حکم روزه
-
من کلا از وقتی این ماه توی امتحانات افتاد نگرفتم
اما پارسال با قم تماس گرفتم گفتن باید گرفته بشه ( کفاره هم یادم نیست گفت باید بدی یا نه ) گفت اگر نمیخوایی بگیری باید هر روز قبل از اذان ظهر مسافت شرعی رو طی کنی ، اونجا روزه ات رو بخوری بعد برگردی خونه
اینطوری مانعی نداره.خانومِ_دوست_داشتنی در حکم روزه گفته است:
من کلا از وقتی این ماه توی امتحانات افتاد نگرفتم
اما پارسال با قم تماس گرفتم گفتن باید گرفته بشه ( کفاره هم یادم نیست گفت باید بدی یا نه ) گفت اگر نمیخوایی بگیری باید هر روز قبل از اذان ظهر مسافت شرعی رو طی کنی ، اونجا روزه ات رو بخوری بعد برگردی خونه
اینطوری مانعی نداره.علیرضا تمدنی
سلام بله درسته
اگر صرفا درس خوندن باشه،(منظورم اینکه بیماری یا عذر و اینا نباشه) باید اینطور عمل کنید،در واقع یجور کلاه شرعیه.. -
سلام خب شب ها درس بخونید روز ها که روزهاین بخوابید
-
اسما نادری این اشتباهه ( نظر منه )
نزدیک کنکوره دیگه
باید خوابش تنظیم بشه
برای یک ماه بخواد بهمش بریزه تا دوباره تنظیمش کنه خراب میشه همه چی
برای منی که تنظیم خواب خیلی کار سختیه که خب پشنهاد خوبی نیست..!
گفتم بگم بقیه به اینم توجه کنن..! -
اسما نادری
نمیشه سیستم بدنم رو بهم بریزم... اونوقت درس خوندنم بازدهی نداره -
خانومِ_دوست_داشتنی
علیرضا تمدنی
بله اینم هست من خودم دو سال این کارو کردم و نتیجه گرفتم -
خانومِ_دوست_داشتنی
علیرضا تمدنی
بله اینم هست من خودم دو سال این کارو کردم و نتیجه گرفتماسما نادری آره خب سیستم بدنا فرق داره..!
-
سلام واقعا اونقدر که فکر میکنین سخت نیست همزمان روزه گرفتن و درس خوندن .
یه سرچ کنی کلی از فواید روزه میاد . آرامش و تنظیم خواب میتونه بهترین فایده باشه برای ما کنکوریا .
شاید بگید چرا تنظیم خواب؟!
خب تو ماه رمضان شب زود میخوابیم تا سحری بیدار بشیم (این باعث میشه شب تا دیر وقت بیدار نباشیم) از اون طرف هم چون سحر بیدار میشیم، این کمک میکنه که ما عادت کنیم به صبح زود بیدار شدن . -
سلام دوستان
حکم روزه نگرفتن یه کنکوری تو ماه مبارک رمضان جهت آسیب نرسیدن به درس خواندنش چی هست؟
آیا علاوه بر قضای روزه، کفاره هم داره؟
مرجع تقلیدم هم علامه طباطبایی
ممنونعلیرضا تمدنی
اگه منظورتون اینه که گشنه و تشنه میشین و نمیتونین درس بخونین ، خب میشه بعد از سحر نخوابی و تا ظهر درس بخونی (تقریباً ۶ ساعت ) چون تو این بازه انرژی داری. از طرفی اکثرا از ظهر به بعد گشنگی سراغ آدم میاد پس عصر رو استراحت کن و بعد از افطار هم تقریبا ۴ ساعت میتونی بخونی . -
سلام دوستان
حکم روزه نگرفتن یه کنکوری تو ماه مبارک رمضان جهت آسیب نرسیدن به درس خواندنش چی هست؟
ممنونعلیرضا تمدنی
من از یه روحانی الان سوال کردم اینم جوابی که دادن.(( سلام علیکم عاقبت شما بخیرکنکور عذر شرعی نمی شودمحترم))
-
سلام دوستان
