سلام سلاااام🤩
بچه ها تو این تاپیک میخوایم دانشجوها هم مثل کنکوریا ساعت مطالعه شون رو اعلام کنن ✌
هم انگیزه بشه برای فارغ التحصیلای آلاء تا تو محیط دانشگاه هم دست از تلاشِ آلائی برندارن 💪و هم اینکه کنکوریای با درسایی که دانشجوها میخونن یکم آشنا میشن🤗
پس از امشب استارت این تاپیک رو میزنیم و هرشب میایم و میگیم در طول روز چ درسایی رو خوندیم ،چند ساعت و چیکارا کردیم😁
دعوت میکنم از @فارغ-التحصیلان-آلاء که باهامون همراه بشن🤝
خیلی ممنون از z Gheibi و M.ba78 بابت پیشنهاد و همراهیشون❤
راستی از romisa جانم هم دعوت میکنم بهمون سر بزنه و همراهیمون کنه😍
سلام به بچه های عزیز آلا🌻
خب دوستان تو این تاپیک قراره که تجربه هامون رو از دانشجویی بگیم
نحوه درس خوندن، نحوه ارتباطات،خوابگاه و... هر صحبتی که تو ذهن تون هست
که ورودی های امسال مون بتونن استفاده کنن😊
ممکنه حتی یه سری نکات و صحبت ها بگیم که خودمون هم ندونیم و بهمون کمک بشه😅
و اینکه بچه های جدید حتما سوالات شون رو بپرسن
@فارغ-التحصیلان-آلاء @رتبه-های-انجمن-آلاء
@تجربیا @ریاضیا @انسانیا
@بچه-های-تجربی-کنکور-1402
@بچه-های-ریاضی-کنکور-1402
@همیار
سلام.
تا حالا فک کردین به یه سیستم عامل دیگه مهاجرت کنین؟ گاهی اوقات حس نکردین از ویندوز خسته شدین؟
خب من درمانش رو دارم بیاین لینوکس بریزیم، همه!
اصلا لینوکس چیه؟
خب اینه: "لینوکس (Linux) یک سیستم عامل رایگان و متن باز است که بر پایه هسته Linux (کرنل) توسعه داده شده است. هسته لینوکس مسئولیت مدیریت منابع سختافزاری و ارتباط بین نرمافزار و سختافزار در سیستم را بر عهده دارد."
متن بازی (open source ) یعنی چی؟ یعنی کد هاش برای همه آزاد و همه می تونن بیاین لینوکس رو تغییر بدن، (گویی انگولش کنن) اما ویندوز این شکل نیست کدهای توسعه ویندوز، رو فقط خود مایکروسافت داره. (واسه همین ویندوز گرونه 199 دلار ویندوز 11 پرو 😲 )
خلاصه اش اقا اینکه لینوکس یه هسته ی اصلی داره حالا می رسیم به توزیع های لینوکس.
اینم تاریخچه ش :در سال 1991 فردی با نام لینوس توروالدز (Linus Torvalds)، دانشجوی رشته علوم کامپیوتر در دانشگاه هلسینکی فنلاند، تصمیم گرفت یک سیستم عامل جدید بر اساس یونیکس (Unix) طراحی کند. او نیازمند یک سیستم عامل برای استفاده شخصی و توسعه برنامههای خود بود. لینوس کد منبع سیستم عامل خود را در اینترنت منتشر کرد و خواستار کمک و بازخورد از جامعه برنامهنویسی شد. این کد با عنوان “هسته لینوکس” شناخته میشد.
گروهی از برنامهنویسان از سراسر جهان به لینوس پیوستند و شروع به توسعه و بهبود هسته لینوکس کردند. این جامعه برنامهنویسی فعال با همکاری بینالمللی سایر برنامه نویسان باعث شد هسته لینوکس به سرعت رشد کند. در سال 1994، نسخه اولیه رسمی Linux با ورژن 1.0 منتشر شد. این نسخه اولیه شامل امکانات اساسی سیستم عامل شبیه به یونیکس بود و از آن پس، توسعه و بهبودهای بیشتری در هسته لینوکس صورت گرفت.
(اینجاش مهمه)
با گذر زمان، جامعه برنامهنویسی Linux رشد کرد و شرکتها و سازمانها نیز به توسعه و پیشرفت لینوکس کمک کردند. این شرکتها شامل ردهت (RedHat)، اینتل (Intel)، آیبیام (IBM) و بسیاری دیگر بودند. به مرور و با گذشت زمان، Linux به عنوان یک سیستم عامل پرکاربرد، به ویژه در سرورها و دستگاههای همراه، شناخته شد. همچنین، توزیعهای لینوکس محبوبی مانند اوبونتو (Ubuntu)، فدورا (Fedora) و دبیان (Debian) با امکانات و رابط کاربری متنوعی ارائه شدند.
