دوستان تازگیا شنیدم تو کنکور به بعضی میگن بسیاری و ما باید بعضی هارو بسياري و بسیاری ها رو بعضی در نظر بگیریم و طراح کنکور معتقده بعضی و برخی همون بسیاریه ....
اینا درسته ؟
یعنی اگه تو سوال بگه بعضی یاخته های دیواره نای مژک دارن درسته چون بعضی همون بسیاریه! ؟؟
تجربی
@فارغ-التحصیلان-آلاء
@دانشجویان-درس-خون
@دانش-آموزان-آلاء
7359f0b618fd81d985f6ecbf4b44bc26.jpg
سلام آلاییون عزیزم!🤗
امیدوارم حال همتون خوب باشه💖
من مهشید حسن زاده آلاخونه هستم و یکی دیگه اون بیرون،اما چیزی که اینجا کافیه ازم بدونید؛دانشجوی سال سوم پرستاریم و زیست کنکور تدریس میکنم☺️
یه روزی مثل الان شما آلایی بودم و همینجا درس میخوندم.حالا هم که مدرس شدم؛اومدم اینجا تا نذرمو ادا کنم(یادمه زمان دانش آموزی ما آلا نذر حضرت زهرا(س) بود).
از صمیم قلبم امیدوارم این تاپیک و نکته هاش حسابی کمکتون کنه.🤗آخه آلا خونه ی ماست و مااینجا یه خونواده ایم.پس موفقیت تو،موفقیت منم هست.🤝😉
نکات ترکیبی زیست
-
Farhan Honar در نکات ترکیبی زیست گفته است:
nazanin.mirzai در نکات ترکیبی زیست گفته است:
مایع هایی در بدن که از پلاسما منشا میگیرند و جزئی از محیط داخلی بدن اند:
۱_ زلالیه و زجاجیهببخشید ولی در مورد زجاجیه مطمئنید؟ چون زجاجیه ماده ی ژله ای هست و مایع محسوب نمیشه که از پلاسما منشأ بگیره؟
@kosar-mortazavi
سلام زجاجیه مایع محسوب میشه؟ -
Farhan Honar
خواهش میکنم
متشکر از شما -
Faez Fateminia منم این سوالو ازشون پرسیدم.چند پست پایینتر جواب دادن.مثل اینکه در یک همایش و همچنین در یه کنکور این نکته گفته شده.
ولی من خودم شخصا مایع درنظر نمیگیرم. احتمالا اشتباهی بوده.
ربطی ندارد ولی فرض کن اگه مایع بود میتونست از نقطه کور در بره.
به هرحال ماده ای ژله ای هست و باعث حفظ شکل کروی چشم میشه. -
🩸علل ابتلا به کم خونی:
تخریب دیواره معده یا برداشتن معده
سوء تغذیه و بیماری سلیاک
بنظرم ) فقدان عامل انعقادی شماره ۸(هموفیلی)
جهش کوچک جانشینی دگرمعنا(کم خونی داسی شکل)این دو تارو هم به علل کمخونی اضافه کنم:
🩸بیماری مالاریا (به علت تخریب گلبول های قرمز ....)
پ.ن) چون نوعی بیماری انگلیه، فعالیت ائوزینوفیل ها رو هم زیاد میکنه.🩸کم کاری و یا اختلال در مغز قرمز استخوان (مثلا در پرتو درمانی و شیمی درمانی)
-
Farhan Honar درس میگی مایع نیست ولی ایشونم بی راه نمیگن توی یکی از کنکور های اخیر جواب گزینه ای بود که لفظ مایع رو برای زجاجیه بکار برده بودن،اونم چون سایر گزینه ها خیلی واضح غلط بودن بلااجبار همون گزینه رو باید درست در نظر میگرفتیم
-
Farhan Honar بله درسته موافقم باهاتون ولی آخه ایشونم حق دارن
از یه دوست پرسیدم ببینم نظرش چیه شاید به نتیجه رسیدیم -
Faez Fateminia سلام
فک کنم تو کنکور98 مایع درنظر گرفته بود -
Faez Fateminia سلام
زجاجیه مایع نیست یک ماده ژله ای طوره...