ممنونعلیرضا تمدنی
مگه بعد از عید نیست ؟ -
علیرضا تمدنی
مگه بعد از عید نیست ؟Elham Hoseni
اره
چطور؟ -
علیرضا تمدنی
اگه منظورتون اینه که گشنه و تشنه میشین و نمیتونین درس بخونین ، خب میشه بعد از سحر نخوابی و تا ظهر درس بخونی (تقریباً ۶ ساعت ) چون تو این بازه انرژی داری. از طرفی اکثرا از ظهر به بعد گشنگی سراغ آدم میاد پس عصر رو استراحت کن و بعد از افطار هم تقریبا ۴ ساعت میتونی بخونی .bahar mohammadi 0
نه ریتمم بهم میخوره اصلا...بخوام روزه بگیرم هم قبل 12 باید سحری بخورم بخوابم -
bahar mohammadi 0
نه ریتمم بهم میخوره اصلا...بخوام روزه بگیرم هم قبل 12 باید سحری بخورم بخوابمعلیرضا تمدنی
هرجور دوس داری -
الان به این فکر کردم که عجب خدایی داریم هااا
هیچ وقت نشد بگه الان نمیتونم به حرف هات گوش بدم و خواسته هاتو برآورده کنم چون برنامه ریزی هام بهم میریزه برو ته صف -
Elham Hoseni
اره
چطور؟علیرضا تمدنی
در جریان هستید که کنکور عذر شرعی نیست
و هم کفاره باید بدید و هم قضای روزه -
الان به این فکر کردم که عجب خدایی داریم هااا
هیچ وقت نشد بگه الان نمیتونم به حرف هات گوش بدم و خواسته هاتو برآورده کنم چون برنامه ریزی هام بهم میریزه برو ته صفbahar mohammadi 0 خیلی این حرفت به دلم نشست : )))))))))
بد طور اصن : ))))))))))))))))))) -
به عنوان کسی که یه زمان روزه میگرفتم و اینا
والان اصلا دین و مذهبی ندارم و قبول ندارم
پیشنهاد میکنم روزه نگیری در کلاین پست پاک شده! -
سلام دوستان
ممنونعلیرضا تمدنی
سلام به شما
خوبید؟
ببینید روزه؛۴نوعه:
۱..روزه واجب<<نگرفتن اینا پیگرد قانونی داره>>(مثه روزه ماه رمضون خودمون,مثه روزه قضا,مثه روزه ای که نذر کردیم)
۲..روزه مستحب<<گرفتن ایناتونامه اعمال مثه داشتن توربو براماشینه>>(مثه روزه ماه رجب یاشعبان)
۳..روزه مکروه<<اینارو نگیریم اتفاقا تشویقمون میکنن ولی گرفتنشونم باعث گناه نیست!>>(مثل روزه روز عاشورا)
۴..روزه حرام<<باگرفتن این روزه ها وقت دنیاروگرفتیمهم گشنگی میکشی هم گناهه
>>(مثل روزه عیدفطر و قربان)
.
.
.
خب,حالاااا
چراالان اینارو گفتیم؟
چونکهههههه اولا دلمون خواست بگیم
دوما که جواب سوال که داده شد ولی مااینجا الان یکباربرای همیشه روشن کنیم کدومارومیشه گرفت وکدومارونه
تکلیف موارد۳و۴ که روشنه
درمورد روزه مکروه هی دودل نشو ابروبادو مه و خورشیدو فلک خودشونو کشتن تابفهمونن بت نگیر بنده خدا نگیرررر
درمورد ۴می هم هرکی بگیره ....(+. _باشه باشه نمیگم چیه,موجود مفید گوش داریه
)
اما دوتا مورد اول یعنی روزه ی مستحب اگربخواد گرفته بشه و روزه های واجب
لازمه یه تفاوت اصلیو بدونیم
درکل آدم برای روزه مستحب و حفظ اون آزادی بیشتری داره,چون روزه مستحب بااراده شخصی گرفته میشه اما روزه واجب وابسته به حکم الهیه!شما میتونید نظرتونو عوض کنید ولی حکم خدارو که نمیشه!