از آن زمان تا به امروز، Linux به یکی از قدرتمندترین و پرطرفدارترین سیستم عاملها تبدیل شده است و در بسیاری از زمینهها از توزیع های مختلف Linux استفاده میشود، از جمله سرورها، دستگاههای هوشمند و رایانههای شخصی.
اگه به میخواین در آینده مهندسی نرم افزار، کامپیوتر، ای تی، شبکه و هزاران چیز دیگه مربوط به علوم کامپیوتر و کامپیوتر بخونین پیشنهاد می کنم همین الان لینوکس رو نصب کنید.
حالا چه توزیعی بریزیم؟
من نزدیک 1.5 ساله از ویندوز مهاجرت کردم به لینوکس و تاحالا سه تا توزیع مختلف روی ماشین مجازی ریختم و تست کردم. عملا انچنان تفاوت خاصی با هم ندارند ولی
برای شروع پیشنهاد می کنم (یعنی خیلی نوبی) : اوبونتو (ubuntu) یا linux mint یا manjaro ، این توزیع های خوبن
من در حال حاضر از manjaro استفاده می کنم که واقعا توزیع مناسبیه، ولی اگه اصلا لینوکس کار نکردین ubuntu یا linux mint بریزین.
حالا چجوری لینوکس بریزیم؟
مثلا برای نصب ubuntu میرم تو گل سرچ می کنیم download ubuntu و وبسایت رسمی ubuntu نسخه اخرین نسخه LTS اوبنتو رو بریزین ( در حال حاضر اخرین نسخه Ubuntu 24.04.1 LTS) هستش
[LTS یعنی چه مخفف long-term support یعنی ما معنی پنج سال به روز رسانی رایگان امنیتی میدیم که یعنی توزیع پایدار و با ثباتی واسه همین برای تازه کارا مناسبه]
یه فایلی به پسوند iso. دانلود میشه.
با نرم افزار refus این فایل رو روی یه فلش یا سی دی بوت می کنیم ( آموزش هاش داخل آقای گوگل هست و می تونین سی دی اوبونتو رو بخرید که بوت شده)
فلش رو وصل می کنیم، سیستم یه ریستارت می زنیم بعد قبل اینکه سیستم بالا بیاد یکی از دکه های f12 یا f10 یا del یا ... ( با توجه به نوع مادربرد، لپتاپ و ... احتمال 99 درصد f12 هستش) از منو بوت فلش رو انتخاب می کنیم و تامام وارد پنجره نصب اوبونتو میشیم که به شدت ساده هستش، داخل اینترنت میلیون ها آموزش نصب اوبنتو و بقیه توزیع ها هستش)
▶️| #معرفی_رشته
بریم برای یه معرفی رشته ی جداب
#مهندسی_پزشکی
☁️رشته ی مهندسی پزشکی چیه؟
ساخت تجهیزات پزشکی یکی از کارهایی هست که بچه های این رشته انجام میدن
این علم تلاش می کنه تا مهندسین پزشکی بتونن از ایده های پزشکی استفاده کنن
🌥کسی که این رشته رو خونده باید چه ویژگی هایی داشته باشه؟
خلاقیت و نو اوری داشته باشه
مسلط به زبان انگلیسی باشه
نرم افزار های تخصصی طراحی رو بلد باشه
قادر به تحلیل نیاز های مشتریان و بیماران باشه
ریاضی، فیزیک، زیست و شیمی اش قوی باشه
⛅️ تهش چی میشه؟
کار در شرکت های تخصصی تجهیزات پزشکی
کار در شرکت های دانش بنیان در حوزه ی مهندسی پزشکی
نمایندگی فروش و خدمات پس از فروش تجهیزات پزشکی وارداتی
طراحی و ساخت دستگاه های تشخیص مشکلات پزشکی و بیماری ها
کار و تحقیق در جنبه های فنی و مهندسی مربوط به سیستم های بیولوژیکی انسان ها و حیوانات
نصب، تنظیم و نگهداری، تعمیر یا پشتیبانی فنی تجهیزات پزشکی با عنوان متخصص تجهیزات پزشکی بیمارستانی
🌤 مسیر تحصیلی اش چیه؟
کارشناسی: مهندسی پزشکی
کارشناسی ارشد: بیوالکتریک، بیومکانیک، بیومتریال
دکتری: مهندسی بافت، رباتیک پزشکی، پردازش سیگنال ها با تصاویر پزشکی، ابزار دقیق پزشکی، مهندسی ورزش، بیوالکتریک، بیومکانیک، بیومتریال
منبع یک کاناله امیدوارم اطلاعات درست باشند. باز هم خودتون بررسی کنید
@ida-shateri
@بچه-های-کنکور-ریاضی-1400
@ریاضیا
سلام
امیدوارم حالتون خوب باشه
یلدای گذشته مبارکتون 🙂❄️🌸
یه سوال داشتم از دانشجو های آلایی
روش خاصی برای جزوه نویسی دارین ؟
اون دسته دروسی که علاوه بر فایل ، صحبتای استاد هم مهمن رو چیکار میکنین ؟
من خودم نکات اضافه ی گفته شده سر کلاس و فایل خود استاد ( در صورتی که استاد فایلشو بده 🙄 ) رو با هم تو جزوه پاک نویس میکنم ولی خب آخر ترم با حجم بالای نکات چرکنویس و فایلای نوشته نشده روبرو میشم😐💔
و از طرفی خوندن و تسلط روی مطالب نسبت به جزوه نویسی مهم تره ، مخصوصا الان که نزدیک به امتحانات ترم هستیم
ممنون میشم تجربیاتتون در این زمینه رو به اشتراک بذارین 🙏🌸
سلول های بنیادی راهی به آینده
-
این پست پاک شده!
