بله ... دوباره ...
-
محمد فواد
... بله ... سه باره ... بله ... چهار باره ...
رفیق چه زود جا زدی. بذار مثل مشاور خودم که اول سال تکلیفم رو مشخص کرد جنگ اول رو همین اول سالی باهات بکنم. بِه از صلح آخر.
ببین امسال قراره از آسمون و زمین اتفاقاتی بیوفته برات که هیچ جوره قابل پیش بینی نیست. اصلاً میدونی چیه؟ یه برگه کاغذ بردار. همین الان بالاش بنویس ۲۰ روزی که درس نخوندم. در طول سال قراره پرش کنی. قراره از این به بعد تاریخ روز هایی که بر حسب اتفاقات غیر مترقبه (نه تنبلی) رو درس نخوندی توش بنویسی. یعنی چی؟ یعنی من همین الان بهت میگم که تو قطعاً و حداقل قراره ۱۰-۱۵ روز به خاطر مشکلاتی که دست خودت نیست امسال درس نخونی. متوسطش ۲۰ روز. اگه خیلی بد شانس باشی تا ۳۰ روز هم میره. الان داری میگی ۲ بار اتفاق خارج از کنترل افتاده و نتونستی درس بخونی؟ خیالت رو راحت کنم. قراره ۱۰ بار دیگه هم اینطوری بشه.
و همهههههه همینطورین.همهههههههههه. دنبال یه حالت ایده آل و پرفکت که از روز اول تا روز آخرت همه چیز گل و بلبل پیش بره نباش. بار ها قراره عقب بیوفتی، ولی باید پاشی و با یه ذره تلاش بیشتر ادامشو بری. حالتی که همه چیز از قبل مشخص باشه، تو عملیش کنی و تموم بشه بره کمال گرایانه و غیر واقعیه.
راهکار پیشگیرانه: توی برنامه روزانه و هفتگی ات جای درس نخوندن بذار. بیشتر مشاورا هر روز یه ساعت جبرانی میذارن. که اگه در طول روز به برنامه نرسیدی آخر شب جبرانش کنی. و آخر هفته هم برنامه اصلی رو سبکتر میچینن و چند تا باکس جبرانی میذارن واسه جبران چیزایی که در طول هفته به هر دلیلی خونده نشده.
سوال: مشاورت مگه همین الان جای جبران نذاشته واست؟ حدس می زنم نذاشته. اگه گذاشته بود که الان ناراحت اینجا تاپیک نمیزدی. پس لطفاً باهاش صحبت کن. این حرفارو بهش منتقل کن. و بگو برنامه روزانه و هفتگیت رو جوری بچینه که هر روز ۱ ساعت واسه طول هفته و آخر هفته هم ۴ ۵ ساعت جای خالی واسه جبران باشه. برنامهات کیپ تا کیپ جوری نباشه که جای نفس کشیدن نداشته باشی. ایده آله، پرفکته، ولی تو زندگی واقعی عملی نیست. پس غلطه.
اگه از همین روز اول بپذیری که قراره خیلی جاها به برنامه نرسی و جای جبران و نخوندن براش خالی کنی، استرس و اضطرابت واسه طول سال خیلی کمتر میشه. راحتتر تا آخرش جلو میری. وقتای جبرانی هم که جبران می کنی. پس دیگه غصه خوردن و «قطع امید» و «من هیچوقت نمی تونم» و «حالم واسه یه روز درس نخوندن خیلی خرابه دیگه تموم شد» و ... نداره.
اصلاً فرق رتبه برتر و غیر برتر توی کنترل و مدیریت همین چالش هاست. اگه قرار بود زندگی همه اینقدر ساده و راحت و بدون دردسر باشه که همه بتونن هر روز و هر هفته کامل و پرفکت به برنامهشون برسن که همه رتبه برتر بودن ...
شرایطش سخته. پس خودت رو واسه یه جنگ سخت آماده کن. موفق باشی -
سلام...
