1.گفته در تخمدان یک نوزاد دختر 8 ماهه هر یاخته حاصل از تقسیم میتوز یاخته های اووگونی...
با توجه به اینکه نوزان هست و به دنیا اومده فقط اووسیت اولیه رو در نظر بگیرم یا چون توی کتاب چیزی نگفته و سوال گفته هر یاخته حاصل از تقسیم میتوز یاخته های اووگونی ، اووگونی رو هم در نظر بگیرم؟
2کراسینگ اوور با توجه به اینکه محتوای ژنی یاخته رو تغییر نمی دهد جهش محسوب نمیشه؟
3 چرا نمیتونیم بگیم هر هرم کلیه مجرایی انحصاری برای تخلیه به ساختار قیف مانند دارد؟
@تجربیا
سلام
صورت تست این هست:
کدام گزینه درباره ی مراحل همانند سازی درست است؟
و گزینه ی جواب میشه:
آنزیم شکننده ی پیوند های هیدروژنی، فقط به بخش های فاقد پروتئین دنا وصل می شوند.
پاسخنامه در ادامه برای این گزینه بیان کرده:
آنزیم هلیکاز فقط پس از جدا شدن پروتئین های همراه دنا به آن وصل می شود.
سوال من اینه منظورش از فاقد پروتئین
اینه که هیچ پروتئینی نباشه یا فقط هیستون؟
چون تو متن کتاب داریم که: قبل همانند سازی دنا باید پیچ و تاب فامینه، باز و پروتئین های همراه آن یعنی هیستون ها از آن جدا شوند.
(تست از آزمون ماز هستش)
@دوازدهم @تجربیا @دانشجویان-پزشکی @دانشجویان-پیراپزشکی
سلام بچه ها
توی شکل بی کیفیت ۶ صفحه ی ۲۰ زیست دهم نشون داده دو تا غدد زیرزبانی و زیرآرواره ای به هم متصل اند از طریق یک مجرا
بعد نشون داده که زیرزبانی تعدادی مجرا داره به سمت دهان ولی من مجرایی برای زیر آرواره ای به سمت دهان نمیبینم
آیا میشه گفت غده ی زیر آرواره ای مجرا نداره؟
یا تو شکل نشون نداده و برای کنکور سوال نمیاد؟!
@همیار
@دوازدهم
@تجربیا
@بچه-های-تجربی-کنکور-1401
Screenshot_2025-01-01-23-27-53-938_com.google.android.apps.docs.jpg Screenshot_2025-01-01-23-28-26-076_com.google.android.apps.docs.jpg
سلام وقتتون بخیر
ببخشید تو سوال 10منظورش آکسون ولی چرا باید غلط باشه پایانه اکسونی انشعاب داره و جز آکسون یا من منظور این سوال نمیفهمم؟
@دانش-آموزان-آلاء
@دانش-آموزان-نظام-جدید-آلا
@تجربیا
IMG_20241205_110806.jpg
[متن لینک](آدرس لینک)
IMG_20241205_110916.jpg
سلام. اون قسمتی که دورش خط کشیدم زائده عقبی ستون مهره هست؟
یک سوال دیگه هم داشتم. طبق شکل کتاب نیم لگن راست از نمای جلویی حالت برآمده داره و از نمای پشتی فرورفته تر از فرورفتگی نمای عقبی نیم لگن چپ هست. حالا در تصویر دوم، دقیقا همون برآمدگی مشابه برآمدگی نیم لگن راست از نمای جلویی مشاهده میشه اما در جزوه استادم نوشته شده بود که نیم لگن راست از نمای پشتی. نمای پشتی نیم لگن راست که حالت برآمده نداره. این سوالی که پرسیدم برداشت من از شکل کتاب بود و اطلاعی از اینکه واقعا درست باشه یا نه ندارم.