-
امیدی برای بازسازی اندامهای ازدسترفته انسان
بسیاری از گونههای مارمولک میتوانند دم خود را رها کنند تا حواس یک شکارچی را پرت کنند. آنها میتوانند دوباره دم خود را رشد دهند، اما زائده رشدیافته بهسادگی یک لوله غضروفی است و فاقد تمام ساختارهای اسکلتی و عصبی دم اصلی است.
محققان راهی را کشف کردهاند که به «گکوها» اجازه میدهد دمهای کامل تولید کنند؛ آنها سلولهای بنیادی عصبی را طوری مهندسی کردند که به سیگنالی که تولید غضروف را تشویق میکند، پاسخ ندهند. سپس سلولها را به مارمولکهایی که دمشان قطع شده بود تزریق کردند و اینبار آنها دمهایی را که الگوهای آناتومیک طبیعی از خود نشان میدادند، تولید کردند.
این موفقیت، امیدی را برای القای بازسازی کامل اندامهای گونههای دیگر، ازجمله انسان، فراهم میکند؛ همچنین به بیماران آسیب نخاعی کمک میکند تا بتوانند اعصاب جدیدی تشکیل دهند.
-
رویارویی اثربخش سلولهای بنیادی مسیر درمان کرونا را هموار کرد
با همه گیر شدن ویروس کرونا، محققان سراسر جهان به دنبال راهکاری برای درمان قطعی این بیماری، پژوهشهای علمی گسترده ای را آغاز کردند. پژوهشهایی که اگرچه به تولید واکسن های مختلفی انجامید اما هم چنان جای خالی یک روش علمی موثر برای علاج قطعی و ریشه کنی این بیماری نوظهور باقی است.
واکسنها اگرچه به عنوان فرآوردههایی با هدف کاهش مرگ و میر ناشی از این بیماری به تولید می رسند، اما همچنان درمانی قطعی یا تضمین کننده جلوگیری از ابتلای به این بیماری نیستند.از سوی دیگر، جلوگیری از عفونت حاد دستگاه تنفسی به دلیل ابتلا به کرونا که خطرناک ترین مرحله منجر به افزایش مرگ و میر است، از اهمیت بالایی برخوردار است.
بر همین اساس، پژوهش ها و مطالعات فناورانه برای شناخت درمان قطعی یا کاهش اثرات این بیماری در سراسر جهان در جریان است.در بسیاری از این پژوهش ها، نقش فناوری سلول های بنیادی در کاهش اثرات شدید این بیماری، تاثیرگذاری خود را نشان داده است.طبق این پژوهش ها، سلول های بنیادی مزانشیمی در کاهش التهاب سیستمیک و محافظت در برابر ویروس سارس - کووید موثر هستند.روزنه های امید
سلول های بنیادی مزانشیمی می توانند بر چالش های بالینی که بیماران تنفسی آلوده دارند، به ویژه بر افرادی که به شدت بیمار هستند و به درمان های معمول پاسخ نمی دهند، غلبه کنند.
این سلولها از این توانمندی برخوردار هستند که به انواع گوناگونی از سلول ها تمایز پیدا کنند و به همین روش می توانند نقش افزایش توان دفاعی و ایمنی را به عهده بگیرند.
