چند سوال بنیادی
-
سلام بر همه علم دوستان
حقیقتش من رشتم تجربی نیس ولی یه سوالایی ذهنم رو درگیر کرده که فکر کنم به رشته شما ربط داره ( درس زیست شناسی ) و احتمالا هم مرتبط با کنکورتون نیست... با این حال میپرسم که اگر کسی دونست راهنماییم کنه1- همه می دونیم که سلول ها از مولکول ها ساخته شدن. این مولکول ها هم از اتم ها . پس اتم ها واحد تشکیل دهنده ی موجودات زنده هستن. میدونیم که ماده هم از اتم ها ساخته شده ( در حالت کلی). پس وقتی ماده و جاندار واحد تشکیل دهنده شون یکی هست و از یک سری اصول فیزیکی و شیمیایی مشخص و یکسان پیروی میکنن، با این حال چرا بین یک ماده و موجود زنده انقدددددددددددددر تفاوت وجود داره؟ چه چیزی باعث میشه تجمع اتم ها در یه حالت بشه ماده و در یه حالت بشه ارگانیسم؟
2- اتم ها و مولکول هایی که تشکیل میدن( مثل پروتئین ها ) خودشون زنده نیستن و فاقد حیات هستن. اما از تجمع اینها کنار هم تو یه سلول به همراه مقداری آب ساختار ویژه ای به نام سلول ایجاد میشه که ما بهش میگیم حیات داره. چطور همچین چیزی ممکنه؟ یعنی چطور میشه ماده بی جان باعث ایجاد یک جاندار بشه؟
3- این سوالم تا حدودی به سوال قبل شباهت داره.
میدونیم یک سلول عصبی خودش دارای آگاهی نیست. اما میلیارد ها از این سلول که کنار هم جمع میشن ساختاری به اسم مغز رو به وجود میارن که آگاهی در اون پدیدار میشه... به این تیپ پارادوکس ها چطور میشه پاسخ منطقی داد؟پ.ن: اگر منبعی میشناسید که با خوندن اون به جواب این سوالات بنیادیم برسم ممنون میشم معرفی کنید.
عذر میخوام اگر با کنکورتون مرتبط نیست... حقیقتش جای دیگه سراغ نداشتم بپرسم -
-
S Scientist 17 marked this topic as a question on
-
سلام بر همه علم دوستان
حقیقتش من رشتم تجربی نیس ولی یه سوالایی ذهنم رو درگیر کرده که فکر کنم به رشته شما ربط داره ( درس زیست شناسی ) و احتمالا هم مرتبط با کنکورتون نیست... با این حال میپرسم که اگر کسی دونست راهنماییم کنه1- همه می دونیم که سلول ها از مولکول ها ساخته شدن. این مولکول ها هم از اتم ها . پس اتم ها واحد تشکیل دهنده ی موجودات زنده هستن. میدونیم که ماده هم از اتم ها ساخته شده ( در حالت کلی). پس وقتی ماده و جاندار واحد تشکیل دهنده شون یکی هست و از یک سری اصول فیزیکی و شیمیایی مشخص و یکسان پیروی میکنن، با این حال چرا بین یک ماده و موجود زنده انقدددددددددددددر تفاوت وجود داره؟ چه چیزی باعث میشه تجمع اتم ها در یه حالت بشه ماده و در یه حالت بشه ارگانیسم؟
2- اتم ها و مولکول هایی که تشکیل میدن( مثل پروتئین ها ) خودشون زنده نیستن و فاقد حیات هستن. اما از تجمع اینها کنار هم تو یه سلول به همراه مقداری آب ساختار ویژه ای به نام سلول ایجاد میشه که ما بهش میگیم حیات داره. چطور همچین چیزی ممکنه؟ یعنی چطور میشه ماده بی جان باعث ایجاد یک جاندار بشه؟
3- این سوالم تا حدودی به سوال قبل شباهت داره.
میدونیم یک سلول عصبی خودش دارای آگاهی نیست. اما میلیارد ها از این سلول که کنار هم جمع میشن ساختاری به اسم مغز رو به وجود میارن که آگاهی در اون پدیدار میشه... به این تیپ پارادوکس ها چطور میشه پاسخ منطقی داد؟پ.ن: اگر منبعی میشناسید که با خوندن اون به جواب این سوالات بنیادیم برسم ممنون میشم معرفی کنید.
