سلام
photo_2025-01-15_23-09-02.jpg
اینجا برای این تست گزینه ی 4ش و کلا این تیپ گزینه برای فصل الکتروشیمی سوالم اینه که چطور محاسبشون میکنید؟
من واقعا گیر میکنم
مثلا ماده رو گفته اما باید دست بزاریم رو اتمی که مدنظرشه و با توجه به تعدادش جوابو پیدا کنیم.
ممنون میشم توضیح بدین
@دوازدهم @تجربیا @ریاضیا @دانشجویان-پزشکی @دانشجویان-مهندسی
سلام دوستان
من یه چند هفته ای هست که شیمی آقای پویان نظر رو گرفتم ولی چند تا سوال برام پیش اومده بود..
1.راه ابریشم شیمی امسال ضبط جدید داره؟ یعنی مال خود امسال هست یا همون پارسالی؟
2.الان من خودم همه جزوه های استاد رو چاپ بگیرم؟
سوالی بعدی درمورد یه سری عیب های فیلم هاست که نمیدونم جا به جا شدهیا چه مشکلی واسش پیش اومده مثلا همین پیله اول انگار با جلسه صفر جا به جا شده و پیله اول کلا نیست...
4.برای راه ابریشم شیمی چاپار و تورق و کنکورچه نداریم؟چون داشتم چک میکردم فقط فرسنگ اول برا من کنکورچه داشت... و طبیعتا همونطور که مشخصه بقیه فرسنگ ها نداره...اصن انگار جزوه ها ناقصه
حالا نمیدونم مشکل سایت هستش یا کلا همچین جزوه هایی که من میگم نداریم
دوستان لطفا با یک توضیح جامع و کامل راهنمایی کنید 🙏🏻 🙏🏻
سلام بچه ها
۲ تا سوال دارم ممنون میشم بی زحمت اگه کسایی جواب رو میدونن یه توضیح بدن🌱
۱) یه جمله کتاب که میگه واکنش پذیری آلکان ها بسیار کمه بخاطر همین حدود ۹۰ درصد از اون به عنوان سوخت استفاده میشه
ربطشونو به هم نفهمیدم؟
۲) در تقطیر جز به جز نفت خام با تغییر ارتفاع، روند تغییرات دما و اندازه مولکول های خروجی از برج عکس یکدیگر است
این جمله غلطه
اما سوالم اینجاست که چرا در بالای برج اندازه مولکول های خروجی کوچیک و در پایین برج اندازه مولکول ها بزرگ و درشته
یعنی آیا به حالت موادش بستگی داره چون بالای برج گازه پس اندازه مولکول هاش کوچیکن و پایین برج چون نفت بصورت مایع ست اندازه مولکول هاش درشتن؟اصلن کجای کتاب گفته که بالای برج اندازه مولکول های خروجی کوچیکن؟
@دانش-آموزان-آلاء
@دانش-آموزان-نظام-جدید-آلا
@تجربیا @یازدهم @دوازدهم @ریاضیا
Screenshot_۲۰۲۴-۱۱-۲۷-۲۱-۰۴-۵۶-۹۶۹_com.android.chrome.jpg
به این توجه کنید
Screenshot_۲۰۲۴-۱۱-۲۷-۲۲-۰۶-۵۴-۷۲۵_com.android.chrome.jpg
حالا به این توجه کنید
خبببببببب
مثلا میگه اسید پالمیتولئیک
امگا 7
∆^۹ : ۱ : ۱۶
دلتا رو متوجه نمیشم
دلتا میشه پیوند دوگانه دیگه ؟
یعنی بین کربن شماره ۹ و ۱۰ یک عدد پیوند دوگانه داریم 🤌
ولی از کجا شروع کنم بشمارم
این ویدیو رو که دیدم گیج شدم
از انتهای متیل باید بشماریم ؟
مثلا بگم 16,15,14,13,12,11,10 تا وقتی برسم به ۱۰ ؟؟؟؟
میشه لطفا این ویدیو رو دقیقه ۹ تا ۱۰ رو ببینید توضیح بدید واقعا گیج شدم
https://www.aparat.com/v/c318g27
زهرا بنده خدا 2
Succinate
@سینا-0
_ Reza _
Maaah
