تست بهینه سازی و چندین تا مشکل
-
سلام سلام
خب اول این سوال :
روش استاد اینه اومدن x و y گرفتن نقطه متغیر رو. جای y2 تو فرمول فاصله ، دیتا داده شده از سهمی رو گذاشتن. مشتق = 0 گرفتن و x=2 به دست اوردن و اونو مستقیم گذاشتن تو معادله فاصله بر حسب x
این روش منه :
یه بار x رو برحسب y به دست اوردم. اینجا مشتق مساوی = 0 برین , فقط y=0 میاد و جواب میشه 3/2
نکته جالب اینه اگر از طریق روش استاد برین و x رو به دست بیارین ، و بعدش بزارین تو معادله سهمی ، اصن جلو y2 منفی میشه و اصن قابل قبول نیست x=2
سوالام حالا : 1. کدوم جواب قابل قبوله؟ و چرا؟
2. چرا اون یکی روش قابل قبول نیست؟ علتش چیه؟ جفتشون منطقا درستن
3. چرا تو روش 1 ، x به دست میاد ، تو دامنه نیست ولی جواب هست (به ظاهر) ؟ -
سلام سلام
خب اول این سوال :
روش استاد اینه اومدن x و y گرفتن نقطه متغیر رو. جای y2 تو فرمول فاصله ، دیتا داده شده از سهمی رو گذاشتن. مشتق = 0 گرفتن و x=2 به دست اوردن و اونو مستقیم گذاشتن تو معادله فاصله بر حسب x
این روش منه :
یه بار x رو برحسب y به دست اوردم. اینجا مشتق مساوی = 0 برین , فقط y=0 میاد و جواب میشه 3/2
نکته جالب اینه اگر از طریق روش استاد برین و x رو به دست بیارین ، و بعدش بزارین تو معادله سهمی ، اصن جلو y2 منفی میشه و اصن قابل قبول نیست x=2
3. چرا تو روش 1 ، x به دست میاد ، تو دامنه نیست ولی جواب هست (به ظاهر) ؟amirmohammad shakeri درود
به نظر من:
باتوجه به مبحث مشتق و اینکه اونجا برای پیدا کردن max و min مطلق ، نقاط بحرانی رو بررسی میکردیم ، اینجا هم به همون صورت عمل میکنیم
یه نقطه بحرانی که مشخصه ، مشتق گرفتین و برابر 0 قرار دادین ولی x که بدست میاد تو دامنه نیست
ولی یه نقطه بحرانی که بهش توجه نکردید ، نقاط انتها و ابتدای دامنه هست که برای این سوال ، وقتی نقطه انتهای منحنی (3/2) رو بررسی کنیم ، جواب درست رو بدست میاریم
به نظرم ، پاسخ استاد نادرست نیست ، فقط کامل نیست و این بخش دوم که گفتم رو نرفتن
اینم نظر من ، درست و غلطش با شما
. -
-
اینم از سوالایی هستش که که هیشکی بلد نیست. مگه نه؟
prove me wrong if yall can
-
اینم از سوالایی هستش که که هیشکی بلد نیست. مگه نه؟
prove me wrong if yall can
amirmohammad shakeri
سلام
X=2
جاییه که مشتق رابطتت میشه صفر ربطی به منحنی نداره -
amirmohammad shakeri
سلام
X=2
جاییه که مشتق رابطتت میشه صفر ربطی به منحنی ندارهعزیزم. اصن نقطه ای تو X=2 وجود نداره بخوای ازش فاصله حساب کنی. همچین نقطه ای اصن تو سهمی وجود نداره که فاصلش بخواد MIN بشه
-
عزیزم. اصن نقطه ای تو X=2 وجود نداره بخوای ازش فاصله حساب کنی. همچین نقطه ای اصن تو سهمی وجود نداره که فاصلش بخواد MIN بشه
amirmohammad shakeri
خوبی؟
اصن عدد 2 حاصله مشتقه نه اون x منحنی -
amirmohammad shakeri
خوبی؟
اصن عدد 2 حاصله مشتقه نه اون x منحنیباش. بیا بگیریم حرف تو درست. چرا تو روش دوم ، همچین جوابی نیست ولی یه y2=-2 (که توی حل استاد میاد) هستش؟
چرا ازون روش ، به اون جواب نمیرسیم؟
و اینکه اون x=2 ، جایی هست که فاصله مین شده. فاصله چی از چی؟؟؟ فاصله نقطه داده با نقطه روی سهمی.