اگرچه داده های بالینی موجود انگیزه بخش است، اما پیش بینی پتانسیل درمانی درباره کرونا به کمک سلول های بنیادی در گام های آغازین قرار دارد.بنابراین، مطالعات بیشتر در یک گروه بزرگتر از بیماران به عنوان پیش شرطی برای تایید اثربخشی بالقوه این سلول ها ضرورت دارد. -
فــرآیــنــد ڪــاشــت مــو تــوســط ســلــول بــنــیــادیــ🧫
ڪــاشــت مــو بــا ســلــول هاے بــنــیــادیــ بــه ایــن صــورت اســت ڪــه ابــتــدا یــڪ مــرحــلــه نــمــونــه بــردارے از فــولــیــڪــولــهاے مــوے ســر انــجــام مــیــشــود، ایــن نــمــونــهها در مــحــیــط آزمــایــشــگــاه و در شــرایــط ڪــامــلــا اســتــریــل ڪــشــت داده مــیــشــونــد، ایــن فــرآیــنــد بــه طــور حــداقــل ســه هفــتــه زمــانــبــر خــواهد بــود؛ پــس از ایــن دوره، ســلــولــهاے تــڪــثــیــر شــده آمــادهے تــزریــق بــه پــوســت ســر فــرد هســتــنــد. بــا گــذشــت زمــان و مــراقــبــتــهاے لــازم، بــه مــرور فــرد شــاهد رشــد مــوهاے خــود خــواهد بــود.🦲
-
به گزارش بنیان، بررسی ها نشان داده است که سلول های بنیادی مزانشیمی(MSCs) دارای پتانسیل بالایی در حیطهی پزشکی بازساختی هستند. با این حال، تا کنون اطلاعات زیادی در مورد انعطاف پذیری این سلولها در بدن موجود زنده وجود ندارد. به تازگی، محققان دانشگاه تسوکوبای ژاپن با همکاری دانشگاه بن آلمان، زیر مجموعهای از سلولهای بنیادی مزانشیمی(MSCs) را شناسایی کردهاند که باعث بهبود شکستگی استخوان میشود و توانایی بسیار بالایی در تمایز به انواع مختلف سلولها را از خود نشان میدهد
سلولهای بنیادی مزانشیمیدر مغز استخوان یافت میشوند و "چند توان" هستند، بدین معنی که هم میتوانند خود را تجدید کنند و هم به انواع مختلف سلول های تخصصی مانند سلولهای استخوانی، چربی و غضروف تبدیل شوند. این محققان ابتدا به کمک علم مهندسی ژنتیک، یک نوع موش تولید کردند که در آن، سلولهای مغز استخوان که مارکر سطحی CD73 را بیان میکنند با استفاده از پروتئین فلورسنت سبز نشاندار شدهاست. مطالعات مغز استخوان این موش نشان داد که زیر گروهی از سلول های بنیادی مزانشیمی و همچنین سلول های اندوتلیال سینوسی (sECs) که بخشی از سیستم عروقی مغز استخوان را تشکیل میدهند مارکر سطحیCD73 را بیان میکنند.
بر اساس مشاهدات این دانشمندان، سلول های بنیادی مزانشیمی CD73 مثبت در مقایسه با سلول های بنیادی مزانشیمیCD73 منفی از پتانسیل تکثیر و تمایز بالاتری برخوردار هستند. این موضوع نشان میدهد این گروه از سلول های بنیادی مزانشیمی به طور ویژه میتوانند در ترمیم استخوان مؤثر باشند.در قدم بعد، این محققان به بررسی عملکرد این سلول های بنیادی مزانشیمی CD73 مثبت در بهبود شکستگی استخوان پرداختند.
برای ترمیم یه شکستگی، مراحل مختلفی طی میشود: ابتدا یک لخته خون در محل شکستگی تشکیل میشود که با بافتی فیبری و غضروفی جایگزین میشود و به دنبال آن یک پینه استخوانی سخت تشکیل میشود. سپس استخوان بازسازی میشود و به شکل معمول خود باز میگردد. این تیم تحقیقاتی توانست سلولهای بنیادی مزانشیمیCD73 مثبت را مشاهده کند که به سمت محل شکستگی حرکت میکنند و سلولهای غضروفی و استخوانی جدید را برای التیام شکستگی تولید میکنند. سلولهای اندوتلیال سینوسی CD73 مثبت نیز در بهبود شکستگی نقش داشتند، زیرا به روند "رگ سازی" و تشکیل عروق خونی جدید برای حمایت از استخوان بهبود یافته کمک میکردند.این محققان مشاهده کردند که روند ترمیم استخوان توسط سلولهای بنیادی مزانشیمیCD73 مثبت به میزان قابل توجهی بهتر از سلولهای بنیادی مزانشیمی CD73 منفی است.
