تبادل مواد درمویرگ ها
-
سلام
داخل بعضی سوالات دیدم که در مدت تبادل مواد درمویرگ فشار اسمزی ثابت است
اما داخل کتاب گفته که رفته رفته به فشار اسمزی خون داخل مویرگ افزوده میشه
نمیدونم کدوم درنظر بگیرم -
H hossen forozan marked this topic as a question on
-
سلام
نمیدونم کدوم درنظر بگیرمhossen forozan فشار اسمزی ثابت هست ولی هرچه به انتهای سیاهرگی مویرگ نزدیک میشیم به دلیل کاهش فشار تراوشی خون که ناشی از فشار خون هست ، فشار اسمزی نسبت به فشار تراوشی بیشتر میشه که باعث برگشت مواد میشه
-
hossen forozan فشار اسمزی ثابت هست ولی هرچه به انتهای سیاهرگی مویرگ نزدیک میشیم به دلیل کاهش فشار تراوشی خون که ناشی از فشار خون هست ، فشار اسمزی نسبت به فشار تراوشی بیشتر میشه که باعث برگشت مواد میشه
Reza Dolatsha خب یعنی رفته رفته فشار اسمزی افزایش پیده میکنه؟
اما یه حایی هم میگیم ثابته😶 -
اما یه حایی هم میگیم ثابته😶hossen forozan من گفتم افزایش پیدا میکنه ؟!
چون خوناب به فضای بین سلولی تراوش میشه » پروتئین های خون باقی میمونن و این باعث ایجاد فشار تراوشی میشه

-
hossen forozan من گفتم افزایش پیدا میکنه ؟!
چون خوناب به فضای بین سلولی تراوش میشه » پروتئین های خون باقی میمونن و این باعث ایجاد فشار تراوشی میشه

Reza Dolatsha همونطور که خط قرمز میبینین همه چیز به فشار خون بستگی داره
-
اما یه حایی هم میگیم ثابته😶hossen forozan درود .
نه ببینین فشاراسمزی در طول مویرگ ثابته و دلیلش هم اینه که اصلا دلیل بوجود اومدن فشار اسمزی ، پروتئین داخل خوناب هست و به همین دلیل در سراسر مویرگ ثابته . در سمت سیاهرگی مویرگ ، فشار تراوشی که ناشی از فشارخونه طبیعتا کم میشه و چون فشار تراوشی کم میشه پس فشار اسمزی ازش بیشتر میشه .
با یه مثال دیگه هم میگم : ما دوتا عدد داریم . یکی عدد 12 و اون یکی عدد 100 . خب حالا این عدد 100 در هر مرحله نصف میشه ولی 12 ثابته . خب توی مرحله چهارم که اون عدد 100 شده شیش و بیست و پنج صدم ، اون عدد هنوز 12 ثابت مونده . دقت کنین که عدد 12 زیاد نشده ! بلکه چون اون عدد کم شده این 12 از اون یکی بیشتر شده . در اینجا 12 همون فشار اسمزی و 100 همون فشار تراوشی هست که ناشی از فشار خونه -
سلام
نمیدونم کدوم درنظر بگیرمhossen forozan ممنون از توضیحات خوبتون
بله کاملا متوجه شدم -
H hossen forozan has marked this topic as solved on
-
hossen forozan ممنون از توضیحات خوبتون
بله کاملا متوجه شدمhossen forozan موفق باشی