تنظیم بیان ژن
-
سلام
در باکتری اشرشیاکلای ما یبار mRNA سه ژنی میگیریم و اون ۳نوع آنزیمی که ساختیم تمام لاکتوز هارو تجزیه میکنه درسته این جمله؟ یعنی نیازی نیست دوباره mRNA سه ژنی بگیریم ، خب اون سه نوع آنزیم های که بار اول ساختیم هنوز هستن و در اون مدت بعد از تجزیه کردن لاکتوز نابود نمیشن که، همشو تجزیه میکنن، تا اینجا احتمال میدم که حرفام درست باشه
حالا سوال اصلیم اینه آیا این سه نوع آنزیم در سری های بعدی که مثلا یه مدت طولانی گذشته و دوباره در محیط این باکتری گلوکز نبود و لاکتوز بود و دوباره باید لاکتوزه تجزیه بشه در این موقع نمیتونه از اون آنزیم هایی که قبلا ساخته استفاده بکنه؟
ولی بنظرم چون دوباره باید بیان بشه دوباره آنزیم هارو میسازه در این موقع اون آنزیم های قبلی که ساخت کجان؟ آیا نابود شدن؟ از بین رفتن؟
اگر کسی میدونه لطفا جواب بده -
سلام.اگر تستی بگه فقط یک بار رونویسی میشه به احتمال زیاد غلطه.اصلا منطقی نیست.در ابعاد مولکولی اعداد عجیب و غریب بزرگن.ولی خب با جمله ی "می تواند"مشکلی ندارم.و اینکه باکتری هر 20 دقیقه تجزیه میشه.یکم قیاس در سوال دومت عجیبه.ولی به فرض ممکن اگر محیط 2 بار تغییر کنه از نظر وجود لاکتوز.اگر انزیم ها کافی باشند.تجزیه میکنن و لاکتوز نمیرسه که بره بچسبه به مهار کننده.انزیم ممکنه باقی بمونه با ممکنه در طول زمان از بین بره.
خودم ترجیح میدم جواب این سبک سوالام رو پیگیر نشم خیلی حالت های ریز و بعیدی هستن.چند ماه پیش که تازه شروع کردم به تست زیست زدن تمام ابهام هام از همین سبک بودن که دیدم اصلا طراح بهش علاقه نداره.حالا امیدوارم کس دیگه ای جواب بهتری داشته باشه.والسلام -
سلام.اگر تستی بگه فقط یک بار رونویسی میشه به احتمال زیاد غلطه.اصلا منطقی نیست.در ابعاد مولکولی اعداد عجیب و غریب بزرگن.ولی خب با جمله ی "می تواند"مشکلی ندارم.و اینکه باکتری هر 20 دقیقه تجزیه میشه.یکم قیاس در سوال دومت عجیبه.ولی به فرض ممکن اگر محیط 2 بار تغییر کنه از نظر وجود لاکتوز.اگر انزیم ها کافی باشند.تجزیه میکنن و لاکتوز نمیرسه که بره بچسبه به مهار کننده.انزیم ممکنه باقی بمونه با ممکنه در طول زمان از بین بره.
خودم ترجیح میدم جواب این سبک سوالام رو پیگیر نشم خیلی حالت های ریز و بعیدی هستن.چند ماه پیش که تازه شروع کردم به تست زیست زدن تمام ابهام هام از همین سبک بودن که دیدم اصلا طراح بهش علاقه نداره.حالا امیدوارم کس دیگه ای جواب بهتری داشته باشه.والسلام@mahan-hosein-poor آها پس چون باکتری هر 20دیقه تجزیه میشه پس نمیتونه مدتی گذشته باشه و هنوز همان باکتری باشه ، یعنی اون باکتری در اون 20دیقه و در همان محیط یبار رونویسی کرده سه آنزیم همه لاکتوز رو تجزیه میکنن تمام میشه و دیگه به این نمیکشه که یبار دیگه بخواد رونویسی بکنه و آنزیم برای تجزیه ی لاکتوز رو بسازه چون تا تجزیه شدن باکتری اون آنزیم ها هستن که در صورت عوض شدن محیط باز اونا هستن که لاکتوز رو تجزیه بکنن.
و دیگه بعد از گذشت 20دیقه نمیشه ازش استفاده کرد چون باکتری خودش تجزیه میشه .
درست متوجه شدم؟ -
@mahan-hosein-poor آها پس چون باکتری هر 20دیقه تجزیه میشه پس نمیتونه مدتی گذشته باشه و هنوز همان باکتری باشه ، یعنی اون باکتری در اون 20دیقه و در همان محیط یبار رونویسی کرده سه آنزیم همه لاکتوز رو تجزیه میکنن تمام میشه و دیگه به این نمیکشه که یبار دیگه بخواد رونویسی بکنه و آنزیم برای تجزیه ی لاکتوز رو بسازه چون تا تجزیه شدن باکتری اون آنزیم ها هستن که در صورت عوض شدن محیط باز اونا هستن که لاکتوز رو تجزیه بکنن.