نتایج مطالعه این گروه در نشریه معتبر علمی Bone Reports به چاپ رسیدهاست -
نجات بیماران| پرتودهنده فرآورده های خونی ایرانساخت شد؛ رفع نیاز بیماران نیازمند به پیوند سلولهای بنیادی خونساز
️با تولید دستگاه «گاماسل» ایرانساخت برای پرتودهی به فرآوردههای خونی، نیاز بیماران پیوندی و دچار ضعف سیستم ایمنی به این محصول رفع میشود.
برای درمان بیماران متعددی که به فرآوردههای خونی نیاز دارند، لازم است تا این فراوردهها پیش از انتقال به بدن بیمار، پرتودهی شود در غیر اینصورت تمامی فرآیند درمان می تواند دچار مشکل شود.
️سیستم پرتودهی گامای درون کار خشک با هدف پرتودهی به فرآورده های خونی در بیماران دارای صلاحیت پیوند سلول های بنیادی خونساز و دچار نقص ایمنی با حمایت معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری و سازمان انرژی اتمی طراحی و ایرانساخت شده است.
️موارد متعددی از جمله بیماران کاندید سلول های بنیادی خونساز، بیماران HIV، بیماران نقص ایمنی، نوزادان نارس نیاز به فرآورده های اشعه دیده دارند. در این بیماران عدم تزریق فرآورده های خونی پرتودهی شده می تواند حتی منجر به مرگ بیمار شود.
️تولید نمونه ایرانساخت این دستگاه ضمن ایجاد اشتغال برای متخصصان و فناوران کشور، منجر به توسعه و ارتقای سلامت در کشور و همچنین جلوگیری از خروج ارز از کشور شده است. -
سلول های بنیادی چربی را می توان با امگا 3 کنترل کرد
محققان دریافته اند که سلول های بنیادی چربی می توانند سطح امگا 3 را شناسایی و به آن واکنش نشان دهند و رفتار آنها را تغییر دهد.
محققان دانشکده پزشکی استنفورد (کالیفرنیا ، ایالات متحده آمریکا) مکانیزمی را شناسایی کرده اند که به وسیله آن سلولهای بنیادی چربی می توانند اسیدهای چرب را در محیط خود تشخیص دهند و رفتار آنها را متناسب غلظت آن تغییر دهند. یک ساختار سلولی ، تحت عنوان "cilium اولیه" ، برای اتصال اسیدهای چرب و تغییر تقسیم سلول های بنیادی نشان داده شده است. چگونگی مدیریت چربی در بدن می تواند پیامدهای گسترده ای از جمله شرایط سلامتی مانند دیابت و بیماری های قلبی را داشته باشد. امید محققان این است که این امر به درک بهتری از نحوه تخصیص ذخایر چربی توسط انسان منجر شود.
سیلیوم اولیه از نظر تکاملی حفظ شده است و مدت هاست که ارتباط آن با چاقی و مقاومت به انسولین در گزارش شده است. نقص در سیلیوم منجر به گرسنگی مداوم می شود. این به صورتی است که مشخص نبود که سیلیوم اولیه چگونه مستقیماً بر این نتایج تأثیر می گذارد. تحقیقات جدید منتشر شده در مجله Cell ، چگونگی اتصال امگا 3 به گیرنده 4FFAR و افزایش تقسیم سلولی ، و در نتیجه تعداد بالای سلولهای چربی را پرده برداری کرد.
سابقا مطالعات گذشته اثبات کرده بود سلولهای بزرگ چربی با شرایط مقاومت به انسولین و دیابت مرتبط بودند، بنابراین تیم محققان کشف کردند که قرار گرفتن در معرض اسیدهای چرب اشباع منجر به تجمع چربی ها بدون تقسیم سلولی می شود و منجر به سلولهای کمتر اما بزرگتر می شود. این امر همچنین هنگامی اتفاق افتاد که سلولها گیرنده 4FFAR را مسدود کرده اند و نشان می دهد چربی های اشباع می توانند در بروز بیماری نقش داشته باشند.
محققان امیدوارند که این تحقیق بتواند درک بهتری از نحوه مدیریت ذخایر چربی در بدن انسان و اهمیت زیست شناسی سلول های بنیادی در این زمینه را برجسته کند.
-
عصاره ای از پرده آمنیون جنین برای درمان زخمهای مزمن تولید شد
.
دکتر مرضیه ابراهیمی عضو هیات علمی پژوهشگاه رویان و مجری طرح «تولید عصاره آمنیون برای درمان زخم پای دیابتی» در گفتگو با خبرنگار مهر با بیان اینکه در دوره جنینی پرده آمنیوتیک جنین را در بر میگیرد، اظهار داشت: سلولهای تشکیل دهنده این غشا زیستی، ترکیباتی را ترشح میکنند که باعث التیام زخم در کوتاهترین زمان ممکن میشود.