Blue28
ترمو شیمی
-
Mehrsa 14
گمون نکنم اگه دقیقاً به دنبال «چرا» باشی و یه جواب قانع کننده بخوای کسی از بچه ها بتونه جوابت رو بده. حتی یه معلم شیمی هم به راحتی نمیتونه قانع کننده جوابت رو بده. چون یادمه همون موقع که این رو مطالعه می کردم مبتکران نوشته بود: تعیین دقیق گرماده و گرماگیر بودن واکنش ها به عوامل خیلی زیادی (مثل آنتروپی و ...) بستگی داره که نصف بیشتر این عوامل تو دبیرستان حتی اسمش هم نیومده. پس خودِ کتاب تست ها و معلم های شیمی هم واسه این قسمت (به تعبیر خود بازرگان) نمی توانند «چراجویی دانش آموز» رو جواب بدند، واکنش های مختلف کتاب درسی رو گروه بندی می کنند و برای هر گروه یه نکته تستی می گن و فقط باید. حفظ کرد! با کمی تحلیل البته.
اما اگر به دنبال یه فرمول کلی و اساس کلی بگردی که خودت رو هر واکنشی رو دیدی، بتونی از صفر تحلیل کنی و به جواب برسی، گمون نکنم همچین چیزی وجود داشته باشه. چون گفتم، ما حتی مقدماتشم نخوندیم.
در مورد این چند تایی که مثال زدید همچین نکته هایی یادمه، که شاید بدونی، ولی بازم می گم:
N2h4 و o3 و یکی دوتا ماده دیگه که فرمولشون یادم نیست (!) مواد ناپایداری حساب می شن. ساختار لوییسشون رو هم بکشی یدونه پیوند یگانه ناقطبی خیلی سست دارند که همین باعث ناپایداری شون میشه. پس باید حفظ باشی این مواد ناپایدار تو واکنش، نماد Q در سمت مخالفشون قرار میگیره. مثلاً تولید اوزون از اکسیژن، چون o3 فراورده هست، نماد Q رو باید بذاری واکنش دهنده و کل واکنش میشه گرماگیر.
یا واسه H2+cl2، درست شبیه همون دوتای بالایی، می دونیم که عناصر گروه ۱۷ واکنش پذیری بالایی دارند و وقتی دو اتمی هستند تو ساختار لوییسشون یدونه پیوند یگانه سست ناقطبی دارند. پس مواد ناپایداری حساب می شن و باز هم اگر (عناصر گروه ۱۷) تو واکنش کنار هم بودند، باید نماد Q رو بذاری سمت مخالفشون.
این نکته دومی یدونه استثنا هم داشت، وقتی Br2 به صورت گاز تو واکنش باشه هم این نکته براش صدق می کنه ولی اگر همین Br2 به صورت جامد (s) باشه، چون بخشی از انرژی باید صرف بخار کردنش بشه، نکته براش نقض میشه و علامت Q رو باید بزاری کنارش، نه مقابلش. -
Mehrsa 14 در ترمو شیمی گفته است:
و یه سوال دیگه اگه خدا بخواد آخریشه..
کلا این آنتالپی که حساب میکنیم مال واکنش گفتن که هم انرژی پتانسیله هم جنبشی(گرمایی)
اما چرا یه جای دیگه کتاب گفته که گرمایی که در یک دمای معینه واکنش آزاد میشه انرژی پتانسیلاس؟؟چون در دمای معین، میزان تغییر انرژی جنبشی «خیلی کم» (البته نه صفر) هست و می توان به تقریب ازش کامل صرف نظر کرد و کلاً حسابش نکرد. و همه credit اِ (اعتبارِ) تغییر انرژی مواد (تغییر آنتالپی مواد) تو واکنش شیمیایی رو زد به حساب تغییر انرژی پتانسیل! (نکته فرعی: به همین دلیل، به انرژی پتانسیل، انرژی شیمیایی هم می گویند).