و دوباره یه مشکلی اتفاق افتاد و من نتونستم برناممو کامل کنم 🤕 :((
نمیدونم چرا همش یه اتفاقی باید بیفته و من نتونم برناممو کامل کنم .
یکشنبه هفته پیش که رفتم پیش مشاور گفت ۱۰ روز دیگه بیا ... همون موقعی که برگشتیم از مشاوره شروع کردم به تقسیم بندی و خیلی خوشحال که دیگه این دفعه همه چی اوکیه....
از دوشنبه شب تا جمعه مهمان داشتیم از یه شهر دیگه اومده بودن .... گند خورد به برنامم ... کلا فقط تونستم چنتا تست بزنم ... گند خورد به همچی
حالم خیلی بده خیلی بد ...
مادرم که دیگه کلا مسخرم میکنه و میگه هیچ وقت برنامتو کامل نمیکنی ... از یه طرف دیگه میترسم مشاور دیگه ازم قطع امید کنه...
نمیدونم واقعا چرا همش یه اتفاقی میفته که نتونم برناممو تموم کنم ...
ای خدا ... چیکار کنم :(((
الان اینقدر حالم خرابه نه میتونم کاری کنم نه مغزم جواب میده ... چرا اینقدر بد شانسم خدا :((( -
محمد فواد سلام اول باید خانواده شرایط رو مساعد کنن دوم باید یاد بگیرید تو هر شرایطی درس بخونید قرار نیست مهمون بیاد و شما درس نخونید
اهمال کاری رو کنار بذاریدتایم مطالعه هر روز چقدر تعیین کرده براتون؟
-
@Elham650 مرسی ممنون...
برام هنوز برنامه نریخته ... همونطور که گفتم میگه فلان کارو تا فلان روز انجام بده ... ولی جلسه بعدی که میشه امروز یا فردا ، برام برنامه میریزه .
ولی گفت حدودا سعی کن ۷ ساعت باشهمحمد فواد شما سعی کنید این ۷ ساعت رو محدود به صبح کنید اینطوری تایم اتلافی کاهش پیدا میکنه
زمانبندی خیلی کمک کننده است
بازه های زمانی رو درست بچینید ۷ ساعت تایمی نیست که اذیت کننده باشه
فقط گاهی اوقات طبیعیه که این تایم کاهش پیدا کنه منظورم حداکثر دو روز در هفته است -
محمد فواد شما سعی کنید این ۷ ساعت رو محدود به صبح کنید اینطوری تایم اتلافی کاهش پیدا میکنه
زمانبندی خیلی کمک کننده است
بازه های زمانی رو درست بچینید ۷ ساعت تایمی نیست که اذیت کننده باشه
فقط گاهی اوقات طبیعیه که این تایم کاهش پیدا کنه منظورم حداکثر دو روز در هفته است -
سلام...
یکشنبه هفته پیش که رفتم پیش مشاور گفت ۱۰ روز دیگه بیا ... همون موقعی که برگشتیم از مشاوره شروع کردم به تقسیم بندی و خیلی خوشحال که دیگه این دفعه همه چی اوکیه....
از دوشنبه شب تا جمعه مهمان داشتیم از یه شهر دیگه اومده بودن .... گند خورد به برنامم ... کلا فقط تونستم چنتا تست بزنم ... گند خورد به همچی
مادرم که دیگه کلا مسخرم میکنه و میگه هیچ وقت برنامتو کامل نمیکنی ... از یه طرف دیگه میترسم مشاور دیگه ازم قطع امید کنه...
الان اینقدر حالم خرابه نه میتونم کاری کنم نه مغزم جواب میده ... چرا اینقدر بد شانسم خدا :(((محمد فواد در بله ... دوباره ... گفته است:
سلام...
