عدد معدود
-
سلام وقتتون بخیر
همیار تجربیا راه-ابریشمی-ها-عربی
لطفا تست ۲۷۰ گزینه ۳ رو ببینین

من تو کتاب نگاه کردم عدد ده به صورت شمارشی عَشَرَه بدون هیچ اعرابی در اخرش تو کتاب نوشته من از کجا باید بفهمم که این باید چه اعرابی داشته باشه؟ البته خودممی دونم عُشر که بر وزن فُعل میشه یک دهم اما کلا وقتی کتاب اعرابی برای اعداد نذاشته من چجور باید بلد باشم و حفظ کنم؟ تازه کتاب عَشرُ من ندیدم نوشته باشه همون عَشَر هست..
حالا این تستو ببنین
من نمیدونم مائتی چطور دویست شده؟ مگه مئه صد نیست؟ مگه مئتانِ یا مئتینِ نباید دویست باشه؟؟ و ی سوال دیگه اینکه مئه مونث هست؟

Leili Salahi و سوال دوم هم باید بگم که اگه یه کلمه آخرش (ن) داشت که مال خودش نبود مثلا جمع و اینا اگه اون کلمه مضاف بیاد میتونی اون ن رو حذف کنی مثلا تو والدان+ی میگیم والدای
یا همین جا مائتین+ آیه میشه مائتی آیه -
Leili Salahi و سوال دوم هم باید بگم که اگه یه کلمه آخرش (ن) داشت که مال خودش نبود مثلا جمع و اینا اگه اون کلمه مضاف بیاد میتونی اون ن رو حذف کنی مثلا تو والدان+ی میگیم والدای
یا همین جا مائتین+ آیه میشه مائتی آیه@Zahra-Hamrang الان مائتی ایه مضاف و مضاف الیه هست؟ از کجا فهمیدین؟
ببخشین ی سوال دیگه درباره جنس عدد و معدود.
من میدونم در اعداد ترتیبی عدد و معدود باید هم جنس باشن چونکه عدد بعد معدود بیاد صفت محسوب میشه
اما در اعدادشمارشی که عدد قبل معدود میاد(به جز یک و دو) چی ؟؟! چون تو کتاب برای عدد یازده شمارشی گفته مذکر میشه احد عشر مونث میشه حادی عشر -
@Zahra-Hamrang الان مائتی ایه مضاف و مضاف الیه هست؟ از کجا فهمیدین؟
من میدونم در اعداد ترتیبی عدد و معدود باید هم جنس باشن چونکه عدد بعد معدود بیاد صفت محسوب میشه
اما در اعدادشمارشی که عدد قبل معدود میاد(به جز یک و دو) چی ؟؟! چون تو کتاب برای عدد یازده شمارشی گفته مذکر میشه احد عشر مونث میشه حادی عشرLeili Salahi عدد سمت چپ معدود باشه میشه مضاف مضاف الیه ترکیب
-
Leili Salahi عدد سمت چپ معدود باشه میشه مضاف مضاف الیه ترکیب
@Zahra-Hamrang یعنب اگه اول عدد باشه بعد معدود میشه مضاف و مضاف الیه؟؟
و لازم نیست لزوما هم جنس باشند از لحاظ مذکر و مونث بودن؟ -
@Zahra-Hamrang الان مائتی ایه مضاف و مضاف الیه هست؟ از کجا فهمیدین؟
اما در اعدادشمارشی که عدد قبل معدود میاد(به جز یک و دو) چی ؟؟! چون تو کتاب برای عدد یازده شمارشی گفته مذکر میشه احد عشر مونث میشه حادی عشرLeili Salahi این یکی رو دقیق نمیدونم راستش فکر کنم با توجه به این که عدد سمت چپ بیاد میشه مضاف الیه پس مطابق نیستن
البته اینا تو درس ما نیس نیازی نیس بلد باشین -
@Zahra-Hamrang یعنب اگه اول عدد باشه بعد معدود میشه مضاف و مضاف الیه؟؟
و لازم نیست لزوما هم جنس باشند از لحاظ مذکر و مونث بودن؟Leili Salahi نه گلم
-
Leili Salahi این یکی رو دقیق نمیدونم راستش فکر کنم با توجه به این که عدد سمت چپ بیاد میشه مضاف الیه پس مطابق نیستن
البته اینا تو درس ما نیس نیازی نیس بلد باشین@Zahra-Hamrang ببین عدد اگر سمت چپ بیاد یعنی اول معدود بعد عدد که توی اعداد ترتیبی اینطوره و باید هم جنس باشن من منظورم ترکیب عدد+معدوده
-
@Zahra-Hamrang ببین عدد اگر سمت چپ بیاد یعنی اول معدود بعد عدد که توی اعداد ترتیبی اینطوره و باید هم جنس باشن من منظورم ترکیب عدد+معدوده
Leili Salahi چپ و راست خود را قاطی بنموده ام😶
الاهرام الثلاثه : اینجا عدد صفته
ثامن الائمه : اینجا عدد مضاف الیهه -
Leili Salahi چپ و راست خود را قاطی بنموده ام😶
الاهرام الثلاثه : اینجا عدد صفته
ثامن الائمه : اینجا عدد مضاف الیهه@Zahra-Hamrang بله دقیقا اینو گفتم فقط یه اشتباهی دارید اعداد ترتیبی بعد معدود میان و اعداد شمارشی غیر یک و دو قبل معدود
-
سلام وقتتون بخیر
همیار تجربیا راه-ابریشمی-ها-عربی
لطفا تست ۲۷۰ گزینه ۳ رو ببینین