به واژه کتاب دقت کنید... بر اساس کتاب فرقی بین مایع و ماده ژله ای وجود داره. -
@Kosar-Mortazavi آره دقیقا ، اصن منطقیش همینه وگرنه به قول ایشون اگه مایع بود که از نقطه کور میرفت تو مسیر عصبی بعدشم شکل کره چشم بهم میریخت ولی خب یه دوستی میگن تو کنکور ۹۸ مایع در نظرش گرفته البته ایشونم درست میگن
خلاصه کوثرجان تو دوراهی موندیم به نظرت اگه تو کنکور ما اومد چطور درنظرش بگیریم؟
بازم ممنون ازت -
🩸اعتیاد به الکل 🥴
عامل کاهش دهنده فعالیت های بدنی
ایجاد ناهماهنگی در حرکات بدن
کند کردن فعالیت مغزی....افزایش زمان واکنش به محرک های محیطی.
اختلال در گفتار
پ.ن) گفتیم ماهیچه های اسکلتی دهان و لب ها در شکل دادن به صدا یعنی در گفتار نقش دارند، پس الکل باعث اختلال در فعالیت این ماهیچه ها هم میشه.اختلال در حافظه
(قشر مخ و سامانه لیمبیک در حافظه نقش دارند.)
کاهش هوشیاری
مشکلات کبدی (اختلال در کار کبد و از کار افتادن آن از شایعترین عوارض نوشیدنی های الکلی هست.)
الکل سرعت تشکیل رادیکال های آزاد را زیاد میکند.
سکته قلبی .... در نتیجه کاهش ارتفاع QRS
انواع سرطان ها
(چاقی هم باعث ابتلا به انواعی از سرطان ها میشد)الکل باعث ریفلاکس معده میشود...درنتیجه میتواند به مخاط مری آسیب بزند(بافت پوششی سنگفرشی چند لایه) .... در نتیجه میتواند نفوذ میکروب ها به جدار مری رو زیاد کند.... در نتیجه باعث عفونت مری میشود.
الکل با از کار انداختن کبد .... باعث اختلال در تولید صفرا میشه و مثل بیماری سنگ صفرا در جذب چربی ها و ویتامین های محلول در چربی (DAKE) اختلال ایجاد میشه.
در نتیجه عوارضی که در نتیجه ی کمبود این ویتامین ها پیش میاد رو هم میتونیم از اثرات الکل درنظر بگیریم.
از جمله:
افزایش احتمال ابتلا به پوکی استخوان... درنتیجه کاهش تراکم یاخته ها در اطراف سامانه هاورس.الکل باعث کم خونی هم میشود. ؟؟؟ چرا ؟
چون با از کار افتادن کبد ، تولید اریتروپویتین کاهش میابد.الکل از عوامل مهم و محیطی سرطان زایی هست.
الکل باعث اختلال در روند جداشدن کروموزوم ها در هردو جنس میشود . -
🩸اثرات دخانیاتافزایش فشار خون .... در نتیجه افزایش ارتفاع QRS
(اثری مشابه هورمون آلدوسترون/اپی و نور اپی نفرین)سیگار کشیدن باعث میشود یاخته های مخاط مژکدار
دستگاه تنفسی تخریب شده و فرد به سرفه های مکرری مبتلا شود.ریفلاکس معده(درنتیجه تخریب جدار مری و عفونت)
پوکی استخوان
از عوامل مهم سرطان زایی
باعث اختلال در روند جداشدن کروموزوم ها در هردو جنس
باعث کاهش اکسیژن: تنفس بی هوازی (چه نوع؟تخمیر لاکتیکی ... کجا؟ماهیچه اسکلتی و گلبولهای قرمز) : در نتیجه باعث افزایش فعالیت مغز قرمز استخوان در جهت خون سازی میشود و برای اینکار باعث افزایش ترشح هورمون اریتروپویتین میشود.🩸حالا اریتروپویتین که بود و چه کرد ؟
از یاخته های درون ریز کلیه و کبد ترشح میشود.
وارد خون شده و هورمون (پیک شیمیایی دوربرد) محسوب میشود.یاخته هدف آن : مغز قرمز استخوان
نقش : افزایش سرعت تولید گلبول های قرمز (از عوامل تنظیم کننده ی تقسیم یاخته ای است )در حالت طبیعی به مقدار کم ترشح میشود تا کاهش معمولی تعداد گلبولهای قرمز را جبران کند . (گفتیم روزانه حدود ۱ درصد تخریب میشوند.)
اما در هنگام کمبود اکسیژن ، ترشح آن افزایش مییابد. کمبود اکسیژن یعنی هنگام ... :
کم خونی
بیماریهای قلبی و تنفسی
ورزش های طولانی
قرارگرفتن در ارتفاعات
دخانیات🩸حالا از این موارد در طی ورزش های طولانی چه اتفاقاتی می افتد؟
ماهیچه ها ممکنه در شرایطی به جای گلوکز از اسید های چرب استفاده و تامین انرژی کنند.
