chem2/F3
-
درشت موکول ها
بعضی پلیمر هستند ... از اتصال واحد های مولکولی مشابه (واحد تکرار شونده) ساخته شدهاند. مثل سلولز و نشاسته
بعضی پلیمر نیستند ... واحد تکرار شونده ندارند و. تعداد زیادی اتم همین جوری پشت سر هم قرار گرفته اند.نمیتوان گفت همه ی هیدروکربن ها مولکول های کوچکی هستند چون برخی از آنها مانند پلی اتن ، پلی پروپن و ... درشت مولکول هستند.
پس مواد مولکولی دو دسته اند:
مولکول های کوچک... مثل CO2,Br2,CH4,H2O, ...
مولکول های بزرگ ...همان درشت مولکول ها هستند که گفتیم برخی پلیمر و برخی غیر پلیمرند.پلیمر ها چه طبیعی چه ساختگی در واکنش بسپارش(پلیمری شدن) شرکت میکنند.
در واکنش پلیمری شدن اتن و تولید پلی اتن ، تبدیل حالت گاز به جامد دیده میشه . و کاهش شدید حجم اتفاق می افتد.
این مورد برای دیگر پلیمر های ساختگی که از اتن بوجود می آیند هم صدق میکنه .مثل پلی پروپن ، تفلون و...پلی اتن سنگین چگالی بیشتری نسبت به پلی اتن سبک داره ولی توجه کنیم هردو مورد چگالی کمتری نسبت به آب دارند پس روی آب شناور می مانند.
نکته مهم))) گفتن عبارت «پلی اتن سنگین چگالی زیادی دارد.» غلط است . چون چگالی زیادی ندارد بلکه چگلیش نسبت به پلی اتن سبک بیشتر است.
هر دو پلی اتن از C و H تشکلیل شده اند پس هر دو ناقطبی هستند.
فرمول مولکولی ترکیب های آلی را چگونه بدست بیاریم؟
هر جور دوست داری .... خیر
ابتدا تعداد کربن ها را می یابیم.
اگر ترکیب سیر شدن باشد میدانیم به ازای n کربن ، 2n+2 تا هیدروژن داریم.
اگه سیر نشده باشد و یا دارای حلقه باشد ، به ازای هر پیوند دوگانه ۲ اتم هیدروژن ، به ازای هر پیوند سه گانه ۴ اتم هیدروژن و یه ازای هر حلقه ، ۲ اتم هیدروژن از 2n+2 کم میکنیم .در استرها
قسمتی که به اتم اکسیژن متصل است ، گروه آلکیل است و مربوط به الکل سازنده ی استر است.
قسمت دیگر آلکانولت است که مربوط به اسید سازنده ی استر است.
پس نام استرها : آلکیل آلکانوات .
مثل در پنتیل هگزانوات :
الکل اولیه پنتانول است(از قسمت پنتیل متوجه شدیم)
اسید اولیه هگزانوییک اسید است(از هگزانوات متوجه شدیم).دوستان من فعلا همین چند نکته رو نوشتم . الان نمیتونم باهاتون شرکت کنم اگه نکته ی دیگه بود اضافه میکنم
Farhan Honar در chem2/F3 گفته است:
اگه سیر نشده باشد و یا دارای حلقه باشد ، به ازای هر پیوند دوگانه ۲ اتم هیدروژن ، به ازای هر پیوند سه گانه ۴ اتم هیدروژن و یه ازای هر حلقه ، ۲ اتم هیدروژن از 2n+2 کم میکنیم .این قستمتو یکی بشکافه نفمیدم چ شد
-
@soniaaa سیر شده رو در صورتی بکار میبریم که بین کربن ها پیوند دو گانه نباشه در پلی سیانو اتن هم بین کربنا همش تک پیوندیه
Mahan Xodayi 2
براوو -