من تو کتاب نگاه کردم عدد ده به صورت شمارشی عَشَرَه بدون هیچ اعرابی در اخرش تو کتاب نوشته من از کجا باید بفهمم که این باید چه اعرابی داشته باشه؟ البته خودممی دونم عُشر که بر وزن فُعل میشه یک دهم اما کلا وقتی کتاب اعرابی برای اعداد نذاشته من چجور باید بلد باشم و حفظ کنم؟ تازه کتاب عَشرُ من ندیدم نوشته باشه همون عَشَر هست..
حالا این تستو ببنین
من نمیدونم مائتی چطور دویست شده؟ مگه مئه صد نیست؟ مگه مئتانِ یا مئتینِ نباید دویست باشه؟؟ و ی سوال دیگه اینکه مئه مونث هست؟

Leili Salahi @حمید-صباحی تست ۲۵۵ سوالمه
چطور مائتی ایه
دویست ایه معنی شده
مگه نباید مائتین یا مائتون باشه مائتی از کجا تشخیص بدم دویسته؟ -
Leili Salahi @حمید-صباحی تست ۲۵۵ سوالمه
چطور مائتی ایه
دویست ایه معنی شده
مگه نباید مائتین یا مائتون باشه مائتی از کجا تشخیص بدم دویسته؟Leili Salahi در رابطه با سوال اعداد و قواعدش من دیروز تو اون یکی سوالتون کامل نوشتم فقط اینکه من دیروز گفتم اعداد ۱و۲ اصلی بعد از معدود می آیند و در حکم صفتند و بقیه اعداد مثل فارسی قبل معدود می آیند و هیچ ترکیبی نمی سازند ولی امروز یه جا خوندم که بقیه اعداد ترکیب اضافی میسازند بنابراین مائتی همون مائتین بوده که چون مضاف واقع شده ال نمیگیره و نون هم حذف میشه
-
Leili Salahi در رابطه با سوال اعداد و قواعدش من دیروز تو اون یکی سوالتون کامل نوشتم فقط اینکه من دیروز گفتم اعداد ۱و۲ اصلی بعد از معدود می آیند و در حکم صفتند و بقیه اعداد مثل فارسی قبل معدود می آیند و هیچ ترکیبی نمی سازند ولی امروز یه جا خوندم که بقیه اعداد ترکیب اضافی میسازند بنابراین مائتی همون مائتین بوده که چون مضاف واقع شده ال نمیگیره و نون هم حذف میشه
@حمید-صباحی پس یعنی اونایی که عدد قبل معدود می اد ترکیب اضافی هستند درسته ؟
-
@حمید-صباحی پس یعنی اونایی که عدد قبل معدود می اد ترکیب اضافی هستند درسته ؟
Leili Salahi بله
-
L Leili Salahi has marked this topic as solved on