الان اینقدر حالم خرابه نه میتونم کاری کنم نه مغزم جواب میده ... چرا اینقدر بد شانسم خدا :(((سلام
من خودم اوایل اینطوری می شدم که یهو برنامم تغییر میکرد حالم بد می شد
حق داریم اعصاب مون داغون شه ولی خب از وقتی که کمال گراییم رو گذاشتم کنار این اتفاق برام نیوفتاد
خیلی از این برنامه ها می بینیم یا ولاگی چیزی تو اینستا که طرف 5 صبح پاشد ورزشش رو کرد تا 12 شب هم درس خوند خب این بد نیست اما باعث میشه شرایط غیر این باشه برامون غیر قابل قبول باشه
پس خیلی مهمه که یاد بگیرید تو هر شرایطی درس بخونيد حالا اسفند ماه مثلا چون همه درگیریم خونه تکونی هستیم،زمان مدرسه، مهمونی رفتن و اومدن و...
اینکه تو شرایط بحرانی بتونید بهترین عملکردتون رو داشته باشید خیلی عالیه حالا ممکنه بپرسید چطوری انجامش بدم؟همین طور که گفتم من کمال گراییم رو گذاشتم کنار انجام دادم دیگه برام مهم نبود مثلا 7 صبح شروع نکردم به جاش 3 ظهر شروع کردم
و همیشه با خودم میگفتم اگر از 3 ظهر تا 12 شب یه 6 ساعت بخونم خیلی بهتر از اینه که هیچی نخونم و عقب بیوفتم
در مورد یه مسئله دیگه اینکه تو این شرایط به خانواده بگید که مهمون داشتیم شرایطش نبود حالا ممکنه بگن اوکی یا بگن مهمون اومد تو اتاق درست رو بخون که در هر صورت اوکیه
و از همه مهم تر ذهن تون خیلی آشفته اس الان زمانی که ذهن آشفته دارید نمی تونید درس بخونید حتی شرایط عالی محیا باشه
به نظرم یکم اهداف تون رو مرور کنید،عکس دانشگاه مورد علاقه تون رو ببینید،یکم ریلکس و مدیتیشن کنید و دیگه به برنامه ریزی کنید و شروع کنید
البته خودم این موارد با درس مورد علاقم شروع میکردم خیلی کمکم میکرد -
محمد فواد در بله ... دوباره ... گفته است:
سلام...
الان اینقدر حالم خرابه نه میتونم کاری کنم نه مغزم جواب میده ... چرا اینقدر بد شانسم خدا :(((سلام
من خودم اوایل اینطوری می شدم که یهو برنامم تغییر میکرد حالم بد می شد
حق داریم اعصاب مون داغون شه ولی خب از وقتی که کمال گراییم رو گذاشتم کنار این اتفاق برام نیوفتاد
خیلی از این برنامه ها می بینیم یا ولاگی چیزی تو اینستا که طرف 5 صبح پاشد ورزشش رو کرد تا 12 شب هم درس خوند خب این بد نیست اما باعث میشه شرایط غیر این باشه برامون غیر قابل قبول باشه
پس خیلی مهمه که یاد بگیرید تو هر شرایطی درس بخونيد حالا اسفند ماه مثلا چون همه درگیریم خونه تکونی هستیم،زمان مدرسه، مهمونی رفتن و اومدن و...
اینکه تو شرایط بحرانی بتونید بهترین عملکردتون رو داشته باشید خیلی عالیه حالا ممکنه بپرسید چطوری انجامش بدم؟همین طور که گفتم من کمال گراییم رو گذاشتم کنار انجام دادم دیگه برام مهم نبود مثلا 7 صبح شروع نکردم به جاش 3 ظهر شروع کردم
و همیشه با خودم میگفتم اگر از 3 ظهر تا 12 شب یه 6 ساعت بخونم خیلی بهتر از اینه که هیچی نخونم و عقب بیوفتم
در مورد یه مسئله دیگه اینکه تو این شرایط به خانواده بگید که مهمون داشتیم شرایطش نبود حالا ممکنه بگن اوکی یا بگن مهمون اومد تو اتاق درست رو بخون که در هر صورت اوکیه
و از همه مهم تر ذهن تون خیلی آشفته اس الان زمانی که ذهن آشفته دارید نمی تونید درس بخونید حتی شرایط عالی محیا باشه
به نظرم یکم اهداف تون رو مرور کنید،عکس دانشگاه مورد علاقه تون رو ببینید،یکم ریلکس و مدیتیشن کنید و دیگه به برنامه ریزی کنید و شروع کنید
البته خودم این موارد با درس مورد علاقم شروع میکردم خیلی کمکم میکرد -
سلام...
