دوستان تازگیا شنیدم تو کنکور به بعضی میگن بسیاری و ما باید بعضی هارو بسياري و بسیاری ها رو بعضی در نظر بگیریم و طراح کنکور معتقده بعضی و برخی همون بسیاریه ....
اینا درسته ؟
یعنی اگه تو سوال بگه بعضی یاخته های دیواره نای مژک دارن درسته چون بعضی همون بسیاریه! ؟؟
تجربی
@فارغ-التحصیلان-آلاء
@دانشجویان-درس-خون
@دانش-آموزان-آلاء
7359f0b618fd81d985f6ecbf4b44bc26.jpg
سلام آلاییون عزیزم!🤗
امیدوارم حال همتون خوب باشه💖
من مهشید حسن زاده آلاخونه هستم و یکی دیگه اون بیرون،اما چیزی که اینجا کافیه ازم بدونید؛دانشجوی سال سوم پرستاریم و زیست کنکور تدریس میکنم☺️
یه روزی مثل الان شما آلایی بودم و همینجا درس میخوندم.حالا هم که مدرس شدم؛اومدم اینجا تا نذرمو ادا کنم(یادمه زمان دانش آموزی ما آلا نذر حضرت زهرا(س) بود).
از صمیم قلبم امیدوارم این تاپیک و نکته هاش حسابی کمکتون کنه.🤗آخه آلا خونه ی ماست و مااینجا یه خونواده ایم.پس موفقیت تو،موفقیت منم هست.🤝😉
سلام
حتما باید سکته ی قلبی رخ بده تا خون به بخشی از ماهیچه نرسه و یاخته ها بمیرن؟
زیستاز در این مورد گفته
بسته شدن سرخرگ های کرونری توسط لخته یا سخت شدن دیواره، ممکن است باعث سکته ی قلبی شود که یکی از اثرات سکته ی قلبی نرسیدن خون به ماهیچه ی قلب و مرگ یاخته های آنها است.
چون من تو ذهن خودم این بود که اول باید یاخته ها بمیرن بعد بگیم سکته ی قلبی رخ داده و کتابم به نظرم بیانش همینطوریه.
@دوازدهم @دهم @یازدهم @تجربیا
نوکلئوتید
-
سلام دوستان
آیا میتونیم بگیم که در یک رشته پلی نوکلئوتیدی ، نوکلئوتید انتهایی برخلاف بقیه ، سه فسفاتی هست؟
یا اینکه همه شون تک فسفاته هستن؟ -
-
Farhan Honar
سلام
همشون تک فسفاتن -
@Alzahra-Daftar ممنون
-
Farhan Honar
خواهش میکنم -
Farhan Honar سلام، از نظر من که درسته، ولی خارج از کتاب محسوب میشه !
تحلیل : دقت کنید که کتاب یا درسنامه کتاب کمک آموزشی گفته که نوکلئوتید ها هنگام اضافه شدن به رشته، دو فسفات خودشون رو از دست میدن !
اینجاست که ما سوال میپرسیم نوکلئوتید اولی به چی اضافه شده و هیچ جوابی واسش نیست ! پس سه فسفاته هست (خارج از کتابه ولی قابل استنباطه) ! -
Disgustion 1 شما هم ببینین و نظر بدین خوشحال میشم
@Alzahra-Daftar -
Disgustion 1
خارج از کتاب ها در صورتی قابل قبول هستن که از لحاظ علمی حداقل درست باشن -
علیرضا تمدنی حرف من اشتباه بود؟
-
Farhan Honar درود
خیر .طبق متن کتاب که میگه : در نوکلئیک اسید های خطی ، گروه فسفات در یک انتها و گروه هیدروکسیل در انتهای دیگر آزاد است ؛
من اینطور برداشت میکنم که تک فسفاته است به این دلیل که اگر 3 فسفاته میبود ، مسلما کتاب میگفت گروه های فسفات
. -
@سینا-0
نوکلئوتید اولو ببینین
در توضیح اینکه دنا چطوری حلقوی میشه، گفتن که نوکلئوتید اول دو فسفاتش رو از دست میده و به oh قند دیگه متصل میشه .
