو میاره که جلوش قرار بدهفسفو دی استر بین گروه هیدروکسیل یک قند و فسفات قند دیگر برقارار میشه
و درست گفته این جمله10_ساختار پروتئین در سطح نهایی آن ارتباطی به توالی تک پاره های آن ندارد، منظورش از این جمله چیه؟
اشتباهه این جمله
منظور از تک پاره ها توالی آمینو اسید هاست
میگه : ساختار نهایی پروتئین ها ارتباطی با توالی آمینو اسید ها ندارهو کاملا اشتباهه
چون طبق خود کتاب تعیین کننده ساختار و شکل پروتئین ها توالی آمینو اسید هاشونه -
زینب رحیمی بوربور
ببخشید متوجه منظورتون نشدم دقیق@sania-andiravan
هون شکلی که دوستمون ارسال کردند رو نگاه کن در نقطه آغاز دو تا دوراهی همانند سازی هر کدومش میشهیکy
سوال دوم هم
آقای مقاری یک مثال زدند
که الان اگر یک فرد کلاس سومه پس مدرک پایه های قبل رو هم داره
مثل اینجا
اگر پروتینی مثلا هموگلوبین که چهار سطح رو داره بررسی کنیم
حتما سطح ۱ و ۲و ۳ داشته که به ۴ رسیده