-
باش. بیا بگیریم حرف تو درست. چرا تو روش دوم ، همچین جوابی نیست ولی یه y2=-2 (که توی حل استاد میاد) هستش؟
چرا ازون روش ، به اون جواب نمیرسیم؟
و اینکه اون x=2 ، جایی هست که فاصله مین شده. فاصله چی از چی؟؟؟ فاصله نقطه داده با نقطه روی سهمی.
amirmohammad shakeri
من روش خودت متوجه نشدم ولی نقطه ی 2جایی که مشتق رابطه فاصله از مبدا میشه صفر یعنی در اون نقطه تو کمترین فاصله رو داری و این نقطه اصن ربطی به منحنی نداره -
amirmohammad shakeri
من روش خودت متوجه نشدم ولی نقطه ی 2جایی که مشتق رابطه فاصله از مبدا میشه صفر یعنی در اون نقطه تو کمترین فاصله رو داری و این نقطه اصن ربطی به منحنی ندارهبیا روش خودمو توضیح میدم. اونو ببین. سعی کن بفهمیش
اومدم طبق معادله سهمی ، x رو بر حسب y به دست اوردم و کل معادله فاصله رو بر حسب y به دست اوردم (جای x)
در جواب حرفت. استاد اومده یه نقطه ای روی سهمی به مختصات x و y گرفته. پس هر x و y ای که به دست میاد از مشتق ، باید روی سهمی باشه. ما اصلا x و y دیگه ای نداریم اینجا
-
بیا روش خودمو توضیح میدم. اونو ببین. سعی کن بفهمیش
اومدم طبق معادله سهمی ، x رو بر حسب y به دست اوردم و کل معادله فاصله رو بر حسب y به دست اوردم (جای x)
در جواب حرفت. استاد اومده یه نقطه ای روی سهمی به مختصات x و y گرفته. پس هر x و y ای که به دست میاد از مشتق ، باید روی سهمی باشه. ما اصلا x و y دیگه ای نداریم اینجا
amirmohammad shakeri
نگاه کن ختم کلام
تو داری دو تابع رو با هم قاطی میکنی
اون معادله منحنی یه تابع و اون رادیکالی یه تابع دیگه
دیگه کم کم خودمم دارم قاط میزنم.. -
amirmohammad shakeri
نگاه کن ختم کلام
تو داری دو تابع رو با هم قاطی میکنی
اون معادله منحنی یه تابع و اون رادیکالی یه تابع دیگه
دیگه کم کم خودمم دارم قاط میزنم..مسلما داری قاط میزنی چون کلا اشتباه فهمیدی.
اصن حس میکنم یا نمیخونی چی میگم یا نمیفهمی چی میگم
-
مسلما داری قاط میزنی چون کلا اشتباه فهمیدی.
اصن حس میکنم یا نمیخونی چی میگم یا نمیفهمی چی میگم
amirmohammad shakeri تو درست میگی با همین روش برو جلو و..
-
amirmohammad shakeri تو درست میگی با همین روش برو جلو و..
فقط ارزو میکنم این تست یا یه چیزی شبیهش تو کنکور بیاد. یکیمون بد حرص میخوره وقتی تحلیل اون تست رو ببینه
-
از یکمی سواد سهمی که بلدیم (هندسه 3) استفاده کردم. اصن از x=1.5 به قبل ، هیچ x ایی قابل قبول نیست
بزا حدس بزنم چی میخوای بگی. x=2 از مشتق هست ربطی به سهمی نداره. مگه نه؟
-
فقط ارزو میکنم این تست یا یه چیزی شبیهش تو کنکور بیاد. یکیمون بد حرص میخوره وقتی تحلیل اون تست رو ببینه
amirmohammad shakeri
فعلا اونی که قاط زده و جواب اشتباه بدست آورده شمایی رفیقققق -
چه جدال بیخودی!!
-
سلام سلام
خب اول این سوال :
این روش منه :
3. چرا تو روش 1 ، x به دست میاد ، تو دامنه نیست ولی جواب هست (به ظاهر) ؟amirmohammad shakeri درود
به نظر من:
باتوجه به مبحث مشتق و اینکه اونجا برای پیدا کردن max و min مطلق ، نقاط بحرانی رو بررسی میکردیم ، اینجا هم به همون صورت عمل میکنیم
یه نقطه بحرانی که مشخصه ، مشتق گرفتین و برابر 0 قرار دادین ولی x که بدست میاد تو دامنه نیست
ولی یه نقطه بحرانی که بهش توجه نکردید ، نقاط انتها و ابتدای دامنه هست که برای این سوال ، وقتی نقطه انتهای منحنی (3/2) رو بررسی کنیم ، جواب درست رو بدست میاریم
. -
-
amirmohammad shakeri درود
به نظر من:
.@سینا-0
راس میگیا. اصن حواسم به دامنه نبود. همه چی حل شد. ممنون