مبحث کلیه
-
لطفا لطفا هر کی بلده این سوالو جواب بده
بد جور گیر کردم کم مونده گریه کنم 😂
این استدلال من از کلیه و اینا درسته یا نه 👇دو نوع نفرون داریم
۱) نفرون قشری: یعنی کاملا توی بخش قشری قرار داره هم کپسول بومن هم لوله های پیچ خورده دور و نزدیک و هم لوله هنله توی بخش قشری هستند
۲) نفرون مجاور مرکز: نفرونیه که کپسول بومن و لوله های پیچ خورده ش توی بخش قشری اند و بخش بزرگی (نه همه) ازلوله هنله ش توی بخش مرکزی (مرکزی یعنی هم ستون کلیه و هم هرم )
لوله هنله نفرون مجاور مرکز هم بلند تر از نفرون بخش قشری هست
کپسول بومن و لوله های پیچ خورده ی هر دو مدل نفرون توی بخش قشری هستند🕳🕳🕳🕳🕳🕳🕳🕳🕳🕳🕳🕳🕳🕳🕳🕳🕳🕳
مجرای جمع کننده ادرار هم که اولا جزو نفرون محسوب نمیشه
دوما اونم توی بخش مرکزیه اونم قسمت هرمش (چرا هرم؟ چون باید بره بچسبه به راس لگنچه ؛ راس لگنچه هم چسبیده به راس هرم )
لوله رابط نفرون رو وصل میکنه به مجرای جمع کننده ادرار و جزو هیچکدومشون محسوب نمیشه( نه لوله جمع کننده ادرار و نه نفرون )🕳🕳🕳🕳🕳🕳🕳🕳🕳🕳🕳🕳🕳🕳🕳🕳🕳🕳
واما در مورد سرخرگ هاو سیاهرگ ها، خوب گوش کن ...
سرخرگ کلیه منشعب میشه میره توی ستون کلیه، بهش میگم سرخرگ بین هرمی که در بخش مرکزی قرار داره
سرخرگ بین هرمی دوباره منشعب میشه سرخرگ های کوچیک رو توی بخش قشری میسازه (همون آوران و وابران خودمون)
این سرخرگهای کوچیکتر باز منشعب میشن شبکه مویرگی کلافک یا گلومرول رو به وجود میارن (که قبلا گفتم باز میگم توی بخش قشری اند)
بعد این اشعابات مویرگی به هم وصل میشن سرخرگ وابران رو به وجود میارن
سرخرگ وابران باز منشعب میشه شبکه مویرگی دور لوله ای رو میسازه
حالا دیگه بستگی داره نفرونم چه مدلی باشه اگر قشری باشه شبکه مویرگی دور لوله ای کاملا توی بخش قشری قرار میگیره ...
اگر مجاور مرکز باشه قسمتی از شبکه مویرگی دور لوله ای (همون بخش هنله ش) وارد بخش مرکزی میشه
(البته این زیر مجموعه ی کل نفرون هاست دیگه پس اگر بگه از شبکه مویرگی توی بخش مرکزی داریم یا نه میگیم آره)
این تا اینجا ... بعدش شبکه مویرگی دور لوله ای وصل میشن به هم سیاهرگ های کوچیک رو توی بخش قشری به وجود میارن ،
این سیاهرگ ها هم میپیوندن به هم سیاهرگ های بین هرمی رو توی بخش مرکزی به وجود میارن آخرش هم که دیگه میرسیم به سیاهرگ کلیهتجربیا
@دانش_آموزان_آلاء -
-
چقدر زیاد😂😂
-
محدثه شعبانی
سلام حس میکنم یه بار هم این سوالو کردین
اینا همون جوابایی که به شما دادم هست ک😂😂🤣اینا توی جزوه منه ک😂۱)درسته
۲)درستهخب این توضیحاتی که دادی توی یه نمودار خلاصه میشه:

-
محدثه شعبانی
سلام حس میکنم یه بار هم این سوالو کردین
اینا همون جوابایی که به شما دادم هست ک😂😂🤣اینا توی جزوه منه ک😂۱)درسته
۲)درستهخب این توضیحاتی که دادی توی یه نمودار خلاصه میشه:

Alireza Varamanzar اره اتفاقا قبلا هم همینو از اون ورش پرسیده بودم😂 منتها امروز که داشتم دوره میکردم دیدم برام جا نیفتاده و تو تستا به شددددت مشکل دارم
دوباره از اول هر چی بلد بودم نبودم و با کمک تستا نوشتم که نتیجش شد اون که خداروشکر درسته قبلیه درست نبود -
Alireza Varamanzar اره اتفاقا قبلا هم همینو از اون ورش پرسیده بودم😂 منتها امروز که داشتم دوره میکردم دیدم برام جا نیفتاده و تو تستا به شددددت مشکل دارم
دوباره از اول هر چی بلد بودم نبودم و با کمک تستا نوشتم که نتیجش شد اون که خداروشکر درسته قبلیه درست نبودمحدثه شعبانی خداروشکر 😂😂😂
اون دفعه ای که سوال کردی فقط من بهت جواب دادم و همین چیزایی رو که بهت گفتم الان دوباره سوال کردی😂😂🤣
خداروشکر که متوجه شدی
-
محدثه شعبانی خداروشکر 😂😂😂
اون دفعه ای که سوال کردی فقط من بهت جواب دادم و همین چیزایی رو که بهت گفتم الان دوباره سوال کردی😂😂🤣
خداروشکر که متوجه شدی
-
محدثه شعبانی 😁😁🌹
دفعه بعد میخوای چجوری سوال کنی؟با روش دیگ؟؟😂😂🤣😅 -
محدثه شعبانی 😁😁🌹
دفعه بعد میخوای چجوری سوال کنی؟با روش دیگ؟؟😂😂🤣😅Alireza Varamanzar نه دیگه گرفتم چی شد 😂 این استدلالم هم با تستا هم هماهنگه و مشکل ندارم
-
Alireza Varamanzar نه دیگه گرفتم چی شد 😂 این استدلالم هم با تستا هم هماهنگه و مشکل ندارم
محدثه شعبانی خداروشکر 😂