انرژی فعال سازی برگشت
-
-
-
@Alzahra-Daftar
خیلی ممنون ی سوال دارم تو جزوه دبیرم بود جوابشو نمیدونم
سوال میگه تو واکنش N2O4 میدهد 2NO2 تاثیر افزایش یا کاهش دما تو واکنش رفت بیشتره یا واکنش برگشت ؟ اصلا این سوال درسته ؟ مگه میشه هم افزایش و هم کاهش دما یه نتیجه داشته باشه ؟
-
@Alzahra-Daftar
سوال میگه تو واکنش N2O4 میدهد 2NO2 تاثیر افزایش یا کاهش دما تو واکنش رفت بیشتره یا واکنش برگشت ؟ اصلا این سوال درسته ؟ مگه میشه هم افزایش و هم کاهش دما یه نتیجه داشته باشه ؟
MahdiNOVE در انرژی فعال سازی برگشت گفته است:
@Alzahra-Daftar
اول سلام
دوم اینکه تو واکنش N2O4~~~~~~~2NO2
اول باید ببینیم واکنش گرماده هست یا گرماگیر -
@Alzahra-Daftar
اول سلام
اول باید ببینیم واکنش گرماده هست یا گرماگیر -
@Alzahra-Daftar
اول سلام
اول باید ببینیم واکنش گرماده هست یا گرماگیر@Alzahra-Daftar بعد با اگر گرماده بود یعنی q سمت فرآورده ها بود وقتی دما زیاد بشه واکنش درجهتی پیش بره که گرما رو مصرف کنه که میشه جهت برگش
و اگر گرماگیر بود یعنی q سمت واکنش دهنده ها بود وقتی دما زیاد بشه واکنش درجهتی پیش میره که گرما رو مصرف کنه که میشه جهت رفت
-
@Alzahra-Daftar بعد با اگر گرماده بود یعنی q سمت فرآورده ها بود وقتی دما زیاد بشه واکنش درجهتی پیش بره که گرما رو مصرف کنه که میشه جهت برگش
و اگر گرماگیر بود یعنی q سمت واکنش دهنده ها بود وقتی دما زیاد بشه واکنش درجهتی پیش میره که گرما رو مصرف کنه که میشه جهت رفت
-
@Alzahra-Daftar
ببخشید یه سوال دیگه هم دارم این جمله درسته
تو واکنش تعادلی گرماده وقتی افزایش دما دارم چون انرژی فعال سازی واکنش برگشت بیشتره پس سرعت واکنش برگشت بیشتره .
اصلا همچین نکته یا جمله ای داریم ؟
-
@Alzahra-Daftar
ببخشید یه سوال دیگه هم دارم این جمله درسته
تو واکنش تعادلی گرماده وقتی افزایش دما دارم چون انرژی فعال سازی واکنش برگشت بیشتره پس سرعت واکنش برگشت بیشتره .
اصلا همچین نکته یا جمله ای داریم ؟
MahdiNOVE سلام با افزایش دما سرعت هر دو واکنش رفت و برگشت زیاد میشه(چه گرماگیر باشه چه گرماده) ، ولی به میزان متفاوت .
یعنی بستگی به این داره که واکنش گرماگیره یا گرماده(یعنی Q سمت راسته یا چپ)
مثلا اگه گرماگیر باشه (Q سمت چپ باشه), با افزایش دما سرعت هر دو واکنش رفت و برگشت افزایش می یابد ولی سرعت واکنش رفت بیشتر افزایش می یابد تا این گرمای اضافی رو مصرف کنه و واکنش بتونه در جهت رفت پیش بره (اصل لوشاتلیه)