عذر میخوام اگر با کنکورتون مرتبط نیست... حقیقتش جای دیگه سراغ نداشتم بپرسمScientist 17 سلام تمام سوالاتتون جوابش میشه همون روح داشتن
ماده روح نداره اما جاندار روح داره
روحه که جان میبخشه -
Scientist 17 سلام تمام سوالاتتون جوابش میشه همون روح داشتن
ماده روح نداره اما جاندار روح داره
روحه که جان میبخشه@roghayeh-eftekhari
سلام
ممنون از جوابتون
ولی من به دنبال یک جواب علمی هستم ... روح از لحاظ علمی ثابت نشده -
@roghayeh-eftekhari
سلام
ممنون از جوابتون
ولی من به دنبال یک جواب علمی هستم ... روح از لحاظ علمی ثابت نشدهScientist 17 علمیش رو بخوایم از لحاظ زیست شناسی بگیم دو روز باید تایپ کرد
میتونید از فصول پایه ای مثل فصل دوم دهم شروع کنید به خوندن اون موقع تفاوت سلول زنده و یک میز متشکل از اتم رو متوجه میشین -
Scientist 17 علمیش رو بخوایم از لحاظ زیست شناسی بگیم دو روز باید تایپ کرد
میتونید از فصول پایه ای مثل فصل دوم دهم شروع کنید به خوندن اون موقع تفاوت سلول زنده و یک میز متشکل از اتم رو متوجه میشینMahan Xodayi 2
تفاوت شون رو که میدونم
چرایی این تفاوت برام مشخص نیست .
چون هم میز هم سلول از اتم ساخته شدن
خلاصه هم توضیح بدید برام قبوله البته 😅 نیاز به تایپ زیاد نیست -
@roghayeh-eftekhari
سلام
ممنون از جوابتون
ولی من به دنبال یک جواب علمی هستم ... روح از لحاظ علمی ثابت نشدهScientist 17 تا منظور مون از علم چی باشه
خب علم مادی گرا نمیتونه روح را اثبات کنه
اما شما ببین همین ارگانیسم زنده و دارای حیات تا میمیره میره شامل بقیه قوانین ماده میشه ( یعنی تا قبلش یک سری ویژگی های ماده را داشت مثلاحجم و جرم و...ولی یک سری را نداشت مثلا نابود نمیشه پاسخ به محیط و تولید مثل و سازگاری و.. ولی بعدمرگ کاملا ماده میشه میپوسه متلاشی میشه و از بین میره و پاسخ به محیط و تولید مثل نمیده )حالا از یه طرف دیگه ،مرز این حیات را که میخواین بدونید هنوز واقعا مشخص نیست، فصل اول زیست دهم میگه که( اگر چه تعریف حیات ساده به نظر میاد اما تعریف براش نداریم و با هفت ویژگی توصیفش میکنیم)
مثلا ویروس ها مرز در نظر گرفته میشن خارج از بدن ارگانیسم ماده و مرده هستن و داخل بدن موجود زنده به صورت موجود زنده عمل می کنند و به حساب میان -
@roghayeh-eftekhari
سلام
ممنون از جوابتون
ولی من به دنبال یک جواب علمی هستم ... روح از لحاظ علمی ثابت نشدهScientist 17 روح رو که از لحاظ علم معنوی که وابسته به اعتقادات شماست راحت میشه اثبات کرد اما اون علمی که شما مد نظرتونه معمولا دنبال این چیزا نمیره و من هرچیم گشتم مقاله ای پیدا نکردم توی کتاب هاام نگاه کنید حرفی از اینکه منشا چیه نزده چون این درحیطه علم زیست شناسی نیست و هرکس باتوجه به اعتقاداتش باید پاسخ بده
مثلا اون سه سوال بنیادی علم شیمی هم میتونید کاملا مشاهده کنید که دنبال منشا نرفته
چون کلا علم تجربی نمیتونه پاسخگوی همه چی باشه -
S sarvin Piri has marked this topic as solved on