اینکه شما به کتاب استناد میکنین (واسه کنکور) قطعا کار درستیه ولی کتاب هم چون تو یه سری مباحث کامل وارد نشده نتونسته یجاهایی کامل حرف بزنه و حرفشم اصلن علمی نیست . -
@سینا-0 اگه تحلیل منو بخونین هم میبینین که جواب قانع کننده ای واسش نیست و کلا با جاهای دیگه از کتاب کاملا در تضاده، درصورتی که حرف من حرف خود کتابه .
-
Disgustion 1
تا جایی ک میدونم.. بله -
Disgustion 1 خوندم و اولش قانع شدم اما...
اما کتاب جای دیگه ای هم یه اشاره ی کوچیکی کرده که میگه :
عملا گفته که قبل از اینکه نوکلئوتید بیاد تو رشته ، دوتا فسفاتش میره
یعنی اینطوری نیست که نوکلئوتیدو بذاره بعد ببینه که رشته تموم شدو بگه خب این فسفاتارو نمیخواد جدا کنم همینجوری 3 فسفاته بمونه
. -
@سینا-0 منم اینارو قبول دارم .
ولی نوکلئوتید اول چی؟ اونکه به رشته اضافه نمیشه .
بقیه نوکلئوتیدا میان به اون متصل میشن و چون اون به رشته اضافه نشده سه فسفاتشو داره . -
علیرضا تمدنی اگه من اشتباه بگم پس حتما دکتر ذبحی و نیل کمپبل هم اشتباه میگن : /
-
Disgustion 1
یه چیزو دقت کن ، تمام طول رشته همانند سازی میشه که یعنی اون نوکلئوتید اولی رو هم که میگید ،وقتی بخواد بذارش ، دوفسفاتشو برمیداره
بعد هم بحث ما بحث کنکوره نه شما و اساتید بزرگوار
من نمیدونم حقیقتش چیه و واقعا چه خبره ، 3 فسفاته یا نه ، فقط میگم اگه طراح میخواست چنین تستی بده ، احتمالا باتوجه به این قسمت های کتاب، یه چنین چیزی در میاورد
. -
@سینا-0 حرفتون درسته .
وقتی نوکلئوتید بخواد به یه نوکلئوتید دیگه یا انتهای رشته اضافه بشه، از طرف OH قند اضافه میشه نه از طرف فسفات ها .
پس اولین نوکلئوتید سه فسفاته آمادس واسه متصل شدن نوکلئوتید دومی، که قراره به OH نوکلئوتید اول وصل شه .
تو این فرایند نوکلئوتید اضافه شده، نوکلئوتید دومه و همون نوکلئوتید هم پیروفسفاتشو از دست میده و تک فسفاته میشه .
واقعیت علمیش اینه ولی حرف من طبق کتاب درسی کاملن اشتباهه . -
@سینا-0 این نوکلئوتید اولی که شما میگین، به انتهای رشته اضافه نمیشه بلکه به رشته مقابل خودش با پیوند هیدروژنی متصل میشه که پیوند هیدروژنی هم نیاز به انرژی نداره و بنابراین موضوع، ما جدا شدن پیروفسفات ازش رو مشاهده نمیکنیم .
-
Disgustion 1
ببین من درست فهمیدم
الان کتاب میگه که قبل از اینکه نوکلئوتید بیاد تو رشته ،آنزیم فسفاتاشو برمیداره ، حالا هر نوکلئوتیدی میخواد باشه ، چه اولی ، چه آخری ، چه وسطی
شما میگی طبق منابع علمی نوکلئوتید جدیدو که میخواد بذاره ، فسفاتای نوکلئوتید قبلی رو که گذاشته جدا میکنه و با انرژی ای که بدست میاد ، این جدیدرو به قبلی وصل میکنه ؛ اولی هم که با پیوند هیدروژنی وصل میشه و اصن کاری با فسفاتاش نداریم
.