از ۱۰۰ سال قبل پرده آمنیون به عنوان یک پانسمان زیستی برای التیام زخمهای وسیع همچون سوختگیها استفاده میشد و. با این وجود استفاده از آن بطور عمومی با مشکلاتی مواجه بود.
لذا: بر این اساس طی چندین سال تحقیقات علمی، عصاره آمنیون را از این غشا زیستی تولید کردیم. ابتدا آن را برای التیام زخمهای قرنیه مورد استفاده قرار دادیم که نتیجه بخش بود.
همچنین این عصاره توانایی ترمیم زخم با بهبود زخم بدون برجای گذاشتن اسکار یا به اصطلاح رد زخم را داراست.
از اینرودر فاز یک کارآزمایی بالینی این پروژه، تعدادی بیمار مبتلا به زخم پای دیابتی درجه دو را انتخاب و اقدام به درمان آنها با عصاره آمنیون شدو نتایج جالب توجهی به دست آمد. در حقیقت استفاده از این قطره بی خطر بود و همچنین باعث ترمیم زخمهایی شد که برای ماهها هیچ درمان یا پانسمانی باعث بهبودی آنها نشده بود.موثر خواهد بود. با وجودتبدیل این پرده جنینی به عصاره خاصیت درمان کنندگی زخمها را دارا خواهد بود و قادر است یک زخم پای دیابتی را طی یک هفته تا ۱۰ روز بهبود ببخشد.
تولید انبوه این محصول نیازمند به سرمایه گذاری مناسبی است و بدین طریق ، با حمایت درست، این محصول ر پس از اخذ مجوزهای لازم در دسترس عموم قرار خواهد گرفت.
از طرفی با اثبات تاثیر پرده امنیون جنین در زخمها، امکان تولید انبوه این عصاره بصورت وسیع میسر خواهد شد..
به گزارش مهر، این طرح توسط دکتر مرضیه ابراهیمی، دکتر مهین جمشیدی ماکیانی، محمد عظیمی الموتی و همکارانشان در پژوهشگاه رویان و دانشگاه علوم پزشکی ایران، انجام گرفت.
نتایج این پژوهش که در مجله علمی پژوهشی دیابت و متابولیسم ایران به چاپ رسیده است، نشان داد، چهار هفته پس از آغاز درمان، زخمها با توجه به مساحتشان، ۹۲ تا ۹۸ درصد و پس از گذشت شش هفته از آغاز درمان تمام زخمها به طور کامل التیام یافتند -
همکاری هوش مصنوعی و سلولهای بنیادی برای ترمیم اعضای بدن
"کارل سایمون"(Carl Simon)، زیستشناس "موسسه ملی فناوری و استانداردها"(NIST) و "نیکلاس شاوب"(Nicholas Schaub)، پژوهشگر "موسسه ملی سلامت"(NIH) اخیرا این فرضیه را هنگام جمعآوری شبکههای عصبی عمیق یک برنامه هوش مصنوعی برای دادههای مورد استفاده در آزمایشهای خود روی سلولهای چشم به کار بردند. پژوهش آنها در مورد دلایل ضعف چشم مرتبط با افزایش سن و راههای درمان آن بود و نتایج خیرهکنندهای را نشان داد. هوش مصنوعی از میان ۳۶ پیشبینی که از آن خواسته شد، تنها یک پیشبینی نادرست در مورد تغییرات سلولی انجام داد.
برنامه آنها یاد گرفت که چگونه عملکرد سلول را در شرایط و تنظیمات متفاوت پیشبینی کند. این برنامه توانست تصاویر مربوط به بافتهای چشم پرورش یافته در آزمایشگاه را به سرعت تجزیه و تحلیل کند تا بافتها را در طبقهبندی خوب یا بد قرار دهد. این کشف، خوشبینی را در فضای پژوهش در مورد سلولهای بنیادی افزایش داده است.
سلولهای بنیادی فولیکول مو و مغز دندان، حاوی نشانگرهای عصبی هستند و میتوانند به سادگی به نورون تبدیل شوند تا مغز را ترمیم کنند. علاوه بر این، بافتی که مورد ترمیم قرار میگیرد، باید برای جذب سلولهای بنیادی سیگنال بدهد و ترکیباتی را برای تحریک عملکرد سلولهای بنیادی ترشح کند. یک تجزیه و تحلیل پیچیده با استفاده از هوش مصنوعی در مورد بافتی که به ترمیم نیاز دارد و شرایط آن بافت در هر شخص، به انتخاب سلولهای بنیادی مناسب و بهترین سلولها در آن گروه از سلولهای بنیادی و همچنین ارائه درمان برای بهبود ترمیم بافت مبتنی بر سلول بنیادی کمک می کند.