بنابراین صرف نیت برای گرفتن روزه مستحب تاقبل از اذان ظهراون روز قابل پس گرفتنه!
(مثال بزنیم؟میزنیم
فرض کنیم الان ماه رجبه و من میخوام فرداروزه بگیرم,خب من نیتمو میکنم برای روزه,اما حالا بهردلیلی ازین نیت منصرف شدم!اینجا میتونم نیتمو پس بگیرم !یعنی نیت من روزه ی فردامو برام واجب نکرد ....
یامثلا الان ماه شعبانه و من باز میخوام روزه بگیرم«چه بنده ی ماهیم من»
ومثه دفه قبل منصرف هم نمیشم!اما توخود روز موردی پیش میاد که بخوام روزموبشکنم
اینجا دوتا نکته وجود داره!اینکه الان قبل اذان ظهره؟یابعدش؟
اگرقبل اذان ظهر بود ؛فارغ از اینکه دلیلم چیه میتونم روزه مستحبیمو بشکنم
امااا
اگر بعداذان ظهربود ؛دیگه او نه نه نهدیگه اینجا موظفم روزمو تا مغرب ادامه بدم عین روزه ی واجب وفقط درصورتی میتونم روزمو بشکنم که دلیلم برای شکستنش عذر شرعی باشه!)
.
و مهم ترین روزه که روزه واجبه و مامکلف به گرفتنشون هستیم
ینی دیگه را نداره نگیریم اینارو!باید این روزه هاروگرفت,باااید
این روزه ها کدومان؟
۱..روزه ماه رمضان(بچه معروفشونه,زولبیا,بامیه,احسان علیخانی)
۲..روزه قضا(اوناییکه قانونا معاف شدی ولی باید جاش بگیری)
3..روزه کفاره(اونایی که پیچوندی,الان میگیری تا چشت درآد)
۴..روزه ی مستحبی که بواسطه ی نذر و عهد و قسم حکم وجوب پیداکردهههه (این خیییلی مهمه هاااا,وقتی نذر روزه میکنی دیگه اون روزه واجبه باید بگیری!,,اونموقع که اولدورم اولدورم میکنی باید ثابتشم بکنی)
۵..روزه قضای پدرو مادر(حاجی اینهمه زحمتتو کشیدن دیگه,حالا چارروز گشنگی بخاطرشون کاری نیست آخه!بله ندااومد +چارروزنیست چارساله
. _هرچی!اصا صدسالم که باشه وابه و باید ادا بشه,میتونید کفارشو بدید
)
۶..روزه ی روز سوم از ایام اعتکاف(گرفتن این یکی سخت نیست,نه که تو جوییینمیفهمی یوقتی ب خودت میای میبینی افطاره و تو روزتو گرفتی
)
۷..روزه ی بدل از قربانی تو حج تمتع
.
پس ایناروزه های واجبن,وبااااید گرفته بشن مگراینکه شما عذرشرعی داشته باشید!
عذرشرعی توتعریف ساده یعنی اینکه برای فرد مکلف شرایطی پیش بیاد که گرفتن روزه واجب دراون روز یابازه ی زمانی و یاحتی کلا از سرش رفع بشه.این عذرها همون عللی هستن که صحت روزه رو نقض میکنن !!!
خب حالا چندتا ازشرایط صحت روزه رو ببینیم:
۱..اسلام
۲..ایمان
۳..عقل
۴..بیهوش نبودن
۵..مسافرنبودن
۶..ضرری نبودن
۷..داشتن نیت
۸..ترک مفطرات
۹..حایض و نفسانبودن
و اگر برای روزه ی مستحبیه؛روزه ی قضانداشتنم مهمه!یعنی مادامیکه شما روزه ی قضادارید نمیتونید مستحبی بگیرید چون اولویت با تکلیفتونه!
