قانون لنز
-
-
S Sara_R marked this topic as a question on
-
Sara_R یه حلقه و سیمو کنار هم در نظر بگیرید که توی سیم جریان افزایش پیدا میکنه ! نتیجه اینه که جریان توی حلقه خلاف جهت سیمه که جریان سیمو کاهش بده ! و تصور کنید که جریان سیم در حال کاهشه بنابراین جریان حلقه هم باهاش هم جهت میشه که اونو افزایش بده ! اینکه حلقه سعی میکنه جریان سیمو ثابت نگه داره و خلاف اون کار کنه یه چیزی شبیه پایستگی انرژیه ! k زیاد بشه u کم میشه و بالعکس (همونطور که جریان حلقه با سیم هم جهت میشه که اونو افزایش بده یا خلاف جهت میشه که اونو کاهش بده) ! این از سوال اول !
سوال دوم ! شما فرض کن انگشتتو میکنی تو یه حلقه ! از سمت چپ یا راست حلقه مهم نیست ! مهم اینه انگشتتون تو حلقه فرو بره ! تو رابطه ی شار هم مقدار خطوط میدانی که از مساحت یک متر مربع عبور میکنه مهمه نه اینکه در جهت محوره یا خلاف جهتش ! -
Sara_R یه حلقه و سیمو کنار هم در نظر بگیرید که توی سیم جریان افزایش پیدا میکنه ! نتیجه اینه که جریان توی حلقه خلاف جهت سیمه که جریان سیمو کاهش بده ! و تصور کنید که جریان سیم در حال کاهشه بنابراین جریان حلقه هم باهاش هم جهت میشه که اونو افزایش بده ! اینکه حلقه سعی میکنه جریان سیمو ثابت نگه داره و خلاف اون کار کنه یه چیزی شبیه پایستگی انرژیه ! k زیاد بشه u کم میشه و بالعکس (همونطور که جریان حلقه با سیم هم جهت میشه که اونو افزایش بده یا خلاف جهت میشه که اونو کاهش بده) ! این از سوال اول !
سوال دوم ! شما فرض کن انگشتتو میکنی تو یه حلقه ! از سمت چپ یا راست حلقه مهم نیست ! مهم اینه انگشتتون تو حلقه فرو بره ! تو رابطه ی شار هم مقدار خطوط میدانی که از مساحت یک متر مربع عبور میکنه مهمه نه اینکه در جهت محوره یا خلاف جهتش !Disgustion 1 اها ممنونم لطف کردید
سوال دومو متوجه شدم
اما اولی یه سوال دارم
خو اینجا انرژی چیکاره بود؟
میدونید این یه تست بود که جاخالیش این بود که قانون لنز نتیجه پایستگی انرژی / بار الکتریکی است
ک خب جوابش میشه انرژی
چرا بار نمیشه؟🤔 -
ببین قانون لنز جهت رو تعیین میکنه اونی که منظورته قانون القای فاراده و میگیم با تغییر شار مغناطیسی میدانی بوجود میاد که با تغیرات مخالفت میکنه
-
ببین قانون لنز جهت رو تعیین میکنه اونی که منظورته قانون القای فاراده و میگیم با تغییر شار مغناطیسی میدانی بوجود میاد که با تغیرات مخالفت میکنه
Hooman Ghasemi این بود سوالش🤔

-
ببین اگه پایستگی انرژی بگیریم من میتونم مثالی بیارم که نقضش میکنه
-
ببین این تست خوبی نیست بنظرم من و تو برنامه کنکور نیست خودتو درگیرش نکن
-
ببین این تست خوبی نیست بنظرم من و تو برنامه کنکور نیست خودتو درگیرش نکن
Hooman Ghasemi ممنونم🌸
-
S Sara_R has marked this topic as solved on
-
Sara_R
ولی جواب بار بود یا انرژی -
Sara_R
ولی جواب بار بود یا انرژیHooman Ghasemi انرژی
-
Sara_R
ولی جواب بار بود یا انرژیHooman Ghasemi این پاسخنامشه

-
Sara_R اها راستی تو ریاضی ما دو نوع ضرب برداری داریم یکی اینکه ضرب بردار در بردار میشه عدد که میگیم مثلا A.B اما اون یکی ضرب بردار در بردار میشه بردار AxB
A.B=abcost -
Hooman Ghasemi این پاسخنامشه