در پژوهشی که در فوریه سال جاری در مجله "Stem Cells" به چاپ رسید، پژوهشگران "دانشگاه پزشکی و دندانپزشکی توکیو"(TMDU) گزارش دادند که سیستم هوش مصنوعی آنها موسوم به "دیپ اکت"(DeepACT)، موفق شده است تا سلولهای بنیادی مولد پوست را با دقت یک انسان شناسایی کند. این کشف، استدلال دراپو را در مورد قابلیتهای هوش مصنوعی در این زمینه، بیشتر تقویت میکند.
این آزمایش، موفقیت خود را مدیون قابلیتهای یادگیری ماشینی هوش مصنوعی است اما انتظار میرود که یادگیری عمیق بتواند به طور سودمندی در پزشکی ترمیمی معرفی شود. پیشبینیهای آیندهنگر زیادی برای این احتمالات وجود دارند اما بسیاری از آنها آنقدر که در ابتدا به نظر میرسد، دور از ذهن نیستند.
پژوهشگران باور دارند که هوش مصنوعی میتواند به سرعت انتقال دادن پزشکی ترمیمی به سطح بالینی کمک کند. این فناوری را میتوان برای پیشبینی رفتار سلول در محیط های گوناگون استفاده کرد. بنابراین، شاید بتوان از آن برای شبیهسازی محیط انسانی نیز استفاده کرد. این بدان معناست که پژوهشگران میتوانند اطلاعات عمیق را با سرعت بیشتری به دست آورند.
چاپ سهبعدی
شاید جسورانهترین انتظار، امکان استفاده از هوش مصنوعی برای پیشگام شدن در چاپ سهبعدی اندامها باشد. در جهانی که کمبود اعضای بدن یک واقعیت تلخ است، این کاربرد یقینا سودمند خواهد بود. الگوریتمهای هوش مصنوعی را میتوان در شناسایی بهترین مواد برای اندامهای مصنوعی، درک چالشهای مربوط به آناتومی طی درمان و طراحی اندام، مورد استفاده قرار داد.
آیا میتوان از سلولهای بنیادی در کنار سایر مواد بیولوژیکی، برای پرورش اندامهای چاپ سهبعدی کاربردی استفاده کرد اگر این کارامکانپذیر باشد، ضربانسازها به زودی جای خود را به قلبهای چاپ سهبعدی خواهند داد. ساخت یک دریچه قلب با فناوری چاپ سهبعدی، پیشتر در هند به واقعیت تبدیل شده است و این ایده را به یک احتمال قریبالوقوع تبدیل میکند. -
آنالیز ژنومی فرایند خونسازی به دنبال روند رشد انسان
در طی رشد جنینی ، سلول های بنیادی خونساز (HSC) باید به سرعت به سلول های خونی بالغ متمایز شوند. دانش فعلی ما در مورد سلولهای بنیادی و بنیادی خونساز جنینی (HSPC) عمدتاً توسط مدلهای موشی و آزمایشگاهی پیشرفته حاصل شده است. نشان داده شده است که خونسازی جنینی شامل چندین مرحله جداگانه از مشخصات ، مهاجرت و تمایز HSC های در اندام های مشخص در حین رشد است. این در حالی است که همچنان چگونگی توسعه و تنظیم فرایند خونسازی در طول فرایند رشد انسان دارای ابعاد نامشخصی می باشد.
به تازگی گروهی از محققین دانشگاه کمبریج پژوهشی را طراحی و پیاده سازی نمودند که در آن به بررسی و تحلیل ژنومی سلول های دخیل در فرایند خون سازی پرداخته است.نتایج این پژوهش در مجله CellStemCell به چاپ رسیده است.
در مطالعه حاضر به بررسی و آنالیز بیش از 8000 نمونه انسانی از کبد جنین و مغز استخوان پرداخته شد که هرکدام از این نمونه ها حاصل داده های RNA Seq و single-cell RNA sequencing بوده است .
به دنبال نتایج حاصل شده محققان نقش اصلی چندین مسیر زیستی را شناسایی نمودند. همچنین دریافتند که به دنبال رشد انسان گروهی از ژن های دخیل در این فرایند غیر فعال می شوند و کروماتین ها برای فاکتورهای رونویسی غیرقابل دسترس میشوند.
