7359f0b618fd81d985f6ecbf4b44bc26.jpg
سلام آلاییون عزیزم!🤗
امیدوارم حال همتون خوب باشه💖
من مهشید حسن زاده آلاخونه هستم و یکی دیگه اون بیرون،اما چیزی که اینجا کافیه ازم بدونید؛دانشجوی سال سوم پرستاریم و زیست کنکور تدریس میکنم☺️
یه روزی مثل الان شما آلایی بودم و همینجا درس میخوندم.حالا هم که مدرس شدم؛اومدم اینجا تا نذرمو ادا کنم(یادمه زمان دانش آموزی ما آلا نذر حضرت زهرا(س) بود).
از صمیم قلبم امیدوارم این تاپیک و نکته هاش حسابی کمکتون کنه.🤗آخه آلا خونه ی ماست و مااینجا یه خونواده ایم.پس موفقیت تو،موفقیت منم هست.🤝😉
سلام
حتما باید سکته ی قلبی رخ بده تا خون به بخشی از ماهیچه نرسه و یاخته ها بمیرن؟
زیستاز در این مورد گفته
بسته شدن سرخرگ های کرونری توسط لخته یا سخت شدن دیواره، ممکن است باعث سکته ی قلبی شود که یکی از اثرات سکته ی قلبی نرسیدن خون به ماهیچه ی قلب و مرگ یاخته های آنها است.
چون من تو ذهن خودم این بود که اول باید یاخته ها بمیرن بعد بگیم سکته ی قلبی رخ داده و کتابم به نظرم بیانش همینطوریه.
@دوازدهم @دهم @یازدهم @تجربیا
IMG_20241101_152035.jpg
سلام. من یک موضوعی رو خوب متوجه نمیشم. قسمت اول که داره نحوه اصلاح چشم یک فرد نزدیک بین رو نشون میده، میگه باید از عدسی واگرا استفاده کنیم. بعد داخل شکل نشون داده شده که پرتوهای موازی نور پس از برخورد به عدسی مقعر، واگرا میشن و هنگام عبور از عدسی چشم که محدب هست، به جای همگرا شدن، میزان تقعرشون بیشتر میشه (این قسمت رو با فلش مشخص کردم) و در نهایت، زمان تمرکز روی شبکیه همگرایی اتفاق میوفته.
به طور مشابه همین اتفاق برای شکل پایین که چشم یک فرد دوربین رو نشون میده اتفاق میوفته اما با این تفاوت که پرتوهای موازی نور بعد از عبور از قرنیه که محدب هست، به جای همگرایی، واگرا می شوند.
رفع اشکال زیست دوازدهم فصل ۶
-
سلام دوستان ببخشید چن تا سوال داشتم ممنون میشم هرکی بلده واسه توضیح بده
1️⃣تنفس نوری گیاه همونیه گه تو غشایه تیلاکوئید انجام میشه؟!
2️⃣گیاهان C3 فقط دولپه هان؟!چوم تو ی تست گفته بوو یاخته های غلاف آوندی در گیاهانC3 فاقد کلروپلاست است طبق شکل کتابم باید این باشه دیگه درسته؟!
3️⃣چرا تنفس نوری دربرخی گیاهان همراه فتوسنتز انجام میشه ولی دربیشتر گیاهان مانع فتوسنتز میشه؟!
4️⃣توگیاهان هم گلیکولیز رو داریم اول بعد میریم سراغ این فتوسنتز و اینا؟!
5️⃣فرق بین گیاهانCAMوC4
ممنون میشم راهنماییم کنین -
-
Zahrw Khaleghi سلام.
- خیر . اون چیزی که تو تیلاکوئید ها انجام میشه واکنش های نوری فتوسنتزه . و در نتیجه ساخته شدن نوری ATP اتفاق میفته.
ولی تنفس نوری ،یه واکنش دیگه هست. در شدت زیاد نور و دما روزنه های هوایی گیاه بسته میشه و تبادل گازها از این روزنه ها متوقف میشه در نتیجه میزان co2برگ کاهش یافته و O2 افزایش مییابد. این اتفاق باعث میشه که شرایط برای انجام واکنش اکسیژنازی روبیسکو فراهم بشه کهدر آن ریبولوزبیس فسفات را با اکسیژن ترکیب کرده و ادامه ی ماجرا....
2)بنظرم در حد کتاب درسی میتونیم اینجوری در نظر بگیریم.
3)همین تنفس نوریای که تو جواب سوال ۱ گفتم، تو گیاهان C۳ به شدت انجام میشه و بر فتوسنتز غلبه میکنه.
ولی در گیاهان C4و CAM به دلیل انجام تثبیت دومرحله ای کربن تنفس نوری خیلی به ندرت اتفاق میفته و نمیتونه بر فتوسنتز غلبه کنه... چون ، کربندیاکسید در قالب اسید چهار کربنه ذخیره میشه و حتی در شدن زیاد نور و دما که روزنه ها بسته میشن و میزان co2 پایین میاد، این co2 ذخیرهای در اسید چهار کربنه باعث میشه که همچنان فتوسنتز به شدت بالایی انجام بشه.- گلیکولیز مربوط به اولین مرحله تنفس یاختهای است و تو همه ی یاخته های زنده حتی یاخته های گیاهی زنده انجام میگیره. و جدا از فتوسنتزه.
گلیکولیز در مسیر تنفس یاخته ای اتفاق میفته
فتوسنتز یه مسیر دیگه هست که جاندار مواد آلی مورد نیازش رو از مواد معدنی و بوسیله نور تامین میکنه.
5)گیاه C4 مثل گیاه CAM تثبیت دو مرحله ای کربن دارند. ولی در گیاه سی۴ این دومرحله در دو یاخته متفاوت اتفاق میفته و تقسیم بندی مکانی داره ولی در گیاه کَم ، این دو مرحله در دو زمان کاملا متفاوت و در یک یاخته اتفاق میفته، مرحله اول در شب و مرحله دوم در روز و هردو مرحله در در یاخته های میانبرگ.
گیاه سی۴ تنها گیاهی است که یاخته های غلاف آوندیاش کلروپلاست دارند. گیاه کَم ندارم.
گیاه کَم روزنه هاش در روز بسته و در شب باز میباشند
ولی گیاه سی۴ روزنه هاش در روز بازند.گیاه کَم برخلاف گیاه سی۴ در مناطق بیابانی و ... زندگی میکنه و در طول روز با شرایط سخت (شدت زیاد نور و دما و کم آبی ) روبرو هست نه فقط تو یه زمانی
گیاه سی۴ به ندرت میتونه. تنفس نوری داشته باشه ولی گیاه کَم تنفس نوری نداره(اینو خیلی مطمئن نیستم).
- خیر . اون چیزی که تو تیلاکوئید ها انجام میشه واکنش های نوری فتوسنتزه . و در نتیجه ساخته شدن نوری ATP اتفاق میفته.
-
Farhan Honar ممنونم
-
Zahrw Khaleghi خواهش میکنم