الان اینقدر حالم خرابه نه میتونم کاری کنم نه مغزم جواب میده ... چرا اینقدر بد شانسم خدا :(((محمد فواد
محمد نمیدونم که این موضوع به تو کمک میکنه یا نه ولی من باورم شد که تنها این اتفاقات برای من نمیفته و برای دیگرانم هست
مثلا با خودت میگی خب از شنبه میرم شروع در برنامه درجه 1 بنویسم ببینم چی میشه ، همون روز یه مشکلی پیش میاد ؛ چمیدونم مثلا مهمون میاد براتون ، باید بری یه جایی ، باید به یکی کمک کنی و...
نمیدونم شاید بالغ بر 50 تا از نورون هامو سر این قضیه ها از دست دادم
اصلا حس خوبی نداره ! هیچ کس نمی تونه باهات هم دردی کنه مثلا شاید باورت نشه ولی یکی از این قضایا باعث شد کلا یه ماه تابستون رو از دست بدم ( تیر ماه ) اول تیر گفتند بیا بریم مسافرت که یه هوایی بخوری برات خوبه و فلان و اینا گفتن بابا یه هفتس دیگه ، گفتم باید رفتم مسافرت هشتم برگشتم خونه یه چند روزی درس خوندم تا دوازدهم فکر کنم بعدش به یه مشکلی برخوردم که باید اینو انجامش میدادم چون مجبور بودم یه جورایی فداکارای بود حالا دقیق نمیتونم توضیح بدم مشکل چی بود ولی تا 20 روز طول کشید از آخرش هم هــــــــــــــــــــیچ ثمره ای نداشت وای وای داشتم آتـیش میگرفتم ، الانم که دارم بهش فکر می کنم حس خوبی ندارم .
اما چی بگم دیگه... نمیشه که زمانو به عقب برگردوند -
محمد فواد
محمد نمیدونم که این موضوع به تو کمک میکنه یا نه ولی من باورم شد که تنها این اتفاقات برای من نمیفته و برای دیگرانم هست
مثلا با خودت میگی خب از شنبه میرم شروع در برنامه درجه 1 بنویسم ببینم چی میشه ، همون روز یه مشکلی پیش میاد ؛ چمیدونم مثلا مهمون میاد براتون ، باید بری یه جایی ، باید به یکی کمک کنی و...
نمیدونم شاید بالغ بر 50 تا از نورون هامو سر این قضیه ها از دست دادم
اصلا حس خوبی نداره ! هیچ کس نمی تونه باهات هم دردی کنه مثلا شاید باورت نشه ولی یکی از این قضایا باعث شد کلا یه ماه تابستون رو از دست بدم ( تیر ماه ) اول تیر گفتند بیا بریم مسافرت که یه هوایی بخوری برات خوبه و فلان و اینا گفتن بابا یه هفتس دیگه ، گفتم باید رفتم مسافرت هشتم برگشتم خونه یه چند روزی درس خوندم تا دوازدهم فکر کنم بعدش به یه مشکلی برخوردم که باید اینو انجامش میدادم چون مجبور بودم یه جورایی فداکارای بود حالا دقیق نمیتونم توضیح بدم مشکل چی بود ولی تا 20 روز طول کشید از آخرش هم هــــــــــــــــــــیچ ثمره ای نداشت وای وای داشتم آتـیش میگرفتم ، الانم که دارم بهش فکر می کنم حس خوبی ندارم .
اما چی بگم دیگه... نمیشه که زمانو به عقب برگردوند -
سلام...
الان اینقدر حالم خرابه نه میتونم کاری کنم نه مغزم جواب میده ... چرا اینقدر بد شانسم خدا :(((محمد فواد
سلام...