اگه سیر نشده باشد و یا دارای حلقه باشد ، به ازای هر پیوند دوگانه ۲ اتم هیدروژن ، به ازای هر پیوند سه گانه ۴ اتم هیدروژن و یه ازای هر حلقه ، ۲ اتم هیدروژن از 2n+2 کم میکنیم .این قستمتو یکی بشکافه نفمیدم چ شد
@soniaaa در chem2/F3 گفته است:
منظورتون دلیلشه؟؟ -
منظورتون دلیلشه؟؟Mr Unknown XD
خودشو نمیفمم
بیخیال من هر جور دوس داشتم حساب میکنم -
ی هیدورژن از اتن جدا کنیم بهش میگن وینیل
ی هیدوژن از بنزن جدا کنیم بهش میکن فنیل -
Mr Unknown XD
خودشو نمیفمم
بیخیال من هر جور دوس داشتم حساب میکنم@soniaaa در chem2/F3 گفته است:
Mr Unknown XD
خودشو نمیفمم
بیخیال من هر جور دوس داشتم حساب میکنماره میتونین بشمرین ، اینم فرمولش بوده حالا البته گاهی اوقات شکلارو جوری میدن که با فرمول رفتن سخت تره همون با دست شمردن کاربردیه
-
@soniaaa برای پیدا کردن تعداد هیدروژن ها یا میتونیم از این روش استفاده کنیم...که تعداد کربن رو دوبرابر +۲میکنیم حالا از این عدد به ازای هر حلقه دوتا کم میکنیم به ازای هر پیوند دوگانه دو تا و سه گانه چهار تا
-
هر ترکیبی ک پیوند دوگانه کربن کربن داشته باشد در واکنش پلیمری شدن افزایشی میتواند شرکت کند
درست یا غ>؟
-
@soniaaa برای پیدا کردن تعداد هیدروژن ها یا میتونیم از این روش استفاده کنیم...که تعداد کربن رو دوبرابر +۲میکنیم حالا از این عدد به ازای هر حلقه دوتا کم میکنیم به ازای هر پیوند دوگانه دو تا و سه گانه چهار تا
Mahan Xodayi 2
ممنونم این فرمول از اولم تو کت من نرفت حفظ کردنش مکافاته -
هر ترکیبی ک پیوند دوگانه کربن کربن داشته باشد در واکنش پلیمری شدن افزایشی میتواند شرکت کند
درست یا غ>؟
درست یا غ>؟
فکر میکنم غلط باشه ولی استثناشو بگین
-
درست یا غ>؟
@soniaaa هر کی افزایشی باشه باید دوگانه داشته باشه ولی هر دوگانه ای افزایشی نمیده
-
مونومر تفلون در دمای اتاق گازی است و از ان ب عنوان سرد کننده استفاده میشود
-
درست یا غ>؟
درست یا غ>؟
اقا ماهان درست گفتن جمله کتابم گفته هر ترکیب الی نه هر ترکیبی
-
درست یا غ>؟
اقا ماهان درست گفتن جمله کتابم گفته هر ترکیب الی نه هر ترکیبی
@soniaaa
-
تاکنون حلالی برای تفلون یافت نشده است
( ب جز ماها ک تو تابه مامانا تخم مرغ میپزیم سر ماه نشده ی لایه اشو برمیداریم
)
-
تاکنون حلالی برای تفلون یافت نشده است
( ب جز ماها ک تو تابه مامانا تخم مرغ میپزیم سر ماه نشده ی لایه اشو برمیداریم
)
@soniaaa
من خودم حلالشم
-
از پلی اتن برا تولید ظروف یکبار مصرف استفاده نمیشه!!!
سر این زیاد زخمی شدم:// -
در پلیمر های ساختگی افزایشی مجموع جرم مولی با مجموع جرم مولی مونمر ها یکیه چون اتمی کم زیاد نشده فقط پیوند. دوگانه ای شکسته شده
-
البته زیاد سخت نیست ولی من به شخصه اسم مواد سمت چپشو فراموش میکنمشون -
@soniaaa چرا؟غیر مستقیم میشود دیگ!