در نهایت محققان دستاورد این پژوهش را اینگه اذعان داشتند که با شناسایی چند مسیر اصلی و بررسی آزمایشگاهی این مسیرها، با بیش از 90 درصد قطعیت نقش این مسیرها تایید گردید و این امید را متصور بودند که نتایج این پژوهش چارچوب مفیدی برای آسیب شناسی خون و داروهای حوزه پزشکی بازساختی فراهم می کند. -
تکنیک جدید ممکن است به پیوند سلول های بنیادی ایمن تر منجر شود
محققان با مطالعه روی مدل موشی، به روش جدیدی برای پیوند سلول های بنیادی بدون نیاز به پرتودرمانی یا شیمی درمانی دست یافتند. در این روش با حذف هدفمند سلولهای بنیادی مغز استخوان به کمک ایمنوتراپی و داروهای تعدیلکننده ایمنی، مانع از رد سلولهای بنیادی دهنده توسط سیستم ایمنی می شوند.
پیوند سلول های بنیادی خونساز به عنوان درمان استاندارد در سرطان های خون، لنفوم و سایر بدخیمی های خونی که به سختی درمان می شوند، شناخته شده است. این دوره درمانی شامل ریشهکن کردن سلولهای سرطانی در خون، غدد لنفاوی و مغز استخوان و جایگزینی سلولهای بنیادی خود بیمار با سلولهای بنیادی اهداکننده می باشد.
اما بسیاری از بیماران مبتلا به این سرطان های کشنده شرایط جسمی دریافت پیوند سلول های بنیادی را ندارند. زیرا در ابتدا می بایست قبل از تزریق سلولهای بنیادی دهنده، سلول های بنیادی بیمار با استفاده از شیمیدرمانی یا پرتودرمانی به کل بدن از بین بروند. به استفاده از شیمیدرمانی یا پرتودرمانی کل بدن قبل از پیوند، اصطلاحا "رژیم آماده سازی" گفته می شود که با هدف ایجاد فضا برای سلول های بنیادی دهنده در مغز استخوان، حذف سلولهای سرطانی بیمار و تضعیف سیستم ایمنی بیمار مورد استفاده قرار می گیرد.
از طرفی بعد از دریافت رژیم های آماده سازی، بیماران با افزایش احتمال بروز عفونت ها، آسیب به ارگان های بدن و سایر عوارض جانبی تهدید کننده حیات مواجه می شوند.
اکنون، محققان دانشکده پزشکی دانشگاه واشنگتن در سنت لوئیس، در مطالعات روی موشها، به روش جدیدی در پیوند سلولهای بنیادی بدون استفاده پرتودرمانی یا شیمیدرمانی است یافتند. در این روش که بر مبنای ایمونوتراپی است، با حذف انتخابی سلولهای بنیادی مغز استخوان با ایمونوتراپی به همراه داروهای تعدیلکننده ایمنی، مانع از رد سلولهای بنیادی اهداکننده توسط سیستم ایمنی می شوند. با استفاده از این روش، موشها تحت پیوند موفقیتآمیز سلولهای بنیادی از موشهای غیرخویشاوند بدون شواهدی مبنی بر کاهش شدید تعداد سلولهای خونی قرار گرفتند.
نتایج این مطالعه پنجره جدیدی در پیوند سلول های بنیادی گشوده است و بیماران بیشتری با انواع مختلف سرطانهای خون قادر خواهند بود از این روش درمانی بهره مند شوند. همچنین میتوان از این روش در درمان سایر بیماریهای کمتر کشنده مثل کم خونی داسی شکل یا سایر بیماری های ژنتیکی استفاده کرد. -
محققان توانستند با موفقیت سلول های قلبی تپنده را از سلول های بنیادی در فضا، ایجاد نمایند.
فضانوردان ناسا طی آزمایشی در ماموریت space x- 20 در ایستگاه فضایی بین المللی، موفق شدند تا سلول های بنیادی را به سلول های قلبی تبدیل نمایند.
محققان طی انجام این آزمایش دریافتند که نیروی گرانش صفر می تواند منجر به تغییرات قابل توجهی در شرایط رشدی سلول ها شود. شرایطی که در زمین نمی تواند رخ دهد.
مهم ترین پیامد این آزمایش آن است که نیروی گرانش بر رشد و تمایز سلول ها اثرگذار بوده و ژن های خاصی که در رشد و تمایز سلولی دخیل هستند، بر اساس وجود یا عدم وجود جاذبه، خاموش و روشن می شوند! -
رشد دوباره استخوانهای آسیبدیده با کمک سلولهای بنیادی اسکلت:
یک گروه پژوهشی به سرپرستی "دانشگاه استنفورد"(Staford university)، نوعی سلول بنیادی در اسکلت انسان کشف کردهاند که میتواند به ایجاد سلولهای تولیدکننده استخوان و غضروف کمک کند.
این سلولها را هم میتوان از استخوانهای موجود به دست آورد و هم میتوان آنها را از سلولهای خاصی در چربی تولید کرد. این سلولها به قدری قابل پیشبینی هستند که نیازی نیست پزشکان، نگران نتایج غیرمنتظره استفاده از آنها در درمانها باشند.