و دیگه بعد از گذشت 20دیقه نمیشه ازش استفاده کرد چون باکتری خودش تجزیه میشه .
درست متوجه شدم؟Rhl در تنظیم بیان ژن گفته است:
@mahan-hosein-poor آها پس چون باکتری هر 20دیقه تجزیه میشه پس نمیتونه مدتی گذشته باشه و هنوز همان باکتری باشه ، یعنی اون باکتری در اون 20دیقه و در همان محیط یبار رونویسی کرده سه آنزیم همه لاکتوز رو تجزیه میکنن تمام میشه و دیگه به این نمیکشه که یبار دیگه بخواد رونویسی بکنه و آنزیم برای تجزیه ی لاکتوز رو بسازه چون تا تجزیه شدن باکتری اون آنزیم ها هستن که در صورت عوض شدن محیط باز اونا هستن که لاکتوز رو تجزیه بکنن.
و دیگه بعد از گذشت 20دیقه نمیشه ازش استفاده کرد چون باکتری خودش تجزیه میشه .
درست متوجه شدم؟ -
@mahan-hosein-poor آها پس چون باکتری هر 20دیقه تجزیه میشه پس نمیتونه مدتی گذشته باشه و هنوز همان باکتری باشه ، یعنی اون باکتری در اون 20دیقه و در همان محیط یبار رونویسی کرده سه آنزیم همه لاکتوز رو تجزیه میکنن تمام میشه و دیگه به این نمیکشه که یبار دیگه بخواد رونویسی بکنه و آنزیم برای تجزیه ی لاکتوز رو بسازه چون تا تجزیه شدن باکتری اون آنزیم ها هستن که در صورت عوض شدن محیط باز اونا هستن که لاکتوز رو تجزیه بکنن.
و دیگه بعد از گذشت 20دیقه نمیشه ازش استفاده کرد چون باکتری خودش تجزیه میشه .
درست متوجه شدم؟Rhl تقریبا.بیا به چند چیز بیشتر توجه کنیم.1 اینکه باکتری تقسیم میشه نه تجزیه.2 اینکه تعداد دفعات رونویسی از روی اون 3 ژن باید عدد بزرگی باشه.چون انرژی برای باکتری خیلی مهمه.و مادام العمری که لاکتوز هست به همون نسبت ساخته میشه.این جمله اخرم بر این مبنا هست که ساخته شدن یه نشدن اون انزیم ها بودن یا نبودن مهار کننده هست.و اگر نباشه طبق کتاب درسی ساز کار دیگه ای در نظر نگرفتم.
-
Rhl تقریبا.بیا به چند چیز بیشتر توجه کنیم.1 اینکه باکتری تقسیم میشه نه تجزیه.2 اینکه تعداد دفعات رونویسی از روی اون 3 ژن باید عدد بزرگی باشه.چون انرژی برای باکتری خیلی مهمه.و مادام العمری که لاکتوز هست به همون نسبت ساخته میشه.این جمله اخرم بر این مبنا هست که ساخته شدن یه نشدن اون انزیم ها بودن یا نبودن مهار کننده هست.و اگر نباشه طبق کتاب درسی ساز کار دیگه ای در نظر نگرفتم.
@mahan-hosein-poor ببین من اینو متوجه نمیشم
مگه باکتری در همان محیط و در همان ۲۰دیقه اول قبل از تقسیم شدن فقط یبار رونویسی انجام نمیده از روی اون سه ژنی که رمز کننده آنزیم تجزیه کننده لاکتوزه فقط یبار mRNA نمیگیره مگه ؟تو این شرایط ها؟
میگین تعداد دفعات رونویسی زیاده متوجه نمیشم -
@mahan-hosein-poor ببین من اینو متوجه نمیشم
مگه باکتری در همان محیط و در همان ۲۰دیقه اول قبل از تقسیم شدن فقط یبار رونویسی انجام نمیده از روی اون سه ژنی که رمز کننده آنزیم تجزیه کننده لاکتوزه فقط یبار mRNA نمیگیره مگه ؟تو این شرایط ها؟
میگین تعداد دفعات رونویسی زیاده متوجه نمیشمRhl به mrna های زیادی نیاز داریم تا انزیم های زیادی ساخته بشن.پس از روی اون ژن چندین بار رونویسی میشه.به طور کلی
-
Rhl به mrna های زیادی نیاز داریم تا انزیم های زیادی ساخته بشن.پس از روی اون ژن چندین بار رونویسی میشه.به طور کلی
@mahan-hosein-poor مگه اون سه تا آنزیم که در رونویسی اول ساخته میشن نمیتونن همه لاکتوز هارو تجزیه کنن؟