شیمی
-
نوشتهشده در ۳۰ آبان ۱۴۰۳، ۱۶:۵۱ آخرین ویرایش توسط انجام شده
-
سلام
اینکه شما دقت کنید که اون عنصر تو مدوم ردیف و کدوم سمت جدول
چون هرچی از سمت چپ به راست جدول بریم شعاع کم می شه
خب شما دو عنصر داری
یکی ردیف بالا تری هست
و اینکه سمت راست تر خب این این عنصر شعاع ش کوچیک تره نسبت به عنصری که دوره پایین تره
باید دقت داشته باشید به جایگاه و عدد اتمی اون عنصر و (فلز و نافلزی ها) که خب طبق چیزی که گفتم نافلز ها در یک دوره نسبت به فلز ها شعاشون کمتره
چون عدد اتمی در اون دوره افزایش یافته ولی لایه ها نه پس این نیرو که از طرف هسته وارد میشه باعث میشه لابه ها به هسته نزدیک تر بشند در نتیجه شعاع کمتر -
سلام
اینکه شما دقت کنید که اون عنصر تو مدوم ردیف و کدوم سمت جدول
چون هرچی از سمت چپ به راست جدول بریم شعاع کم می شه
خب شما دو عنصر داری
یکی ردیف بالا تری هست
و اینکه سمت راست تر خب این این عنصر شعاع ش کوچیک تره نسبت به عنصری که دوره پایین تره
باید دقت داشته باشید به جایگاه و عدد اتمی اون عنصر و (فلز و نافلزی ها) که خب طبق چیزی که گفتم نافلز ها در یک دوره نسبت به فلز ها شعاشون کمتره
چون عدد اتمی در اون دوره افزایش یافته ولی لایه ها نه پس این نیرو که از طرف هسته وارد میشه باعث میشه لابه ها به هسته نزدیک تر بشند در نتیجه شعاع کمترنوشتهشده در ۳۰ آبان ۱۴۰۳، ۱۸:۰۶ آخرین ویرایش توسط انجام شدهjahad_121 ممنونم از توضیحتون.
پس یعنی الان شعاع اتمی برم کمتر از نیتروژن هست؟ چون راست تر هست. -
jahad_121 ممنونم از توضیحتون.
پس یعنی الان شعاع اتمی برم کمتر از نیتروژن هست؟ چون راست تر هست.@E-B-BUTTERFLY
خواهش میکنم
نه
برم شعاعش بزرگتره چون دوره پایین تره.دوره، درالویت برای مقایسه شعاع ها
(اکثرا اگر نزدیک به هم نباشند)
چون به مدار ها (لایه ها) اضافه شده پس شعاع افزایش پیدا می کنه
و اینکه خب اینجا فاصله هم هست بین دوره هاشون یعنی خیلی نزدیک به هم نیستند که بخواییم برای مقایسه شون به مشکل بخوریم
-
@E-B-BUTTERFLY سلام
شعاع اتمی عناصر دورههای پایینتر از دورههای بالاتر، بیشتره
تو هر گروهی هم باشن هیچ فرقی نداره بازم قاعده همینه -
@E-B-BUTTERFLY
خواهش میکنم
نه
برم شعاعش بزرگتره چون دوره پایین تره.دوره، درالویت برای مقایسه شعاع ها
(اکثرا اگر نزدیک به هم نباشند)
چون به مدار ها (لایه ها) اضافه شده پس شعاع افزایش پیدا می کنه
و اینکه خب اینجا فاصله هم هست بین دوره هاشون یعنی خیلی نزدیک به هم نیستند که بخواییم برای مقایسه شون به مشکل بخوریم
نوشتهشده در ۱ آذر ۱۴۰۳، ۷:۵۲ آخرین ویرایش توسط انجام شدهjahad_121 متوجه شدم. خیلی ممنونم ازتون.
-
@E-B-BUTTERFLY سلام
تو هر گروهی هم باشن هیچ فرقی نداره بازم قاعده همینهنوشتهشده در ۱ آذر ۱۴۰۳، ۷:۵۵ آخرین ویرایش توسط انجام شده@سینا-0 متشکرم. ولی به طور کلی شعاع اتمی فلزات از نافلزات و شبه فلزات بیشتره. درسته؟ پاسخنامه یک تستی گفته بود که شعاع اتمی لیتیم از برم بیشتر هست در صورتی که برم در دوره پایین تری قرار گرفته ولی چون لیتیم فلز هست و برم نافلز، شعاع اتمی فلز بیشتر از نافلز میشه.
-
@E-B-BUTTERFLY سلام
تو هر گروهی هم باشن هیچ فرقی نداره بازم قاعده همینهنوشتهشده در ۱ آذر ۱۴۰۳، ۷:۵۸ آخرین ویرایش توسط انجام شده@سینا-0 یعنی این روشی که شما گفتید رو میتونیم برای مقایسه شعاع اتمی دو تا فلز، یا دو تا شبه فلز و یا دو نافلز استفاده کنیم. ولی اگر بحث مقایسه شعاع یک فلز با یک نافلز باشه، اولویت با فلز هست یعنی شعاع اون در هر صورت بیشتره. درسته؟
-
@سینا-0 یعنی این روشی که شما گفتید رو میتونیم برای مقایسه شعاع اتمی دو تا فلز، یا دو تا شبه فلز و یا دو نافلز استفاده کنیم. ولی اگر بحث مقایسه شعاع یک فلز با یک نافلز باشه، اولویت با فلز هست یعنی شعاع اون در هر صورت بیشتره. درسته؟
@E-B-BUTTERFLY
فرقی نمیکنه فلز یا نافلز یا شبه فلز یا هرچی
دورهی پایینتر یعنی لایهی الکترونی بیشتر و در نتیجه شعاع اتمی بیشتر -
@سینا-0 متشکرم. ولی به طور کلی شعاع اتمی فلزات از نافلزات و شبه فلزات بیشتره. درسته؟ پاسخنامه یک تستی گفته بود که شعاع اتمی لیتیم از برم بیشتر هست در صورتی که برم در دوره پایین تری قرار گرفته ولی چون لیتیم فلز هست و برم نافلز، شعاع اتمی فلز بیشتر از نافلز میشه.
@E-B-BUTTERFLY
نه اینکه برم از لیتیم شعاعش بیشتر باشه که ابدا امکان نداره
چیزی که شما میگین، اینکه شعاع فلز از شبه فلز و نافلز بیشتره، فقط توی عنصر های یک دوره صادقه و برای بقیه دورهها دیگه بستگی داره -
jahad_121 متوجه شدم. خیلی ممنونم ازتون.
@E-B-BUTTERFLY
خواهش می کنم