تغییرات رنا حذف یا نه؟
-
سلام
خداقوت ، انشاءلله حالتون عالی باشه
من داشتم صفحه 25 و 26 کتاب رو میخوندم یه دفعه دیدم نوشته در بعضی ژن ها قسمتی از رنای ساخته شده حذف و جدا میشه
بعد صفحه بعدش اون قسمت سبز زیر شکل نشون داده که یه قسمت هایی از دنا به صورت حلقه قرار میگیرن و رونوشتی ازشون به دست نمیادخب الان چی شد؟
رونوشت میگیره بعد حذف میکنه یا اصلا رونوشت نمیگیره؟؟!
و یه سوال دیگه
اینکه اگر رونوشت میگیره بعد حذف می کنه داخل هسته پیرایش انجام میشه یا در سیتوپلاسم؟
-
S shirin norouzi marked this topic as a question on
-
سلام
خداقوت ، انشاءلله حالتون عالی باشه
من داشتم صفحه 25 و 26 کتاب رو میخوندم یه دفعه دیدم نوشته در بعضی ژن ها قسمتی از رنای ساخته شده حذف و جدا میشه
بعد صفحه بعدش اون قسمت سبز زیر شکل نشون داده که یه قسمت هایی از دنا به صورت حلقه قرار میگیرن و رونوشتی ازشون به دست نمیادخب الان چی شد؟
رونوشت میگیره بعد حذف میکنه یا اصلا رونوشت نمیگیره؟؟!
و یه سوال دیگه
اینکه اگر رونوشت میگیره بعد حذف می کنه داخل هسته پیرایش انجام میشه یا در سیتوپلاسم؟
shirin norouzi سلام دوست عزیز
بله رنای پیک بعضی ژن ها دچار تغیر میشن.اول رشته ی الگو رونویسی میشه بعد بعضی قسمت های اون رنا ک اسمش رونوشت اینترونه حذف میشه(طی پیرایش و در هسته) حالا اگر این رنای پیرایش شده رو در مقابل رشته الگوش قرار بدیم بعضی قسمت های رشته الگو خم و حلقه مانند میشه چون توالی مکمل اون از رنا حذف شده -
جواب دوستمون کاملا درسته اگه میشه شکل کتابتون رو هم بفرستی تا بهتر منظور کتاب رو بفهمیم!!
-
سلام دوست عزیز
اول یه اشکالی توی سوالتون وجود داره که اونم اینه که در بعضی ژن ها قسمتی از رنای ساخته شده حذف میشه -
سلام دوست عزیز
اول یه اشکالی توی سوالتون وجود داره که اونم اینه که در بعضی ژن ها قسمتی از رنای ساخته شده حذف میشه
خب من منظورتونو نمیفهمم
ینی تو ژن رنا ساخته میشه؟
شکل صحیح سوالتون اینه که در یاخته قسمتی از رنای ساخته شده درون هسته بالغ میشه و میاد تو سیتوپلاسم
خب به طور کلی جواب سوالتون اینه که از همه بخش های ژن رو نویسی میشه
اون شکلی که میگین اگه رنگاش رو جابه جا نگم اون سبز رنگه دنا هست و اون بنفشه رنای بالغه
این رنا رو از سیتوپلاسم گرفتن اوردن و دیدن یه بخش هایی توی ژن سازندش هست که توی اون رنای بالغ سیتو پلاسمی نیست -
shirin norouzi سلام دوست عزیز
بله رنای پیک بعضی ژن ها دچار تغیر میشن.اول رشته ی الگو رونویسی میشه بعد بعضی قسمت های اون رنا ک اسمش رونوشت اینترونه حذف میشه(طی پیرایش و در هسته) حالا اگر این رنای پیرایش شده رو در مقابل رشته الگوش قرار بدیم بعضی قسمت های رشته الگو خم و حلقه مانند میشه چون توالی مکمل اون از رنا حذف شدهnavid mehregan
ممنونم بابت توضیح کاملتون -
سلام دوست عزیز
اول یه اشکالی توی سوالتون وجود داره که اونم اینه که در بعضی ژن ها قسمتی از رنای ساخته شده حذف میشه
خب من منظورتونو نمیفهمم
ینی تو ژن رنا ساخته میشه؟
شکل صحیح سوالتون اینه که در یاخته قسمتی از رنای ساخته شده درون هسته بالغ میشه و میاد تو سیتوپلاسم
خب به طور کلی جواب سوالتون اینه که از همه بخش های ژن رو نویسی میشه
اون شکلی که میگین اگه رنگاش رو جابه جا نگم اون سبز رنگه دنا هست و اون بنفشه رنای بالغه
این رنا رو از سیتوپلاسم گرفتن اوردن و دیدن یه بخش هایی توی ژن سازندش هست که توی اون رنای بالغ سیتو پلاسمی نیست@fargol-sh
بله اشتباه منظورم رو رسوندم شرمنده
" قسمتی از رنای ساخته شده از روی بعضی ژن ها حذف و جدا میشه" منظورم این بودمن اشتباه برداشت کرده بودم
فکر میکردم اول دنا مثل همون شکلی که گفتم و شما هم اشاره کردید قرار میگیره بعد رنا از روی اون ساخته میشه به همین خاطر برام ابهام ایجاد شد
که بعد شما فرمودید اون شکل صرفا مقایسه بودمرسی از وقتی که گذاشتین
-
S shirin norouzi has marked this topic as solved on
-
navid mehregan
ممنونم بابت توضیح کاملتونshirin norouzi
خواهش میکنم -
@fargol-sh
" قسمتی از رنای ساخته شده از روی بعضی ژن ها حذف و جدا میشه" منظورم این بودمن اشتباه برداشت کرده بودم
فکر میکردم اول دنا مثل همون شکلی که گفتم و شما هم اشاره کردید قرار میگیره بعد رنا از روی اون ساخته میشه به همین خاطر برام ابهام ایجاد شد
shirin norouzi در تغییرات رنا حذف یا نه؟ گفته است:
@fargol-sh
خواهش
میکنم
موفق باشین -
جواب دوستمون کاملا درسته اگه میشه شکل کتابتون رو هم بفرستی تا بهتر منظور کتاب رو بفهمیم!!
MohsenTaheri
ممنون که برای پاسخ به سوال من وقت گذاشتیدمن فقط برام یک ابهام و سوال ایجاد شده بود شما چرا عصبی میشید؟!