.
.
خب همونطور که دیدیم باهم داشتن امتحان یا ساعت کاری بالا یا...,جزو عذرهای شرعی نیستن و بنابراین انسان همچنان مکلف به گرفتن این روزه هاست!
پس یَک یَکتون پاشید پاشید برید روزه هاتونوبگیرید
واگه سخت شد به ۱۵۰۰تا مسلمون ایسلندی فک کنید که هرماه رمضون۲۲ساعت روزه میگیرن صداشونم درنمیاد بندگان خدا
البته منم یه ماه هرروز۲۲ساعت روزه بگیرم نفسی برام نمیمونه که بخواد صدام درآد
نهایتا اینم بگم که داشتن عذر شرعی هم هرکدوم شرایط خاص خودشو داره و آدم هرکدومو داشته باشه؛ بسته به نظر مرجع تقلیدش باید قضا یاکفاره ویاهردورو اداکنه
موفق باشید همگی -
علیرضا تمدنی
سلام به شما
خوبید؟
ببینید روزه؛۴نوعه:
۱..روزه واجب<<نگرفتن اینا پیگرد قانونی داره>>(مثه روزه ماه رمضون خودمون,مثه روزه قضا,مثه روزه ای که نذر کردیم)
۲..روزه مستحب<<گرفتن ایناتونامه اعمال مثه داشتن توربو براماشینه>>(مثه روزه ماه رجب یاشعبان)
۳..روزه مکروه<<اینارو نگیریم اتفاقا تشویقمون میکنن ولی گرفتنشونم باعث گناه نیست!>>(مثل روزه روز عاشورا)
۴..روزه حرام<<باگرفتن این روزه ها وقت دنیاروگرفتیمهم گشنگی میکشی هم گناهه
>>(مثل روزه عیدفطر و قربان)
.
.
.
خب,حالاااا
چراالان اینارو گفتیم؟
چونکهههههه اولا دلمون خواست بگیم
دوما که جواب سوال که داده شد ولی مااینجا الان یکباربرای همیشه روشن کنیم کدومارومیشه گرفت وکدومارونه
تکلیف موارد۳و۴ که روشنه
درمورد روزه مکروه هی دودل نشو ابروبادو مه و خورشیدو فلک خودشونو کشتن تابفهمونن بت نگیر بنده خدا نگیرررر
درمورد ۴می هم هرکی بگیره ....(+. _باشه باشه نمیگم چیه,موجود مفید گوش داریه
)
اما دوتا مورد اول یعنی روزه ی مستحب اگربخواد گرفته بشه و روزه های واجب
لازمه یه تفاوت اصلیو بدونیم
درکل آدم برای روزه مستحب و حفظ اون آزادی بیشتری داره,چون روزه مستحب بااراده شخصی گرفته میشه اما روزه واجب وابسته به حکم الهیه!شما میتونید نظرتونو عوض کنید ولی حکم خدارو که نمیشه!
بنابراین صرف نیت برای گرفتن روزه مستحب تاقبل از اذان ظهراون روز قابل پس گرفتنه!
(مثال بزنیم؟میزنیم
فرض کنیم الان ماه رجبه و من میخوام فرداروزه بگیرم,خب من نیتمو میکنم برای روزه,اما حالا بهردلیلی ازین نیت منصرف شدم!اینجا میتونم نیتمو پس بگیرم !یعنی نیت من روزه ی فردامو برام واجب نکرد ....