-
@amin-forouzan
خیلی خیلی ممنونم لطف کردین
کامل متوجه شدم پس دلیلش این هست.
چون خودم که داشتم مطالعه میکردم گیج شدم که چرا اینطوری میشه. پس ما در حد دبیرستان میفهمیم و حفظشون میکنیم.
بعد یه سوال در مورد استثنایی که گفتین در حد کنکور فقط Br2 هست؟ البته شاید در آینده بخونم الان راستش نمیدونم ببخشید چون یازدهمم. -
@amin-forouzan
سلام باز ببخشید مزاحم شدم..
الان داشتم میخوندم یه سوالی برام پیش اومد در مورد Br۲ مایع هم مثل حالت جامدش هست؟
بعد ببخشید شما اسم از آنتروپی بردین خودتون میدونین چه رابطه ای با آنتالپی داره؟ راستش یه ذره کنجکاو شدم و راجبش خوندم برام جالب شد.
ببخشید انقدر زحمت دادم -
Mehrsa 14 در ترمو شیمی گفته است:
@amin-forouzan
سلام باز ببخشید مزاحم شدم..
الان داشتم میخوندم یه سوالی برام پیش اومد در مورد Br۲ مایع هم مثل حالت جامدش هست؟اع، ببخشید.اصلاً من چرا گفتم برم! منظورم ید بود!اشتباه یاد نگیرید لطفاً! نکته ای که می خواستم بگم این بود:« واکنش بین عناصر فعال (گروه ۱۷ با همدیگه، گروه ۱۷ با هیدروژن یا عناصر قلیایی) همه گرماده هست. با تحلیلی که گفتم. ولی این نکته یدونه استثنا داره. اگر ید (I2) به صورت جامد باشه واکنش گرماگیر میشه. چون بخشی از انرژی باید صرف تبدیل ید جامد به ید گاز بشه.اگر ید گاز باشه هم که هیچی همون قاعده است. الان باز امکان داره بپرسید I2 مایع چی؟ ید در دمای اتاق به دلیل بالا بودن جرم مولی، به حالت جامد وجود داره! پس مایع بودنش رو کاری نداریم!»
-
-
@amin-forouzan
ای وای شرمنده قول میدم آخرین سوال باشه یه دفعه یادم اومد. شما گفتین کتاب مبتکران...
روضه ی طولانی داشت دوراهی امسالم برای خرید شیمی بین خیلی سبز و مبتکران. به نظرتون سطح کدومش بالاتره؟
الان خیلی سبز دارم حس میکنم سوالای حفظی مفهومی اش خیلی جوندار نیست ولی مسئله هاش خوبن.
جدا شرمنده️ -
Mehrsa 14
من خیلی سبز رو تو حالا نخوندم. فقط مبتکران بوده. ولی از منابع موثق و آدمای خیلی خوبی که اتفاقاً هردو کتاب رو بررسی کردهاند می گم براتون که فرق تاثیر گذاری ندارند. هرکدوم شاید مزیتی داشته باشه که اون یکی نداره، ولی در کل منصفانه نمیشه گفت کدومش ۱۰۰ درصد انتخاب بهتریه.بستگی به خود شخص داره. من خودم درسنامه های مفصل مبتکران و راه حل کسری حل تست هاش رو دوست داشتم. ولی شاید همین درسنامه مفصل واسه یه دانش آموز دیگه کاملاً خسته کننده باشه. پس، خیلی بستگی به شخص داره.
این فقط چیزیه که شنیدهام. خودم در منصبی نیستم که بخوام قضاوت کنم.
یه چیز دیگه هم هست، اگر دهم و یازدهم خیلی سبز استفاده کردین و راضی بودین، سال بعد واسه دوازدهم تغییر منبع ندین و باز هم با همون خیلی سبز پیش برید.
به دنبال سطح بالاتر می گردین؟ بین این دوتا فقط یکی رو تا آخر بخونید. بعدش باید کلاً برین سراغ کتاب های دیگه. مثل IQ و نشر الگو.