در این هنگام اکسیژن در دسترس کاهش یافته و ماهیچه ممکنه تخمیر لاکتیکی انجام بده.
لاکتیک اسید (لاکتات) تولید باعث درد و گرفتگی ماهیچه میشود .... تحریک گیرنده ی سازش ناپذیر (درد)
لاکتیک اسید ، اسید است و باعث کاهش پی.اچ میشود و ممکنه در کار پروتئین ها و آنزیم ها اختلال ایجاد کند.
البته لاکتیک اسید تولیدی در ماهیچه به تدریج تجزیه شده و اثرات درد و گرفتگی از بین می رود.لاکتیک اسید هم چنین عامل ترشح شدن شیر است.
پس از این طریق لاکتیک باعث تحریک گیرنده ی چشایی هم میشود(نوعی گیرنده ی شیمیایی)اگه مطلب دیگه ای مونده شما هم اضافه کنید
-
Faez Fateminia قطعا گزینه های دیگه ای هست که بتونی با اون جواب رو پیداکنی نگران نباش
-
و اما می رسیم به عوارض مشترک نوشیدنی های الکلی و دخانیات:
️با جلوگیری از رسوب کلسیم در استخوان .... پوکی استخوان
️از عوامل مهم و محیطی سرطان زایی هستند.
️از علل برگشت اسید معده و ریفلاکس هستند.
پ.ن) اگر انقباض بنداره انتهای مری کافی نباشد ، ریفلاکس معده خواهیم داشت. دو نکته درمورد آن:
۱) اگر انقباض کافی نباشد نه اینکه کلا منقبض نشود.
۲) منظور از این انقباض ، انقباض ماهیچه های حلقوی (داخلی) است نه طولی.️در روند جداشدن کروموزوم ها در هردو جنس اختلال ایجاد میکنند و موجب باهم ماندن کروموزوم ها هنگام تولید گامت میشوند.
-
این پست پاک شده!
-
🩸یون بیکربنات(HCO3-) :
۵ منبع دارد:
بزاق
معده (ترشح توسط یاخته های پوششی سطحی معده)
روده باریک
لوزالمعده
صفرا (ترشحات کبد)🩸لیزوزیم در موارد زیر وجود دارد : (رمز : عبام)
عرق
بزاق
اشک
ماده مخاطی🩸اشک داری : نمک /لیزوزیم
🩸عرق داری : نمک / لیزوزیم🩸بزاق داری :
آب
یونهایی مانند بیکربنات و یون های دیگر
انواعی از آنزیم ها مثل آمیلاز و لیزوزیم
موسین🩸مخاط وجود دارد در :
لوله گوارش
دستگاه تنفسی
دستگاه ادراری تناسلی🩸نکاتی در مورد مواد گفته شده:
عرق : داری نمک (سدیم ) است./ هورمون آلدوسترون هم باعث افزایش بازجدب سدیم میشود.اشک : مایعی است داری نمک / با قرنیه در تماس است/ جزو خط اول دفاع غیراختصاصی محسوب میشود و از عوامل حافظت از چشم می باشد.
بزاق : بوسیله داشتن آمیلاز در گوارش نشاسته ها (نه هر نوع پل ساکاریدی) نقش دارد (بصورت ناقص)
-
1.وجود سر آمینی در هر رشته پلی پپتیدی به علت حضور آمینواسید متیونین است
۲.در مرحله آغاز ترجمه تشکیل پیوند پپتیدی و شکستن پیوند اشتراکی و حرکت رناتن دیده نمیشود
۳.در کل مراحل ترجمه غیرممکن است که هر سه جایگاه با هم پر دیده بشن،حداکثر دو جایگاه(AوP و یاPوE)میتواند پر باشد
۴.حرکت رناتن فقط در مرحله طویل شدن ترجمه دیده میشود
۵.الزاما هر آمینواسید متیونین در جایگاه P رمز نمیشود،میتواند در جایگاه A (در مرحله طویل شدن) هم رمز شود
-
Seyed sadegh Razavi سلام. مگه آخرین حرکت رناتن مربوط به مرحله پایان ترجمه نیست؟؟
-
Farhan Honar نه ،ترجمه فقط درمرحله طویل شدن شاهد حرکت رناتن هستیم ولی در رونویسی هر سه مرحلش حرکت رنابسپاراز رو داریم