Screenshot_2024-10-05-00-43-14-899_com.google.android.apps.docs.jpg Screenshot_2024-10-05-00-43-37-283_com.google.android.apps.docs.jpg
سلام روزتون بخیر 🥰
ببخشید من سوال 40رو متوجه نمیشم از کجا باید بفهمم منظورش اینکه الکتروسکوپ به روش القا باردار شده ؟
@دانش-آموزان-آلاء
@دانش-آموزان-نظام-جدید-آلا
@تجربیا
سلام. در روش مالش امکان خنثی شدن یک جسم باردار وجود داره؟ برای مثال، دو تا جسم که قبلاً باردار شدن و بارهاشون هم ناهمنام هستن رو مالش میدیم و اون مقدار الکترونی که از سطح یک جسم کنده میشه و منتقل میشه به جسم دیگه، بیاد و مقدار اون بار های مثبت جسمی که الکترون گرفته رو جبران کنه و در نهایت مجموع جبری بار های الکتریکی بشه صفر.
@یازدهم @دوازدهم @ریاضیا @تجربیا
@دانش-آموزان-آلاء
IMG_2056.jpeg IMG_2055.jpeg
بچه ها این سوالو من هرچقدر فکر کردم نتونستم خوده بارهای اولیه رو از فرمول بدست بیارم مجبور شدم با بدست اوردن جمع و ضربشون از توی گزینه ها بدست بیارم.
بعد رفتم پاسخنامه رو چک کردم دیدم پاسخنامه هم همینطوری حل کرده
سوالم اینه اگه دوتا گزینه داشته باشیم که به ضرب و جمع بخورن باید چیکار کنیم ؟هیچجوره نمیشه تک تک بدست اوردشون؟
اندازه گیری جرم بدون قانون 2 نیوتن
-
سلام بر همه علم دوستان
می دونیم که جرم ویژگی ذاتی یک جسم هست و طبق قانون پایستگی جرم و انرژی ، اگه انرژی جسم به جرم تبدیل نشه، مقدار جرمش همیشه ثابته.
همچنین میدونیم این مقدار ثابت رو از قانون دوم نیوتن ( F=ma ) هم بدست بیاریم. مثل به جسمی نیروی یک نیوتنی وارد میکنیم و شتاب یک متر بر مجذور ثانیه میگیره . بار دیگه بهش نیروی 2 نیوتنی وارد میکنیم و شتاب 2 متر بر مجذور ثانیه میگیره و این آزمایش رو هرچقدر ادامه بدیم مقدار جرم جسم ما 1 کیلوگرم بدست میاد
حالا اگه این جسم رو تو نقطه ای از فضا قرار بدیم که هیچ نیروی خالصی به اون وارد نشه، چطور میتونیم جرمش رو اندازه بگیریم؟ و از کجا معلوم که جرمش در اینجا که ساکن هست مثل جاهای دیگه که شتاب دار بود ثابته؟
بخوام جور دیگه ای بگم... چطور میتونیم به درک شهودی از جرم یک جسم برسیم وقتی که ساکن هست و مطلقا نیروی خالصی بهش وارد نمیشه ؟
پیشاپیش ممنون که وقت میذارید -
-
اگر بخوام سوالم رو طور دیگه بپرسم:
دو جسم با جرم متفاوت در نقطه ای از فضا داریم که برایند نیرو های وارد بر اونها صفره. چطور تفاوت جرمشون رو میتونیم تشخیص بدیم؟ -
-
Scientist 17 در اندازه گیری جرم بدون قانون 2 نیوتن گفته است:
اگر بخوام سوالم رو طور دیگه بپرسم:
دو جسم با جرم متفاوت در نقطه ای از فضا داریم که برایند نیرو های وارد بر اونها صفره. چطور تفاوت جرمشون رو میتونیم تشخیص بدیم؟سلام سوالت خیلی محض طور هست فکر نمیکنم بشه جواب واحدی بهش داد باید اگر مسئله ای چنین شکلی هست باید شرایط مسئله کامل ذکر بشه مثلا نیروی حاصل از سیارات خاصی منظورش بوده ؟ کلا هدف سوال زیاد واضح نیست
-
Mr Unknown XD
هدف سوال اینه که بفهمیم جرم یک جسم وقتی شتابدار نیست رو چطور میشه اندازه گرفت یا حداقل درکی نسبت بهش داشت -
Scientist 17 با ترازو
-
Farhan Honar
خخخخ -
Farhan Honar
شتابدار نیست که -
-
Farhan Honar
شتابدار نیست کهشرایطی که میگی وجود نداره ولی با چگالی و حجم میشه که
-
Scientist 17 الان میگین اگه یک جسم تو خلأ باشه ، جرمش چگونه اندازه گیری میشه؟
-
سید حسین حسینی 0
از چه لحاظ میگی شرایط ممکن نیس؟
از لحاظ ریاضیاتی که میشه
و اینکه خود چگالی از طریق جرم به دست میاد نمیشه از چگالی استفاده کرد... -
Scientist 17
خب نمیشه پاسخ داد -
Mr Unknown XD
هدف سوال اینه که بفهمیم جرم یک جسم وقتی شتابدار نیست رو چطور میشه اندازه گرفت یا حداقل درکی نسبت بهش داشتخب گفتی در نقطه ای از فضا ببین ما هر مسئله فیزیکی که حل میکنیم به صورت مرسوم تمام نیرو هایی که تاثیر زیادی نمیذارن رو صرف نظر میکنیم تنها نیرویی هم که معمولا صرف نظر نمیشه نیروی وزن هست ( مثلا نیرویی که زمین به جسم وارد میکنه) تو سوالت خیلی کلی هست یعنی چنین سوالی حداقل اگر بخواد درست حل بشه نیازمند تعداد سیارات من نمیدونم چندتایه بعلاوه یک سری از ویژگی هاشون به عنوان پارامتر اولیه هست سوالت اگر کتابی هم جوابی داده البته به جز جواب (با ترازو ) اگر جوابی داده هدف پیچوندنت بوده و از سر وا کردن
-
تنها چیزی که به نظرم میرسه نیروی گرانشی هست.چون هر دو جسمی که جرم دارن ، به هو نیروی گرانشی وارد میکنن
-
Farhan Honar
نه لزوما خلا
برایند نیرو های وارد بهش صفر باشه -
Farhan Honar
نه لزوما خلا
برایند نیرو های وارد بهش صفر باشهبه یه اونگ وصلش می کنیم هلش میدیم با قوانین اونگ بدست اوردن نیروی جاذبه میفهمیم تقریبا چنده
-
Mr Unknown XD
فرض کن
یه کهکشان هست
با n تا سیاره
و برآیند نیرو های گرانشی وارد بر جسم از طرف اونها صفره.
حالا تو این n رو هرچقدر میخوای بگیر
مگه فرقی تو صورت مسئله میکنه؟ -
سید حسین حسینی 0
این میشه غیر مستقیم
میخوام جرم دقیقا تو همون شرایط محاسبه بشه
از کجا معلوم که جرم در این 2 حالت برابر بدست میاد؟ شاید فرق کنه...البته میدونیم که نمی کنه ولی این ها همه از معلومات غیر مستقیم هستن...