تست زیست ۳ فصل ۶
-

-
-
ابوالفضل واحیده
سلام
ببین باید اونهایی رو انخاب کنی که یا فقط تو غلاف اوندی اتفاق میوفتن یا فقط تو میانبرگ
الف توی جفتشون خب اتفاق میوفته چجوری؟
خب توی میانبرگ اسید C4 میسازه بعدم طی کالوین اسید C3
پس این مشترکه بینشون
ب فکر میکنم درمورد غلاف اوندی صدق نمیکنه چون کالوین ربطی به انزیم اغازکننده واکنش های نوری نداره خب
پس بنظرم این درسته
ج باز درمورد جفتش صادقه چونکه هم در واکنش های وابسته به نور هم مستقل از نور جفتشون به طور مستقیم و غیرمستقیم نیاز به نور دارن برای انجام شدن
مثلن اگه نور نباشه خب وابسته به نور انجام نمیشه و ATP و NADPH هم تولید نمیشه که کالوین رخ بده
مورد اخرم فک میکنم درمورد جفتشون درست باشه چونکه توی میانبرگ ککه وابسته به نور انجام میشه ATP هم تولید باید بشه دیگه که نوعی ملکول قندی (با ماهیت نوکلئوتیدی است)
توی کالوینم که قند C3 داریم
پس فک کنم همون گزینه 1 بشه -
ابوالفضل واحیده سلام. بنظر من گزینه ۳ درسته .
تو گیاه C4 مرحله ی اول تثبیت در یاخته میانبرگ توسط یک سیستم آنزیمی انجام میگیره.
مرحله ی دوم تثبیت هم در یاخته غلاف آوندی توسط سیستم آنزیمی دیگه اتفاق نیفته.همانطورکه @F Seif 0 فرمودند باید گزینه ای رو انتخاب کنی که فقط تو یکی از این یاخته ها اتفاق نیفته.
الف)توی هر دو یاخته اتفاق میفته.
ب)فقط تو غلاف آوندی تو چرخه ی کالوین اتفاق میفته.چون آنزیمی که تنفس نوری رو انجام میده ، روبیسکو هست که چرخه کالوین رو هم انجام میده.
ولی آنزیمی که مرحله اول تثبیت رو در میانبرگ انجام ، یه آنزیم دیگهس.ج)این هم بنظرم فقط در مورد غلاف آوندی و چرخه ی کالوینش وجود داره . کالوین وابسته به نور هست هرچند بصورت غیر مستقیم.
ولی تو یاخته ی میانبرگ که مرحله اول تثبیت اتفاق میفته، فقط اسید سه کربنه با CO2 ترکیب میشه و وابستگی ای به نور دیده نمیشه.
د) اینم فقط در مورد غلاف آوندی و چرخه کالوینش اتفاق میفته. چون در چرخه ی کالوین مولکول های قندی تولید میشن(از قند های سه کربنه تک فسفاته و ریبولوز فسفات و همچنین در نهایت بازسازی ریبولوزبیس فسفات)
ولی تو یاخته میانبرگ فقط اسید تولید میشه.