این اتفاق برای منم افتاده البته توی سال های پیش چون امسال تازه میرم دهم ولی خب ما هم مهمون هایی داریم که میتونم بگم هر سال میان خونمون و تعداشونم واقعا زیاده یادمه برای نوبت اول نهم اولین آزمونم ادبیات بود و من فقط وقت کردم شب امتحان درس بخونم و به خاطر برنامه های خانواده مجبور شدم روز قبل آزمون از خونه هم برم بیرون و همین باعث شد هیچی نتونم بخونم...فقط خداروشکر کردم که آزمونو بد ندادم همین، ولی فکر کنم هیچ وقت از ذهنم پک نشه
اما خب در کل برای برنامه ریزی من نمیدونم مشاورتون چجوری برنامه میده اما معمولا مشاورین اینطوری میگن که از ساعت فلان تا فلان ریاضی و از فلان تا فلان زیست و...
این روش خیلی روش بدیه چون اجرا کردنش به نظرم حتی یه هفته هم دووم نداره من حتی خودمم نتونستم عملیش کنم اونم حتی واسه چند روز پشت سر هم ، چون یا برنامه ی غیر منتظره پیش میومد یا هم درسی که واسش 1 ساعت برنامه ریختم خیلی واسه یادگیریش باید زمان میزاشتم و بیشتر از 1 ساعت میشد پس همه ی برنامه های بعدشم به هم میریخت
یکی از بهترین روش هایی که شناختم روش ((اولویت بندیه)) توی این روش کافیه ساعت خواب و بیداری رو مشخص کنید و در طول روز هم به صورت واقع بینانه اولویت هاتون رو بنویسید و به ترتیب به همشون رسیدگی کنین و اگه نشد و اتفاق غیر منتظره ای افتاد یادداشت کنید که چی رو انجام ندادین و اگه تونستین توی برنامه ی فردا یا کلا یه تایم برای جبرانش بزارین همین!
خیلی هم طولانی شد... امیدوارم مفید باشه -
محمد فواد
سلام...
این اتفاق برای منم افتاده البته توی سال های پیش چون امسال تازه میرم دهم ولی خب ما هم مهمون هایی داریم که میتونم بگم هر سال میان خونمون و تعداشونم واقعا زیاده یادمه برای نوبت اول نهم اولین آزمونم ادبیات بود و من فقط وقت کردم شب امتحان درس بخونم و به خاطر برنامه های خانواده مجبور شدم روز قبل آزمون از خونه هم برم بیرون و همین باعث شد هیچی نتونم بخونم...فقط خداروشکر کردم که آزمونو بد ندادم همین، ولی فکر کنم هیچ وقت از ذهنم پک نشه
اما خب در کل برای برنامه ریزی من نمیدونم مشاورتون چجوری برنامه میده اما معمولا مشاورین اینطوری میگن که از ساعت فلان تا فلان ریاضی و از فلان تا فلان زیست و...
این روش خیلی روش بدیه چون اجرا کردنش به نظرم حتی یه هفته هم دووم نداره من حتی خودمم نتونستم عملیش کنم اونم حتی واسه چند روز پشت سر هم ، چون یا برنامه ی غیر منتظره پیش میومد یا هم درسی که واسش 1 ساعت برنامه ریختم خیلی واسه یادگیریش باید زمان میزاشتم و بیشتر از 1 ساعت میشد پس همه ی برنامه های بعدشم به هم میریخت
یکی از بهترین روش هایی که شناختم روش ((اولویت بندیه)) توی این روش کافیه ساعت خواب و بیداری رو مشخص کنید و در طول روز هم به صورت واقع بینانه اولویت هاتون رو بنویسید و به ترتیب به همشون رسیدگی کنین و اگه نشد و اتفاق غیر منتظره ای افتاد یادداشت کنید که چی رو انجام ندادین و اگه تونستین توی برنامه ی فردا یا کلا یه تایم برای جبرانش بزارین همین!
خیلی هم طولانی شد... امیدوارم مفید باشه