@یازدهم
@دوازدهم
@تجربیا
@دانش-آموزان-آلاء
همایش زیست شناسی پوریا رحیمی اردوی مطالعاتی آموزشی فرات ( 94-95) | آلاء
-
بچه ها شارش انرژی تموم شد؟
-
konkursara پست های بالا رو بخونید بچه ها سرفصل هارو نوشتن. جواب سوالتون رو میگیرین
-
PeGaH در همایش زیست شناسی پوریا رحیمی اردوی مطالعاتی آموزشی فرات ( 94-95) | آلاء گفته است:
Mr.Shahrokhi & sohrab .
سلام عیدتون مبارک
.
میشه از دکتر رحیمی در مورد کانال پروتونِ تیلاکوئید و فعالیت ATP سازیش این سوالو بپرسید؟
تو جلسه ی 29 ایشون چند بار میگن این کانال فعالیت ATP سازی داره ، بعد آخر دقیقه ی 18 که میخوان برن سراغ مبحث بعدی میگن : پس خیلی دقت کنید که این کانال این فعالیت رو نداره، خیلی هم رو نداشتنش تاکید میکنن.
.
میشه سوال کنید ازشون که آیا اشتباه لفظی ای صورت گرفته یا من مطلبو درست نگرفتم؟
و اگه اشتباه لفظیه، کدومش درسته؟
و اگه نیست، یه توضیح کوچولو بدن که رفع ابهام شه.
.
ممنونم بخاطر زحمات تیم قدرتمند آلاء مدیران زحمتکش و اساتید فرهیخته و به روزمن جواب سوالم رو گرفتم و متوجه شدم که اشتباه افظی صورت گرفته. این کانال حتما فعالیت ATP سازی داره.
-
PeGaH در همایش زیست شناسی پوریا رحیمی اردوی مطالعاتی آموزشی فرات ( 94-95) | آلاء گفته است:
Mr.Shahrokhi & sohrab .
سلام عیدتون مبارک
.
میشه از دکتر رحیمی در مورد کانال پروتونِ تیلاکوئید و فعالیت ATP سازیش این سوالو بپرسید؟
تو جلسه ی 29 ایشون چند بار میگن این کانال فعالیت ATP سازی داره ، بعد آخر دقیقه ی 18 که میخوان برن سراغ مبحث بعدی میگن : پس خیلی دقت کنید که این کانال این فعالیت رو نداره، خیلی هم رو نداشتنش تاکید میکنن.
.
.
ممنونم بخاطر زحمات تیم قدرتمند آلاء مدیران زحمتکش و اساتید فرهیخته و به روزمن جواب سوالم رو گرفتم و متوجه شدم که اشتباه افظی صورت گرفته. این کانال حتما فعالیت ATP سازی داره.
ممکن است این ابهام برای بقیه هم پیش بیاید . ممنون از این دقت نظر شما .
-
این کانال فعالیت ATPسازی نداره فقط در جهت شیب غلظت پروتون ها با انتشار تسهیل شده یون های هیدروژن رو به بیرون هدایت میکنه که حاصل اون پیونده فسفات ها با ADP و ساخت شدن انرژی هستش(مثالش : از آب پشت سد برای تامین برق استفاده میکنن که اب بافشار بیرون میره و برق تولید میشه)
-
masoud
ممنونم از جوابتون، جواب شما اطمینانمو از درست بودن جواب خودم کم کرد، ولی هنوز مطمئن نیسنم که جواب درستی باشه.
میدونیم که این کانال این فعالیت رو انجام میده ولی انرژی لازم برای این فعالیت رو از شیب غلظت پروتون تامین میکنه.
فکر کنم واسه توجیح حرفم اینو بتونم بگم:
این کانال دو قسمت داره، قسمت اولش مخصوص حرکت یون هاست
قسمت دومش فعالیت آنزیمیشو انجام میده.
قسمت اول واسه عبور یون ها انرژی نیاز نداره
ولی قسمت دوم انرژی لازم داره و این انرژیشو از شیب غلظت یون ها میگیره
پس چون فعالیت آنزیمیو میتونیم بهش اختصاص بدیم، فعالیت ATP سازی هم خود به خود بهش اختصاص داده میشه، چون کار اون آنزیم َATP سازیه.