یامثلا الان ماه شعبانه و من باز میخوام روزه بگیرم«چه بنده ی ماهیم من»
ومثه دفه قبل منصرف هم نمیشم!اما توخود روز موردی پیش میاد که بخوام روزموبشکنم
اینجا دوتا نکته وجود داره!اینکه الان قبل اذان ظهره؟یابعدش؟
اگرقبل اذان ظهر بود ؛فارغ از اینکه دلیلم چیه میتونم روزه مستحبیمو بشکنم
امااا
اگر بعداذان ظهربود ؛دیگه او نه نه نهدیگه اینجا موظفم روزمو تا مغرب ادامه بدم عین روزه ی واجب وفقط درصورتی میتونم روزمو بشکنم که دلیلم برای شکستنش عذر شرعی باشه!)
.
و مهم ترین روزه که روزه واجبه و مامکلف به گرفتنشون هستیم
ینی دیگه را نداره نگیریم اینارو!باید این روزه هاروگرفت,باااید
این روزه ها کدومان؟
۱..روزه ماه رمضان(بچه معروفشونه,زولبیا,بامیه,احسان علیخانی)
۲..روزه قضا(اوناییکه قانونا معاف شدی ولی باید جاش بگیری)
3..روزه کفاره(اونایی که پیچوندی,الان میگیری تا چشت درآد)
۴..روزه ی مستحبی که بواسطه ی نذر و عهد و قسم حکم وجوب پیداکردهههه (این خیییلی مهمه هاااا,وقتی نذر روزه میکنی دیگه اون روزه واجبه باید بگیری!,,اونموقع که اولدورم اولدورم میکنی باید ثابتشم بکنی)
۵..روزه قضای پدرو مادر(حاجی اینهمه زحمتتو کشیدن دیگه,حالا چارروز گشنگی بخاطرشون کاری نیست آخه!بله ندااومد +چارروزنیست چارساله
. _هرچی!اصا صدسالم که باشه وابه و باید ادا بشه,میتونید کفارشو بدید
)
۶..روزه ی روز سوم از ایام اعتکاف(گرفتن این یکی سخت نیست,نه که تو جوییینمیفهمی یوقتی ب خودت میای میبینی افطاره و تو روزتو گرفتی
)
۷..روزه ی بدل از قربانی تو حج تمتع
.
پس ایناروزه های واجبن,وبااااید گرفته بشن مگراینکه شما عذرشرعی داشته باشید!
عذرشرعی توتعریف ساده یعنی اینکه برای فرد مکلف شرایطی پیش بیاد که گرفتن روزه واجب دراون روز یابازه ی زمانی و یاحتی کلا از سرش رفع بشه.این عذرها همون عللی هستن که صحت روزه رو نقض میکنن !!!
خب حالا چندتا ازشرایط صحت روزه رو ببینیم:
۱..اسلام
۲..ایمان
۳..عقل
۴..بیهوش نبودن
۵..مسافرنبودن
۶..ضرری نبودن
۷..داشتن نیت
۸..ترک مفطرات
۹..حایض و نفسانبودن
و اگر برای روزه ی مستحبیه؛روزه ی قضانداشتنم مهمه!یعنی مادامیکه شما روزه ی قضادارید نمیتونید مستحبی بگیرید چون اولویت با تکلیفتونه!
.
.
خب همونطور که دیدیم باهم داشتن امتحان یا ساعت کاری بالا یا...,جزو عذرهای شرعی نیستن و بنابراین انسان همچنان مکلف به گرفتن این روزه هاست!
پس یَک یَکتون پاشید پاشید برید روزه هاتونوبگیرید
واگه سخت شد به ۱۵۰۰تا مسلمون ایسلندی فک کنید که هرماه رمضون۲۲ساعت روزه میگیرن صداشونم درنمیاد بندگان خدا
البته منم یه ماه هرروز۲۲ساعت روزه بگیرم نفسی برام نمیمونه که بخواد صدام درآد
نهایتا اینم بگم که داشتن عذر شرعی هم هرکدوم شرایط خاص خودشو داره و آدم هرکدومو داشته باشه؛ بسته به نظر مرجع تقلیدش باید قضا یاکفاره ویاهردورو اداکنه
موفق باشید همگیمهشید حسن زاده 0
ماشاالله