Sara_R
برات مثالشو میارم یبار استادمون گفته بود -
Sara_R اها راستی تو ریاضی ما دو نوع ضرب برداری داریم یکی اینکه ضرب بردار در بردار میشه عدد که میگیم مثلا A.B اما اون یکی ضرب بردار در بردار میشه بردار AxB
A.B=abcostHooman Ghasemi
اینم ضرب داخلی یعنی A.B -
Disgustion 1 اها ممنونم لطف کردید
سوال دومو متوجه شدم
اما اولی یه سوال دارم
خو اینجا انرژی چیکاره بود؟
میدونید این یه تست بود که جاخالیش این بود که قانون لنز نتیجه پایستگی انرژی / بار الکتریکی است
ک خب جوابش میشه انرژی
چرا بار نمیشه؟🤔Sara_R شما فرض کنید یه سیب تو دستتونه ! اگه رهاش کنید به سمت زمین حرکت میکنه ! یجوری که انرژی جنبشیش زیاد میشه پتانسیل گرانشیش کم میشه ! همین که انرژی پتانسیلی که داشته به جنبشی تبدیل شده یعنی پایسته بودن انرژی (مقدمات) ! و اما اصل موضوع ؛ قانون لنز میگه که نیروی محرکه القایی باید یجوری باشه که اثر کاهش یا افزایش جریان اصلی رو خنثی کنه ! یعنی جریان زیاد شد کمش کنه و جریان کم شد زیادش کنه ! پایسته بودن انرژی هم دقیقا همینه ! اینجارو خوب دقت کنید !
فک کنید یکی پر یه جعبه انرژی کرده و کادو داده به ما و این انرژیا حالتای مختلفی دارن ! این جعبه که جا به جا میشه انرژیا میتونن به هم تبدیل بشن ولی در نهایت پُر همون جعبن ! یعنی نه کم شدن نه زیاد ! قانون لنز هم میتونه به همین تشبیه بشه که جریان القایی سعی میکنه جریان اصلی رو ثابت نگه داره ! انرژی هم هیچ ربطی به قانون لنز نداره فقط چون فرایندی که تو پایستگی انرژی رخ میداده شبیه قانون لنز بوده گفتن که قانون لنز نتیجه پایستگی انرژیه (فک کنم یه چیزی تو همون مایه های تشبیه ادبیات خودمونه) ! -
Sara_R شما فرض کنید یه سیب تو دستتونه ! اگه رهاش کنید به سمت زمین حرکت میکنه ! یجوری که انرژی جنبشیش زیاد میشه پتانسیل گرانشیش کم میشه ! همین که انرژی پتانسیلی که داشته به جنبشی تبدیل شده یعنی پایسته بودن انرژی (مقدمات) ! و اما اصل موضوع ؛ قانون لنز میگه که نیروی محرکه القایی باید یجوری باشه که اثر کاهش یا افزایش جریان اصلی رو خنثی کنه ! یعنی جریان زیاد شد کمش کنه و جریان کم شد زیادش کنه ! پایسته بودن انرژی هم دقیقا همینه ! اینجارو خوب دقت کنید !
فک کنید یکی پر یه جعبه انرژی کرده و کادو داده به ما و این انرژیا حالتای مختلفی دارن ! این جعبه که جا به جا میشه انرژیا میتونن به هم تبدیل بشن ولی در نهایت پُر همون جعبن ! یعنی نه کم شدن نه زیاد ! قانون لنز هم میتونه به همین تشبیه بشه که جریان القایی سعی میکنه جریان اصلی رو ثابت نگه داره ! انرژی هم هیچ ربطی به قانون لنز نداره فقط چون فرایندی که تو پایستگی انرژی رخ میداده شبیه قانون لنز بوده گفتن که قانون لنز نتیجه پایستگی انرژیه (فک کنم یه چیزی تو همون مایه های تشبیه ادبیات خودمونه) !Disgustion 1 خیلی ممنونم🌸
پاسخنامه رو دیدید؟
میگه اگه قانون لنز نقض بشه پایستگی انرژی هم نقض میشه🤔 -
A.B=abcostHooman Ghasemi
اها ممنونم
فقط یه چی رو متوجه نشدم
شار فرمولش میشه ABCos
Bبرداری
دیگ کدوم مولفش مگ برداریه ؟ -
Disgustion 1 خیلی ممنونم🌸
پاسخنامه رو دیدید؟
میگه اگه قانون لنز نقض بشه پایستگی انرژی هم نقض میشه🤔Sara_R سعی میکنم با یه مثال ادبیات توجیهش کنم.
رنگ آسمان مانند پیراهن اسقلال، آبی است ! آبی بودن میشه وجه شبه و اگه رنگ آسمان آبی نباشه پس پیراهن استقلال هم آبی نیست و برعکس !
فرض کنید جریان توی سیم داره افزایش پیدا میکنه و جریان القایی هم باهاش هم جهت میشه و اونو بیشتر افزایش میده ! مثل اینه شما سیبی که توی دستته رو ول کنی و جای اینکه بیفته پایین، بره بالا ! وقتی میره بالاهم انرژی پتانسیل گرانشیش افزایش پیدا میکنه و هم جنبشی !
پ.ن:از فرض کنید به بعد نقض قانون لنز بود و اتفاقی که برای سیب رخ میده که در واقعیت، ممکن نیست ! پس دیدیم که اگه قانون لنز نقض بشه پایستگی انرژی هم نقض میشه ! امیدوارم خوب توضیح داده باشم ! -
Sara_R سعی میکنم با یه مثال ادبیات توجیهش کنم.
رنگ آسمان مانند پیراهن اسقلال، آبی است ! آبی بودن میشه وجه شبه و اگه رنگ آسمان آبی نباشه پس پیراهن استقلال هم آبی نیست و برعکس !
فرض کنید جریان توی سیم داره افزایش پیدا میکنه و جریان القایی هم باهاش هم جهت میشه و اونو بیشتر افزایش میده ! مثل اینه شما سیبی که توی دستته رو ول کنی و جای اینکه بیفته پایین، بره بالا ! وقتی میره بالاهم انرژی پتانسیل گرانشیش افزایش پیدا میکنه و هم جنبشی !
پ.ن:از فرض کنید به بعد نقض قانون لنز بود و اتفاقی که برای سیب رخ میده که در واقعیت، ممکن نیست ! پس دیدیم که اگه قانون لنز نقض بشه پایستگی انرژی هم نقض میشه ! امیدوارم خوب توضیح داده باشم !Disgustion 1 خیلی ممنونم🌸🌸