.
البته از درست بودن حرفم اطمینان ندارم، فقط توجیح و تحلیل خودمو گفتم.
بهتره منتظر جواب استاد بمونیم.
باز هم تشکر از شما که به روشن شدن موضوع کمک کردین -
Mr.Shahrokhi
ممنونم از شما که انقدر اهمیت میدین،
سوال هنوز رفع نشده و باید منتظر جواب استاد بمونیم. -
محله اول فتوسنتز که دریافت انرژی نورانیه ، نور با طول موج کوتاه تری درمیاد و باید به حداقل میزان انرژی 680 در فتوسیستم 2 برسه که اونم به واسطه کلروفیل های کمکی ای که وجود داره رزونانس میکنن و انرژی نورانی به 680 میرسه
الکترون به واسطه ناقل به زنجیره منتقل میشه و باید کمبود الکترونشو از اب بدست بیاره ، و این وسط باعث میشه پروتون ها وارد تیلاکوئید بشن از طرفی هم آب تجزیه میشه و اکسیژن میره بیرون و پروتون ها میمونن**(سوال قلم چی: درمرحله اول، انرژی نورانی به انرژی الکتریکی تبدیل میشود و کاملا درسته)چون در زنجیره انتقال الکترون انرژی الکتریکی بوجود میاد**اکسیژن میره بیرون چون اگه تو کلروپلاست بمونه ماده مضر شناخته میشه
===============> نتیجه: ما از دو طریق ما افزایش +Hداریم(اسیدی شدن)
فشار بیشتر هیدروژن در جهت شیب غلظت باعث میشه کاناال پروتئینی(نه پمپ) پروتون ها رو به بیرون هدایت کنه و تولید ATP داشته باشیم اونم با انتشار تسهیل شده
=========================>نتیجه : این کانال پروتئینی فعالیت ATP سازی نداره بصورت خود به خود و عوامل پروتونها هستن که باعث میشن انرژی سنتز بشهبرای اطمینان بیشتر از استاد سوال بشه همینو میگن دوباره
-
masoud
خوب اینی که شما گفتین توضیح کل مطلب واکنش های درون تیلاکوئیده و همش درسته و جای ابهامی توش نیست. (بجز نتیجه ی آخرتون)
توضیح قشنگی بود. ولی توجیح قشنگی واسه غلط بودن جمله ی من نبود.
این جمله های کتاب درسی رو بخونید :
((( این پروتئینها از این نظر که هم کانال یونی
هستند و هم عمل آنزیمی دارند منحصر به فردند، یعنی درحال عبور دادن یونهای هیدروژن از بخش
کانال خود، به ADPگروه فسفات میافزایند و ATPتولید میکنند. به تولید ATPدر فتوسنتز ساخته
شدن نوری ATPمی ٔ گویند، زیرا انرژی نور عامل اولیه روند تولید ATPدر کلروپلاستهاست. )))
به نظرم هدف از تاکید کتاب روی این جمله "رحال عبور دادن یونهای هیدروژن از بخش
کانال خود، به ADPگروه فسفات میافزایند و ATPتولید میکنند " اینه که میخواد بگه این کانال واسه ساخت ATP یون هارو خارج نمیکنه، یعنی این یون ها تو واکنش ATP سازی کانال شرکت نمیکنن ، فقط انرژیشون رو کانال میگیره و ازش واسه فعالیت بخش آنزیمی خودش استفاده میکنه.
مرسی که اهمیت میدین به موضوع، من اصراری به درست بودن حرفام ندارم، ولی حرف شما هم قانعم نکرد دوست خوبم، امیدوارم استاد لطف کنن و جواب بدن شاید از بین بره این علامت سوال گنده! -
masoud خیلی ممنونم، تو اون لینکی هم که خودتون برای دانلود گذاشتین و از استادش تعریف کردین، تو صفحه ی 21 درسنامه ای که استاد هاشمی نوشتن، میگه بخش آنزیمی این کانال با مصرف انرژی در استروما ATP میسازد. کتابم که گفته ....ATP میسازد.... وقتی ساختن پشت این کانال میاد، یعنی میسازه دیگه...
