نقش فشار اسمزی
-

سلام بچه ها من اینجای کتاب رو متوجه نمیشم میخواستم از استاد بپرسم ولی دیدم سوالم خیلی پیش پا افتاده و سادس شما هم میتونین جواب بدین
مگه ما نمیگیم هر جا فشار خون زیاده فشار تراوشی اونجا بیشتره و اونجایی که نسبت مواد به نسبت آب بیشتره فشار اسمزی اونجا بیشتره پس با این حساب اول مویرگ که فشار تراوشی بیشتره مولکول ها از مویرگ خارج میشن و در انتهای مسیر که فشار تراوشی کمتر شده مواد وارد سلول ها میشن خب سوال من اینجاس که این وسط این فشار اسمزی چی میگه ؟ مگه فشار اسمزی در مورد جابهجایی آب نیست؟ -

سلام بچه ها من اینجای کتاب رو متوجه نمیشم میخواستم از استاد بپرسم ولی دیدم سوالم خیلی پیش پا افتاده و سادس شما هم میتونین جواب بدین
مگه ما نمیگیم هر جا فشار خون زیاده فشار تراوشی اونجا بیشتره و اونجایی که نسبت مواد به نسبت آب بیشتره فشار اسمزی اونجا بیشتره پس با این حساب اول مویرگ که فشار تراوشی بیشتره مولکول ها از مویرگ خارج میشن و در انتهای مسیر که فشار تراوشی کمتر شده مواد وارد سلول ها میشن خب سوال من اینجاس که این وسط این فشار اسمزی چی میگه ؟ مگه فشار اسمزی در مورد جابهجایی آب نیست؟ -

مگه ما نمیگیم هر جا فشار خون زیاده فشار تراوشی اونجا بیشتره و اونجایی که نسبت مواد به نسبت آب بیشتره فشار اسمزی اونجا بیشتره پس با این حساب اول مویرگ که فشار تراوشی بیشتره مولکول ها از مویرگ خارج میشن و در انتهای مسیر که فشار تراوشی کمتر شده مواد وارد سلول ها میشن خب سوال من اینجاس که این وسط این فشار اسمزی چی میگه ؟ مگه فشار اسمزی در مورد جابهجایی آب نیست؟D Oo ببینید اول مویرگ سمت سرخرگی به دلیل اینکه مواد از مویرگ تازه میخواهند بیرون بروند فشار خون بالاست چون مواد زیادی در آون وجود داره و به تبع اون فشار تراوشی بالاتر از فشار اسمزیه و قتی که سمت سیاهرگی مویرگ میریم به دلیل خروج مواد فشار خون (فشار تراوشی) کمتر از فشار اسمزی شده و فشار لسمزی سبب بازگشت مواد به داخل مویرگ میشه
-

مگه ما نمیگیم هر جا فشار خون زیاده فشار تراوشی اونجا بیشتره و اونجایی که نسبت مواد به نسبت آب بیشتره فشار اسمزی اونجا بیشتره پس با این حساب اول مویرگ که فشار تراوشی بیشتره مولکول ها از مویرگ خارج میشن و در انتهای مسیر که فشار تراوشی کمتر شده مواد وارد سلول ها میشن خب سوال من اینجاس که این وسط این فشار اسمزی چی میگه ؟ مگه فشار اسمزی در مورد جابهجایی آب نیست؟D Oo فشار اسمزی یعنی تمایل به جذب اب
هرچه قد تمایل ب جذب اب بیشتر باشه اب بیشتری وارد مویرگ میشه و برعکس
اینم همون ک ه در قسمت سیاهرگی مویرگ فشار اسمزی(یا تمایل به جذب اب) زیاده
و در قسمت سرخرگی مویرگ این تمایل ب جذب اب یا همون فشار اسمزی کمه
که این مسعله همراه با زیاد بودن فشار تراوشی در قسمت سرخرگی مویرگ باعث میشه خون از قسمت سرخرگی خارج بشه و بالعکس -
M maryam111 این موضوع را از جلسه دوم رفع اشکال تابستان ۱۴۰۱ جابهجا کرد