-
masoud
مدرک مستقیم برای حرفم سوال آزمون سنجش 92 هستش:
پروتئین تولید کننده ی َATP ، ...... صرف انرژی، یون H را ....... میکند.
وقتی دارن این کانال رو به عنوان پروتئین تولید کننده ATP معرفی میکنن، و انتظار دارن ما بفهمیم منظورشون این کاناله،
ما بگیم نه؟؟؟؟؟
بگیم ATP ساز نیست؟؟؟؟
یعنی شما میگین پروتئین تولید کننده ی ATP ، همون پروتئینی که فعالیت ATP سازی داره نیست؟؟؟
حالا اگه مستقیم باشه یا غیر مستقیم به هر حال این یه جمله ی درسته که این کانال فعالیت ATP سازی داره، و حتی از اینکه انرژی لازم داره هم میشه فهمید که این انرژی صرف یه فعالیت میشه، و اون فعالیت ، فعالیت آنزیمی هستش که برای ساخت ATP انجام میشه. -
Mr.Shahrokhi & sohrab .
سلام عیدتون مبارک
.
.
.
ممنونم بخاطر زحمات تیم قدرتمند آلاء مدیران زحمتکش و اساتید فرهیخته و به روزپاسخ استاد رحیمی :
کانال تیلاکوئید فعالیت ATP سازی دارد ! که همان فعالیت بخش آنزیمی این کانال محسوب می شود . این کانال به ATP احتیاجی ندارد. -
masoud
وقتی دارن این کانال رو به عنوان پروتئین تولید کننده ATP معرفی میکنن، و انتظار دارن ما بفهمیم منظورشون این کاناله،
ما بگیم نه؟؟؟؟؟
بگیم ATP ساز نیست؟؟؟؟
یعنی شما میگین پروتئین تولید کننده ی ATP ، همون پروتئینی که فعالیت ATP سازی داره نیست؟؟؟
حالا اگه مستقیم باشه یا غیر مستقیم به هر حال این یه جمله ی درسته که این کانال فعالیت ATP سازی داره، و حتی از اینکه انرژی لازم داره هم میشه فهمید که این انرژی صرف یه فعالیت میشه، و اون فعالیت ، فعالیت آنزیمی هستش که برای ساخت ATP انجام میشه.
شما باز رسیدین به حرف خودم که ===>من گفتم داره ولی نه بصورت خود به خود ،حاصل خروج یون واین حرفو نه من بلکه هر داوطلبی و استاید
برای اثباتش متن بالایی که نوشتم براتونو ببینین -
masoud در همایش زیست شناسی پوریا رحیمی اردوی مطالعاتی آموزشی فرات ( 94-95) | آلاء گفته است:
masoud
ما بگیم نه؟؟؟؟؟
بگیم ATP ساز نیست؟؟؟؟
حالا اگه مستقیم باشه یا غیر مستقیم به هر حال این یه جمله ی درسته که این کانال فعالیت ATP سازی داره، و حتی از اینکه انرژی لازم داره هم میشه فهمید که این انرژی صرف یه فعالیت میشه، و اون فعالیت ، فعالیت آنزیمی هستش که برای ساخت ATP انجام میشه.
شما باز رسیدین به حرف خودم که ===>من گفتم داره ولی نه بصورت خود به خود ،حاصل خروج یونه واین حرفو نه من بلکه هر داوطلبی و استایدی میزنه
برای اثباتش متن بالایی که نوشتم براتونو ببینین -
Mr.Shahrokhi
خیلی خیلی ممنونم از شما آقای شاهرخیِ محترم.
همین طور از دکتر رحیمیِ عزیز که پاسخگو هستن : )